Перейти до змісту

Війна, ч 3 (дай Бог остання й переможна)


Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 18,4 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Хроника войны

11.12.2014 г.

Р-н н.п. Григоровка Артиллерийский удар ВСУ по позициям 385-й артиллерийской бригады Центрального ВО (*основное место дислокации Пермский край) и БТГ 25-й ОМБ Западного ВО "200" -3, "300" - 16 ТМН - 1

Мариупольское ОН. При проведении разведывательных мероприятий специальной группой в/ч 90091 "200" -4, "300" - 1 (* 54-й центр подготовки разведывательных подразделений. Владикавказ, полигон "Дарьял".)

Р-н н.п. Луганск. С применением стрелкового оружия и гранатометов атаковано место дислокации подразделения ОсНАЗ 1020 КРЦ ГРУ ГенШа "200" -6, "300" - 11. Повреждена базовая техника подразделения. (*Очень специфическое подразделение. Связь, радиолокация, пеленгование, радиоразведка)

Р-н н.п. Донецк. Район базовой дислокации подразделений 36-й отдельной МСБР 29-й ОА ВВО (* в\ч 06705 место дислокации пос. Борзя, Забайкальского края. Подразделение чисто этническое, состоящее в основном из бурятов) не санкционированно покинули 16 военнослужащих ВС РФ. Меры по розыску принимаются.

Змінено користувачем Dieselsmart
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Акція "Зігрій солдата".Перейдіть по цій ссилці та просто клацніть по рекламі - зібрані гроші підуть на пошиття теплих речей.Дякую за увагу.Слава Україні.Героям Слава!

http://muzoff.com.ua/gb

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проте більшість пенсіонерів все ще сподівається на російські пенсії і входження «ДНР» у склад Російської Федерації, та морально підтримують владу «ДНР»…
Накуй - це на схід.

Сніжне. Голодні смерті й випадки самогубства

У телефонних дзвінках один одному знайомі намагаються не відповідати на поставлені запитання: відчувається постійний страх людей перед новою владою, та й життя в місті доволі таки не легке.

Навіть при українській владі це місто було депресивне і ледь животіло на державних субвенціях. Із успішних працюючих підприємств були лише Сніжнянський машинобудівний завод, філіал запорізького «Мотор-Січ» та шахта «Зоря». Основну частину дорослого населення становили пенсіонери. Так сталось, що саме вони й стали основною соціальною базою сепаратизму. Здебільшого зарплатня бюджетникам видавалась в борг, тобто виконком брав короткотермінові кредити в банках. Після входження в місто російських військ на початку червня та блокування роботи казначейства за персональним розпорядженням Яценюка мешканці міста були приречені на голодне вимирання. У Сніжному це сталось набагато раніше, ніж в інших містах області.

У вересні, коли настало перемир’я, пенсіонери масово поїхали на територію українського контролю переоформляти пенсії. Проте з середини листопада уряд запровадив повну фінансову та економічну блокаду територій, які знаходяться в зоні АТО. Було припинено виплату пенсій та інших соціальних виплат тим, хто не отримав статусу переселенця. Таким чином блокада всіх терміналів в супермаркетах, закриття «Ощадбанку» призвели до великої депресії серед тих же пенсіонерів. Почастішали випадки самогубств та смертей від голоду. В магазинах та на ринку достатньо продуктів, але їх не можна купити внаслідок відсутності грошей.

Що зараз? Протягом двох останніх тижнів у місті спостерігається збільшення невдоволення серед людей похилого віку та шахтарів.

Невдоволення направлене як проти нової влади «ДНР», так і проти уряду Яценюка. Багато відгуків невдоволення на факт непропуску автобусу з шахтарями, які їхали в бік Запоріжжя, в зону контрольовану ЗСУ, для зняття з банківських рахунків заробітної платні, що її перераховано місяць назад. Затримано їх було на українському блокпосту.

Багато йде розмов про «завернення» на українських блокпостах вантажівок із закупленими продуктами. Приводяться й факти такого затримання. Підприємець К. закупив у Дніпропетровську на 40 тисяч гривень продукцію для власного магазину, та його затримали й примусили їхати й здавати на оптовій базі.

Багато нарікань в напрямку української влади. В розмовах пенсіонерів звучить нарікання на величезні черги при реєстрації на території, контрольованій Україною, та хабарі при оформленні поза чергою. В Харкові наприклад пенсіонер М. чекав два тижні черги і змушений був «вирішувати питання» через знайомих.

Ідуть розмови про сотню померлих внаслідок голоду та до десятка померлих внаслідок суїциду. Конкретних прізвищ не називають. У середовищі медпрацівників два тижні тому говорили про 54 померлих та п’ять самогубців. (Примітка: Радіо Свобода не має підтверджень таких даних з інших джерел)

Перед приміщенням колишнього «Приватбанку» величезні черги пенсіонерів за грошовою допомогою від «ДНР». Схема така: береш талон на поміч у відділі соцзабезпечення і по тому талону отримуєш гроші. Даних про кількість обслужених за день відсутні. Стихійні черги виникають і в районах міста біля відділень «Ощадбанку» та «Укрпошти», внаслідок чуток про видачу там грошей.

Багато розмов викликає постійна канонада поблизу міста. Паніка виникає внаслідок мовчання представників «ДНР» щодо причин тих пострілів та того, хто саме веде стрільбу. Багато розмов про пересування через місто колон бронетехніки з Росії. Здебільшого ж люди бояться висловлювати свої погляди відкрито.

Серед медиків є велике невдоволення тим, що вчителям та культпрацівникам видали гроші а їм не дісталось. До цього часу не виплачено соціальним працівникам жодної копійки. Проте більшість пенсіонерів все ще сподівається на російські пенсії і входження «ДНР» у склад Російської Федерації, та морально підтримують владу «ДНР»…

Надія Надєждіна,соціолог, місто Сніжне

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Накуй - це на схід.

та не суди всіх лише по зомбі,яким під час СРСР було 20+ і жилося добре, зараз їм по 70+, і так прийде час.

  • -1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та не суди всіх лише по зомбі,яким під час СРСР було 20+ і жилося добре, зараз їм по 70+, і так прийде час.

Не так. Дуже багато і тих, кому зараз 50+ і 40+. Всім прийде час. Але ці люди, полишаючи це світ, залишають після себе покоління, яке має такі самі, антиукраїнські, погляди.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І тут што-то пАшло нє так. Упс...

В трунах всі однакові

Проте більшість пенсіонерів все ще сподівається на російські пенсії і входження «ДНР» у склад Російської Федерації, та морально підтримують владу «ДНР»…

Отак, бувало, дивився результати виборів і думав "треба тільки дочекатись, доки російська пенсія не вимре своїм ходом". Тепер ніби справджується, але якось все одно недобре всередині.

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пишуть шо сенат США таки прийняв закон 2828 на підтримку України!!!
Автором The Ukraine Freedom Support Act of 2014 (S.2828) є сенатор Роберт Менендес. Законопроект визначає Україну союзником за межами НАТО, зменшує залежність України від російського газу і надає допомогу українському війську та біженцям.

Вертолітний майданчик овоча узаконили. Депутати відкликають голоси заради посад. На Світязі розбирають місцеве "межигір'я" і ще багато цікавих та захоплюючих новин.

Вимагаємо санкцій від Європи, самі ж впроваджувати санкції навіть не думаємо. Логіка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пишуть шо сенат США таки прийняв закон 2828 на підтримку України!!!

Подробицi: Introduced in Senate (09/16/2014)

Ukraine Freedom Support Act of 2014 - Directs the President to impose three or more sanctions under this Act against:

Rosoboronexport;

any person that knowingly makes a significant investment in a special Russian crude oil project; or

any entity owned by the government of the Russian Federation or controlled by its nationals that transfers or brokers the transfer to, or manufactures or sells defense articles transferred to, Syria or into the territory of a specified country without its government's consent.

Defines "specified country" as Ukraine, Georgia, Moldova, or any other country of significant concern for purposes of this Act, such as Poland, Lithuania, Latvia, Estonia, and the Central Asia republics.

Authorizes the President, through the Bureau of Industry and Security of the Department of Commerce or the Office of Foreign Assets Control of the Department of the Treasury, to impose additional licensing requirements or other restrictions on the export of items for Russia's energy sector.

Directs the President to impose sanctions under this Act on Gazprom if it is withholding significant natural gas supplies from North Atlantic Treaty Organization (NATO) member countries, or further withholds significant natural gas supplies from countries such as Ukraine, Georgia, or Moldova.

Sets forth sanctions against a foreign person, including executive officers of an entity, relating to:

Export-Import Bank of the United States assistance,

executive agency procurement,

arms and dual-use item exports,

U.S. property transactions,

banking transactions,

investing in or purchasing equity or debt instruments, and

U.S. entry prohibition or visa revocation.

Authorizes the President to waive the application of sanctions, or waive sanctions for a specific transaction, for purposes of U.S. national security, and with congressional notification.

Amends the Foreign Assistance Act of 1961 to designate Ukraine, Georgia, and Moldova as major non-NATO allies for purposes of that Act and the Arms Export Control Act.

Provides assistance to Ukraine for: (1) the military, defense, energy, and civilian sectors; and (2) internally displaced persons.

Directs the Secretary of State to work with Ukrainian officials to help Ukraine reduce its dependence on natural gas imported from the Russian Federation.

Directs the Chairman of the Broadcasting Board of Governors to submit to Congress a plan for increasing the quantity of Russian-language broadcasting into the countries of the former Soviet Union in order to counter Russian Federation propaganda. Requires such plan to prioritize broadcasting into Ukraine, Georgia, and Moldova by the Voice of America (VOA) and Radio Free Europe/Radio Liberty.

Подробіцi: Представлений в Сенаті (09/16/2014)

Закон України про підтримку свободи 2014 - доручає Президенту накласти три або більше санкції, передбачені цим Законом у відношенні:

Рособоронекспорт;

Будь-яка особа, яка свідомо робить значні інвестиції у спеціальній російського проекту сирої нафти; або

будь-яка юридична особа, у власності Уряду Російської Федерації або під контролем своїх громадян, що переклади або брокери передачі, або виробляє або продає оборони статей, передані, Сирії або на територію тієї чи іншої країни без згоди свого уряду.

Визначає ", зазначеним у країну", як Україна, Грузія, Молдова, або в будь-якій країні значного занепокоєння для цілей цього Закону, наприклад, Польщі, Литви, Латвії, Естонії та республік Центральної Азії.

Уповноважує президента, через Бюро промисловості та безпеки Департаменту торгівлі або Управління контролю іноземних активів Департаменту Казначейства, щоб ввести додаткові вимоги з ліцензування та інші обмеження на експорт пунктів для енергетичного сектора Росії.

Доручає президенту ввести санкції відповідно до цього Закону від Газпрому, якщо він приховує значні поставки природного газу з Організації Північноатлантичного договору (НАТО) країн-членів, або далі утримує значні запаси природного газу з таких країн, як Україна, Грузія чи Молдова.

ВИЗНАЧЕНО санкції проти іноземної особи, в тому числі виконавчих посадових осіб юридичної особи, щодо:

Експортно-імпортний банк допомоги Сполучених Штатів,

виконавчий закупівельна організація,

Руки і експорт подвійного призначення пункт,

США N угод з нерухомістю,

банківські операції,

інвестувати в систему або придбання пайових або боргових інструментів, і

Заборона входу США або візи відкликання.

Уповноважує президента відмовитися від застосування санкцій, або відмовитися від санкцій для конкретної угоди для цілей національної безпеки США, та з повідомленням Конгресу.

Вносить зміни до Закону про іноземну допомогу 1961 для позначення Україну, Грузію та Молдову в якості основних не входять в НАТО союзників для цілей цього Закону та Закону про контроль над експортом озброєнь.

Надає допомогу в Україні для: (1) військові, оборони, енергетики та цивільних секторів; і (2) внутрішньо переміщеними особами.

Доручає держсекретар працювати з українськими чиновниками, щоб допомогти Україні знизити свою залежність від імпорту природного газу з Російської Федерації.

Доручає Голові Ради керуючих мовленням подати до Конгресу план по збільшенню кількості російською мовою мовлення в країнах колишнього Радянського Союзу з метою протидії Росії Федерація пропаганду. Потрібно такого плану пріоритети мовлення в Україні, Грузії та Молдові Голос Америки (VOA) і Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Акція "Зігрій солдата".Перейдіть по цій ссилці та просто клацніть по рекламі - зібрані гроші підуть на пошиття теплих речей.Дякую за увагу.Слава Україні.Героям Слава!

http://muzoff.com.ua/gb

читай

І тут што-то пАшло нє так. Упс...

http://www.youtube.com/watch?v=XQ4CTKyrUt4

це було три чи чотири сторінки тому... (заміть - не десять-двадцять). Цьому відео аж 4 дні, невже ти думаєш, що ніхто досі його не запостив?

Тож читайте трохи форум

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пишуть шо сенат США таки прийняв закон 2828 на підтримку України!!!

Сенат США одобрил законопроект об оказании военной помощи Украине

11.12.2014 21:26

Сенат США одобрил законопроект №2828 "Акт в поддержку свободы Украины - 2014". Об это говорится на сайте американского правительства.

Законопроект был поддержан в Сенате единогласно.

Данный документ вносит изменения в закон об иностранной помощи 1961 г. и определяет Украину, а также Грузию и Молдову в качестве основных союзников вне НАТО.

Законопроект предусматривает оказание помощи Украине в военной, оборонной и энергетической сферах, а также в гражданских секторах, в частности - помощи для внутренне перемещенных лиц.

Кроме того, предусматривается также наложение дополнительных санкций на Россию.

Чтобы стать законом, свой вариант документа еще должна принять Палата представителей. Это должно произойти в следующие 24 часа.

http://www.rbc.ua/rus/news/politics/senat-ssha-odobril-zakon-ob-okazanii-voennoy-pomoshchi-ukraine-11122014212900

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але ці люди, полишаючи це світ, залишають після себе покоління, яке має такі самі, антиукраїнські, погляди.

А що зробити, аби це покоління поміняло погляди на проукраїнські?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але ці люди, полишаючи це світ, залишають після себе покоління, яке має такі самі, антиукраїнські, погляди.

А що зробити, аби це покоління поміняло погляди на проукраїнські?

на жаль горбатого могила виправить
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що зробити, аби це покоління поміняло погляди на проукраїнські?

Чесно кажучи, якогось виходу (панацеї) я не бачу. Або репатріація, або
горбатого могила виправить
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але ці люди, полишаючи це світ, залишають після себе покоління, яке має такі самі, антиукраїнські, погляди.

А що зробити, аби це покоління поміняло погляди на проукраїнські?

А що роблять коли садок з яблунь старіє, всихає, обростає омелою та перестає приносити плоди? господар просто викорчовує все під чистоту й засаджує поле молоденькими здоровими й сортовими саджанцями і через кілька років отримає хороший урожай, мабуть і з донбасом та Кримом так само, природу не обманеш.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що зробити, аби це покоління поміняло погляди на проукраїнські?

Чесно кажучи, якогось виходу (панацеї) я не бачу. Або репатріація, або
горбатого могила виправить

Віриш сам у реальність цього,

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ігор П.

"Режим тиші"

Вирішив написати кілька слів з окопчика.В нас пішов дощ,розтав весь сніг,під ногами багнюка. Вже другий день майже не стріляють, інколи пролітають самотні, дурнуваті кулі,але це буває дуже рідко...Тишина прекрасна,коли ти знаходишся вдома,тут навпаки, тишина напрягає, коли над головою літають кулі,чути розриви мін,це норма,тут війна,тут так має бути...тишина насторожує,прислухаєшся до кожної крапельки дощу,до кожного звуку,тому,що перемир'я оманливе, не дарма Бісмарк казав про договори з росією... Шкода,що багато людей радіють перемир'ю, думають,що війна може закінчитись так...Ні,війна закінчиться, коли останній ворог України, піде з нашої землі,або залишиться в ній назавжди.А поки "старший брат" укріплює позиції, підвозить боєприпаси,вони готуються до атаки,а наші чудові політики розслабляються, сумно дивитись на ці події... Але,незважаючи на всі незручності,ми в Песках, ми готові до будь-яких поворотів долі,і дощ скоро закінчиться, вийде сонце...Все буде добре)

HGvsJs6M9zc.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сенат США підтримав законопроект про надання Україні озброєння і статусу союзника без членства в НАТО

Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/politics/1020791-senat-ssha-pidtrimav-zakonoproekt-pro-nadannya-ukrajini-ozbroennya-i-statusu-soyuznika-bez-chlenstva-v-nato.html

Зазначена допомога міститиме предмети особистого захисту та навчання в протидії наступальним видам озброєнням для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, протитанкові озброєння, зброю та боєприпаси для особового складу, радари для виявлення артилерійських батарей, далекоміри, обладнання для оптичного наведення та управління, безпілотники для тактичного спостереження, захищене комунікаційне обладнання.

якщо це так, то вікно для вдалої атаки у хуйла швидко звужується.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сенат США підтримав законопроект про надання Україні озброєння і статусу союзника без членства в НАТО

Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/...tva-v-nato.html

Зазначена допомога міститиме предмети особистого захисту та навчання в протидії наступальним видам озброєнням для відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, протитанкові озброєння, зброю та боєприпаси для особового складу, радари для виявлення артилерійських батарей, далекоміри, обладнання для оптичного наведення та управління, безпілотники для тактичного спостереження, захищене комунікаційне обладнання.

якщо це так, то вікно для вдалої атаки у хуйла швидко звужується.

але разом з тим, це може прискорити хід подій, тобто не тільки в нас всі такі вумні, там теж розуміють, що чим далі, тим в кацапів меньше шансів, тому ситуація на фронті може загостритись несподівано швидко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раніше на цих сторінках ми багато обговорювали чому це НАТО не передає Україні важке озброєння. Вчора напоровся на інтерв'ю якогось політика, вже не згадаю кого, що українські військові вже давно стажуються в країнах НАТО керувати цим озброєнням з їхніми написами на англійській мові і футами/ярдами/фунтами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Позывной Маршал

Вот пришло такое письмо от молодого парня !

незнаю как он поведет себя в бою,но...если что научим)

Воооот,в чем смысл, парниша пытается что то сделать,и мы ему в этом постараемся помочь! А под лежачий камень вода не течёт,сами знаете !!!

И вместо того,чтобы выжидать кто кого,как в фильме Свадьба в Малиновке ,ныть и винить всех подряд, пора бы уже немного поверить в то,что мы нахрен никому не нужны,кроме самих себя! И те же русские,считают что мы низшая раса, холопы, хохлы и т.д. а некоторые наши люди, сука обосрались на своей же земле!

Откройте глаза,мы сильные, люди у нас сильные, бойцы борятся не покладая рук!!! Мы живём в своей стране, мы у себя дома!!!

Знала ли Россия,что после того как она спокойно по братски отжала Крым, можно сказать, развела на доверии.

Знала ли,что получит жёсткой п...ды,и будет пачками хоронить своих ребят, без какого либо смысла! Не мы же напали на них. Так что, пора подумать,и задать себе вопрос: "кто же я???" трусливое терпило или... житель, гражданин и сын Украины !!!

А вот и письмо:

Доброго времени суток. Прошу прощения за беспокойство(уже не к кому обратиться).

Есть огромное желание участвовать в обороне Украины. Но военкоматы не берут меня(необоснованно списали по медкомисии).Прошу вашей помощи. Может есть человек из министерства обороны который мог бы помочь решить такой вопрос.

В Армии к сожалению не служил, но физически подготовлен, занимался боксом. Есть права ВС категорий.

Дед военный и он воспитал меня жить с честью, хочу быть полезен Украине и свободному народу Украины. Свяжитесь со мной пожалуйста. Жду в любое время. Помогите пожалуйста, не могу сидеть в 4-х стенах,когда на фронт берут даже женщин.

Готов приехать в любое время в любое указанное вами место. мои контакты.

Готов приехать и поблагодорить под ливень пуль и града, и быть там с вами до победного а потом до границы и если нужно кремль громить. Обещаю не ныть как вы писали про мужиков.

Спасибо за внимание.

А вот фото его руки.

unXJ6.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Віриш сам у реальність цього,

Сподіваюсь.

Сподіваєшся , що населення Донбасу вимре все повністю, чи його кудись все репатріюють?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».

Продолжается процесс централизации и систематизации формирований боевиков в рамках создания т.н. «армии Новороссии». На данный момент принято решение о формировании 7-ми общевойсковых (пехотных) бригад, 1-й артиллерийской и 1-й танковой бригады, ряда отдельных батальонов.

Реализация этих амбициозных планов наталкивается на острую нехватку личного состава, что усугубляет растущее число дезертиров, нежелание командиров местных бандформирований подчиняться единому военному командованию и значительный объём проблем, возникших и связанных с централизованными поставками из РФ боевой техники и вооружения для оснащения «армии Новороссии» на постоянной основе. Кроме того, наличие уже имеющегося вооружения требует создания и развертывания соответствующей эксплуатационно-ремонтной базы. В настоящий момент эта проблема решается путем фрагментарного использования машиностроительных и ремонтных мощностей региона. Однако при создании «регулярной армии» необходимы специализированные мощности и наличие значительного количества подготовленных специалистов (на сегодняшний день их роль выполняют представители ВС РФ, стремящиеся «передать полномочия» местным боевикам). В «ЛНР» и «ДНР» на данный момент не видят путей решения этих проблем.

В северных районах Донецка зафиксирована тактическая группа российско-террористических войск, которая ранее принимала участие в боях в районе Донецкого аэропорта и Авдеевки. Группа имеет в наличии до 20 единиц бронетехники и до 30 единиц ствольных артиллерийских систем, отмечается наличие также значительного количества миномётов. После понесённых потерь в боях за Донецкий аэропорт группа проходит доукомплектование, в основном за счёт российских наемников и военнослужащих-контрактников ВС РФ.

В Авдеевке, в результате огневых ударов и обстрелов со стороны российско-террористических войск, отмечаются значительные разрушения строений в городской черте, включая жилой сектор и промышленные предприятия. Местное население уверено, что удары наносятся украинскими войсками. В то время как объективные данные результатов стрельбы (включая направление траектории падения снарядов) свидетельствуют, что удары наносились артиллерией российско-террористических войск.

В район н.п.Горловка «на усиление» прибыли дополнительные формирования боевиков. В основном зафиксированы подразделения так называемой бригады «Оплот», общей численностью до 2-х усиленных рот. Боевики вооружены лёгким и тяжёлым пехотным вооружением, включая миномёты и гранатомёты. Также в данный район прибыло до 6 ед. бронетехники, прошедшей ремонтные работы после участия в боестолкновениях под Углегорском. Отмечается концентрация подразделений российско-террористических войск в районе Углегорска и Красного Партизана.

На одном из последних совещаний с командным составом созданной «Горловской бригады» руководством террористов была поставлена задача о восстановлении полного контроля над трассой Горловка – Донецк (на данный момент ее значительная часть контролируется украинскими военными).

Зафиксировано появление танков (до 5 ед.) российско-террористических войск и выход их на огневые позиции в районе Бахмутской трассы. Одновременно несколько артиллерийских батарей противника, оснащенных 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика», совершали в этом районе манёвр по смене огневых позиций. На данном участке зафиксированы отдельные случаи открытия противником артиллерийского огня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...