Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А ну хто вміє, підкажіть як то правильно прикинути скільки вартуватиме куб гарячої води нагрітої бойлером?

Опубліковано
21 хвилин тому, nickel сказано:

А ну хто вміє, підкажіть як то правильно прикинути скільки вартуватиме куб гарячої води нагрітої бойлером?

нагрів 1 куба води на +1 градус тягне десь 1,15-1,2 кіловата .  Скорегуй на свою дельту, і знатимеш...

Врахуй ще, що бойлер 80-ка, розсіює в районі 1 -- 1,5 кіловата на добу через стінки (тут теж лінійно залежить від дельти температури в приміщенні і води в бойлері).

На сьогодні, при споживанні 3-4 куби в місяць, десь гривень на 75-95 вийдеш (при 1,68 за кіловат), при цьому маючи більше комфорту. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
3 минуты назад, Unknown сказал:

нагрів 1 куба води на +1 градус тягне десь 1,15-1,2 кіловата .  Скорегуй на свою дельту, і знатимеш...

Врахуй ще, що бойлер 80-ка, розсіює в районі 1 -- 1,5 кіловата на добу через стінки (тут теж лінійно залежить від дельти температури в приміщенні і води в бойлері).

На сьогодні, при споживанні 3-4 куби в місяць, десь гривень на 75-95 вийдеш (при 1,68 за кіловат), при цьому маючи більше комфорту. 

75-95 це вартість електрики для нагрівання одного кубу чи 3-4 чи це взагалі кіловати? І без врахування вартості холодної води?

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

75-95 це вартість електрики для нагрівання одного кубу чи 3-4 чи це взагалі кіловати? І без врахування вартості холодної води?

це нагрів + втрати на підтримання (30-45 кіловат розподілені на 3-4 куби), без власне води. Але втрати це 15-25 грн, і якщо в тебе не 3-4, а 6-8 кубів, то втрати на кубі менші.

Опубліковано

це нагрів + втрати на підтримання (30-45 кіловат розподілені на 3-4 куби), без власне води. Але втрати це 15-25 грн, і якщо в тебе не 3-4, а 6-8 кубів, то втрати на кубі менші.

Йопта, що ж ти так ускладнюєш - нагрів в кіловатах рахуєш, а втрати в гривнях. Напиши, будь-ласка, скільки кіловат піде на нагрів одного куба з втратами (в кіловатах) при споживанні +-5 кубів в місяць, решту я сам в гривні переведу.

п.с. Ппц попередні власники квартири мєлочні.

Опубліковано (змінено)
4 хвилин тому, nickel сказано:

Йопта, що ж ти так ускладнюєш - нагрів в кіловатах рахуєш, а втрати в гривнях. Напиши, будь-ласка, скільки кіловат піде на нагрів одного куба з втратами (в кіловатах) при споживанні +-5 кубів в місяць, решту я сам в гривні переведу.

п.с. Ппц попередні власники квартири мєлочні.

ти гониш!

сам порахуй, я ж базові цифри від початку написав  ;)

нагрів -- 1,15-1,2 кіловата на градус (дельту я закладаю 30-35 градусів)

втрати сумарні -- 30-45 кіловат на місяць (діли на свої куби і додавай до нагріву).

Щось ти геть розлінився ... )))))

---------------------------

р.s.

втрати я не перевіряв особисто, руки не дійшли, цифра взята із заяв виробників бойлерів.

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано (змінено)
26 минут назад, Unknown сказал:

ти гониш!

сам порахуй, я ж базові цифри від початку написав  ;)

нагрів -- 1,15-1,2 кіловата на градус (дельту я закладаю 30-35 градусів)

втрати сумарні -- 30-45 кіловат на місяць (діли на свої куби і додавай до нагріву).

Щось ти геть розлінився ... )))))

---------------------------

р.s.

втрати я не перевіряв особисто, руки не дійшли, цифра взята із заяв виробників бойлерів.

Я не розлінився, мозги засрані і роботою і тим переїздом. Ти вибачай, але я нічого не зрозумів. 

24 минуты назад, Unknown сказал:

що знову вилізло ?

Переїхали 20 числа і домовилися, що оплатимо останній місяць комуналки в старих квартирах, все-таки 20 днів жили. Їх 5 чоловік проти наших 3, тобто я і так би переплатив за проживання 2 чоловік протягом 10 днів у своїй квартирі. Так починають співати, що вони гарячою водою не користувалися взагалі, тому вони за неї не будуть платити у своїй старій квартирі. Бля, так ви тоді споживаєете холодну воду + електрику на її нагрів бойлером. Ми використали 2 куби гарячої води за 10 днів, але ж і зекономили їм 2 куби холодної води і електрики. А в нашій старій квартирі вони за тих 10 днів використали на пару кубів більше ніж ми зазвичай використовуємо і холодної води і гарячої, і напевно електрики. І ми за них маємо заплатити.

І взагалі запропонували вже платити кожен за свою, тобто щоб я заплатив за проживання 5 чоловік в своїй новій квартирі протягом 20 днів замість трьох.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

А чого вони п'ятеро вирішили у 2 кімнати з'їхати,? воно і в трьох не надто просторо було.

Гроші так  потрібні, чи діти ось-ось розбіжаться? Як думаєш?

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано

А чого вони п'ятеро вирішили у 2 кімнати з'їхати,? воно і в трьох не надто просторо було? Гроші так  потрібні, чи діти ось-ось розбіжаться? Як думаєш?

Купили таунхаус і не вистачає його до пуття довести. Треба гроші. З їхній слів.

Опубліковано

@nickel треба було сфотографувати покази лічильників і якось зафіксувати це. Щоб бачив новий власник і погодився з цими цифрами. І оплатити саме по ці покази. А решту нехай би платив новий власник. Це можна було навіть прописати у договорі купівлі продажу/міни як додаткові умови до договору. І нотаріус би це засвідчив. І новий власник, якщо дуже "хітрий" хєр би що довів би. 

• +1 1
Опубліковано
2 минуты назад, Electronshik сказал:

@nickel треба було сфотографувати покази лічильників і якось зафіксувати це. Щоб бачив новий власник і погодився з цими цифрами. І оплатити саме по ці покази. А решту нехай би платив новий власник. Це можна було навіть прописати у договорі купівлі продажу/міни як додаткові умови до договору. І нотаріус би це засвідчив. І новий власник, якщо дуже "хітрий" хєр би що довів би. 

Заднім розумом ми всі розумні, але зараз ця інформація мені нічим не допоможе. Я в принципі і планував так зробити, але забігався і завтикав сфоткати, тому вирішили, домовилися і ми готові і досі оплатити повністю весь місяць, але без всяких "але" типу "ми не користувалися гарячою водою". Там мова про пару сотень гривень, але це вже починає кумарити. Було проговорено, які меблі залишаються в нас, а які в них, тепер вже "я подумала і я той шкаф заберу". Оці дрібниці псують враження про людей, але схоже їм це не важливо.

Опубліковано (змінено)

@nickel через те, що зараз в цій квартирі ще всі рахунки оформлені на вас, то луцьктепло та подібні їм контори в принципі не цікавить хто там живе. Ви ще до сих пір є споживачем там. І якщо що, то питати будуть саме з вас. Так само як і їх по тій адресі, де жили вони.

Я б радив якнайшвидше припинити дію всіх договорів по старій адресі, мотивучи це тим, що змінився власник і ви там не живете. Але ці контори будуть вимагати погасити заборгованість саме Вас. І суд стане на бік нового власника, мотивуючи це рішення тим, що новий власник не зобов'язаний оплачувати борги старого власника. Так що думайте: чи вартують ці цифри того гемороя що вас може чекати?

Так само і ви не зобов'язані оплачувати борги старого власника.

Щодо цифр, тут можете довго тягатися. Навіть не знаю що тут можна порадити. Може спитайте @Yarchik,

Бойлер в місяць жере десь 150-200кВт (на 80л).

27 минут назад, nickel сказал:

Оці дрібниці псують враження про людей, але схоже їм це не важливо.

Я вас умоляю..про що ви кажете? В нас як в тій приказці "поки не на@беш то день пройшов за зря". Коли справа доходить до грошей то і починається реаліті шоу. І тоді видно хто є ху.. Просто Вам не зовсім пощастило і на таких ху.. ви і натрапили.

Змінено користувачем Electronshik
Опубліковано
1 минуту назад, Electronshik сказал:

@nickel через те, що зараз в цій квартирі ще всі рахунки оформлені на вас, то луцьктепло та подібні їм контори в принципі не цікавить хто там живе. Ви ще до сих пір є споживачем там. І якщо що, то питати будуть саме з вас. Так само як і їх по тій адресі, де жили вони.

Я б радив якнайшвидше припинити дію всіх договорів по старій адресі, мотивучи це тим, що змінився власник і ви там не живете. Але ці контори будуть вимагати погасити заборгованість саме Вас. І суд стане на бік нового власника, мотивуючи це рішення тим, що новий власник не зобов'язаний оплачувати борги старого власника. Так що думайте: чи вартують ці цифри того гемороя що вас може чекати?

Щодо цифр, тут можете довго тягатися. Навіть не знаю що тут можна порадити. Може спитайте @Yarchik,

Я вже заключив нові договора з усіма постачальниками послуг, крім Волиньгазу. Волиньгаз іде лєсом, бо я відразу подав заяву в Нафтогаз. Тому на руках немає лише договору по газу і електриці, обленерго чомусь на складання типового договору треба більше тижня.

Гемороя не буде, я виберу найменш затратний варіант і на цьому все закінчиться.

1 минуту назад, Electronshik сказал:

Я вса умоляю..про що ви кажете? В нас як в тій приказці "поки не на@беш то день пройшов за зря"

І штунди тоже? :)

Опубліковано
24 минуты назад, Electronshik сказал:

Я вас умоляю..про що ви кажете? В нас як в тій приказці "поки не на@беш то день пройшов за зря". Коли справа доходить до грошей то і починається реаліті шоу. І тоді видно хто є ху.. Просто Вам не зовсім пощастило і на таких ху.. ви і натрапили.

Часть коммунальных контор вешает долг на владельца, часть на квартиросьемщика ( тех, кто прописан). Жене например начала названивать долговая контора, оплатите за электрику 250грн, начала разбираться, квартира продана, а долг оказывается за 2007 год, когда они даже нп были ее владельцами.)))

Опубліковано
1 минуту назад, nickel сказал:

І штунди тоже? :)

Я мав на увазі всіх наших людей. Недарма була приказка: коли українець народився, єврей заплакав. Звичайно що далеко не всі таки, але дуууже багато хитрожопих. 

35 минут назад, nickel сказал:

Було проговорено, які меблі залишаються в нас, а які в них, тепер вже "я подумала і я той шкаф заберу".

Проговорено чи прописано? Якщо проговорено і ніде не зафіксовано, то це так собі.  Хоча малоймовірно що ту може діло дійти до судової тяганини, та шафа того не вартує.

Я колись пройшов через купівлю/продаж і тепер розумію чому ТАК важливо все прописувати у договорі. Щоб не було такої фігні, яку ви описуєте. 

P.S. В мене слава Богу такого не було... Просто підказали знаючі люди

Опубліковано
13 минут назад, Electronshik сказал:

Проговорено чи прописано? Якщо проговорено і ніде не зафіксовано, то це так собі.  Хоча малоймовірно що ту може діло дійти до судової тяганини, та шафа того не вартує.

Я колись пройшов через купівлю/продаж і тепер розумію чому ТАК важливо все прописувати у договорі. Щоб не було такої фігні, яку ви описуєте. 

P.S. В мене слава Богу такого не було... Просто підказали знаючі люди

Звичайно, що лише проговорено, як ти собі уявляєш в договорі міни прописувати шкафчик з туалету. :)

Ніхто судитися не буде, я все роблю так, щоб збереглися нормальні стосунки. Треба тобі той шкаф? Забирай. Хочуть десь схитрувати на квартплаті? Ок. Я ж розумію що це разова акція, а далі розійдемося як в морі кораблі. 

Опубліковано
10 минут назад, nickel сказал:

Звичайно, що лише проговорено, як ти собі уявляєш в договорі міни прописувати шкафчик з туалету. :)

Так і прописувати: шкафчик такий то, стільки то полиць, розташування санвузол. 

І це буде найкращою страховкою від різного роду муток, типу я передумав, може доплатити, тощо

• Ха-ха 1
Опубліковано
2 минуты назад, Electronshik сказал:

І це буде найкращою страховкою від різного роду муток, типу я передумав, може доплатити, тощо

Знову: зараз ця інформація мені нічим не допоможе. 

Опубліковано
11 минут назад, Electronshik сказал:

В идеале, передаются ключи у нотариуса и подписывается, претензий не имею.

Сразу меняешь личинку.

• +1 1
Опубліковано

@nickel вибачте.

Щодо споживання бойлера то тут може бути по різному. Найкращу інфу дає виробник. Багато залежть від температури, до якої йде розігрів та від гистерезису, який запрограмований.

В мене бойлер на 80л в середньому споживає 170-180кВт (сім'я 4 чол.). При цьому 8 годин бойлер вимкнено. Хто б що не казав, але я по статистиці бачу що виграш від вимкнення є. Невеликий правда. (не більше ніж 30-40кВт)

• +1 2
Опубліковано (змінено)
32 минуты назад, romanc сказал:

В идеале, передаются ключи у нотариуса и подписывается, претензий не имею.

Сразу меняешь личинку.

Це коли продаєш, то можливий такий варіант, а коли міняються дві квартири, і в обох живуть люди, то хєр ти так зробиш. В обміні було задіяно 11 людей, 4 дітей, яких тимчасово треба було десь приписати з кимось з одних батьків, в нотаріуса мало бути присутніми і ставити підписи 7 чоловік. На виписку військомат дає три дні і на вписку сім, сумарно є 10 днів щоб здійснити обмін без штрафу, а військовозобов'язаний в двох квартирах не один і якщо хоча б на день буде розбіжність при знятті з обліку, то днів вже буде не 10, а 8, якщо розбіжність 2 дні, то для обміну буде вже лише 6 і т.д.

Переїзд це взагалі окрема сага, коли одночасно і виносяться речі і заносяться. 

п.с. Сердцевина поміняна відразу. Старі власники від основної сердцевини, яка закриває двері штифтами у всі боки ключі загубили (дивно як можна загубити усі ключі), тому користувалися лише одним замком, в якому штифти лише з одного боку. Поміняв обидві.

• +1 3
Опубліковано
4 минуты назад, nickel сказал:

Це коли продаєш, то можливий такий варіант, а коли міняються дві квартири, і в обох живуть люди, то хєр ти так зробиш. В обміні було задіяно 10 людей, 4 дітей, яких тимчасово треба було десь приписати з кимось з одних батьків, в нотаріуса мало бути присутніми і ставити підписи 6 чоловік. На виписку військомат дає три дні і на вписку сім, сумарно є 10 днів щоб здійснити обмін без штрафу, а військовозобов'язаний в двох квартирах не один і якщо хоча б на день буде розбіжність при знятті з обліку, то днів вже буде не 10, а 8, якщо розбіжність 2 дні, то для обміну буде вже лише 6 і т.д.

Переїзд це взагалі окрема сага, коли одночасно і виносяться речі і заносяться. 

п.с. Сердцевина поміняна відразу. Старі власники від основної сердцевини, яка закриває двері штифтами у всі боки ключі загубили (дивно як можна загубити усі ключі), тому користувалися лише одним замком, в якому штифти лише з одного боку. Поміняв обидві.

Жесть.

Повезло, что в партизаны еще не забрали))

• Ха-ха 1
Опубліковано (змінено)
14 минут назад, Electronshik сказал:

@nickel вибачте.

Щодо споживання бойлера то тут може бути по різному. Найкращу інфу дає виробник. Багато залежть від температури, до якої йде розігрів та від гистерезису, який запрограмований.

В мене бойлер на 80л в середньому споживає 170-180кВт (сім'я 4 чол.). При цьому 8 годин бойлер вимкнено. Хто б що не казав, але я по статистиці бачу що виграш від вимкнення є. Невеликий правда. (не більше ніж 30-40кВт)

Сэкономить можно установив двузонный счетчик и таймер-розетку на бойлер, но обьема бойлера должно на день хватать.

Змінено користувачем romanc
  • +1 4

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...