kayot Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 06:07 #201 Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 06:07 8 часов назад, Valentin_Ok сказал: Далі на ніч під прес. Зранку з'явившийся "сік" зливаю, тушку промиваю, протираю і підвішую на балконі. Наша риба багата на всілякі гільмінти. Сіль, за одну ніч не зможе їх знешкодити. Будьте з цим обережні!
Polehan Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 06:37 #202 Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 06:37 28 минут назад, kayot сказал: Наша риба багата на всілякі гільмінти я теж тільки на ніч, максимум на сутки в солі тримаю, для смаку цілком достатньо, а про паразитів ніколи і не задумувався((
Dars Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 06:45 #203 Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 06:45 Риба може в солі лежати і тиждень. Вона візьме її стільки її треба, головне її потім промити добре треба поточною водою. А те що всякі паразити повинні бути знезкоджені-це факт. Тому в солі мін тримаю 3-є суток.
nickel Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 07:00 #204 Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 07:00 Соленая рыба Рекомендации даны для рыб или ее кусков весом до 2 кг. При посоле личинки паразитов погибают: - в условиях горячего посола (15-16 градусов) – через 5-9 дней; - в условиях холодного посола (5-6 градусов) – через 6-13 дней; - в условиях сухого посола (пропорции 20% соли от веса рыбы) в неразделанной рыбе – через 9-13 дней, а в поротой – через 7-12 дней. Читайте больше на http://www.pravda.ru/health/prophylaxis/prof/01-06-2007/226448-fishparazit-0/
LenKa Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 08:27 #205 Опубліковано 24 Листопада, 2016 в 08:27 Такер, розкажу як ми робимо. Колись подивилися дуже розумну передачку і про сіль, і про гельмінтів.... Гарно потрошимо, промиваємо до чиста, всередину сіль втираємо, зверху промазуємо добре сіллю, на голову аж насипаємо. Сіль має бути нейодована, великого калібру:) Далі кладемо рибку в скляну ємність зі скляною кришкою в холодильник на 2 тижні (в нас гусятниця). Через 2 тижні вимочуємо рибку під слабкою струйкою води 2 години (тут є нюанс - якщо любите не дуже солену, можете вимочувати більше). Підвішуємо на рукомийником, щоб стікала. Далі сірники в кожне черевце або зубочистки і через очі на провід. Розвішуємо в кухні (нема балкона), вікно завжди на мікропровітрюванні. Все. Через 5-10 днів мням.
pasha717 Опубліковано 1 Січня, 2017 в 21:22 #208 Опубліковано 1 Січня, 2017 в 21:22 Рибачки з Новим Роком!!! Всім НХНЛ, трофеїв в новому році і не забувайте відпускати не залікову рибку)))
yura-patriot Опубліковано 4 Березня, 2017 в 10:18 #209 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 10:18 http://www.volyn24.com/news/79422-luchanyn-zlovyv-u-styru-velycheznu-rybynu
kayot Опубліковано 4 Березня, 2017 в 10:28 #210 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 10:28 "Добрейшей души человек" - і рибку пожалів, і очки водичкою омив, щоб не пересиали....
pasha717 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 20:54 #211 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 20:54 10 годин тому, yura-patriot сказано: http://www.volyn24.com/news/79422-luchanyn-zlovyv-u-styru-velycheznu-rybynu ну це бред, таку мамку з пузом завалив, ну ладно вже віднерестились би, пздц жалко. популяція на стиру росте, тільки не риби а ......
Polehan Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:06 #212 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:06 @pasha717 от мені здається шо мало який рибак випустить таку рибу, хоча по правді я дивлюсь на неї, і нерозумію шо з нею дома робити. От приніс би я її, показав би жінці і мамі який я мужик, і шо яйця в мене здоровенні, а шо далі? сушити її? ну наф, жарити? то ж це треба ше нашинкувати, і здається мені шо така риба стара не смачна.
pasha717 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:17 #213 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:17 @Polehan можу сказати за себе, що я б випустив з ікрою, фото зробив би і випустив, інше діло після нересту, подумав би, і тим більше це ж рідний Стир, за рибалку не платив 150грн. таких ще не ловив, поки рекорд 2,8, але дійсно що з неї робити???
yura-patriot Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:32 #214 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:32 Так пасани @Polehan , @pasha717 мені дядько говорив,що він в той день ще одну на 1.5кг і на 4кг злапав,то дійсно накуя ще така свиня,фіг його знає, я таких не ловив,не їв і поняття не маю що з нею робити,але пофоткатись обов'язково ,а взагалі він там днями і ночами все обставляє тими жерлицями і практично живе на тому заливі.
pasha717 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:45 #215 Опубліковано 4 Березня, 2017 в 21:45 ніхто нікого не судить, але шкода, можливо в нього необхідність, якто кажуть на здоров’я.
Dars Опубліковано 5 Березня, 2017 в 04:52 #216 Опубліковано 5 Березня, 2017 в 04:52 Їв щуку жарану на 3кг-Гадость рідкісна.!!! Зараз коли щука перевищує 1,5кільо, дружина робить з неї рибні котлети, дуже рідко фаршерує. Але як пише Полехан, дійсно що з тим старим порохном робити...??? За себе можу сказати точно що я не знаю чи відпустив би, але те що жінка вдома не зрозуміла би так це точно! Бо коли я зараз приходжу додому без риби, а показую її тільки фото мого улову, то вона у відповідь плюється і крутить вказівним пальцем в районі візка;-)
veter Опубліковано 5 Березня, 2017 в 17:02 #217 Опубліковано 5 Березня, 2017 в 17:02 Щука досить специфічна риба в гасторномічному плані. Що робити із рибою понад 5кг, яка буде мати характерний різкий запах, що не вимочується хз. Таку рибу випускали ще діди-прадіди, бо знали золоте правило, що велика риба дає найкраще потомство
Dars Опубліковано 5 Березня, 2017 в 17:51 #218 Опубліковано 5 Березня, 2017 в 17:51 В здоровому тілі здоровий дух, і як наслідок-потомство!!!
Гість Selbeor Опубліковано 6 Березня, 2017 в 13:12 #219 Опубліковано 6 Березня, 2017 в 13:12 Ще питання про засолку риби. Хто солить не патрошену рибу? Які нюанси, плюси і мінуси. Пробував таку таранку, дуже смачна.
veter Опубліковано 6 Березня, 2017 в 15:43 #220 Опубліковано 6 Березня, 2017 в 15:43 2 годин тому, Selbeor сказано: Ще питання про засолку риби. Хто солить не патрошену рибу? Які нюанси, плюси і мінуси. Пробував таку таранку, дуже смачна. Раніше солив дуже часто, таранка дійсно смачніша виходить. Треба багато солі між прошарками риби і зверху добряче притиснути. Після засолу-віджиму зазвичай промивав від ропи перед просушуванням. Якщо слабо віджати рибі може наступити триндець
kayot Опубліковано 6 Березня, 2017 в 18:42 #221 Опубліковано 6 Березня, 2017 в 18:42 5 часов назад, Selbeor сказал: Ще питання про засолку риби. Хто солить не патрошену рибу? Які нюанси, плюси і мінуси. Пробував таку таранку, дуже смачна. Раджу нашу рибку потрошити. Дуже багато гільмінтів!
kayot Опубліковано 6 Березня, 2017 в 18:44 #222 Опубліковано 6 Березня, 2017 в 18:44 5 часов назад, Selbeor сказал: Ще питання про засолку риби. Хто солить не патрошену рибу? Які нюанси, плюси і мінуси. Пробував таку таранку, дуже смачна. Чим саме вона вам сподобалась? Із відповіді, можу порадити методи соління!
Гість Selbeor Опубліковано 7 Березня, 2017 в 06:32 #223 Опубліковано 7 Березня, 2017 в 06:32 11 час назад, kayot сказал: Чим саме вона вам сподобалась? Із відповіді, можу порадити методи соління! Тим що жирна була, до пива саме то)))
kayot Опубліковано 7 Березня, 2017 в 08:07 #224 Опубліковано 7 Березня, 2017 в 08:07 1 час назад, Selbeor сказал: Тим що жирна була, до пива саме то))) Плотва чи краснопірка буже більш-менш жирною навіть після потрошення. При сушці не відкривати черевко.
yura-patriot Опубліковано 7 Березня, 2017 в 08:08 #225 Опубліковано 7 Березня, 2017 в 08:08 У мене батя також тащіться від засоленої з кишами, бо вона тоді жирніша виходить,знаю точно, що саме краще лящ,густерка до такого діла підходять,а ось плотвичка мені геть не подобається в такому плані,там щось гірчить і взагалі так робити то треба відчувати,знати,що і як робити навірняк,бо можна і глистів понаїдатися,я то від такого не балдєю,саме вєщ то сушена чищена особливо окуньки,щуки,ну і густерка з плотвичкою нічьотак,а ось карасі взагалі не подобаються сушені,а з кишами то беее....
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.