Перейти до змісту

Прожитковий мінімум

Єретик

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А що тут дивно, ми жеш другі в світі, після Венесуелли..

І як не прикро - перші в списку самих слабких валют світу. :(

Гривня стала самой слабой валютой в мире, опередив рубль. С января по март 2015 года национальная валюта обесценилась по отношению к долару США на 48,7%. По словам экспертов, предпосылкой к такой динамике выступили боевые действия в Донбассе, падение ВВП, отток капитала из страны и банковского сектора, дефолтные риски и отсутствие золотовалютных резервов для покрытия растущего спроса на валюту.

159743432.jpg?1600

Опубліковано

Чому не зробити з податками на зп те ж, що і з ФОП у свій час. Зафіксувати податок на рівні 400—450 грн/міс на років 3 + звіт раз в рік за найманих, а не так як зараз. Паралельно карати штрафами за неоформлених працівників, але в такому розмірі, щоб реально можна було їх оплатити (4000—8000 грн). Думаю за пів року більша частина вийшла б з тіні. А далі вже орієнтуючись на ту базу, що є робити якісь рухи.

Опубліковано

«Якщо отримуєш ЗП у конверті то й отримаєш мінімальну пенсію.»

А ви сподіваєтесь на пенсію від держави?

Мій батько до неї не дожив, матері продовжили пенсійний вік на 2 роки...

Я плачу податок в пенсій фонд не тому, що хочу пенсію, а тому, що нехочу штрафів.

Опубліковано

Я плачу податок в пенсій фонд не тому, що хочу пенсію, а тому, що нехочу штрафів.

ми платимо в пенсійний фонд "не собі", а тим пенсіонерам які є зараз.

нам пенсію будуть платити за рахунок тих хто буде працювати тоді

такий кругообіг

а коли ми вийдемо "на пенсію" і нам будуть не достатньо платити здогадайтеся з 3х раз хто буде найбільше обурюватися.... вірно :) ті що зараз, щороку, здають "нульовий звіт про підприємницьку діяльність"

а найсмішніше те що вони вже зараз обурюються і клянуть жидобандерівців бо батькам маленька пенсія.... але завзято продовжують подавати "нульовий звіт"

ось так малята :(

Опубліковано

«ми платимо в пенсійний фонд "не собі", а тим пенсіонерам які є зараз.»

Тобто податки я плачу уже років 10, а заслужену пенсію моїй матері неплатять уже 2. То яким саме пенсіонерам я віддаю свої гроші? Усіляким офіцерам, які у 35-40 пішли на пенсію, а зараз никаюця від армії? Чи депутатам? Пенсійний у сучасному його стані - як нафтогаз. Скільки туди не вкидай, а всеодно збитковий :)

Опубліковано

Тобто податки я плачу уже років 10, а заслужену пенсію моїй матері неплатять уже 2. То яким саме пенсіонерам я віддаю свої гроші? Усіляким офіцерам, які у 35-40 пішли на пенсію, а зараз никаюця від армії? Чи депутатам? Пенсійний у сучасному його стані - як нафтогаз. Скільки туди не вкидай, а всеодно збитковий :)

так і є :(

ще раз нагадую про "нульовий звіт" ;)

а "відрахувань в пенсійний фонд" тих хто отримує білу заробітну плату на всіх не вистачає - такі реалії :(

Опубліковано

Озирнись навкруги! Люди, від 60 років та старші отримують пенсію від податків, які ми сплачуємо. Поки що немає приватних пенсійних фондів, як у країнах західного світу. Поки що немає накопичувальної системи. Маємо те що маємо.

Але ці пенсіонери не винні, що в нас дурнувата система, не винні в тому, що деякі жлоби підприємці не хочуть платити податки.

Але колись ті жлоби підприємці також стануть пенсіонерами...

Опубліковано

Парадокс, для того щою отримувати мінімальну пенсію 950грн потрібно просто дожить до 60 років; Для того щоб отримувати пенсію не набагато більшу, скажімо з прикладу 1400грн потрібно 35літ ішачить при цьому мати посвідчення "ветерана праці".

Через те ні в найманих працівників ні в роботодавців немає ілюзій і бажання нести в пенсійний фонд (ЄСВ) близько 400грн+200грн з кожної кровно зароблених 1000, різниця то не відіб"ється.

Тобто я припустім підприємець, який вирішив виготовляти, будь яку продукцію і склавши бюджет на виготовлення своєї продукції, підрахував: щоб залишатися конкурентно- здатним можу нести витрати на найманого працівника максимально 2000грн, тоді виходить: працівнику 1460 + приблизно 470 ЄСВ; з 1460 нещасних, які мали б дістатися працівнику потрібно заплати податків приблизно на 280грн. тобто працівник з 2000грн, що я згідний виділити для нього отримує лише близько 1180грн і на мою думку несе колосальні втрати просто недоотримуючи 750грн щомісяця, бо людина, яка офіційно "не працювала" ніде і та яка працювала 40літ на лише мінімалку, в кінці кінців отримує однакову мінімальну пенсію 950грн. Лише людині, яка отримувала мінімалку обідніше, бо за пропрацьовані 40літ вона не доотримала 46% свого якого неякого доходу (750грн - тобто практично ту ж пенсію)

І доки ця рівність не зміниться, не бачити офіційних заробітніх плат.

Але тут знову парадокс: менше 950грн це лише варіант повністтю не платити, а чи може собі дозволити держава не утримувати своїх громадян? Теж ні!

От і поки ми є заручниками цієї системи.

Вихід на мою думку є, але це вже окрема тема...

Опубліковано

А комусь і ішачити не треба і не треба чекати підвищення прожиткового мінімуму, як планують на грудень 2015 року, а треба бути лише "обраним" і дурити людей!

"У регламентному комітеті Верховної Ради підтвердили, що з 1 квітня депутати будуть отримувати заробітну плату в розмірі 17,5 тисячі гривень. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на члена комітету з питань регламенту й організації роботи Верховної Ради Дмитра Шлемко.

«Тепер зарплата народних депутатів повернута до рівня 2013 року, тобто максимальний розмір становить 17 тисяч 425 гривень», - сказав він. Шлемко нагадав, що на початку 2015 парламентарі отримували зарплату після всіх відрахувань у розмірі 6109 гривень."

І саме цікаве, що всі чомусь мовчать...

Опубліковано

А комусь і ішачити не треба і не треба чекати підвищення прожиткового мінімуму, як планують на грудень 2015 року, а треба бути лише "обраним" і дурити людей!

"У регламентному комітеті Верховної Ради підтвердили, що з 1 квітня депутати будуть отримувати заробітну плату в розмірі 17,5 тисячі гривень. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на члена комітету з питань регламенту й організації роботи Верховної Ради Дмитра Шлемко.

«Тепер зарплата народних депутатів повернута до рівня 2013 року, тобто максимальний розмір становить 17 тисяч 425 гривень», - сказав він. Шлемко нагадав, що на початку 2015 парламентарі отримували зарплату після всіх відрахувань у розмірі 6109 гривень."

І саме цікаве, що всі чомусь мовчать...

А скільки по-твоєму мають отримувати номальні депутати (законотвоці). 6-7 тис грн.

Вони на такі гроші сильно будуть старатися зробити щось для людей, чи будуть думатт чий би то законопоект "піхнути" і підняти на ньому катлєту.

Багато нормальних людей прошло в ВР, і вони достойні зп 17,5 тис грн. А мільйонерам в ВР насрати шо 6 шо 17,5 тис...

Опубліковано

А скільки по-твоєму мають отримувати номальні депутати (законотвоці). 6-7 тис грн.

Вони на такі гроші сильно будуть старатися зробити щось для людей, чи будуть думатт чий би то законопоект "піхнути" і підняти на ньому катлєту.

То тепер ті 450 чоловік нарешті запрацюють?

Багато нормальних людей прошло в ВР, і вони достойні зп 17,5 тис грн. А мільйонерам в ВР насрати шо 6 шо 17,5 тис...

Тобто решта 40 з гаком мільйонів не достойні нормальної ЗП?

Опубліковано

- То тепер ті 450 чоловік нарешті запрацюють?

- Ну прийнанні є шанс, що більше простих депутатів будуть працювати на совість, а не лягати під всяких Єремеєвих та Коломойських.

- Багато нормальних людей прошло в ВР, і вони достойні зп 17,5 тис грн. А мільйонерам в ВР насрати шо 6 шо 17,5 тис...

- Тобто решта 40 з гаком мільйонів не достойні нормальної ЗП?

Ну а що мішає отримувати номальну ЗП не в державному секторі економіки. Да питання з вчитилячи та лікарями залишається..

.

Опубліковано

- Ну прийнанні є шанс, що більше простих депутатів будуть працювати на совість, а не лягати під всяких Єремеєвих та Коломойських.

17,5 тис. зараз - 700доларів. Тобто за 700 доларів вони будуть працювати? А що їм заважало працювати, коли зарплата була 15000 при курсі 8 грн за долар (майже 1850 баксів)? Коломойський з Єремеєвим?

Ну а що мішає отримувати номальну ЗП не в державному секторі економіки. Да питання з вчитилячи та лікарями залишається..

Накатав цілу простиню, з аргументами, лінками і т.д. Все стер. Залишу питання:

Чому ж ти не запропонував нормальну зарплату водію з власним бусом, коли я тобі аргументував, що твоя зп не нормальна, а мала з твоїми умовами? Я снімаю шляпу перед усіма роботодавцями, які навіть в такий час створюють нові робочі місця. Сам не створив жодного, тому мій вам респект. Але, блін, чуваки, подивіться скільки ви своїм людям платите, а тоді розказуйте мені про "нормальні ЗП не в державному секторі економіки". Я знаю, що водій знайшовся, але це не доказ "нормальності" твоєї зп, це лише доказ того що попит на роботу (зарплату) більший за пропозицію роботи (зарплати).

Опубліковано

....

А мене більше обурює зарплата наших місцевих суддів в районі 20 тис.(прикольно виходить 6 тис. для депутата в Києві і 20 тис. для судді наприклад в Ковелі). Якби мені запропонували депутатом в ВРУ за 6 тис в Київ - я б не пішла :), а в суд - з задоволенням ).

Р.S. а ще десь на днях читала що з/п голови СБУ Наливайченка за 2014 рік менша за з/п судді в Володимирі-Волинському :), ну хіба це нормально?

Опубліковано

мають отримувати номальні депутати (законотвоці)

Ну і наївні люди або знайомі чи зі штабів тих депутатів! :) Да їм скільки не дай...!!! Скільки їх вже було, а толку... за вікно визерніть і побачите, що наприймали ті "творці"!!! Да лише на одному тому питанні (про недоторканість) загальмували, а як верещали перед виборами...!!! Немає їм віри - бо брехали, брешуть і будуть брехати!!!
Опубліковано

я рахую раз ти вже пішов в депутати, то працюй на совість навіть за 6 тис грн, Якби я так працював як ті всі депутати, то мене вже давно з роботи вигнали. В кожної людини маює бути свій професійний рівень, і відповідна зарплата за його працю. Якщо ти прийшов відседіти і попротерати штани, як в основному більшість наших депутатів, і при цьому ще й заробляти 17 тис грн, то я категорично проти такого підвіщення з/п,, так як людина, яка працює кров'ю і потом отримує 2-3 тис грн - де справедливість? Тому моя думка - якщо хочеш бути депутатом то йди і покажи що ти гідний бути ним, а потім говори про достойний рівень своєї оплати праці, а якщо відбути номер, то краще взагалі не йти.

Опубліковано

Я повторюся: зарплата депутата має бути жорстко прив'язана до мінімальної зп. Неважливо яка вона буде 7 мінімалок чи 10, але єдиним шляхом підняти собі (депутату) зарплату має бути підняття мінімальної зп. Це і буде показником їхньої ефективної роботи. Бо для підняття собі зарплати зараз, треба знайти грошей на 450 ротів, а якщо буде жорстка прив'язка, то прийдеться знайти гроші на 40 000 000 ротів. Знайшов на 40 млн. ротів, значить працюєш файно і твоя зарплата росте у 7 чи 10 разів більше чим мінімалка у людей. Фсьо, і не треба ніяких їм премій і матеріальних допомог. Зробив усім - маєш і собі, не зробив нікому - за який куй тобі піднімати зп?

Опубліковано

має бути підняття мінімальної зп

Ну так про що і мова! Всім громадянам "підвищення" світить у грудні 2015 року і всього на: "Прожитковий мінімум і мінімальні зарплати будуть заморожені до грудня 2015 року. Так, 1 грудня прожитковий мінімум збільшується з 1176 гривень на 13% - до 1330 гривень. Мінімальна зарплата в Україні з 1 грудня 2015 року зросте до 1378 гривень з 1218 грн." !!! То що ще ті дупутати хочуть?! Не подобається - нах... з пляжу!!!
Опубліковано

Депутани живуть не зовсім на зарплату, у них ще й купа всяих няшок у вигляді безкоштовного транспортного переміщення, супер якісного безкоштовного лікування, санаторіїв - все як в старі комуністичні часи. Можна ж скоротити оті 450 місць до 100-200 - вже гіганська економія нам з вами.

Важливо розуміти: держави не існує, існує сукупність чиновників, які створили комфортне для свого виживання нормативно-законодавче поле і паразитують на реальній економіці і ресурсах цілої країни з 40 млн. населення.

Чим більше чиновників, тим важче нам їх утримувати і контролювати. Громадянське суспільство намагається захиститись від чиновників, які завжди намагаються бути зверху, контролюючи всі процеси. Розвинене громадянське суспільтво пише собі Конституцію в інернеті, відстоює власні права і принципи, що завязані не на інтересах певних владних чиновників, а мільйонів корінних людей. Від чиновника не варто очікувати чогось доброго, якщо це не ваш батько, брат, чи дядько. Добре зробити можете собі тільки ви самі. Заможнє громадянське суспільство складається з розумних самодостатніх людей. Для початку нам потрібно такими стати і в подальшому ламати ту довбану державку-вампіра перетворюючись на країну майбутнього.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...