Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
14 хвилин тому, romanc сказано:

Если везде стоят розетки, подключеные к общей системе умного дома...

Відразу всю схему озвучувати потрібно)))). 

Думаю,  що абсолютно всі прилади в розумні розетки розіпхати -- то перебор. 

Але якщо в системі розумного дому є пристрій,  який може заміряти потужність на проводі,  то пропустити через нього ввід,  і цілком можна окремі пристрої на розумні розетки посадити,  реалізувавши щось подібне, до описаної мною схеми.  Але то ще потрібно,  щоб ПЗ розумного дому давало таке робити. 

Опубліковано (змінено)

Зайшов в кабінет Луцькводоканалу, щоб подати показники і заплатити тим кровосісям. А там сюрприз - дві нові графи:

обслугов-ня КО

0  
0.00
2.52        
Розрахунок плати за послугу 'абонентська плата за обслуговування КО', за листопад 2021р
Сума до сплати за листопад 2021р: 2.52 гpн.

заміна КО

0  
0.00
0.84        
Розрахунок плати за послугу 'абонентська плата за заміну КО', за листопад 2021р
Сума до сплати за листопад 2021р: 0.84 гpн.

Хто такий "КО" і чому я маю платити за його обслуговування і заміну?

Змінено користувачем yu2007
  • +1 1
Опубліковано
4 минуты назад, yu2007 сказал:

Зайшов в кабінет Луцькводоканалу, щоб подати показники і заплатити тим кровосісям. А там сюрприз - дві нові графи:

Хто такий "КО" і чому я маю платити за його обслуговування і заміну?

На одній квартирі також є КО, а на другій немає. Там де є воду гріє газова колонка, там де немає - Луцьктепло. Може КО - колонка?

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
1 minute ago, nickel said:

На одній квартирі також є КО, а на другій немає. Там де є воду гріє газова колонка, там де немає - Луцьктепло. Може КО - колонка?

Колонка є, але який стосунок вони мають до її обслуговування - ніпанятна.

А в цих двох квартирах є/нема загальнобудинковий лічильник?

Опубліковано
5 хвилин тому, nickel сказано:

ніт, в мене точно такі самі цифри, колонки - немає

• +1 1
Опубліковано
1 хвилина тому, yu2007 сказано:

загальнобудинковий лічильник є?

поцікавився, є

мало б писати ВКО, дибіли написали КО

• Дякую! 1
Опубліковано
1 minute ago, Bliksss said:

поцікавився, є

мало б писати ВКО, дибіли написали КО

Вузол комерційного обліку?

Ваш КО (капітан очєвідность) )))

Опубліковано
14 минут назад, yu2007 сказал:

Колонка є, але який стосунок вони мають до її обслуговування - ніпанятна.

А в цих двох квартирах є/нема загальнобудинковий лічильник?

Не знаю по жодному, але там де є КО і колонка, є ОСББ, ймовірно і лічильник є.

• Дякую! 1
Опубліковано
2 minutes ago, nickel said:

Не знаю по жодному, але там де є КО і колонка, є ОСББ, ймовірно і лічильник є.

Глянув ще одну квартиру, там є ОСББ, але нема КО, і в архіві абонентської книжки до 2017 року також нема згадок про встановлення загальнобудинкового лічильника.

в мене ж в абонентській книжці пише: 

Spoiler

Clipboard02.jpg.c02bea54d11552b83252c24731866536.jpg

Опубліковано
9 минут назад, yu2007 сказал:

Глянув ще одну квартиру, там є ОСББ, але нема КО, і в архіві абонентської книжки до 2017 року також нема згадок про встановлення загальнобудинкового лічильника.

в мене ж в абонентській книжці пише: 

Скрыть контент

Clipboard02.jpg.c02bea54d11552b83252c24731866536.jpg

Там де є загальнобудинковий, то є КО. 

А що загальнобудинковий щороку повіряється? Встановлено в 2019, знімали в 20 і в 21.

Опубліковано
21 minutes ago, nickel said:

Там де є загальнобудинковий, то є КО. 

А що загальнобудинковий щороку повіряється? Встановлено в 2019, знімали в 20 і в 21.

Та ХЗ. В себе не бачу згадок, що знімався.

Якщо це справді абонплата за обслуговування "вузла комерційного обліку" - то якого буя з мене її стягують? В мене є свій квартирний лічильник, і я плачу за його повірку абонплату. Загальнобудинковий лічильник належить мешканцям будинку? 

Як вже підзадрали всі ці нововведення.

• +1 4
Опубліковано
9 часов назад, yu2007 сказал:

В мене є свій квартирний лічильник, і я плачу за його повірку абонплату. Загальнобудинковий лічильник належить мешканцям будинку? 

Як вже підзадрали всі ці нововведення.

Зараз ніби квартирні лічильники повіряються за рахунок постачальника (повірка входить у тариф). Можливо її тепер винесли окремим платежем.

Згідний, що ці нововведення зацьомали.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
1 година тому, nickel сказано:

Можливо її тепер винесли окремим платежем.

що значить "можливо"?

voda.png.ed76683b7de5e9fc9df965f841a5a9d5.pngvoda2.png.bd4efa9c626139db4f683c1d0aaa80c5.png

По графіку повірки, водоканал мав на початку вересня робити повірку лічильників в нашому будинку - мовчать досі, показники приймають, то я їх і не напрягаю.

Лічильники на гарячу воду - повірку робив за власний рахунок, також десь у вересні.

Змінено користувачем Bliksss
  • +1 1
Опубліковано (змінено)
8 минут назад, Bliksss сказал:

що значить "можливо"?

voda.png.ed76683b7de5e9fc9df965f841a5a9d5.pngvoda2.png.bd4efa9c626139db4f683c1d0aaa80c5.png

По графіку повірки, водоканал мав на початку вересня робити повірку лічильників в нашому будинку - мовчать досі, показники приймають, то я їх і не напрягаю.

Лічильники на гарячу воду - повірку робив за власний рахунок, також десь у вересні.

Абонплата - це труби, а я про лічильник :)

Скоро в платіжках буде окремим пунктом - зарплата директора Водоканалу. :)

Змінено користувачем nickel
  • Ха-ха 2
Опубліковано (змінено)
8 хвилин тому, nickel сказано:

Абонплата - це труби, а я про лічильник

Абонплата за воду (холодна) 2х9,72грн. це за два лічильника, і повірку лічильників робить "приватна" фірма, але за рахунок абонплати.

А гаряча вода, мабуть таки за труби ))

Змінено користувачем Bliksss
Опубліковано (змінено)
On 26.11.2021 at 21:06, Saddy сказано:

Вона врахувала, що "точкове" утеплення лише своєї квартири і утеплення будинку/під'їзду (+ до суми утеплення горища, вхідних дверей до під'їзду, вікон в під'їзді і тд) це різні речі?

"вона" врахувала все, а от звідки (з чого) ти взяв, що там проводилась комплексна енергомодернізація???

там було тільки утеплення зовнішніх стін пінопластом, без горища, без заміни металопластикових вікон на металопластикові, без дверей і т.д.

On 26.11.2021 at 21:13, volks сказано:

+мені здається, що повинен ще й бути проект, який також грошей коштує.

от з тобою не поспориш, тут - ніяк, шах і мат! проект - він же не безкоштовний?

проект - коштує декілька відсотків від вартості комплексної термомодернізації (від 1 до 10, залежно від жадності й розміру "відкату"), тільки от вартість проекту не збільшує в 2-2.5 рази вартість утеплення пінопластом...

ти ще забув про енергоаудит...

On 29.11.2021 at 14:02, Unknown сказано:

Коли орієнтовно то було? 

Яка сума за квадрат виходила за мінусом усіх компенсацій, і які орієнтовно роботи входили у цю суму? 

було декілька років тому (чи за пізнього легітимного, чи то раннього шоколадного), біля 300грн./кв.м стіни, пінопласт+декоративна штукатурка

Спойлер

"знижку" знайома отримала  не тому, що побачила що їй однаково платити що зі знижкою 70%, що без "програм" напряму шабашникам, а тому, що довелось-таки порухатись - взяти ціну утеплювача з кошторису, піти до постачальника, взяти рахунок на свої 30 кв.м пінопласту такої ж марки й товщини, і показати, що в кошторис "забито" ціну вищу, ніж роздрібна ціна з ПДВ, а в кошторис забивається ціна без ПДВ, і т.д.

ще з власного досвіду можу розказати байку.

не так давно, при реконструкціії комерційного приміщення на першому поверсі багатоповерхового житлового будинку, для проходження будівельної експертизи, треба було провести енергоаудит і надати сертифікат. за висновок аудиту і енергетичний сертифікат було заплачено 10тис.грн. готівкою. (за всю будівлю, а не тільки за частину комерції під реконструкцією, хоч це і не логічно, але так вимагали клерки Укрдержбудекспертизи).

через декілька місяців, голова осбб підняла питання термомодернізації з компенсацією. комерція безкоштовно надала матеріали аудиту, але чомусь він "не підійшов". осбб заплатило 50тис.грн. за ту ж роботу, але іншій організації.

Змінено користувачем dogbees
Опубліковано

А ну хто вміє, підкажіть як то правильно прикинути скільки вартуватиме куб гарячої води нагрітої бойлером?

Опубліковано
21 хвилин тому, nickel сказано:

А ну хто вміє, підкажіть як то правильно прикинути скільки вартуватиме куб гарячої води нагрітої бойлером?

нагрів 1 куба води на +1 градус тягне десь 1,15-1,2 кіловата .  Скорегуй на свою дельту, і знатимеш...

Врахуй ще, що бойлер 80-ка, розсіює в районі 1 -- 1,5 кіловата на добу через стінки (тут теж лінійно залежить від дельти температури в приміщенні і води в бойлері).

На сьогодні, при споживанні 3-4 куби в місяць, десь гривень на 75-95 вийдеш (при 1,68 за кіловат), при цьому маючи більше комфорту. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
3 минуты назад, Unknown сказал:

нагрів 1 куба води на +1 градус тягне десь 1,15-1,2 кіловата .  Скорегуй на свою дельту, і знатимеш...

Врахуй ще, що бойлер 80-ка, розсіює в районі 1 -- 1,5 кіловата на добу через стінки (тут теж лінійно залежить від дельти температури в приміщенні і води в бойлері).

На сьогодні, при споживанні 3-4 куби в місяць, десь гривень на 75-95 вийдеш (при 1,68 за кіловат), при цьому маючи більше комфорту. 

75-95 це вартість електрики для нагрівання одного кубу чи 3-4 чи це взагалі кіловати? І без врахування вартості холодної води?

Змінено користувачем nickel
Опубліковано
2 хвилин тому, nickel сказано:

75-95 це вартість електрики для нагрівання одного кубу чи 3-4 чи це взагалі кіловати? І без врахування вартості холодної води?

це нагрів + втрати на підтримання (30-45 кіловат розподілені на 3-4 куби), без власне води. Але втрати це 15-25 грн, і якщо в тебе не 3-4, а 6-8 кубів, то втрати на кубі менші.

Опубліковано
3 минуты назад, Unknown сказал:

це нагрів + втрати на підтримання (30-45 кіловат розподілені на 3-4 куби), без власне води. Але втрати це 15-25 грн, і якщо в тебе не 3-4, а 6-8 кубів, то втрати на кубі менші.

Йопта, що ж ти так ускладнюєш - нагрів в кіловатах рахуєш, а втрати в гривнях. Напиши, будь-ласка, скільки кіловат піде на нагрів одного куба з втратами (в кіловатах) при споживанні +-5 кубів в місяць, решту я сам в гривні переведу.

п.с. Ппц попередні власники квартири мєлочні.

Опубліковано (змінено)
4 хвилин тому, nickel сказано:

Йопта, що ж ти так ускладнюєш - нагрів в кіловатах рахуєш, а втрати в гривнях. Напиши, будь-ласка, скільки кіловат піде на нагрів одного куба з втратами (в кіловатах) при споживанні +-5 кубів в місяць, решту я сам в гривні переведу.

п.с. Ппц попередні власники квартири мєлочні.

ти гониш!

сам порахуй, я ж базові цифри від початку написав  ;)

нагрів -- 1,15-1,2 кіловата на градус (дельту я закладаю 30-35 градусів)

втрати сумарні -- 30-45 кіловат на місяць (діли на свої куби і додавай до нагріву).

Щось ти геть розлінився ... )))))

---------------------------

р.s.

втрати я не перевіряв особисто, руки не дійшли, цифра взята із заяв виробників бойлерів.

Змінено користувачем Unknown

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...