Перейти до змісту

Яку ковбасу можна їсти?


HaTaLjKa

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
3 minutes ago, jack74 said:

Та спокон віків наші бабки в ковбасу "пхану пальцем" давали селітру

1.значить в нас різні бабки, ніколи не бачив таких ковбас в своїх, да і коли допомагав робити, домашня ковбаса, зазвичай у нас сіра

2. ну і колись ковбасу їли кілька разів на рік (най і з селітрою), а не кожного дня, чи через день.

  • Відповідей 106
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
2 годин тому, Revolver сказано:

2. ну і колись ковбасу їли кілька разів на рік (най і з селітрою), а не кожного дня, чи через день.

:blink: ти їси ковбасу щодня?! ...ммм... "жизнь так удалась", чи то таке збочення?

 

 

2 годин тому, Revolver сказано:

1.значить в нас різні бабки,

100% в нас в нас з тобою не спільна бабулька ;)

 

... Ми колись завжди тримали по дві свині, вирощувала бабулька їх не так як зара, до 70-100кг, а до двох "метрів". Кормили буряками, гичкою, картоплею, кропивою, хлібом та комбікормом (а не преміксами) і робили ковбасу частенько (відносно). І на тій ковбасі жили діти бабки (мої батьки і дядько з тіткою, виросли внуки бабки (я, двоє братів, сестра), ще встигли покоштувати ту ковбасу і мої діти, бабки правнуки. Бабулька дожила до 92-х років... Да, селітра - це яд.... СТРААААААШНИЙ ЯД! бо ж так написали в інтернеті ;)

Опубліковано

Зараз є непогана ковбаса Моя ковбаска. Знайомий технолог звідти - каже ложать м'ясо. Є точка на Північному базарчику. 

 

viber image.jpg

Опубліковано
6 годин тому, oledalll сказано:

Зараз є непогана ковбаса Моя ковбаска. Знайомий технолог звідти - каже ложать м'ясо.

Йопт, ото аргумент! Відкрию таємницю: всі виробники "ложать" м'ясо. Питання: куди, яке, скільки і в яких умовах?!

 

6 годин тому, oledalll сказано:

Пізніше виложу скріни етикеток зі складом

То все х-ня.

 

Хоча, відмічу, продукція ТМ "Моя ковбаска" (Рівненська обл.) досить непогано продається по Україні. Думаю, можна пробувати.

Опубліковано

А в чому прікол? Ковбаса за ціною м'яса, в якій може бути м'ясо. Про якість м'яса в ковбасі переважно взагалі необговорюється. То я як клієнт маю проводити слідчі дії і серед тон незрозумілої якості і складу продукту знаходити той в якому ковбаса з м'ясом? Такий собі мясний квест. Мені здається в цій системі все з ніг на голову перевернуто. Люди які називають себе виробниками ковбасних виробів, привчили нас що в ковбасі немає бути м'яса, чи достатньо незначної кількості і галімої якості - і це вже ковбаса. Найгірше що люди купують сою, картон, селітру за ціною нормального куска м'яса і самі ж стимулюють таке виробництво. І навпаки - виробництво ковбаси з м'ясом стало нерентабильним, бо ж купують без м'яса. Я розумію, що поки не загнеться достатня кількість клієнтів таких виробників, ніхто нічого змінити вже не зможе. А я все ж надіюсь дочекати виробництва нормальних ковбас з хорошим м'ясом, а поки мучусь і їм говяжі котлетки.

Опубліковано
1 година тому, romaxa11 сказано:

Люди які називають себе виробниками ковбасних виробів, привчили нас що в ковбасі немає бути м'яса, чи достатньо незначної кількості і галімої якості - і це вже ковбаса.

Це привчили не виробники, а споживачі, які голосують своїм гаманцем на користь продукту сегменту "середній-мінус" (дешевий). Іншими словами, споживач заставляє виробника робити лайно, щоб виживати на ринку.

Все досить просто, ковбаса з м'яса без здешевлюючих складників повинна коштувати не менше ~150% від вартості м'яса. А купуючи ковбасу за якихось 50-70 грн. за кіло жалітися на склад продукту якось нерозумно.

 

Аналогічно і з всіма іншими товарами. Часто-густо скиглять, що ось в радянські часи було все таке добре/якісне. Та воно і зараз є! Тільки воно коштує в рази дорожче. Купівельна спроможність падає, і везуть таких товарів до нас все менше. Для прикладу, я забув, коли в Луцьку бачив/їв смачний іспанський апельсин. Думаю, кіло таких апельсинів за 50 грн.

Опубліковано
4 годин тому, romaxa11 сказано:

поки не загнеться достатня кількість клієнтів таких виробників, ніхто нічого змінити вже не зможе.

чому вони мають загинатись? така ковбаса прийшла до нас із країн "загниваючого" капіталізму, де її їдять на десятки років більше, ніж в нас. в натуральних замінниках м'яса немає нічого "вбивчого" - від них навіть користь є (на відміну від всіляких глутаматів). он Зевс_ізвєрг тільки замінниками й харчується, і хвалиться, що по поліклініках не ходить.

просто варто уникати ковбаси, в якій немає білка (5-10% і менше) - там точно нічого хорошого немає.

 

халепа є в тому, що частенько сою в нас продають в рази дорожче від м'яса...

 

51 хвилин тому, MaestroA сказано:

Це привчили не виробники, а споживачі, які голосують своїм гаманцем на користь продукту сегменту "середній-мінус" (дешевий). Іншими словами, споживач заставляє виробника робити лайно, щоб виживати на ринку.

Все досить просто, ковбаса з м'яса без здешевлюючих складників повинна коштувати не менше ~150% від вартості м'яса. А купуючи ковбасу за якихось 50-70 грн. за кіло жалітися на склад продукту якось нерозумно.

м'яко кажучи - це не зовсім правда.

ще декілька років тому (а може, й більше - років з 10) задумався про склад ковбаси, про дешеву ГМО-сою, і т.д.

звернув увагу на верхній ціновий діапазон - сирокопчені. взяв на обід щось з Глобино - по ціні десь 250-300% від вартості м'яса. смак прикольний, мнясо відчувається, ситно. але щось смикнуло мене прочитати етикетку... крім різноманітної хімії, знайшов в складі сою. почитав етикетки інших виробників - те ж саме "співають"... тому ціна - зовсім не показник. на жаль.

краще взяти ковбасу, зроблену з курячого м'яса, з додаванням шкіри й інших натуральних "відходів" - від чесного другого сорту ковбаси буде менше шкоди для організму, ніж від дорожчої і смачнішої ковбаси, в яку напхали різноманітних стабілізаторів, консервантів, покращувачів, ароматизаторів і т.п. хімії і на додачу - сої невідомого походження...

тому, років 10 назад, я перейшов з ковбаси на курячі "ляжки" та крила, запечені на грилі (з підігрівом в мікрохвильовці, щоб не хвилюватись щодо можливої супутньої "фауни") - там точно без сої в готовому продукті.

 

Опубліковано
7 хвилин тому, rrid сказано:

тому, років 10 назад, я перейшов з ковбаси на курячі "ляжки" та крила, запечені на грилі (з підігрівом в мікрохвильовці, щоб не хвилюватись щодо можливої супутньої "фауни") - там точно без сої в готовому продукті.

це ті що за місяць "надуваються" на птахофабриках?:)
 

Опубліковано
Щойно, Deemon сказано:

це ті що за місяць "надуваються" на птахофабриках?:)

ті, що "надуваються" за 4 місяці ;)

а що, в магазинну ковбасу (будь-якого цінового діапазону) додають м'ясо, яке не "надувається" на фабриках???

  • Адміністратори
Опубліковано

Курка 40-45 днів, свиня - 100-110 днів.

Довше їх кормити не має сенсу - приріст різко падає.

Опубліковано
2 годин тому, rrid сказано:

звернув увагу на верхній ціновий діапазон - сирокопчені. взяв на обід щось з Глобино - по ціні десь 250-300% від вартості м'яса. смак прикольний, мнясо відчувається, ситно. але щось смикнуло мене прочитати етикетку... крім різноманітної хімії, знайшов в складі сою. почитав етикетки інших виробників - те ж саме "співають"... тому ціна - зовсім не показник. на жаль.

 

Сирокопчені/сиров'ялені ковбаси досить сухі, тому треба робити поправку на вихід продукту. Груба математика: 80 (орієнтовна середня ціна свинячого м'яса) / 0,6 (60% середній вихід с/к с/в ковбас) * 2,0-2,5 (прибуток + витрати) = 300. "Два - два з половиною" тому, що продукт далеко не соціальний (для нашої країни скоріше преміальний) і націнки виробника/посерединика/продавця вищі. Плюс технологічний процес виробництва 2-4 тижні. Свіжа м'ясна сировина оплачується в переважній більшості по факту її отримання, тому замороження коштів теж закладається в ціну.

В ТМ Глобино сама популярна с/к ковбаса -  "Салямі Золотиста". Вангую, що саме її Ви і купували. Орієнтовна ціна ~ 150 грн./кг. От і відповідь!

Опубліковано
8 хвилин тому, MaestroA сказано:

80 (орієнтовна середня ціна свинячого м'яса)

відколи це роздрібна ціна стала орієнтиром, якщо у виробника ковбаси на закупці є оптова ціна м'яса??? можу організувати свиней живою вагою по 27грн./кг з самовивозом в межах 30км від Луцька (ще й зароблю при цьому своїх скромних 10%) ;)

м'ясо з Польщі чи тим більше Аргентини - ще дешевше...

12 хвилин тому, MaestroA сказано:

"Салямі Золотиста". Вангую, що саме її Ви і купували. Орієнтовна ціна ~ 150 грн./кг. От і відповідь!

відповідь не зараховується. точно не пам'ятаю зараз, але тоді частенько брав квадратові такі "палки", довжиною десь до 15см, в більшості магазинів вони продавались по дві вкупі, а в Сільпо в Слоні їх продавали по одній. ціна тоді була 108грн./кг (я ж написав - верхній ціновий діапазон, а не середній), при ціні сирого м'яса в тому ж Сільпо в районі 40грн. орієнтовно - це 2007-2009рр. (коли піца по-Київськи коштувала в тому ж Сільпо 33-35грн./кг)

але це не міняє суті. в одній з найдорожчих ковбас - я виявив купу хімії і сою.

Опубліковано
16 хвилин тому, rrid сказано:

відколи це роздрібна ціна стала орієнтиром, якщо у виробника ковбаси на закупці є оптова ціна м'яса?

Ну нехай 70 за М'ЯСО (шинка, корейка і т.п.). Суті це не міняє.

Опубліковано
44 хвилин тому, MaestroA сказано:

Ну нехай 70 за М'ЯСО (шинка, корейка і т.п.). Суті це не міняє.

та якраз сильно міняє - якщо за основу взяти завищену ціну різноманітної високоякісної "філейки", яку в ковбасу просто не дають ;) а дають дешеву сировину, якій не потрібно мати "товарного вигляду". це перше. друга помилка в розрахунках - наявність в складі ковбаси дешевого сала.

спеціально купив ковбаски сирокопчені "До пива" Глобино, вищий сорт. в складі - сировина м'ясна 100% (свинина знежилована нежирна і напівжирна, сало хребтове), і далі пішла різноманітна хімія. харчова цінність - 12,6г білок, 60,5г жир. заплатив 26,18грн. за 116г - 225,69грн./кг

за таку ціну - в складі ковбаси повинно було б бути чистеє мнєсо, без сала. натомість, дешевого сала тут значно більше, ніж мняса.

 

ще купив швагру "хмизок" Линника до пива - ковбаса сирокопчена, перший сорт. в складі зазначено - яловичина 1с, свинина нежирна, сало хребтове, сіль, нітрит натрію, харчові добавки та інша хімія. харчова цінність - білок не менше 45г, жир не більше 12г. ціна - 169грн./кг

 

в результаті порівняння - Глобино за 8 чи 10 років нітрохи не змінилось, і далі тюхають другосортну ковбасу, яку чесніше було б назвати "смалець з вкрапленнями м'яса", під виглядом вищого (!) сорту втридорога, фактично - сало, а не ковбаса.

"хмизок" на цьому фоні - практично еталон сирокопченої ковбаси, чесно називається першим сортом, майже половина білку в складі. але якщо в "До пива" є лактоза в складі, то в "Хмизку" - білковий гідролізат.

і там, і там - купа хімії :(

 

тому - тільки домовлятись з кимось, щоб вирощували під замовлення худобу на натуральних кормах (або самому вирощувати, хоча в квартирі це буде дуже непросто))), щоб потім самому готувати собі смаколики, які зі спокійною совістю можна буде давати своїм дітям.

Опубліковано

@rrid , ті ж яйця і з пивом\хлібом\маслом\молоком, багато посеред кола знайомих броварів\молочників\пекарів?

...то не лише ковбаса ковбасить...
 

Опубліковано
21 хвилин тому, Deemon сказано:

ті ж яйця і з пивом\хлібом\маслом\молоком

я вище писав - те все прийшло із загниваючого Заходу...

в Совєтському союзі - було набагацько більше натуральних продуктів...

але чомусь на Заході - середня тривалість життя як була набагато вищою, так і залишилась. ще треба й вміти їсти в міру :mellow:

 

але читати етикетки все ж варто. якщо в вище наведеному прикладі Глобино заганяється з ціною і якістю, порівнюючи з Линником - то немає чого голосувати за них гривнею.

Опубліковано
22 хвилин тому, rrid сказано:

в Совєтському союзі - було набагацько більше натуральних продуктів...

там було дуже мало продуктів, порожні прилавки

Опубліковано
1 хвилина тому, case_l сказано:

там було дуже мало продуктів, порожні прилавки

хліба, круп, макаронів, молока-кефіру - вистачало ;)

ковбаса по 2,20 - так, це вже був дефіцит, але радянські ковбасодрочери воліють про це не згадувати (чи масло, чи тверді сири)

як і про те, що варена ковбаса мала присмак... хм... не була вона смачна, масова варена ковбаса, зате була дешева

 

п.с. зате був суп-харчо в пакетах - їв його колись, як зараз школярі їдять чіпси )) або кисіль

Опубліковано
9 хвилин тому, rrid сказано:

хліба, круп, макаронів, молока-кефіру - вистачало

та в тому і прикол, що навіть і з хлібом і молоком був напряг, про булочки я взагалі мовчу - це було дефіцитом, може я не в тому ссср жив?

Опубліковано
7 хвилин тому, case_l сказано:

навіть і з хлібом і молоком був напряг

до 1990-го року - я не пам'ятаю жодних труднощів з хлібом, був завжди, і дешевий - дехто мішками купував, свиней годував.

дефіцит - вірніше, перебої - були вже тоді, коли інфляції починались, а це вже не зовсім "совок". черги за олією у 80-х пам'ятаю, а за хлібом - не було

Опубліковано
1 хвилина тому, rrid сказано:

до 1990-го року - я не пам'ятаю жодних труднощів з хлібом, був завжди, і дешевий - дехто мішками купував, свиней годував.

дефіцит - вірніше, перебої - були вже тоді, коли інфляції починались, а це вже не зовсім "совок". черги за олією у 80-х пам'ятаю, а за хлібом - не було

а гречка/рис були в продажі?

Опубліковано

якщо була гречка - то рису не було. і навпаки )

але горох, пшоно, перловка, арнаутка, "кирзова каша" - щось в продажі було завжди.

не пам'ятаю, щоб одночасно в продажі був весь асортимент круп, але як мінімум дві-три позиції - були завжди.

до речі, піндоси взагалі не дуже то й знають, що таке гречка...

Опубліковано

А я черги пам'ятаю. Коли щось завезли - потрібно було швидко бігти в чергу, навіть за морозивом. Один раз прилавки були повні - в кінці 80-х проїжджали якісь американці по Україні, щоб вони не були шоковані то по ходу їх руху магазини заповняли товарами.

Опубліковано
On 05.01.2017 at 8:58 PM, case_l said:

а гречка/рис були в продажі?

Рис був, гречка була дефіцит.

 

On 05.01.2017 at 8:45 PM, case_l said:

та в тому і прикол, що навіть і з хлібом і молоком був напряг, про булочки я взагалі мовчу - це було дефіцитом, може я не в тому ссср жив?

З хлібом, в т.ч булками проблем не було.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...