Перейти до змісту

LED лампочки

Plum

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 451
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

В мене на роботі теж є такі лампи Flament в продажі, фірми Делюкс.

Свічка і звичайна колба 4 вати, світить як 40. Кому цікаво - пишіть в пп

Опубліковано

В Flament LED є одна особливість, якщо лампа йде без пластикового цоколя, то скоріш за все рівень пульсації в неї значно більший за норму і таку лампу не рекомендовано використовувати і житловому приміщенні запобігання впливу на зір. Все через конструкцію драйвера, бо в малий цоколь хороший драйвер з усіма необхідними компонентами не пихтеш, тому в такі лампи ставлять примітивний діодний мостик, який не згладжує пульсації.

post-5408-0-05871800-1429820171_thumb.jppost-5408-0-91800000-1429820174_thumb.jp

Будьте уважні! ;)

Опубліковано

А як ,що до люмінасетних ламп,яківикористовуются повсюди,чомусь з пульсаціями нехто не турбуєтся!

А ці нові чудо лямпки-недовго буде радувати вас,дуже сильно нагріваются,при таких температурних режимах її робочі можливості обмежені,перевірено на практиці.Рік тому експеримент тривав 3 мцсяці,

Опубліковано

Гора, Люмінісцентні лампи в основному використовуються у великих кількостях а не по одній. Тому частота пульсацій взаємо перекривається, за умови якщо лампи однакового спектру, потужності. Та і свічення люменофора ( біле напилення всередині лампи ) робить блиманння невидимим для очей. Тобто коли імпульс зникає лампа ще світить до наступного імпульсу...якось так

Опубліковано

А як ,що до люмінасетних ламп,яківикористовуются повсюди,чомусь з пульсаціями нехто не турбуєтся!

А ці нові чудо лямпки-недовго буде радувати вас,дуже сильно нагріваются,при таких температурних режимах її робочі можливості обмежені,перевірено на практиці.Рік тому експеримент тривав 3 мцсяці,

Які лампочки використовували і що з ними сталося через 3 місяці?

В мене зараз період пробного використання Osram Classic A. 2 місяці політ нормальний.

a40-e27-frosted-adv-and-basic.jpg

Опубліковано

В основному зараз використовую Maxus.

Якщо потрібна потужність, то 10 Вт:

emzsa.jpg

і якщо менша, то 6Вт:

cC93x.jpg

Поступово замінюю, повністю задоволений.

Опубліковано

Я таких 5 штук замовив з Китая , побачу що приїде --- ціна хороша..

Светодиодная лампа 12W - 1.78 $

скоріш за все паршиві — перша, і основна причина, це відсутність нормального радіатора. діоди перегріються і згорять.

ну хіба що ви поставите лампочку десь в кладовці, де її робота буде не більше хвилини за один раз.

для порівняння покажу трохи свого колхозу:

заради експериментів на аукціоні виграв панель на 12 Вт. Закоротив 4 діода, щоб підключити до 10 Вт драйвера.

підложка в ній алюмінієва, радіатор совдепівський, по розмірах як з 478 сокета.

post-3982-0-14688300-1430227650_thumb.jp

В перші хвилини роботи все холодне, світить добре, на око як 60-75 Вт лампи розжарення.

Через півгодини безперервної роботи цей радіатор набирає до 45-50 градусів температури.

post-3982-0-47226300-1430227659_thumb.jp

А тепер гляньте що у вас? текстоліт з діодами в закритому пластику…

Я вже раніше писав що такі лампи купляти не варто.

Опубліковано

скоріш за все паршиві — перша, і основна причина, це відсутність нормального радіатора. діоди перегріються і згорять.

ну хіба що ви поставите лампочку десь в кладовці, де її робота буде не більше хвилини за один раз.

заради експериментів на аукціоні виграв панель на 12 Вт. Закоротив 4 діода, щоб підключити до 10 Вт драйвера.

В перші хвилини роботи все холодне, світить добре, на око як 60-75 Вт лампи розжарення.

Через півгодини безперервної роботи цей радіатор набирає до 45-50 градусів температури.

китайці хитріші: алюміній для радіатора дорогий, тому вони, щоб набрати яскравість просто ставлять більше світлодіодів, але ток зменшують. Тому на текстоліті за 3-4 години температура (на дотик) не вище 60 градусів.

У дитячій уже десь в районі року світять 3шт по 7 вт (китай) та в коридорі (4шт * 5 вт). Поки не вмирають і не перегріваються )))

Опубліковано

2835 чіпи? тра на 5730 брати, вони трохи яскравіші

Краще всетакі 2835 smd ,на меньших токах гріются менше,але за рахунок більшою кількості світловіддача однакова

Опубліковано

Як приїдуть --- думаю протестувати і заміряти температуру після декількрх годин роботи , в разі чого заміню резистор на лінії щоб зменшити ток споживання діодів, від чого і зменшиться тепловіддача ... Хоча це і зменшить світлопотік ((( Приїдуть -- будем про щось говорити ...

Опубліковано

Як приїдуть --- думаю протестувати і заміряти температуру після декількрх годин роботи , в разі чого заміню резистор на лінії щоб зменшити ток споживання діодів, від чого і зменшиться тепловіддача ... Хоча це і зменшить світлопотік ((( Приїдуть -- будем про щось говорити ...

В лампочці 12W за $1.78 зазвичай стоїть баластний драйвер, де струм задається вхідним конденсатором. Є формула розрахунку ємності конденсатора:

9ecd9d.jpg

для зниження сили струму треба зменшити ємність вхідного конденсатора ;)

Але практика показує, що реальна потужність на світлодіодах на таких дешевих лампах становить від третини до половини заявленої.

Опубліковано

Для "чергового" освітлення в коридорі, а також щоб отримати дешевий драйвер, замовив декілька дешевих лапочок на алікспрес. Поки прийшли дві.

1) замовляв 3Вт за півдолара. Прийшла лампа підписана 3W з смд 5730 (7шт на платі) і класичним баластним драйвером. Ємність вхідного конденсатора - 1.1мкФ, що по наведеній вище формулі дає струм до 70мА і потужність близько 1.5Вт (реальних)

2) замовляв 1Вт за 20 центів (заради халявного драйвера). Прийшла лампа з наліпкою "3W" з смд 2835 (6шт на платі) і "урізаним" баластним драйвером (замість 4-х резисторів встановлено тільки два). Ємність вхідного конденсатора - 680нФ, що дає 40-45мА і реальну потужність коло 0.8Вт - майже відповідає оплачені потіжності і становить четвертину потужності від зазначеної на наклайці :)

Якщо взяти за "еталон" 1Вт світлодіод, підключений на 3.3В 200мА - то перша лампа світить десь утричі яскравіше (візуально), кожен смд 5730 гріється менше, ніж світлодіод 1Вт (під навантаженням 0.66Вт), але нагрівається відчутно сильніше, ніж друга лампочка. Друга лампа - світить слабше за "еталон", але й майже не гріється. Хоча споживана потужність на світлодіодах - вища. Це я порівнював зі знятими світлорозсіювачами. Якщо їх поставити на штатне місце - то обидві лампочки будуть нагріватись, звісно, сильніше.

Теоретично, якщо на обох лампочках підняти ємність вхідного конденсатора до 2.2мкФ - буде реальних 3Вт. Але текстоліту вже буде явно недостатньо для розсіювання такої кількості тепла.

Опубліковано

rrid правий. оптимально буде замінити баластний кондюк. зазвичай стоять 1мкФ, 0,82 чи 0,68 рідше 0,47. я сам теж інколи так робив. впаюю менший на один з названого ряду. світло падає на процентів 30, зате температура в 2-3 рази. не забувайте що їхня (конденсаторів) напруга має бути не менше 400 вольт!

продовжуючи тему колхозу:

модернізація прожектора з галогенки на китайський 20W діод. радіатор на дупі прожектора з якогось а-ля 370 сокета.

FDjyJzC66A8.jpg

oeYslME9KAI.jpgWur94-bV_wQ.jpg

діло дешеве, але мудохання трохи є. так би мовити коли нема чим себе зайняти =)

працює над дверима в гараж з датчиком руху. добре освітлює на 5-10 метрів від себе

Опубліковано

для тривалої роботи так. але коли прожектор стоїть на дворі (дує вітерець легкий) і тривалість роботи 1 хв (датчик руху включає-виключає) то такого радіатора цілком хватає до 10 хв постійної роботи.

• 4 місяця потому...
Опубліковано

20W діод

добре освітлює на 5-10 метрів

замало якось... у мене дві десятки валять на 30-40метрів.

прожектор такий як у вас з радіатором

20W діод

добре освітлює на 5-10 метрів

замало якось... у мене дві десятки валять на 30-40метрів.

прожектор такий як у вас з радіатором

Опубліковано

взяв собі на пробу пару місяців тому схожу... бобік здох :(

витримала у вентильованому плафоні місяця півтора... мабуть, надто жарко їй було.

замовляв за пару доларів потужністю 2Вт, китайці прислали 4Вт, але халява на користь не пішла :)

думаю тепер розбити колбу і "випотрошити" - цікаво, який там драйвер стоїть. "нитки", швидше за все - цілі. хоча хз...

в мене був чесний нонаме )

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...