Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
41 minutes ago, natalka) said:

13.81 грн - за суто змінну ітп

А без скільки?

Щось в кабінеті обчислювального не вказано тариф за квадрат за листопад, а якщо просто розділити всю суму змінної частини на квадратуру, то виходить: 24.35 грн/м2

• 3 тижня потому...
Опубліковано (змінено)

Є одне питання. Можливо, мене хтось просвітить по ньому. Мені дісталася від тітки в спадок квартира, якраз оформляю спадщину. Квартира була з дуже великими боргами, більшість з них я сплатив. Лишилося лише 11 тисяч по воді. Сьогодні прийшов на пошту рекомендований лист на тіткіне та моє(я в тій квартирі був прописаний) ім'я з судовим наказом про стягнення боргу за воду. Може, хтось знає, як стягуються такі борги - просто частинами з моєї офіційної зарплати? Якщо такий варіант, то мене влаштовує, я тільки переживаю, аби не було в судових виконавців, якоїсь справи до квартири.

Змінено користувачем Peace Duck
  • +1 1
Опубліковано (змінено)

В Водоканал не звертався з цим листом і проханням про реструктуризацію боргу?

Апд. Лист тільки сьогодні отримав, тому навряд чи встиг. А без листа звертався на реструктуризацію?

Змінено користувачем nickel
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
20 минут назад, nickel сказал:

А без листа звертався на реструктуризацію?

Ні, борг був в грудні 19.5, я заплатив з них 8.5.  Планував і цей борг заплатити, але купив авто, бо підвернулась дуже цікава пропозиція. Загальних боргів по квартирі було 54 тисячі.:wacko:

Змінено користувачем Peace Duck
Опубліковано
1 час назад, Peace Duck сказал:

Ні, борг був в грудні 19.5, я заплатив з них 8.5.  Планував і цей борг заплатити, але купив авто, бо підвернулась дуже цікава пропозиція. Загальних боргів по квартирі було 54 тисячі.:wacko:

Звернися в Водоканал, поясни що отримав спадщину і готовий сплатити борг, зазвичай вони легко йдуть на угоду про реструктуризацію боргу. Але це не скасовує судовий наказ, його може відмінити лише суд. Поки наказ діє, то виконавці можуть забрати гроші, на рахунках в банку, в тому числі карткових. Сума не настільки велика, щоб вони мали діло до квартири. Як і хто має подавати в суд на скасування наказу не знаю, по логіці ти, маючи на руках договір про реструктуризацію.

• +1 2
Опубліковано
5 минут назад, nickel сказал:

Звернися в Водоканал, поясни що отримав спадщину і готовий сплатити борг, зазвичай вони легко йдуть на угоду про реструктуризацію боргу. Але це не скасовує судовий наказ, його може відмінити лише суд. Поки наказ діє, то виконавці можуть забрати гроші, на рахунках в банку, в тому числі карткових. Сума не настільки велика, щоб вони мали діло до квартири. Як і хто має подавати в суд на скасування наказу не знаю, по логіці ти, маючи на руках договір про реструктуризацію.

Ок, так і поступлю. Дякую вам за підказки.

• +1 1
  • 2 тижня потому...
Опубліковано (змінено)

ну що, якільки в кого за опалення за грудень вийшло?

осбб, ітп: якщо взяти до уваги загальну суму (постійну + змінну) - то майже 33 грн/м2

Змінено користувачем Saddy
Опубліковано
47 minutes ago, Saddy said:

ну що, якільки в кого за опалення за грудень вишло?

осбб, ітп: якщо взяти до уваги загальну суму (постійну + змінну) - то майже 33 грн/м2

ото вмієш ти настрій на ніч зіпсувати)

в мене просто "за нормами": майже 48 грн/м2 

в батьківській квартирі (осбб, ітп): 33 з копійками

• +1 1
Опубліковано
2 часа назад, Saddy сказал:

ну що, якільки в кого за опалення за грудень вишло?

27,82

без осбб, лічильник лише на під'їзд, в кімнаті 23,4 градуси, пишу в шортах.

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано

В мене тоді получається як в середньому по палаті температура.... Але в квартирі не жарко, просто більш/менш комфортно

Опубліковано
36 minutes ago, Saddy said:

В мене тоді получається як в середньому по палаті температура.... Але в квартирі не жарко, просто більш/менш комфортно

Ну не скажи, 33 все ж ближче до 28, ніж до 48 :) 

Вангую в січні за нормами сумарно вийде 55+ грн/м2

• Cумний 1
Опубліковано
11 минут назад, yu2007 сказал:

Ну не скажи, 33 все ж ближче до 28, ніж до 48

я про те, що з ітп у бордівців, які відписалися, теж біля 33.

ну хіба ще є ймовірність, що ми всі з одного будинку)))

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)

ОСББ,Ітп 40грн,перед сезоном встановили пункт,я керую опаленням,поки вникаю у весь процес.

Змінено користувачем sobchuk30k
  • Дякую! 1
Опубліковано (змінено)

ОСББ, опалення від Луцьктепло, без ІТП, лічильник з модемом на будинок (хрущовка 4-ри поверхи) з можливістю ручного регулювання подачі теплоносія - 35 грн. на м.квадратний.  Температура в кімнатах +- 21 градус.

Сьогодні цікавився в двох будинках в ОСББ з ІТП поблизу свого  - 16грн на м.кв. (девятиповерховий відносно новий будинок),  26грн. м.кв. (хрущовка на 5-ть поверхів, 4-ри підїзди).

Змінено користувачем Vaso
  • Дякую! 1
Опубліковано (змінено)

мені цікаво , що вони нарахують за січень, в порівнянні за минулий рік. температура +5+9 градусів тепла була з тиждень, зараз без особливих морозів, а минулого року і мінус -15-18 після різдва було. Минулого року без ітп батареї на 100% гріли, зараз з ітп тільки трохи теплі були при +9

Змінено користувачем charlie
Опубліковано
13 minutes ago, charlie said:

мені цікаво , що вони нарахують за січень, в порівнянні за минулий рік. температура +5+9 градусів тепла була з тиждень, зараз без особливих морозів, а минулого року і мінус -15-18 після різдва було. Минулого року без ітп батареї на 100% гріли, зараз з ітп тільки трохи теплі були при +9

Ну з ІТП, як на мене, мають просто перемножити нараховані лічильником калорії на актуальну вартість цих калорій і розділити на квадратуру квартир. 

а от без лічильника там сферичні калорії у вакуумі, батареї наразі теж лише трохи теплі, хоча в квартирі й не холодно.

Опубліковано
2 хвилин тому, yu2007 сказано:

Ну з ІТП, як на мене, мають просто перемножити нараховані лічильником калорії на актуальну вартість цих калорій і розділити на квадратуру квартир. 

а от без лічильника там сферичні калорії у вакуумі, батареї наразі теж лише трохи теплі, хоча в квартирі й не холодно.

в принципі мені  більше-менш подобається, як працює ітп, бо минулі роки просто опалювали вулицю, але виходить так, що на ми на теплі почали економити з ітп, а в платіжках суми більші, бо треба рахувати сумми за опалення + дві постійні, а не одну, бо опал сезон не 12 місяців, а 6

• +1 1
Опубліковано
3 minutes ago, charlie said:

бо треба рахувати сумми за опалення + дві постійні, а не одну, бо опал сезон не 12 місяців, а 6

До речі слушне зауваження, тоді в мене вже виходить 55+ грн/м2 :( 

Опубліковано (змінено)
3 хвилин тому, yu2007 сказано:

До речі слушне зауваження, тоді в мене вже виходить 55+ грн/м2 :( 

якщо не рахувати ту постійну, що ми платили в неоп  частині сезону, то виходить, що ми її просто даруємо луцьк теплу.

Змінено користувачем charlie
Опубліковано
3 minutes ago, nickel said:

image.png.83ac75347233c8d13a8c21c591942fd6.png

Нагадайте що це за площі? Може я не ту площу порахував?

Друга - це ніби з балконом, який перераховується по коефіцієнту 0,3 чи щось таке. Може й помиляюсь.

• +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...