Перейти до змісту

Потрібна порада спеціаліста.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Щойно, nickel сказано:

А чому саме на старому відключати DHCP? На старому вже все налаштовано і трохи завал з роботою, щоб його вимикати.

просто така схема була б правильнішою. Нет приходить на роутер із віфі і роздається одразу. в 2 напрямки, ЛАН і  ВІФІ Без  танців із бубном.

А при існуючому підключенні, доведеться із бубном потанцювати, щоб і роутер не заважав старому (раз) і віфі коректно працював (два).

• Відповідей 97
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ну накрутив:

Старий роутер відключив

Все переключив на новий роутер (далі буду називати його основним), локалка робить, інтернет є

На старому роутері відключив DHCP

Підключив старий роутер (даліі буде допоміжним) до нового -  лан --> лан

Ніби все робить, але один комп на основному роутері на Віндовс 7 то пропадає з мережі то з'являється, те саме з нетом. Стояли автоматичні ІР, прописав вручну, нічого не помінялося. Решта компів на Віндовс ХР, проблем поки не помічено ні на основному роутері ні на допоміжному.

Що зробити з тим на Він7?

Опубліковано
40 минут назад, Rock сказал:

потрібно в 7 створити домашню групу і отриманий пароль вписати на інших компютерах

Не зрозумів нащо це робити? Для нього ж нічого не помінялося, просто його з іншими компами і світом тепер з'єднує інший роутер.

7 включена в основний роутер, але коли захожу на 192,168,1,1 попадаю в інтерфейс то допоміжного роутера, то основного. Переключається хаотично, коли лажу в меню роутерів. Можливо біда в тому що у них двох ІР 192,168,1,1?

п.с. Біда(, інтернет (локалка) пропадає час від часу на невеликі проміжки часу на інших компах.

Опубліковано

навіщо взагалі 2 роутера?

Можна ж в один з портів основного роутера простий світч на 5 портів втикнути (типу DES-1005D

Які мінуси такого варіанту?

В мене працює така схема, щоправда в основний роутер  по LAN втикнуто 2 компа і свіч віддалений, на хвості якого ще 2 компа, і 1 порт в основному роутері вільний. + по ві-фі ще трохи юзерів є.

Усе стабільно. 

Опубліковано
22 минуты назад, Unknown сказал:

навіщо взагалі 2 роутера?

Можна ж в один з портів основного роутера простий світч на 5 портів втикнути (типу DES-1005D

Які мінуси такого варіанту?

В мене працює така схема, щоправда в основний роутер  по LAN втикнуто 2 компа і свіч віддалений, на хвості якого ще 2 компа, і 1 порт в основному роутері вільний. + по ві-фі ще трохи юзерів є.

Усе стабільно. 

Є два роутера і жодного свіча. Я єго слєпіла із таво што била, а патом што била то і палюбіла.

Опубліковано

Не треба нічого на основному міняти, виключи основний роутер, зайди на допоміжний і там постав йому локальний IP 192,168,1,254 потім включи і все буде працювати

Опубліковано

Пропиши на допоміжному роутері в розділі LAN статичний IP  з мережі, відміний від 192.168.1.1, наприклад 192.168.1.2.

Опубліковано

@Rock не пиши дурниць. два роутера і ПК знаходяться в одній мережі 192.168.1.х. А ти пропонуєш зробити дві мережі 192.168.1.х і 192.168.0.х. Для чого? Як вони будуть співіснувати без мосту?

Опубліковано
57 минут назад, vaz75 сказал:

Пропиши на допоміжному роутері в розділі LAN статичний IP  з мережі, відміний від 192.168.1.1, наприклад 192.168.1.2.

Прописав на допоміжному роутері 192,168,1,2 і переставив на нього він7, а три вінХР залишив на основному. Ніби все робить, але не можу зайти з він7 на розшарені папки одного вінХР (якась алергія на нього) і аналогічно не можу зайти з усіх вінХР на він7, з'являється поле вводу логіну і пароля, а в алергіка взагалі пишге "нет доступа". Як їх подружити?

Зате тепер без проблем можу зайти на любий роутер і тімвьювер не глючить. В меню основного роутера показує 4 лан пристрої з ІР комп'ютерів (Як і має бути), допоміжного роутера (192,168,1,2) серед них немає. Інтернет і локалка поки що ніби не пропадали.

Опубліковано
2 минуты назад, Rock сказал:

потрібно в 7 створити домашню групу і отриманий пароль вписати на інших компютерах

"Алергік" при спробі зайти на він7 вибиває "нет доступа", хоча бачить його в локальній мережі. Куди ж я той логін і пароль вводити буду?

Опубліковано
20 минут назад, vaz75 сказал:

@nickel перзагрузи всі компи, і тоді все виправиться.

Зараз не можу, робота не дає.

14 минуты назад, Rock сказал:

через центр управления сетями , там зліва нажати домашняя група - создать в кінці висвітиться пароль

записати його і потім в ХР подсоеденится к домашней сети і ввести отриманий пароль ,більше той пароль вводити не потрібно ,хіба якщо підключити новий комп ,або вінду переставити.і після цих операцій

перегружати кожний компютер.

якби в сеті були тільки компи з ХР всіх ціх заморочок не потрібно ,

Думаю проблема не в цьому. Бо на алергіка з він7 також зайти не можу, а на інші вінХР заходить без проблем.

Зараз буду так робити, щоб інші вінХР могли на він7 зайти, а от алергіка треба буде мучити окремо.

Опубліковано

Поміняв на домашню, створив групу, пароль записав. Але все рівно зайти не можу. Що писати в графі пользователь? Пишу ім'я користувача, під яким зайшли в систему і пароль, той що видало для домашньої групи і не пукскає.

Опубліковано
4 минуты назад, Rock сказал:

потім в пункт Изменение параметров общего доступа для разлычних сетевих профилей

Що там робити?

Не вловив моменту після чого щось помінялося. Тепер з усіх вінХР пише "нет доступа", коли намагаюся зайти на він7. Скоріше за все після переходу з робочої мережі на домашню. Перегрузити компи зможу десь о 20,05-20,10. 

Опубліковано
21 минуту назад, Rock сказал:

там по умолчанию общий доступ закритий ,потрібно його включити ,і відключити общий доступ з парольной защитой

Перегрузив усі пк.

Тепер з він7 захожу на любий комп, а на нього не можу

Безымянный.JPG

Опубліковано

Питання: коли я ставлю галочку навпроти "Отключить общий доступ с парольной защитой", то я відключаю "общий доступ" чи "парольну защиту", а "общий доступ" залишається?

Опубліковано

Коли ставлю галочку "включить общий доступ с парольной защитой", то на одному компі з трьох вінХР з'являється вікно вводу пароля і користувача. Пароль ввожу, а от з користувачем, що тільки не пускає і все.

На  двох інших він ХР пише 

Безымянный3.JPG

Опубліковано
4 минуты назад, Rock сказал:

а як ти дойшов до нижніх вікон ,якщо вони всі відкриваються по порядку ,

начинаючи з свойства ресурса ,черезв вкладку доступ ,

якщо дойшов до групи все ,нажимай ОК І в разрешении для групи все постав галочки і ок

Так я по порядку і дійшов. Усі галочки поставив ще як папку розшарював. А от два останніх вікна не знайшов де відкриваються.

Але то таке. Я таки добив цю проблему. Пам'ятаючи про проблеми з кирилицею ще з перших вікон, прибрав з імені компа "-ПК" залишив лише "Mutoh", перегрузився і запрацювало. Завтра ще день потестим на стабільність.

Усім величезне дякую, без вас би не справився!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...