ursa Опубліковано 26 Лютого, 2015 в 20:27 Поділитися #26 Опубліковано 26 Лютого, 2015 в 20:27 3300 грамм молока, немного морской соли и фермента - и через пять дней терпения вот такая головешка отличнейшей нежной моцареллы или брынзы (скорее второй, чем первой) весом до килограмма, диаметром 13 и высотой 5 см Магазинно-базарная - сливает P.S. Второй день - сушняк Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 28 Лютого, 2015 в 21:09 Автор Поділитися #27 Опубліковано 28 Лютого, 2015 в 21:09 Сьогодні робив голандський - солиться саме. А із сиворотки, що лишилась - зробив рікоту, буде чим годувати доцю і себе зранку. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zalepok44 Опубліковано 21 Березня, 2015 в 15:06 Поділитися #28 Опубліковано 21 Березня, 2015 в 15:06 3300 грамм молока, немного морской соли и фермента - и через пять дней терпения вот такая головешка отличнейшей нежной моцареллы или брынзы (скорее второй, чем первой) весом до килограмма, диаметром 13 и высотой 5 см Магазинно-базарная - сливает P.S. Второй день - сушняк Як ти його видержував, всмислі завернутим в тканину, чи просто в каструлі з сиоваткой (соленою). А то якраз зварганив таку штуку сьогодні, думаю як то витримати. Правда вийде м'який сир, бо прес був 1.3 кг. Ще питання скільки солі давати в сироватку ( а то перший раз моцарелла вийшла не солена майже), сьогодні на 1.5л води вальнув 4-5 столових ложок. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 21 Березня, 2015 в 17:16 Поділитися #29 Опубліковано 21 Березня, 2015 в 17:16 У меня где-то сутки лежало в марле под лёгким прессом. Честно говоря-завтыкал Потом снял пресс, размотал марлю и щедро натёр солью со всех сторон, после чего оставил в холодильнике. Получилось чуть пересоленое, но мне такое в кайф А с рассолом нужно экспериментально подбирать дозу. Раз пересолил конкретно, то вымачивал в обычной воде Нормально получилось, когда дал ложку столовую на примерно 400 граммм воды. Сыр нарезал неольшими кубиками, чтобы можно сразу было в салат добавлять Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 31 Березня, 2015 в 19:15 Автор Поділитися #30 Опубліковано 31 Березня, 2015 в 19:15 Вчора приготував м'який сир. Сьогодні ось такий вигляд у нього (колір насправді білий): Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 31 Березня, 2015 в 20:18 Поділитися #31 Опубліковано 31 Березня, 2015 в 20:18 Тоже вчера психовал... Ну да, маэстро, форма у вас получше будет Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 1 Квітня, 2015 в 07:53 Поділитися #32 Опубліковано 1 Квітня, 2015 в 07:53 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 1 Квітня, 2015 в 08:33 Автор Поділитися #33 Опубліковано 1 Квітня, 2015 в 08:33 Прикольно. По процесу можу сказати - шукай форму з дірками, щоб сироватка при пресуванні сама стікала. Можу тобі дати поки маленьку форму. Спробуєш Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 23 Квітня, 2015 в 19:41 Поділитися #34 Опубліковано 23 Квітня, 2015 в 19:41 Формочка-пасочка Зачётная будет брынзочка в итоге, по рассолу чую Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 9 Травня, 2015 в 07:48 Автор Поділитися #35 Опубліковано 9 Травня, 2015 в 07:48 Ось такий получився голандський (місяць тому): Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 20:45 Автор Поділитися #36 Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 20:45 Робив сьогодні Камамбер. Через 3 тижні побачимо - що з того вийде Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 21:30 Поділитися #37 Опубліковано 22 Грудня, 2015 в 21:30 Fr1end, а може ти трохи більше зробиш сиру, щоб не лише собі, а й нам продати? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 10:43 Автор Поділитися #38 Опубліковано 23 Грудня, 2015 в 10:43 На більше часу не вистачає ось за це літо не було можливості жодної головки зробити Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
MaestroA Опубліковано 25 Грудня, 2015 в 11:51 Поділитися #39 Опубліковано 25 Грудня, 2015 в 11:51 КамамберСправжній Камамбер - це нямка. Обов'язково відпишіться! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:17 Автор Поділитися #40 Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:17 Проміжний результат З 5 літрів молока вийшло 2 головки сиру: 340 грам і 500 грам. Дозрівають 10 днів уже в теплі. Ще лишилось 4 дні в теплі а потім тиждень в холодильнику. На одну головку трохи "полиняла" підставка для чайника, на яку я поставив сир на визрівання - побачимо як це вплине на результат. Фото: Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:47 Автор Поділитися #41 Опубліковано 3 Січня, 2016 в 20:47 Ще десь місяць тому пробував робити сир, який можна смажити на сковорідці та на грилі, не боячись, що він потече - халлумі. На днях буду робити знову. Мені й моїй родині сподобалось. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 6 Січня, 2016 в 20:33 Автор Поділитися #42 Опубліковано 6 Січня, 2016 в 20:33 Халлумі з м'ятою: Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Skorpio76 Опубліковано 6 Січня, 2016 в 21:36 Поділитися #43 Опубліковано 6 Січня, 2016 в 21:36 цікава тема... підпишуся Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 11 Січня, 2016 в 17:21 Автор Поділитися #44 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 17:21 Смажений халлумі Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 11 Січня, 2016 в 18:43 Автор Поділитися #45 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 18:43 Не витримав і розрізав один камамберчик По вигляду серединки можу сказати, що йому ще треба було дозрівати, оскільки під кіркою він уже був текучої консистенції а ближче до центру ще твердуватий. На смак доволі смачний. Буду робити ще. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Tarzanych Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:02 Поділитися #46 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:02 Дякую за сайт!Ще й з інструкціямиОбов'язково якусь мезофільну закваску спробую Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Fr1end Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:12 Автор Поділитися #47 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 20:12 Дякую за сайт! Ще й з інструкціями Обов'язково якусь мезофільну закваску спробую Ось ще сайт http://413.com.ua/ Там можна і закваски купити, і форми, і рецепти сирів є зразу. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:11 Поділитися #48 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:11 А я робив курт, це не сичужний сир, але смакота ще та. Правда я не знав, що те що робила моя бабця на Поліссі так називається та й вона скоріше за все не знала, вона солила звичайний сир, катала-віджимала руками з нього приплюснуті кульки і сушила їх на печі. Висихали так що іноді і не вгризеш. Але напхаєш їх повні кишені і дома можна пів дня не з'являтися, гасаєш собі по лісі чи селу і не голодний. А зараз згадав цю штуку, подумав, що гарна ж штука була б до пива. Спробував сам насушити в духовці і хоч температура була мінімальна і дверцята духовки не зачиняв, але сир розплавився. Правду кажуть - перший блін комом. Шукаючи рецепт в інтернеті, нагуглив, що таке блюдо в монголів куртом (курутом) називається. Вдруге спробував сушити на саморобній сушарці для фруктів над газовою плитою, тобто при низькій температурі і все вийшло. Смачно як у дитинстві + пиво, хоча більшість згриз без пива - не дочекався. На печі вони часом підсушувалися до коричневого стану, в мене до такого стану просто не встигли висохнути і так слиною мало не вдавився. Робив ще бастурму, але це вже буде злісний офтоп, виложу одну фотку для любителів. п.с. Поки написав, то повний рот слини. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zheny@ Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:23 Поділитися #49 Опубліковано 11 Січня, 2016 в 21:23 Робив ще бастурму, але це вже буде злісний офтоп, виложу одну фотку для любителів.ріцептиком ділися! (окремою темою) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nickel Опубліковано 12 Січня, 2016 в 01:42 Поділитися #50 Опубліковано 12 Січня, 2016 в 01:42 ріцептиком ділися! (окремою темою) Пів ночі потратив на створення теми Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.