Перейти до змісту

Здорове харчування


PanTolik

Рекомендовані повідомлення

5 минут назад, tarasmv сказал:

І що корисного у Волинських солодощах? Так там є грецькі горіхи, курага, чорнослив, але все це залите не натуральним шоколадом, а кондитерською масою. Причому солодощі взагалі корисними назвати важко, так вуглеводи організму треба, але бажано у вигляді меду, фруктів, сухофруктів.

а та глазур це взагалі яд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, tarasmv сказано:

І що корисного у Волинських солодощах? Так там є грецькі горіхи, курага, чорнослив, але все це залите не натуральним шоколадом, а кондитерською масою. Причому солодощі взагалі корисними назвати важко, так вуглеводи організму треба, але бажано у вигляді меду, фруктів, сухофруктів.

а ніхто і не казав, що вони корисні

вони менш шкідливі за інші та й смачні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 годин тому, PEACH сказано:

на сніданок, уже другий рік практикую вівсянку, або вівсянка+пшениця+гречка швидкого приготування ТМ Терра,

заливаю кипятком, добавляю згущонку, мед, родзинки, мелене підсмажене насіння льону за смаком :ok:

а якщо хто не любить солодкого то можна оливкової (або яка подобається) олійки додати і посолити 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@Валерій86 так, солодощі шкідливі

сухофрукти шкідливі бо їх обробляють

фрукти, особливі несезонні, теж шкідливі бо оброблені для тривалого зберігання

корисні сезонні овочі з власного саду/грядки за умови що сад/грядка знаходиться в екологічно чистій зоні і використовуються лише натуральні добрива

 

У мене, наприклад, є можливість їсти корисні овочі і фрукти декілька місяців у році. Багато людей і такої можливості не мають

То що, не їсти взагалі нічого? Бо ж некорисно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

18 хвилин тому, yura-patriot сказано:

Лукум кльова штука і солодке і вродь зовсім не шкідливий. 

шкідливий, так як містить цукор, а цукор то біла смерть)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

12 годин тому, laser сказано:

хто що готує на сніданок чи обід на роботі?

- омлет

- запіканка

- пластівці з йогуртом (можна без цукру пластівці, йогурт без цукру і домашнє варення або мед)

- грінки/тости з сиром

- вівсянка з різними додатками(горіхи, сухофрукти)

- домашня випічка 

- творог зі сметаною

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

22 хвилин тому, lilechka сказано:

шкідливий, так як містить цукор, а цукор то біла смерть)

 Мдаа як усьо сюрьйозно,кароч,багато лукума роблять без цукру, отак вуот, ага))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, yura-patriot сказано:

 Мдаа я усьо сюрьйозно,кароч,багато лукума роблять без цукру, отак вуот, ага))

https://uk.wikipedia.org/wiki/Лукум

 

цукор там є по-любому)

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

37 хвилин тому, lilechka сказано:

шкідливий, так як містить цукор, а цукор то біла смерть)

сіль біла смерть)
а ще скыльки порошкыв нас вбиваэ) як почитаєш і подивишся...
взагалі бери і не дихай. повітря також вбиває)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 хвилина тому, Dima4s сказано:

сіль біла смерть)
а ще скыльки порошкыв нас вбиваэ) як почитає і подивишся...
взагалі бери і не дихай. повітря також вбиває)

https://ria.ru/studies/20140110/988375567.html ))

тут, наприклад, зі мною погоджуються)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

30 хвилин тому, Dima4s сказано:

сіль біла смерть)
а ще скыльки порошкыв нас вбиваэ) як почитаєш і подивишся...
взагалі бери і не дихай. повітря також вбиває)

в такому разі наша задача зі всього зла вибрати найменше.

 

продовжуючи тему. на старому ринку  як спускатись від 1000 дрібниць є м'ясний магазинчик.

там стоїть м'ясорубка. можна вибрати собі м'ясо, і там зразу його змелять на фарш.

хоч будеш знати з чого він зроблений і коли.

 

з простих і смачних перекусів періодично робимо "шаурму" з того що є в холодильнику.

любий соус, зелень, м'ясне. можна загорнути навіть якийсь заправлений салат в лаваш.

таку "шаурму" можна брати на роботу і розігрівати її не треба

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

11 хвилин тому, laser сказано:

в такому разі наша задача зі всього зла вибрати найменше.

 

продовжуючи тему. на старому ринку  як спускатись від 1000 дрібниць є м'ясний магазинчик.

там стоїть м'ясорубка. можна вибрати собі м'ясо, і там зразу його змелять на фарш.

хоч будеш знати з чого він зроблений і коли.

 

з простих і смачних перекусів періодично робимо "шаурму" з того що є в холодильнику.

любий соус, зелень, м'ясне. можна загорнути навіть якийсь заправлений салат в лаваш.

таку "шаурму" можна брати на роботу і розігрівати її не треба

"все в міру" золоте правило яке ніхто не відміняв. як в їжі так і в житті в цілому.
цікаво наскільки "здорова" бастурма яку я постійно роблю...
 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 27.04.2017 at 22:55, laser сказал:

в такому разі наша задача зі всього зла вибрати найменше.

 

продовжуючи тему. на старому ринку  як спускатись від 1000 дрібниць є м'ясний магазинчик.

там стоїть м'ясорубка. можна вибрати собі м'ясо, і там зразу його змелять на фарш.

хоч будеш знати з чого він зроблений і коли.

 

з простих і смачних перекусів періодично робимо "шаурму" з того що є в холодильнику.

любий соус, зелень, м'ясне. можна загорнути навіть якийсь заправлений салат в лаваш.

таку "шаурму" можна брати на роботу і розігрівати її не треба

кажуть якщо запалити лаваш, то вiн горить не гiрже за чiпси

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хороший магазин здорового харчування був біля "Краю" на Шевченка, навпроти інфекц. лікарні. Зараз вони ніби переїхали на Соборності, 28. Так було вказано на дверях магазину. Там дійно непоганий асортимент був. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З вашими підходами до здорового харчування можна втратити нерви й бажання жити. :D

так цукор шкідливий. Але по трошки то не смерть. І навіть корисно. Хороший настрій він лікує теж.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 годин тому, CoolLektar сказано:

кажуть якщо запалити лаваш, то вiн горить не гiрже за чiпси

лаваш можна і вдома спекти, якшо немає довіри до того, про який кажуть.

правда я читав склад різних лавашів - буває борошно+вода а бувають з таким складом майже як і чіпси. треба перевіряти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По тонкому лавашу:
350 г борошна, 150 мл води, 30 мл рослинної олії, трохи солі - замішується еластичне тісто, виходить десь на 10 лавашиків на круглій великій сковорідці. Багато, щоправда, залежить від борошна: на хорошому тісто буде гарно розтягуватись, аж просвічуватись, і не буде рватись. Смажу по півхвилини на сторону на сухій сковорідці. Готові лаваші накривати вологим рушником, щоб не затвердівали.

А от з майонезом домашнім маю труднощі. Перебрала кілька рецептів на різних яйцях і маслах, в різних пропорціях і комбінаціях, при різних температурах, різними приладами - розслоюється і все тут. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маю перевірений рецепт домашнього майонезу.

1яйце (знаю що багато хто робить просто на жовтках) гірчиця (якщо суха то 0,25 ч л якщо з пакета то 1см видушити) сіль, цукор, перчик,чайна ложка оцту (неповна)

збиваю в літровій банці погружним блендером. не вінчиком а ніжкою

коли побіліє вливаю олію потрошки.стакан олії точно піде. 

в нас такий майонез не розслоюється. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 01.05.2017 at 19:45, sergej сказал:

маю перевірений рецепт домашнього майонезу.

1яйце (знаю що багато хто робить просто на жовтках) гірчиця (якщо суха то 0,25 ч л якщо з пакета то 1см видушити) сіль, цукор, перчик,чайна ложка оцту (неповна)

збиваю в літровій банці погружним блендером. не вінчиком а ніжкою

коли побіліє вливаю олію потрошки.стакан олії точно піде. 

в нас такий майонез не розслоюється. 

Щоб ти здоровий був з своїм майонезом. :) Досі руки трясуться від ручного віничка. Робив все по рецепту, але так як, крім кухарки, я ще й нянька, то багато часу не мав - малий і так прибіг на звук блендера і почав навколо мене колами кружляти, пхаючи руки і носа куди не треба. Кароч в кінці здали нерви і дрогнула рука, бахнув забагато олії і майонез  розслоївся. Але ж ми [тут мало бути моє прізвище - не пройшло цензуру] - народ впертий. Взяв ще одну банку і забовтав ще одну порцію піноутворювача одне яйце по рецепту, але замість олії вже доливав оту бурду після першого разу. Лише солі, цукру, оцту і гірчиці дав менше, бо вже все є в першій порції, а зовсім не дати не рішився, бо не знаю чи самого яйця вистачить для утворення піни. Блендер перегрівся вже після першої порції, бо через закритий від вологи корпус, двигун позбавлений вентиляції і більше 30 секунд на ньому працювати не можна. Тому блендером збивав, вливаючи потрохи бурду, до утворення піни, а далі перекинув в миску і маслав віничками, також потроху вливаючи "олію". Перепробував всі три, що були в хаті. Найкращим виявився віничок з відламаною ручкою. Вже хотів його в дрельку вставляти, але таки вдалося обійтися без важкої артилерії.

Яйце збивати так як написав автор, до побіління.  Піна почне утворюватися, коли почне добавлятися олія. Бо я думав, що зарано почав доливати олію і тут воно в секунді все загусло і налипло на блендер як масло.

Майонез класний. Зіпсувати неможливо.

59099d5ecc7ca_2017-05-0310-47-08.thumb.JPG.86db19d37a81fc3a76228a96363a90c7.JPG59099d663d9b8_2017-05-0310-53-05.thumb.JPG.48b785e5e7418a43f650083a41841ff2.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якось по іншому став на майонез дивитися, коли зрозумів, що там майже одна олія... Що цей рецепт робить в темі про здорове харчування? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, nickel сказано:

Якось по іншому став на майонез дивитися, коли зрозумів, що там майже одна олія... Що цей рецепт робить в темі про здорове харчування? :)

Начебто олія не шкідлива

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, alexvvv сказал:

Начебто олія не шкідлива

Та все нешкідливе, якщо в міру. Але коли їсиш на роботі бочок на обід і на хліб мажеш майонез, щоб легше ковталося, то виходить, що обідаєш одними жирами. о_О

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...