Перейти до змісту

Доля Windows XP

snouden

156 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А інет... Відключаєш відео-аудіо в браузері, можна ще й Джаву. Тоді літати буде.

Що то за інтернет буде :_09: коли без відео і аудіо,

Пропонуєте вернутися в ті часи коли в мережу ходили щоб тільки реферат скачати :_02:

• Відповідей 143
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

:) ну ти ж не кажеш, для чого тобі інет :)

Я, наприклад, в основному черпаю там інформацію. Ще читаю новини, форум...

А якщо тобі парнуху, трансляції всякі, то да... тут без аудіо-, а особливо без відео- не обійдешся :_07:

А якщо ще й забавки, то взагалі... Але тут вже на слабкому залізі не всидиш, і ВінХР тут не перепона... Тут залізо сильніше вже треба думати

Опубліковано

А якщо тобі парнуху

Була така інтелігентна розмова, а ви тут таке.

Думаю все що дальше то вже буде не по темі розмова.

Опубліковано

:) та ладно тобі :) вже й пожартувати ніззя ;)

А основне вже тобі, здається, розтолкували...

ПиСи: да, і зав'язуй ви-кати, ми ж в інеті :_26:

Опубліковано

laser дякую за детальне пояснення

тут плавно бачу вже тема переходить з застарівшої ОС на застарівше залізо.

але laser до вас ще одне питання в контексті вашої відповіді

практично нереально дивитись без лаг ютюб, флеш...

але чому при цьому прямі трансляції телеканалів з того самого YouTube чи онлайн відео з сайтів телеканалів показує без проблем

ну тут ще залежить чим дивитись відео. ютюб підтримує як флеш плеєр так і НТМЛ5. тобто можна дивитись відео навіть не поставивши флешплеєр.

також ютюб транслює відео декількома форматами МР4 та WEBM. може бути що кожен з цих форматів створює різне навантаження на процесор, або працюють кодеки по різному. різні браузери по різному обробляють сторінку.

особисто я рекомендую поставити оперу старого зразка (не на движку хрома) або мозілу, і користуватись ними. вимкніть додаткові плагіни, які вам непотрібні, поставте адблок проти реклами.

хром - швидкий браузер, але тільки на потужних комп'ютерах, бо запускає багато процесів в системі і жере багато пам'яті.

якшо є антивірус то потрібно теж його максимально облегшити —переналаштувати в поверхневий або швидкий аналіз, вимкнути різну евристичну перевірку, повимикати непотрібні модулі антиспам, антихакер і іншу фігню. лише веб(інтернет) захист та перевірка файлів. рекомендую ЕСЕТ 5 версії або аваст. теж на 1-2 версії старіший ніж є зараз. він буде обновляти бази і добре працювати.

крім усього вищесказаного можна трохи знизити навантаження вимкнувши непотрібні служби (сервіси) в ХР. це windows update (вже ж нічого обновляти), браундмаєр (толк з нього сумнівний), центр безпеки (по суті це просто значок в треї), slpols — служба друку, якшо нема принтера, защищенное хранилище (якшо вінда не ліцензійна і лєва збірка то толку з нього мало), відновлення системи (вимкнути на всіх дисках, зменшить навантаження на них та виввільнить місце на вінчестері. ви колись відновлювали сситему?), ну і ще деякий непотреб, якого може і не бути, на зразок смарт карти, адоб апдейт, епл апдейт, гугл апдейт, майкрософт офіс тощо.

а також все лишнє, що працює біля часів в треї.

всі ці рекомендації можна застосувати і до інших операційних систем, додавши їм трохи швидкості. правда вимикаючи шось ви маєте усвідомлювати шо вимикаєте, а то щось потім пропаде чи не загрузиться і не будете знати чому =)

• 5 місяців потому...
Опубліковано

Археологія, цікава наука.

Підняв тему, бо:

OHLkp.jpg

Ніяких правок реєстра чи ще щось. Просто біла, чесна вінда.

А казали, всё...

вимкнувши непотрібні служби (сервіси) в ХР. це windows update (вже ж нічого обновляти)

АГА! нічого? Точно?

Он вище скрін!

Опубліковано

А тим часом....

Itunes новий не поставиш вже на ХР (відповідно девайси які будуть оновлені до iOS 9 вже не синхронізуєш з ХР

та прожка для самсунгів ODIN (S6,S6edge) ХР вже не підтримує.....

Софт яким я користуюсь поступово перестає оновлюватись та підтримувати ХР

Опубліковано

Дивно, прийшло оновлення і мені, але чогось тільки на Microsoft Office)) Стояла на старому компі піратська, збірка ще 2007 року, сьогодні з ранку от такий сюрпрайз)))

GRCSg.jpg

Опубліковано

http://itc.ua/blogs/u-14-letney-windows-xp-po-prezhnemu-bolshe-polzovateley-chem-u-windows-8-8-1-vmeste-vzyatyih/

Всім би такого "все"

XP ще довго буде жити.

А що стосується прог, ласкаво просимо на http://oldapps.com

Опубліковано

у власному користуванні ХР вже теж витіснилась практично повністю (остався 1 комп з 6ти). раніше стояла ще на робочому компі на роботі і домашньому компі в майстерні, але вже і там перейшов на сімку. благо зараз багато прошивальщиків успішно працюють під сімку, навіть 64 бітну. єдине де осталась ХР, то це — домайшній бекап файлсервер на 478 сокеті, що по суті є найслабшим з усіх.

отже кількість ХР буде прямопропорційна кількості стареньких залізяк, і в міру того як вони будуть вмирати, так і витісниться ОС. стане музейним експонатом, або буде крутитись на віртуальних машинах чи емуляторах старих комп'ютерів =)

• 1 рік потому...
Опубліковано

Я майже повністю перейшов на 8.1, як і планував. Після того як побачив, як 8.1 працює на SSD. Що мене сильно здивувало, т.як на звичайному жорсткому вона працювала в рази гірше (при тій же комплектації пк). На XP такої різниці нема і близько. Я звичайно, знав, що XP не розкриває повною мірою SSD, але такої різниці не чекав. Справедливості заради - Ubuntu 16.04 на ssd працює теж доволі мляво. Після того як вона в черговий раз навернулась вирішив залишити XP другою системою.

Опубліковано
3 годин тому, snouden сказано:

Я майже повністю перейшов на 8.1, як і планував. Після того як побачив, як 8.1 працює на SSD. Що мене сильно здивувало, т.як на звичайному жорсткому вона працювала в рази гірше (при тій же комплектації пк). На XP такої різниці нема і близько. Я звичайно, знав, що XP не розкриває повною мірою SSD, але такої різниці не чекав. Справедливості заради - Ubuntu 16.04 на ssd працює теж доволі мляво. Після того як вона в черговий раз навернулась вирішив залишити XP другою системою.

Хто навернулась? 8.1 чи Ubuntu?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...