swmarmalade Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:05 #101 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:05 swmarmalade, Це сказав AgentSmith13, а така підміна імені при цитуванні -- глюк форуму, не сприймайте на свою адресу. Ладно, переживу. Просто і в житті і на форумі намагаюся бути максимально коректним і трохи не по собі коли звинувачують в тому що з усіх сил намагаєшся уникати
AgentSmith13 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:14 #102 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:14 Добре, питання "по вашому" - пролізти через переповнений салон маршрутного таксі, розштовхуючи і подекуди травмуючи наступанням на ноги таких же пасажирів, і ніжно спитати водія, поскрипуючи коліном (вгробленим в такому ж "транспорті" пару років тому), і ноутом в сумці - "Вельмишановний Пане, а не могли б ви, трясця Вашій матері, дати мені квиточка????" Так піде?Чи то нормально, коли ВОДІЙ порушує правила дорожнього руху, балакає по мобілі, смалить, а штрафують МЕНЕ, бо мені ж не дали шматка паперу?
MACCEN Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:40 #103 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:40 Для тих, хто захищає маршрутчиків, що вони тіпа там альтруїсти такі нам лучанам роблять супер послугу даючи можливість за наші ж гроші нас возити.Скажу так, ринок така штука, що пустувати ніколи не буде. Хочеш бізнес мати, грай по правилам а не так як зараз, накупували всякого хламу і возять людей, парадокс в тому, що навіть якщо проїзд буде коштувати наприклад по 30 грн., всеодно будуть ті говномаршрутки їздити й стогнати що всеодно мала ціна на проїзд.Чому люди не їздять в тролейбусах, бо в половини з ртх смердить, і їх менше їздить чим маршруток, якщо б збільшити їх кількість то зручніше тролейбус.Модернізувати електромережу, й дати можливість оренди, то нехай мер візьме а приват банка свого кредит, і модернізує електротранспорт в місті і вся справа. В нас стільки маршруток і скажете що вони всі в убиток працюють?В нас на вєліках мало хто їздить тому, що нема розмітки, і нема служби яка б за наїзд на смугу велосипедистів штрафувала б, і все.При бажанні можна все це організувати без проблем, думаю підприємства великі б теж допомогли при певних умовах, якось так, чи я маю тут за депутатів думати й викласти програму як за пів року позбутись всіх маршруток в місті, перейти на тролейбуси.Кривицький вроді як взагалі проклав тролейбус аж в гараджу, а ті всі мери могли . Вже дпвно в ківерці запустити.
Plum Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:41 #104 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:41 Чи то нормально, коли ВОДІЙ порушує правила дорожнього руху, балакає по мобілі, смалить, а штрафують МЕНЕ, бо мені ж не дали шматка паперу?Бидло-поведінка маршрутчиків -- це, в першу чергу, заслуга самих пасажирів, які "ковтають" таку поведінку, а значить вона їх влаштовує. Повторюсь -- для скарг на водіїв існує гаряча лінія. Фотографуйте, коли він говорить по телефону, робіть йому зауваження. А допоки пасажирам байдуже і вони вважатимуть, що це не їх справа -- нічого не зміниться.А стосовно передавання квиточків ви створюєте проблему там, де її немає, оскільки насправді не водії відмовляються давати квитки, а пасажири їх не беруть. Тому що так звикли. Тому що не треба. Тому що ніхто не перевіряє. Почнуть перевіряти -- ця звичка зміниться за кілька днів.Ще раз -- водій не може заставити пасажирів брати квитки. І не зобов'язаний перевіряти, чи взяв пасажир квитка. Наявність квитка -- проблема пасажира, а не водія. Якщо водій відмовиться видавати квиток, то "тумаків" йому надають ті пасажири, які близько до нього, оскільки розумітимуть, що завтра так само вони з іншого кінця маршрутки будуть просити передати квиток, як сьогодні ви. Тому в будь-якому випадку потрібно в першу чергу лишатись людиною.Колись , до речі, в Луцьку були маршрутки ЛАТ (Івеко новенькі біленькі) і там завжди водії видавали, а пасажири брали квитки. І ніякої проблеми не було -- навіть тим хто встиг пройти в самий зад маршрутки квиток без проблем передавали інші пасажири. Гроші ж зараз передати не проблема? Здачу передати назад теж не проблема? То в чому проблема передати квиток?
Zheny@ Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:44 #105 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:44 Добре, питання "по вашому" - пролізти через переповнений салон маршрутного таксі, розштовхуючи і подекуди травмуючи наступанням на ноги таких же пасажирів, і ніжно спитати водія, поскрипуючи коліном (вгробленим в такому ж "транспорті" пару років тому), і ноутом в сумці - "Вельмишановний Пане, а не могли б ви, трясця Вашій матері, дати мені квиточка????" Так піде? Чи то нормально, коли ВОДІЙ порушує правила дорожнього руху, балакає по мобілі, смалить, а штрафують МЕНЕ, бо мені ж не дали шматка паперу?Чувак, не утріруй так все. Не потрібно все ускладнювати. Водій прекрасно знає, що ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ дати квитка. І він про це знає. Просто тупо иорозиться, бо йому це вкрай н вигідно. Інакше б він не катався на одному маршруті кілкька років!
AgentSmith13 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:55 #106 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:55 Телефонував - результат нуль, а от раз, після зауваження (про крепко "шумахерську" їзду) - водій поліз "розібратись"... Результат - ми поїхали далі, водій замовк, вся маршрутка рада, але ж... удар (не сильний ніяк) рукояткою ПЕШНІ в підборіддя - то ж як мінімум адміністратива, хоча допомагає... Якщо дослівно \(ну, "майже") виразити те, що було водію сказано - звучало так - "світофор не перший і не останній, ще раз так погониш і тормознеш, лікуватися я буду від твоєї їзди, а якщо зможу і встигну, зроблю так, щоб ТИ полежав в лікарні і подумав". Причина - проїзд як в Форсажі на жовтий і миттєва зупинка на, даруйте за тавтологію, зупинці... Летів яко ластівка через півсалона з рибацьким ящиком і "пешнею"-льодорубом, поки ребрами не зустрів "дужку" біля водія. Ззаду (а то була 11-ка), був конкурент - 22, яка теж на 40-й їде.Добре, питання "по вашому" - пролізти через переповнений салон маршрутного таксі, розштовхуючи і подекуди травмуючи наступанням на ноги таких же пасажирів, і ніжно спитати водія, поскрипуючи коліном (вгробленим в такому ж "транспорті" пару років тому), і ноутом в сумці - "Вельмишановний Пане, а не могли б ви, трясця Вашій матері, дати мені квиточка????" Так піде? Чи то нормально, коли ВОДІЙ порушує правила дорожнього руху, балакає по мобілі, смалить, а штрафують МЕНЕ, бо мені ж не дали шматка паперу?Чувак, не утріруй так все. Не потрібно все ускладнювати. Водій прекрасно знає, що ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ дати квитка. І він про це знає. Просто тупо иорозиться, бо йому це вкрай н вигідно. Інакше б він не катався на одному маршруті кілкька років!Ну, мені ж "вдома сидіти" з моєю манерою спілкування треба (вчора, коли одубівав на Дубенській, О ЯК! - висловлювався надто гірше), тож і перефразував культурно, погарячкував, буває. Чи ти, Жень, теж вважаєш, що штрафувати зк відсутність квитка, якого не дає водій, треба нас?
Kiodinn Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:56 #107 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 18:56 А блін. "Палка о двух концах". А коли їде як черепах - то не хоцця йому в підборіддя дати?
AgentSmith13 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:00 #108 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:00 А блін. "Палка о двух концах". А коли їде як черепах - то не хоцця йому в підборіддя дати?Коли їде як черепах - дорога така, на те, до речі, уваги не звертаєш як правило (навіть, як на роботу спішу, краще ЦІЛИМ приїхати - приколи, описані далі - можуть в травматологію привести - 1/3 колінної чашечки - покришена, ходжу акуратно), а от коли робить маневри на зразок - "розгон - різкий стоп", або гонки з іншим, виляючи, як собачий хвіст - дуже навіть хочеться.
Plum Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:02 #109 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:02 Просто є категорія людей, які завжди і скрізь шукають проблему, навіть якщо її там немає.
LSD Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:20 #110 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:20 Ну взагаліто про контролера від держави: він є. Прізвища чітко фігурують у документі першого посту. Те що перевізники ще ті "контрацептиви" давно відомо. Но для того що вони не творили що хотіли й існують органи державного регулювання, самоврядування регіону, і якщо вони не виконують своїх обовязків може пора їм влаштувати калюстрацію. А про те що половина людей міста інертна маса я думаю можна говорити довго, але без толку. Хз яку європу ми тут набудуємо
systemoad Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:22 #111 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:22 також бісить стан наших маршуток1. кут спинки сидіня в деяких маршутках настільки калічено малий, шо ще трохи і головою до колін дістанеш, проїжаючи 3 зупинки спина вже відчуває дискомфорт.2. інколи попадаються такі маршутки які в середині страшно гримлять, шо по телефону нереально розмовляти, і навіть з свіврозмовником як говориш то нічого не чути.3. стан підвіски в деяки хмаршутках просто жахливий, таке враження шо колеса тупо привені до кузову, неначе на возі, проїхавшись по наших дорогах нутрощі можна повідбивати
Nikitamega Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:34 #112 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:34 також бісить стан наших маршуток2. інколи попадаються такі маршутки які в середині страшно гримлять, шо по телефону нереально розмовляти,..А ось це бісить більше ніж, навіть ціна, стан маршрутки і тд... Особливо коли голосно і про хвороби, проблеми і тд.. Це теж водії винні?.Саме люди, яких було завжди більшість,не можуть постояти за свої інтереси. Іколи не рідко хтось починає спорити з водієм, мало хто підтримає, повідвертають голови у вікно і мовчать, типу моя хата скраю..
xforester Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:40 #113 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:40 4. В багатьох маршрутках відстань до переднього сидіння така, що мої довгі ноги там не поміщаються...
Vadimm Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:48 #114 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 19:48 Бачив на днях старшого дядька який сидів біля водія і вносив кожного пасажира в якусь табличку, ще подумав що то або власник або якусь статистику хтось веде.З талончиками рішалось би легко за допомогою рейдів - контролера з міськради, до нього двох "муніципалів" щоб безпечніше було, перештрафувати пару маршруток пасажирів а заодно водіїв за обілечування, наступного дня все місто гребтиме талончики, в кондуктора. Було б бажання у відповідних служб.
systemoad Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:08 #115 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:08 4. В багатьох маршрутках відстань до переднього сидіння така, що мої довгі ноги там не поміщаються...от забув написати, при своїх 192 см росту, інколи нормально не посидиш, преходиться одну ногу вверх, а другу в сторону, чи це "вхід пасажирів ростом від 180 см заборонений"???
yuraa Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:37 #116 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:37 4. В багатьох маршрутках відстань до переднього сидіння така, що мої довгі ноги там не поміщаються... от забув написати, при своїх 192 см росту, інколи нормально не посидиш, преходиться одну ногу вверх, а другу в сторону, чи це "вхід пасажирів ростом від 180 см заборонений"??? ага, і з підскоком на задньому сидінні, кайф неймовірний
Amor Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:42 #117 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:42 Доречі згадалось як недавно їхав в маршрутці і кожен раз коли транспорт рушав, вібрація на його корпус була така що аж дах трясло. Троха було страшно. Я думаю це не нормально.
systemoad Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:46 #118 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 20:46 Доречі згадалось як недавно їхав в маршрутці і кожен раз коли транспорт рушав, вібрація на його корпус була така що аж дах трясло. Троха було страшно. Я думаю це не нормально.та всі наші маршутки це не нормально, роблять їх всеодно щоб гамно і свиней возити, судячи по"комфорту", та ще й назва в деяких, "еталон", ахаха, еталон чого???, еталон лайна??
SOAD Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 21:37 #121 Опубліковано 4 Квітня, 2015 в 21:37 Бачив на днях старшого дядька який сидів біля водія і вносив кожного пасажира в якусь табличку, ще подумав що то або власник або якусь статистику хтось веде.З талончиками рішалось би легко за допомогою рейдів - контролера з міськради, до нього двох "муніципалів" щоб безпечніше було, перештрафувати пару маршруток пасажирів а заодно водіїв за обілечування, наступного дня все місто гребтиме талончики, в кондуктора. Було б бажання у відповідних служб.ага тільки процедурно штраф хрен виписати можливоспочатку вони повинні мене ввічливо попросити вийти, а у разі відмови штрафувати
katjka_9 Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 05:42 #122 Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 05:42 Доречі талончики - це не тільки звітність, а і ваша страховка в разі ДТП, тому талон впринципі кожен має брати не добровільно, а примусово) Вот і перша різниця з Європою, в яку ми ніби йдемо. Там люди завжди в першу чергу думають про свою безпеку, майбутнє, а у нас талончик треба брати, бо ж якась скотина проїзд піднімає.... Змінити нас уже напевно ніщо не зможе.
AgentSmith13 Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 06:31 #123 Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 06:31 Доречі талончики - це не тільки звітність, а і ваша страховка в разі ДТП, тому талон впринципі кожен має брати не добровільно, а примусово) Вот і перша різниця з Європою, в яку ми ніби йдемо. Там люди завжди в першу чергу думають про свою безпеку, майбутнє, а у нас талончик треба брати, бо ж якась скотина проїзд піднімає.... Змінити нас уже напевно ніщо не зможе.Так всім то відомо, але ж та скотина не тільки проїзд піднімає, а ще й банально не дає квитка ні в якому випадку - передає здачу назад пасажиру, чи той без здачі дав... А ідея деяких "розумах" штрафувати пасажирів... Вам того кондуктора не шкода? Його ж приб'ють в перший день? (Читаєм вище - я детально описав, як воно приємно продиратися за квитком.) Не передав квитка ВОДІЙ??? От і штрафувати треба, і навіть не ВОДІЯ, а ПЕРЕВІЗНИКА, і на дуже "приємну суму" - знайшли маршрутку, де 3-5 пасажирів без квитка - 10 тис. штрафу. Тоді водій всім передавати буде сам, щоб з роботи не виперли.Був колись в луцьку такий "Луцькавтотранс", так там ЗАВЖДИ пасажиру передавали квиток, пам'ятаєте?А взагалі - що заважає перевізнику з тим кондуктором домовитися за певну "подяку", і в деякі рейси впихати "ліві" квиточки, які нікому ніфчого не дають - ні пасажиру страховки, ні місту обліку пасажирів.Доречі, чув від людей, які здається міського маршрутчика знають, що і 2,50 є цілком рентабельною ціною проїзду, все інше, а особливо 4 - бажання деяких мудрил здійснити мрію - "долар росте і прибуток росте".А ще вони вимагають всі Рожища, Боратини, Коршови Ківерці запхати на автостанцію з вокзалу і філармонії, і ЗАБОРОНИТИ їм підбирати людей в місті, плюс максимально винести їм маршрути з вулиць, де їхні ридвани їздять. Кричать "автостанція", то хай і їхдять з пів 5-ї ранку, як автобуси з неї - до автостанції теж пасажиру треба дістатися.Вчора (десь о 18-00) чекав маршрутку біля автостанції хвилин 30, ні 17, ні 28, одні двійки, і ті рідко, добре, хоч 5-ка тролейбус є (раз в годину напевне). За такий "сервіс" Санрайз має отримати від мене 4 гривні? Дзуськи!ЄДИНИМ методом боротьби з цим рішенням бачу скоординоване перекриття руху людьми по ВСЬОМУ місту, десь так в 10 місцях, і щоб не менше тисячі чоловік було в кожному. Не стояти, тупо ходити через перехід. Лучеськ, Київський майдан, РАГС, Перемоги за мостом, ЦУМ (разом з драмтеатром), Возз'єднання, поворот до кільця на початку Львівської та Володимирської. І щоб, крім швидкої, міліції і легкових з малими дітьми, наприклад, миш не проскочила! Тільки тоді, можливо, міська влада зрозуміє - їм треба працювати на народ, а не на деяких представників бізнесу! Але є ДУЖЕ великий сумнів, що люди організуються, і покажуть кулак, а не злякаються (поступлять по принципу "а я чо, а я НІЧО")...
katjka_9 Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 07:00 #124 Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 07:00 З нашою корупцією є один вихід - діяти радикально. Давайте всі хто тут в темі пише зберемося і будемо щось робити, бо за нас ніхто не зробить
swmarmalade Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 07:09 #125 Опубліковано 5 Квітня, 2015 в 07:09 Але є ДУЖЕ великий сумнів, що люди організуються, і покажуть кулак Ну якщо ти сам відразу даєш задню, то як можна очікувати більшого від людей ? А загалом що ж тобі заважає організувати хоча б один такий протест?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.