ursa Опубліковано 26 Лютого, 2015 в 20:27 #26 Опубліковано 26 Лютого, 2015 в 20:27 3300 грамм молока, немного морской соли и фермента - и через пять дней терпения вот такая головешка отличнейшей нежной моцареллы или брынзы (скорее второй, чем первой) весом до килограмма, диаметром 13 и высотой 5 см Магазинно-базарная - сливает P.S. Второй день - сушняк
Fr1end Опубліковано 28 Лютого, 2015 в 21:09 Автор #27 Опубліковано 28 Лютого, 2015 в 21:09 Сьогодні робив голандський - солиться саме. А із сиворотки, що лишилась - зробив рікоту, буде чим годувати доцю і себе зранку.
Zalepok44 Опубліковано 21 Березня, 2015 в 15:06 #28 Опубліковано 21 Березня, 2015 в 15:06 3300 грамм молока, немного морской соли и фермента - и через пять дней терпения вот такая головешка отличнейшей нежной моцареллы или брынзы (скорее второй, чем первой) весом до килограмма, диаметром 13 и высотой 5 см Магазинно-базарная - сливает P.S. Второй день - сушняк Як ти його видержував, всмислі завернутим в тканину, чи просто в каструлі з сиоваткой (соленою). А то якраз зварганив таку штуку сьогодні, думаю як то витримати. Правда вийде м'який сир, бо прес був 1.3 кг. Ще питання скільки солі давати в сироватку ( а то перший раз моцарелла вийшла не солена майже), сьогодні на 1.5л води вальнув 4-5 столових ложок.
ursa Опубліковано 21 Березня, 2015 в 17:16 #29 Опубліковано 21 Березня, 2015 в 17:16 У меня где-то сутки лежало в марле под лёгким прессом. Честно говоря-завтыкал Потом снял пресс, размотал марлю и щедро натёр солью со всех сторон, после чего оставил в холодильнике. Получилось чуть пересоленое, но мне такое в кайф А с рассолом нужно экспериментально подбирать дозу. Раз пересолил конкретно, то вымачивал в обычной воде Нормально получилось, когда дал ложку столовую на примерно 400 граммм воды. Сыр нарезал неольшими кубиками, чтобы можно сразу было в салат добавлять
Fr1end Опубліковано 31 Березня, 2015 в 19:15 Автор #30 Опубліковано 31 Березня, 2015 в 19:15 Вчора приготував м'який сир. Сьогодні ось такий вигляд у нього (колір насправді білий):
ursa Опубліковано 31 Березня, 2015 в 20:18 #31 Опубліковано 31 Березня, 2015 в 20:18 Тоже вчера психовал... Ну да, маэстро, форма у вас получше будет
Fr1end Опубліковано 1 Квітня, 2015 в 08:33 Автор #33 Опубліковано 1 Квітня, 2015 в 08:33 Прикольно. По процесу можу сказати - шукай форму з дірками, щоб сироватка при пресуванні сама стікала. Можу тобі дати поки маленьку форму. Спробуєш
ursa Опубліковано 23 Квітня, 2015 в 19:41 #34 Опубліковано 23 Квітня, 2015 в 19:41 Формочка-пасочка Зачётная будет брынзочка в итоге, по рассолу чую
Fr1end Опубліковано 9 Травня, 2015 в 07:48 Автор #35 Опубліковано 9 Травня, 2015 в 07:48 Ось такий получився голандський (місяць тому):
Fr1end Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 20:45 Автор #36 Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 20:45 Робив сьогодні Камамбер. Через 3 тижні побачимо - що з того вийде
lilechka Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 21:30 #37 Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 21:30 Fr1end, а може ти трохи більше зробиш сиру, щоб не лише собі, а й нам продати?
Fr1end Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 10:43 Автор #38 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 10:43 На більше часу не вистачає ось за це літо не було можливості жодної головки зробити
MaestroA Опубліковано 25 Грудня, 2015 в 11:51 #39 Опубліковано 25 Грудня, 2015 в 11:51 КамамберСправжній Камамбер - це нямка. Обов'язково відпишіться!
Fr1end Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:17 Автор #40 Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:17 Проміжний результат З 5 літрів молока вийшло 2 головки сиру: 340 грам і 500 грам. Дозрівають 10 днів уже в теплі. Ще лишилось 4 дні в теплі а потім тиждень в холодильнику. На одну головку трохи "полиняла" підставка для чайника, на яку я поставив сир на визрівання - побачимо як це вплине на результат. Фото:
Fr1end Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:47 Автор #41 Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:47 Ще десь місяць тому пробував робити сир, який можна смажити на сковорідці та на грилі, не боячись, що він потече - халлумі. На днях буду робити знову. Мені й моїй родині сподобалось.
Fr1end Опубліковано 6 Січня, 2016 в 20:33 Автор #42 Опубліковано 6 Січня, 2016 в 20:33 Халлумі з м'ятою:
Skorpio76 Опубліковано 6 Січня, 2016 в 21:36 #43 Опубліковано 6 Січня, 2016 в 21:36 цікава тема... підпишуся
Fr1end Опубліковано 11 Січня, 2016 в 17:21 Автор #44 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 17:21 Смажений халлумі
Fr1end Опубліковано 11 Січня, 2016 в 18:43 Автор #45 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 18:43 Не витримав і розрізав один камамберчик По вигляду серединки можу сказати, що йому ще треба було дозрівати, оскільки під кіркою він уже був текучої консистенції а ближче до центру ще твердуватий. На смак доволі смачний. Буду робити ще.
Tarzanych Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:02 #46 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:02 Дякую за сайт!Ще й з інструкціямиОбов'язково якусь мезофільну закваску спробую
Fr1end Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:12 Автор #47 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:12 Дякую за сайт! Ще й з інструкціями Обов'язково якусь мезофільну закваску спробую Ось ще сайт http://413.com.ua/ Там можна і закваски купити, і форми, і рецепти сирів є зразу.
nickel Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:11 #48 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:11 А я робив курт, це не сичужний сир, але смакота ще та. Правда я не знав, що те що робила моя бабця на Поліссі так називається та й вона скоріше за все не знала, вона солила звичайний сир, катала-віджимала руками з нього приплюснуті кульки і сушила їх на печі. Висихали так що іноді і не вгризеш. Але напхаєш їх повні кишені і дома можна пів дня не з'являтися, гасаєш собі по лісі чи селу і не голодний. А зараз згадав цю штуку, подумав, що гарна ж штука була б до пива. Спробував сам насушити в духовці і хоч температура була мінімальна і дверцята духовки не зачиняв, але сир розплавився. Правду кажуть - перший блін комом. Шукаючи рецепт в інтернеті, нагуглив, що таке блюдо в монголів куртом (курутом) називається. Вдруге спробував сушити на саморобній сушарці для фруктів над газовою плитою, тобто при низькій температурі і все вийшло. Смачно як у дитинстві + пиво, хоча більшість згриз без пива - не дочекався. На печі вони часом підсушувалися до коричневого стану, в мене до такого стану просто не встигли висохнути і так слиною мало не вдавився. Робив ще бастурму, але це вже буде злісний офтоп, виложу одну фотку для любителів. п.с. Поки написав, то повний рот слини.
Zheny@ Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:23 #49 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:23 Робив ще бастурму, але це вже буде злісний офтоп, виложу одну фотку для любителів.ріцептиком ділися! (окремою темою)
nickel Опубліковано 12 Січня, 2016 в 01:42 #50 Опубліковано 12 Січня, 2016 в 01:42 ріцептиком ділися! (окремою темою) Пів ночі потратив на створення теми
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.