Перейти до змісту

Тарифи за комунальні послуги

jack74

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
51 хвилин тому, taurus07 сказано:

Ось в тексті так і пише :

Наведене підтверджує доводи АТ «НАК «Нафтогаз України» про вчинення заходів, спрямованих на уникнення відповідальності за порушення грошових зобов`язань та сплати боргу за отриманий природний газ, зокрема, виведення дебіторської заборгованості побутових споживачів за спожитий природний газ, що призведе до порушення законодавства на ринку природного газу та унеможливить повернення заборгованості АТ «НАК «Нафтогаз України».

нащо тобі розборки дорослих дядь (можливо, й тьоть)?

маєш договір з постачальником газу на руках? плати по реквізитах, які там зазначені, і не парся. маєш рахунок від постачальника - оплачуй, не маєш - не оплачуй :)

ніхто тебе не змушує користуватись послугами МОЦ, чи 104.уа, чи ще якимось посередником

Опубліковано

Повністю погоджуюсь.

Тому я не буду платити поки там ідуть розборки, оскільки рахунку не повинно бути.

Але ж я хочу і з іншими поділитись такою інформацією. Може хтось скористається

Опубліковано

19 минут назад, taurus07 сказал:

Тому я не буду платити поки там ідуть розборки, оскільки рахунку не повинно бути.

Дуже сміливо, як на одержувача субсидій :)

3 часа назад, taurus07 сказал:

питання чи відшкодується субсидія якщо гроші підуть не тій конторі.

• +1 1
Опубліковано
1 час назад, nickel сказал:

Дуже сміливо, як на одержувача субсидій :)

Ето да ))) я плачу все і не є заручником державного кешбеку, тому мені спокійніше ніж отримувачу субсидії зачекати поки вони між собою розберуться.  

• +1 2
Опубліковано (змінено)

Січневий тариф для будинків без ІТП/вузла обліку таким і лишився - 50,98 за м2?

Ніхто нічого не перераховував в зв'язку зі зниженням ціни на газ?  

П.С. Зазирнув на сайт Луцьктепла, а там знову "реформи")))

Минає перший місяць застосування підприємством нових двоставкових тарифів на послугу з постачання теплової енергії та одноставкових тарифів на послугу з постачання гарячої води. Це, зокрема означає, що платіжки за лютий матимуть відмінний від січня вигляд.

337971323__.thumb.png.fe1e8f6ab616921c460b498150d080e9.png

http://teplo-dkp.lutsk.ua/ua/novovvedennya_v_platizhtsi/

п.с.2

Якби діяв двоставковий тариф…

Змінено користувачем yu2007
  • +1 1
Опубліковано
8 minutes ago, yu2007 said:

Січневий тариф для будинків без ІТП/вузла обліку таким і лишився - 50,98 за м2?

Ніхто нічого не перераховував в зв'язку зі зниженням ціни на газ? 

По кабінеті в МОЦ бачу, що все без змін.

9 minutes ago, yu2007 said:

П.С. Зазирнув на сайт Луцьктепла, а там знову "реформи")))

http://teplo-dkp.lutsk.ua/ua/novovvedennya_v_platizhtsi/

Ох і складно придумано. Схоже, хочуть перехитрити Зеленського з його обіцянкою не чіпати тарифи на час карантину.

• Дякую! 1
  • +1 1
  • -1 1
Опубліковано

Від нових ідей луцькепло найбільше постраждають ті, хто економив і менше тепла використовував, бо постійна частина у всіх рівна, і не залежить від фактичного споживання.

Особливо неприємно буде тим, хто утеплився і споживав у січні не 51 грн. на квадрат, а гривень 10-12  (тепер з них лише абонплати за рік стягнуть стільки ж, як вони раніше за все опалення платили, а може і більше)...

Класний "стимул" до енергоефективності придумали! 

• +1 4
Опубліковано
1 година тому, Unknown сказано:

скажи чесно - коли тільки починали вводити лічильники, коли робили дискримінаційний тариф для стимулювання встановлення лічильників - ти справді сподівався, що це не тимчасова "замануха", а назавжди? що втрати на мережах різко знизяться, що інфраструктура оновиться, що адмінвитрати й розкрадання автоматично зменшаться? що банально не доведеться платити в будь-якій формі за обслуговування тих лічильників?

тут як з ОСББ - спочатку замануха, пільгові кредити, дотації, субвенції, а чим більше осбб - тим менше плюшок :)

а далі якщо ремонт даху чи фасаду - то всім доведеться скинутись, тут вже не буде комунального ЖЕКу...

про абонплату.

днями бачив на ютубах - у Фінляндії це біля 30євро щомісяця за те, що в тебе електрика підведена до дачі, на твоєму приватному березі озера. і далі окремо за "кіловати".

а стимул таки є - абонплати ти платиш по-любе, а далі чим менше споживаєш - тим менше платиш за обсяги.

нагадаю, що в червні 2020р. ціна газу була для побутових споживачів 2.784грн./куб.м - включаючи і транспортування, і постачання, і пдв, і т.д.

зараз тільки абонплата - 1.57грн./куб.м (але не менше скількись там грн. з абонента)

• +1 1
  • -1 1
Опубліковано
1 час назад, Unknown сказал:

Від нових ідей луцькепло найбільше постраждають ті, хто економив і менше тепла використовував, бо постійна частина у всіх рівна, і не залежить від фактичного споживання.

Особливо неприємно буде тим, хто утеплився і споживав у січні не 51 грн. на квадрат, а гривень 10-12  (тепер з них лише абонплати за рік стягнуть стільки ж, як вони раніше за все опалення платили, а може і більше)...

Мені поясніть що сталося. Бо щось я нічого не розумію.

Опубліковано
5 хвилин тому, rrid сказано:

а стимул таки є - абонплати ти платиш по-любе, а далі чим менше споживаєш - тим менше платиш за обсяги.

воно то так, але утеплення багатоквартирного будинку -- то недешево, і тепер такі інвестиції окуповуватись будуть іще довше.

7 хвилин тому, rrid сказано:

що втрати на мережах різко знизяться, що інфраструктура оновиться, що адмінвитрати й розкрадання автоматично зменшаться? що банально не доведеться платити в будь-якій формі за обслуговування тих лічильників?

В тому і біда, що дуже дороге і неефективне те центральне опалення виходить за рахунок того, що стимулу раціонально використовувати кошти немає. Скільки потратить луцьктепло, стільки і закладе в тариф. Тут навпаки -- в них є стимул по максимуму тратити, споживачі змушені ж будуть оплатити...

11 хвилин тому, rrid сказано:

що банально не доведеться платити в будь-якій формі за обслуговування тих лічильників?

ну коли вони в обслуговування лічильника, купленого за гроші ОСББ, закладають астрономічні суми, які в рази перевищують фактичну вартість того обслуговування -- то це неадекватно. Чому мешканці не мають права самі відповідати за вчасні повірки і обслуговування СВОГО лічильника, і платити за це менше?

15 хвилин тому, rrid сказано:

коли тільки починали вводити лічильники, коли робили дискримінаційний тариф для стимулювання встановлення лічильників

що ти маєш на увазі під дискримінаційним тарифом ?,  хочеш сказати, що вартість гігокалорії була занижена у порівнянні з платою "по квадратних метрах"? 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
9 хвилин тому, nickel сказано:

Мені поясніть що сталося. Бо щось я нічого не розумію.

ти попав, бо, на скільки пам"ятаю, у вас лічильник на під"їзд, і вартість його обслуговування хочуть розкинути на ващі 36 квартир, а комусь таку вартість розкинуть на 60 або і 144 квартири )))

Абонплату, на скільки я розумію вводять в розмірі 6,04 за метр.кв. круглий рік, що в перерахунку на 6 місяців опалювального сезону становить 12,08 грн.. Враховуючи, що  в моїх батьків (СВІЙ ітп вже років три,  цегляна 5-ка на 60 квартир)   в січні було в районі 27 з копійками грн, а в грудні 28 з копійками, то нехила така надбавка буде. Бо в листопаді і в березні вони, за старою схемою вийшли б на рівень 20 грн., а в жовтні і в квітні, було десь стільки в сумі, як зараз буде лише абонплата.

Змінено користувачем Unknown
  • Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
2 минуты назад, Unknown сказал:

ти попав, бо, на скільки пам"ятаю, у вас лічильник на під"їзд, і вартість його обслуговування хочуть розкинути на ващі 36 квартир, а комусь таку вартість розкинуть на 60 або і 144 квартири )))

Значить буде більша субсидія :)

• Ха-ха 1
Опубліковано
Щойно, nickel сказано:

Значить буде більша субсидія :)

не факт, субсидія розраховується з норм споживання і напряму не залежить від фактичних нарахувань. Десь на початку року мені  по телефону у відділі субсидій сказали, що в районі 29 грн. за квадрат виходить на цей опалювальний сезон. Можливо щось перерахують у зв"язку зі змінамими від луцьктепло, але навряд чи швидко. Схема заточена під    норма споживання тепла * вартість гігокалорії, і, оскільки норма споживання ніби стала, то при зміні вартості гігокалорії, могли б швидко перерахувати субсидії, а тепер я не знаю коли вони придумають, як саме по новому рахувати.

Опубліковано
14 хвилин тому, Unknown сказано:

але утеплення багатоквартирного будинку -- то недешево, і тепер такі інвестиції окуповуватись будуть іще довше.

5 хвилин тому, nickel сказано:

Значить буде більша субсидія

коротко про стимули :)

15 хвилин тому, Unknown сказано:

що ти маєш на увазі під дискримінаційним тарифом ?,  хочеш сказати, що вартість гігокалорії була занижена у порівнянні з платою "по квадратних метрах"? 

так. пам'ятаю, колись "гігакалорії по лічильнику" були дешевші на скількись відсотків, ніж "гігакалорії, розділені на кількість абонентів без лічильника". щось схоже було і з літрами (вірніше, кубометрами) води. потім різниця зменшувалась...

• Ха-ха 1
Опубліковано
2 хвилин тому, rrid сказано:

а якщо субсидії немає?

Ти ж "математик", і прекрасно розумієш, що якщо вони орієнтовно третину повного тарифу винесли у постійні витрати, на які ти утепленням не вплинеш, то і економія твоя знизиться. Бо після утеплення ти круто знизиш для себе вартість лише змінної частини тарифу, а це орієнтовно 2/3 від старого повного тарифу. 

• +1 2
Опубліковано
6 минут назад, rrid сказал:

Я відповідальний субсидіант. На зекономлені кошти, встановили лічильник тепла, потім утеплив квартиру, на черзі двотарифний лічильник електроенергії, можливо утеплення підлоги з сторони підвалу. :)

• +1 2
Опубліковано (змінено)

Пора з цими субсидіями завязувати. Занадто багато субсидіантів розвелося. Тут в кого не плюнь, то або субсидіант, або льготчик або мать одіночка. Порядочних майже не залишилося.

п.с. - пенсіонери не рахується. Вони нехай отримують.

Змінено користувачем weldermaster
  • Подобається 1
  • +1 1
Опубліковано
6 минут назад, weldermaster сказал:

Пора з цими субсидіями завязувати. Занадто багато субсидіантів розвелося. Тут в кого не плюнь, то або субсидіант, або льготчик або мать одіночка. Порядочних майже не залишилося.

п.с. - пенсіонери не рахується. 

Зависть - плохое чувство :)

• Ха-ха 2
Опубліковано
4 минуты назад, nickel сказал:

І вообще. Що це за слово - субсидіан? Де ви таке вичитали? Ви субсидісти, мля))) 

Опубліковано
4 минуты назад, nickel сказал:

І вообще. Що це за слово - субсидіан? Де ви таке вичитали? Ви субсидісти, мля))) 

Опубліковано
19 минут назад, nickel сказал:

image.thumb.png.db1af9f368e82ce0b5b421ad6d265a16.png

Надаже. Майже порядочне слово, не ругатєльство. Нікель, а що треба щоб отримувати субсидію. Може і собі посидіти на шиї держави. Нехай ті лохи що платять по повній заплатять і за мене ))).

• Ха-ха 1
  • +1 2
Опубліковано
4 хвилин тому, weldermaster сказано:

а що треба щоб отримувати субсидію.

неможливе.

Влаштуватися на офіційну роботу. З офіційною ЗП.

Пропрацювати хоча б 6 місяців.

Опубліковано
11 минут назад, weldermaster сказал:

Нікель, а що треба щоб отримувати субсидію.

Згадав анекдот: візьму в оренду Запорожця і рваний одяг для поїздки в податкову.

• Ха-ха 2
Опубліковано
12 минут назад, Zheny@ сказал:

Влаштуватися на офіційну роботу. З офіційною ЗП.

Пропрацювати хоча б 6 місяців.

Нєє. Мені таке не підходить. За такі зарплати нехай самі працюють!

• +1 3

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...