Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
16 минут назад, Unknown сказал:

На скільки я знаю, то 25-ка автомат нормально ставився на 1-фазну лінію . А 25-ка тримає довготривало 29А (коеф 1,16), а в діапазоні 29--36 А має вирубати не довше ніж за годину (тобто може і за 1 хв ,а може і за 59).

При 220 вольтах  29А = 6,38kW, а 36A = 7,9kW. Тобто, при номінальних обмеженнях у 5 кіловат, справний автомат дозволяє суттєві короткотермінові перевищення межі.

Колись обмежували потужність автоматами ввідними, жити було легше...

Я як швидко реагує на перевантаження той НІК, тобто скільки часу проходить від моменту перевищення порогу до відключення? Якщо там є хоча б 1 хв. запасу, то можна бойлер повісити на реле пріоритету (Реле обмеження потужності), налаштувати на 4,5 кіловата, і воно буде відрубати бойлер окремо, після переходу через поріг, тим самим залишаючи ввімкненими всіх інших.

Якщо ж  без участі бойлера перейдеш за поріг 5kw, ну тоді все по старому -- лічильник обрубає. 

Реле электромеханическое? Счетчик электронный, меряет постоянно нагрузку и вот как он запрограмирован, хз.

Опубліковано
27 минут назад, Unknown сказал:

На скільки я знаю, то 25-ка автомат нормально ставився на 1-фазну лінію . А 25-ка тримає довготривало 29А (коеф 1,16), а в діапазоні 29--36 А має вирубати не довше ніж за годину (тобто може і за 1 хв ,а може і за 59).

При 220 вольтах  29А = 6,38kW, а 36A = 7,9kW. Тобто, при номінальних обмеженнях у 5 кіловат, справний автомат дозволяє суттєві короткотермінові перевищення межі.

Це було колись. Зараз халява помалу закривається. Вирубає не автомат, а сам лічильник. Причому шустро реагує. 

Моя  проблема вирішується іншим шляхом - коли дружина пече пироги в електродуховці, то я не фарбую компресором в гаражі. Вот і все ))). Або фарбую, але виключаю бойлер. 

В щитку є вольтметр Зубр і амперметр. По амперметру і орієнтуюся скільки в мене ще є запасу.

• +1 2
Опубліковано
36 хвилин тому, romanc сказано:

Реле электромеханическое?

Думаю,  що можуть бути різні виконання.  

Для прикладу можна щось таке глянути,  час затримки регульований. https://novatek-electro.com/produktsiya/strumovi-rele-i-obmezhuvachi-potuzhnosti/rele-ogranicheniya-moshhnosti-om-110-01.html

Опубліковано
On 26.11.2021 at 18:50, dogbees сказано:

родичка запитала, як перевірити кошторис на утеплення на правильність.

порадив їй подзвонити по оголошеннях, і поцікавитись, скільки б вона мала їм заплатити за "клаптикове утеплення" тільки "своїх" стін квартири, і порівняти з сумою, яка виходила, коли розбили кошторис утеплення будинку на всіх.

Коли орієнтовно то було? 

Яка сума за квадрат виходила за мінусом усіх компенсацій, і які орієнтовно роботи входили у цю суму? 

Опубліковано
56 минут назад, Unknown сказал:

Думаю,  що можуть бути різні виконання.  

Для прикладу можна щось таке глянути,  час затримки регульований. https://novatek-electro.com/produktsiya/strumovi-rele-i-obmezhuvachi-potuzhnosti/rele-ogranicheniya-moshhnosti-om-110-01.html

Так кто-то писал за умные розетки, там это тоже можно осуществить

Опубліковано
58 хвилин тому, romanc сказано:

Так кто-то писал за умные розетки, там это тоже можно осуществить

Як саме?  звідки розетка має взяти інфу про загальне споживання будинку?

В реле з прикладу споживання міряється на вхідному проводі, а керування (вимкнення) відбувається окремої лінії, якорю хочемо "пожертвувати" в даний момент, щоб не вирубилось усе.

Є реле, які можуть мати 2-3 керовані лінії. Тобто при перевищенні заг. потужності вирубають 1-ну лінію, якщо потужність загальна не впала нижче ліміту, вирубають наступну, мало -- тоді третю. Вмикаються лінії в зворотному порядку, після певної часової затримки.  Якщо є потужні  споживачі типу бойлера, якими легко можна тимчасово жертвувати, при цьому не бігаючи до них, щоб вручну заздалегідь вирубити, то є сенс заюзати подібні реле.

Опубліковано
8 минут назад, Unknown сказал:

Як саме?  звідки розетка має взяти інфу про загальне споживання будинку?

В реле з прикладу споживання міряється на вхідному проводі, а керування (вимкнення) відбувається окремої лінії, якорю хочемо "пожертвувати" в даний момент, щоб не вирубилось усе.

Є реле, які можуть мати 2-3 керовані лінії. Тобто при перевищенні заг. потужності вирубають 1-ну лінію, якщо потужність загальна не впала нижче ліміту, вирубають наступну, мало -- тоді третю. Вмикаються лінії в зворотному порядку, після певної часової затримки.  Якщо є потужні  споживачі типу бойлера, якими легко можна тимчасово жертвувати, при цьому не бігаючи до них, щоб вручну заздалегідь вирубити, то є сенс заюзати подібні реле.

Если везде стоят розетки, подключеные к общей системе умного дома...

• Ха-ха 1
Опубліковано
14 хвилин тому, romanc сказано:

Если везде стоят розетки, подключеные к общей системе умного дома...

Відразу всю схему озвучувати потрібно)))). 

Думаю,  що абсолютно всі прилади в розумні розетки розіпхати -- то перебор. 

Але якщо в системі розумного дому є пристрій,  який може заміряти потужність на проводі,  то пропустити через нього ввід,  і цілком можна окремі пристрої на розумні розетки посадити,  реалізувавши щось подібне, до описаної мною схеми.  Але то ще потрібно,  щоб ПЗ розумного дому давало таке робити. 

Опубліковано (змінено)

Зайшов в кабінет Луцькводоканалу, щоб подати показники і заплатити тим кровосісям. А там сюрприз - дві нові графи:

обслугов-ня КО

0  
0.00
2.52        
Розрахунок плати за послугу 'абонентська плата за обслуговування КО', за листопад 2021р
Сума до сплати за листопад 2021р: 2.52 гpн.

заміна КО

0  
0.00
0.84        
Розрахунок плати за послугу 'абонентська плата за заміну КО', за листопад 2021р
Сума до сплати за листопад 2021р: 0.84 гpн.

Хто такий "КО" і чому я маю платити за його обслуговування і заміну?

Змінено користувачем yu2007
  • +1 1
Опубліковано
4 минуты назад, yu2007 сказал:

Зайшов в кабінет Луцькводоканалу, щоб подати показники і заплатити тим кровосісям. А там сюрприз - дві нові графи:

Хто такий "КО" і чому я маю платити за його обслуговування і заміну?

На одній квартирі також є КО, а на другій немає. Там де є воду гріє газова колонка, там де немає - Луцьктепло. Може КО - колонка?

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
1 minute ago, nickel said:

На одній квартирі також є КО, а на другій немає. Там де є воду гріє газова колонка, там де немає - Луцьктепло. Може КО - колонка?

Колонка є, але який стосунок вони мають до її обслуговування - ніпанятна.

А в цих двох квартирах є/нема загальнобудинковий лічильник?

Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

ніт, в мене точно такі самі цифри, колонки - немає

• +1 1
Опубліковано
1 хвилина тому, yu2007 сказано:

загальнобудинковий лічильник є?

поцікавився, є

мало б писати ВКО, дибіли написали КО

• Дякую! 1
Опубліковано
1 minute ago, Bliksss said:

поцікавився, є

мало б писати ВКО, дибіли написали КО

Вузол комерційного обліку?

Ваш КО (капітан очєвідность) )))

Опубліковано
14 минут назад, yu2007 сказал:

Колонка є, але який стосунок вони мають до її обслуговування - ніпанятна.

А в цих двох квартирах є/нема загальнобудинковий лічильник?

Не знаю по жодному, але там де є КО і колонка, є ОСББ, ймовірно і лічильник є.

• Дякую! 1
Опубліковано
2 minutes ago, nickel said:

Не знаю по жодному, але там де є КО і колонка, є ОСББ, ймовірно і лічильник є.

Глянув ще одну квартиру, там є ОСББ, але нема КО, і в архіві абонентської книжки до 2017 року також нема згадок про встановлення загальнобудинкового лічильника.

в мене ж в абонентській книжці пише: 

Spoiler

Clipboard02.jpg.c02bea54d11552b83252c24731866536.jpg

Опубліковано
9 минут назад, yu2007 сказал:

Глянув ще одну квартиру, там є ОСББ, але нема КО, і в архіві абонентської книжки до 2017 року також нема згадок про встановлення загальнобудинкового лічильника.

в мене ж в абонентській книжці пише: 

Скрыть контент

Clipboard02.jpg.c02bea54d11552b83252c24731866536.jpg

Там де є загальнобудинковий, то є КО. 

А що загальнобудинковий щороку повіряється? Встановлено в 2019, знімали в 20 і в 21.

Опубліковано
21 minutes ago, nickel said:

Там де є загальнобудинковий, то є КО. 

А що загальнобудинковий щороку повіряється? Встановлено в 2019, знімали в 20 і в 21.

Та ХЗ. В себе не бачу згадок, що знімався.

Якщо це справді абонплата за обслуговування "вузла комерційного обліку" - то якого буя з мене її стягують? В мене є свій квартирний лічильник, і я плачу за його повірку абонплату. Загальнобудинковий лічильник належить мешканцям будинку? 

Як вже підзадрали всі ці нововведення.

• +1 4
Опубліковано
9 часов назад, yu2007 сказал:

В мене є свій квартирний лічильник, і я плачу за його повірку абонплату. Загальнобудинковий лічильник належить мешканцям будинку? 

Як вже підзадрали всі ці нововведення.

Зараз ніби квартирні лічильники повіряються за рахунок постачальника (повірка входить у тариф). Можливо її тепер винесли окремим платежем.

Згідний, що ці нововведення зацьомали.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
1 година тому, nickel сказано:

Можливо її тепер винесли окремим платежем.

що значить "можливо"?

voda.png.ed76683b7de5e9fc9df965f841a5a9d5.pngvoda2.png.bd4efa9c626139db4f683c1d0aaa80c5.png

По графіку повірки, водоканал мав на початку вересня робити повірку лічильників в нашому будинку - мовчать досі, показники приймають, то я їх і не напрягаю.

Лічильники на гарячу воду - повірку робив за власний рахунок, також десь у вересні.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
8 минут назад, Bliksss сказал:

що значить "можливо"?

voda.png.ed76683b7de5e9fc9df965f841a5a9d5.pngvoda2.png.bd4efa9c626139db4f683c1d0aaa80c5.png

По графіку повірки, водоканал мав на початку вересня робити повірку лічильників в нашому будинку - мовчать досі, показники приймають, то я їх і не напрягаю.

Лічильники на гарячу воду - повірку робив за власний рахунок, також десь у вересні.

Абонплата - це труби, а я про лічильник :)

Скоро в платіжках буде окремим пунктом - зарплата директора Водоканалу. :)

Змінено користувачем nickel
  • Ха-ха 2
Опубліковано (змінено)
8 хвилин тому, nickel сказано:

Абонплата - це труби, а я про лічильник

Абонплата за воду (холодна) 2х9,72грн. це за два лічильника, і повірку лічильників робить "приватна" фірма, але за рахунок абонплати.

А гаряча вода, мабуть таки за труби ))

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)
On 26.11.2021 at 21:06, Saddy сказано:

Вона врахувала, що "точкове" утеплення лише своєї квартири і утеплення будинку/під'їзду (+ до суми утеплення горища, вхідних дверей до під'їзду, вікон в під'їзді і тд) це різні речі?

"вона" врахувала все, а от звідки (з чого) ти взяв, що там проводилась комплексна енергомодернізація???

там було тільки утеплення зовнішніх стін пінопластом, без горища, без заміни металопластикових вікон на металопластикові, без дверей і т.д.

On 26.11.2021 at 21:13, volks сказано:

+мені здається, що повинен ще й бути проект, який також грошей коштує.

от з тобою не поспориш, тут - ніяк, шах і мат! проект - він же не безкоштовний?

проект - коштує декілька відсотків від вартості комплексної термомодернізації (від 1 до 10, залежно від жадності й розміру "відкату"), тільки от вартість проекту не збільшує в 2-2.5 рази вартість утеплення пінопластом...

ти ще забув про енергоаудит...

On 29.11.2021 at 14:02, Unknown сказано:

Коли орієнтовно то було? 

Яка сума за квадрат виходила за мінусом усіх компенсацій, і які орієнтовно роботи входили у цю суму? 

було декілька років тому (чи за пізнього легітимного, чи то раннього шоколадного), біля 300грн./кв.м стіни, пінопласт+декоративна штукатурка

Спойлер

"знижку" знайома отримала  не тому, що побачила що їй однаково платити що зі знижкою 70%, що без "програм" напряму шабашникам, а тому, що довелось-таки порухатись - взяти ціну утеплювача з кошторису, піти до постачальника, взяти рахунок на свої 30 кв.м пінопласту такої ж марки й товщини, і показати, що в кошторис "забито" ціну вищу, ніж роздрібна ціна з ПДВ, а в кошторис забивається ціна без ПДВ, і т.д.

ще з власного досвіду можу розказати байку.

не так давно, при реконструкціії комерційного приміщення на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку, для проходження будівельної експертизи, треба було провести енергоаудит і надати сертифікат. за висновок аудиту і енергетичний сертифікат було заплачено 10тис.грн. готівкою. (за всю будівлю, а не тільки за частину комерції під реконструкцією, хоч це і не логічно, але так вимагали клерки Укрдержбудекспертизи).

через декілька місяців, голова осбб підняла питання термомодернізації з компенсацією. комерція безкоштовно надала матеріали аудиту, але чомусь він "не підійшов". осбб заплатило 50тис.грн. за ту ж роботу, але іншій організації.

Змінено користувачем dogbees

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...