rrid Опубліковано 7 Квітня, 2014 в 18:05 #51 Опубліковано 7 Квітня, 2014 в 18:05 троянда із Дубнівського замку )) Може хтось вважає іншу троянду самою-самою?
OlgaAlterEgo Опубліковано 7 Квітня, 2014 в 19:49 Автор #52 Опубліковано 7 Квітня, 2014 в 19:49 Широке, масивне листя і все. На одній з клумб, навіть, просто один масивний листок.Вважається,що тюльпани (аби з*явилась квіткова стрілка) треба добре прогріти після літнього викопування. Я прогріваю свої цибулинки на горищі, там і температура висока влітку і не на сонці (бо не можна). Спробуйте!троянда із Дубнівського замку ))Ця троянда чудова, сорт напевне або "Блек баккара", або "Чорний принц".
OlgaAlterEgo Опубліковано 7 Квітня, 2014 в 20:00 Автор #53 Опубліковано 7 Квітня, 2014 в 20:00 Серед темних (чорних) троянд найбільше люблю «Блек Меджік», та треба знати, що такі сорти садяться в напівтінь, задля збереження свого темного кольору (на сонці вони вигорають) :
lanima Опубліковано 8 Квітня, 2014 в 13:25 #54 Опубліковано 8 Квітня, 2014 в 13:25 Мої квіти. . . Найулюбленіші, бо перші зацвітають весною. І не потрібно доглядати.
OlgaAlterEgo Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 08:42 Автор #55 Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 08:42 Почали розквітати й інші нарциси, серед них - о диво! знайшовся один екземпляр, що я його вважала уже втраченим (він не цвів кілька років, думала пропав, або миші з*їли) він білий махровий, пречудовий на вигляд! Дивіться самі : А такі нарциси я рахую звичайними, хоч вони теж дивляться дуже привабливо :
searcher Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 10:54 #56 Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 10:54 Почали розквітати й інші нарциси, серед них - о диво! знайшовся один екземпляр, що я його вважала уже втраченим (він не цвів кілька років, думала пропав, або миші з*їли) він білий махровий, пречудовий на вигляд!Миші нарциси не їдять бо вони містять отруйні речовини.
OlgaAlterEgo Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 11:20 Автор #57 Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 11:20 Миші нарциси не їдять бо вони містять отруйні речовини.Так, ви праві, це був жарт! А відносно ваших коментарів, то у мене виникло враження, що ви намагаєтесь "зловити" мене на невідповідності чи брехні : то рябчик не тоді цвіте, то миші не їдять. Дивна якась поведінка.Та зрештою, хай буде так, з вашими постами веселіше!
searcher Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 12:18 #58 Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 12:18 OlgaAlterEgo, Ваше спостереження оманливе, що до моїх повідомлень, то рябчик дійсно ще не цвіте, я цього року жодного ще не бачив, що до нарцисів, то думав, що Ви такою інформацією не володієте, тому і вирішив просвітити.
OlgaAlterEgo Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 12:43 Автор #59 Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 12:43 А у мене рябчик уже цвіте! А в місті (бо я живу не в місті) він зацвів ще раніше, тож будьте спостережливішим!П.С. І ще те "що ви не бачили" не означає, що "рябчи дійсно ще не цвіте", а мої "оманливі спостереження" продиктовані вашою дивною поведінкою - навіщо приховувати свою присутність на форумі?
andriy1983 Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 13:16 #60 Опубліковано 9 Квітня, 2014 в 13:16 Я теж бачив що вже цвіте
OlgaAlterEgo Опубліковано 13 Квітня, 2014 в 14:17 Автор #61 Опубліковано 13 Квітня, 2014 в 14:17 Сьогодні зфотографувала свої рябчики. Це звичайний оранжевий : А так виглядає на сьогоднішній день жовтий рябчик :
OlgaAlterEgo Опубліковано 13 Квітня, 2014 в 14:29 Автор #62 Опубліковано 13 Квітня, 2014 в 14:29 От-от зацвітуть дуже цікаві "сімейні" нарциси, їх так називають бо на одному стеблі кілька квіток : тут добре видно пуп*янки У розквіті ботанічні тюльпани, вони теж (по ідеї) "сімейні", тільки це не завжди проявляється :
laska Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 06:56 #63 Опубліковано 14 Квітня, 2014 в 06:56 OlgaAlterEgo, а поділіться ще досвідом дизайну клумб.Ви враховуєте висоту і період цвітіння при розміщенні?Маю одну з клумб на місці колишньої хати, відповідно землі там небагато.Уже маю задуми як її декорувати, підкажіть, що б таке посадити, невибагливе до мілкого ґрунту?
Zheny@ Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 20:06 #64 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 20:06 Дуже хочеться поговорити на борді про квіти, у мене безліч улюблених квітів, навіть не знаю які люблю найбільше! Так вже трапилось, що захоплення квітами переросло у колекціонування, сама ще не вирішила - добре це чи погано. Та можливо хтось і ще так сильно любить квіти як я? Буду викладати свою колекцію по кілька штук щоразу, ось такі у мене лілії : Аможна я також похвалюся твоїми ліліями? Дякую. Знав що не відмовиш! То, правда, 3-річної давності фотка. Новіше щось знайти не можу. Пошукаю. Знайшов. Минулий рік.
OlgaAlterEgo Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 22:06 Автор #65 Опубліковано 15 Квітня, 2014 в 22:06 Дякую, Женя, цих фото у мене не було!підкажіть, що б таке посадити, невибагливе до мілкого ґрунту?Наскільки там мілко? А ще на який асортимент рослин ви розраховуєте (багаторічники, однорічники, можливо суто цибулинні чи щось іще). Давайте подумаємо разом, виходячи з того, що з рослин ви маєте і що бажали б посадити.Висоту та період квітування звісно враховую також, там все просто на задній план або у середину (якщо огляд з усіх сторін) ранні цибулинні (щоб їхне листя потім прикрили інші квіти) і самі високі квіти, а далі розміщуємо так "щоб завжди щось цвіло" - це квіти, що цвітуть першої і другої половини літа, сюди ж між ними вклинюємо і однорічники (типу айстр чи декоративного молочаю) і осінні хризантеми, георгіни тощо. Усе за вашим бажанням і можливістю.
OlgaAlterEgo Опубліковано 16 Квітня, 2014 в 06:15 Автор #66 Опубліковано 16 Квітня, 2014 в 06:15 Десь за місяць ( в середині травня) розквітне піонія вузьколиста, вона занесена до Червоної Книги України, у мене вона розквітає першою, за нею древовидні піонії, а потім ранні трав*янисті піонії (червоні) і трав*янисті звичайні (це вже червень місяць). Вузьколиста піонія квітне не довго, та має дуже декоративне листя, яке потім ще довго прикрашає квітник :
OlgaAlterEgo Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 11:22 Автор #67 Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 11:22 Такий вигляд у деревовидних піоній (в минулому році фіолетова розквітла 11 травня, а біла 20) : це біла звичайна а це китаянка виписана по каталогу Треба сказати, що в нас на базарі теж іноді продають бабусі такі білі піонії, вони самі поширені, є ще сливового кольору, я теж хотіла їх купити, та натомість мені двічі підсунули білу. Древовидна піонія досить довго приживається і зацвісти після посадки може на другий, а то й на третій рік, тому вдвічі не приємно коли через 3 роки бачиш, що тебе обманули. В каталогах вибір звичайно набагато більший, є навіть рідкісні жовті, та ціна 300-400 гр не кожному подобається. До того ж (що гріха таїти) там теж бувають підміни.
OlgaAlterEgo Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 22:05 Автор #68 Опубліковано 19 Квітня, 2014 в 22:05 Треба сказати, що я експерементую також вирощуючи квіти з пакетованого насіння. Багато хто знає, що це часто приносить розчарування, та іноді бувають і приємні несподіванки. Колись придбала насіння багаторічної хризантеми, висіяла в лютому, виростила розсаду і десь у квітні пересадила безліч маленьких рослин в квітник. Рослинки підростали і їх вигляд викликав щоразу більший сумнів щодо того, чи хризантема це? До осені утворились з кожного екземпляра острівці густого зеленого листя, завбільшки з блюдце і такими зеленими пішли в зиму. Вже тоді стало остаточно зрозуміло, що це не хризантема. Наступна весна показала, що рослини добре перезимували і швидко пішли в ріст. І от у них почали витягуватись високі стебла (до метра і більше), я вже здогадувалась, що це, але всеодно було цікаво. Кожне стебло попасинкувала ( видалила усі бічні пагони в пазухах листків) залишивши тільки одну квітку на вершині. І от момент істини - сформувались і розкрились ВЕЛИЧЕЗНІ РОМАШКИ! Чесне слово я таких сама ніде не бачила, а люди, що проходили повз наш двір, зупинялись щоб краще роздивитись і спитати "не вже це ромашки?" і "чи вони справжні?" Оскільки висадила їх багато, то вигляд був неймовірний! Потім встала інша проблема - їх було так багато і кожен кущ розростався ще, тож прийшлось роздавати усім підряд. Шкода, що не поклала якийсь предмет для порівняння, бо кожна квітка була як дві моїх долоні!
OlgaAlterEgo Опубліковано 20 Квітня, 2014 в 22:51 Автор #69 Опубліковано 20 Квітня, 2014 в 22:51 Помітила у кімнатного гіпеаструма квіткову стрілку, згадала відразу як дружно вони зацвіли три роки тому : так краще видно другу стрілку А той, що зібрався цвісти "Віра", виглядає так : а таким він був як тільки розквіт
OlgaAlterEgo Опубліковано 22 Квітня, 2014 в 15:50 Автор #70 Опубліковано 22 Квітня, 2014 в 15:50 Отримала новий каталог з весняними цибулинними, одних нарцисів близько 100 сортів! У мене більше 10 сортів нарцисів,усі вони там є + ще багато схожих між собою, та десь приблизно половина це ті, які б я ще хотіла мати. У самих ефектних нарцисів ціни 69,64,52,49,44,39 гр за 3 шт. Хтось скаже дорого, хтось - не дорого, може якщо купувати тільки 3 шт нарцисів за 69гр, то ще куди не йшло, а якщо ще тюльпани, маки, піонії, троянди, хризантеми, якісь екзотичні рослини, то яка сума набіжить? Так, це задоволення не дешеве, тому мені й хотілось знайти таких поціновувачів квітів як я, щоб мати можливість обмінятись певними сортами, адже вони з року в рік разом з доларом все дорожчають! Тюльпани тепер майже не купую, їх допомогало зберегти через зиму моє ноу-хау, просто ямки в які садила цибулини осінню, я викладала обрізаними гілками троянд, саме такий, не гуманний щодо мишей, спосіб, забезпечував 100% весняного квітування тюльпанів. Тепер коли тюльпанів багато, а часу мало такого більше не роблю, а пластикові корзинки і інші "корисні" прилади ніякого ефекту не мають - перевірено! П.С. Доречі зацвів виписаний новий тюльпан і ... розчарував! Чомусь (якщо вже помиляються) ніколи не покладуть дорожчий,гарніший від замовленого, а тільки дешевший і гірший товар...
Міла Опубліковано 24 Квітня, 2014 в 07:15 #71 Опубліковано 24 Квітня, 2014 в 07:15 А з якого каталогу Ви виписуєте? (назва). Можливо у них є сайт в інтернеті - подивилась би.
bublik007 Опубліковано 26 Квітня, 2014 в 16:05 #72 Опубліковано 26 Квітня, 2014 в 16:05 Ну і я, з дозволу "хазяки" теми похвалюсь нашими тюльпанами
Неонила Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 17:22 #73 Опубліковано 29 Квітня, 2014 в 17:22 Хочеться додати фото ще й декількох своїх тюльпанчиків: мій улюблений а на цьому фото видно розмір красеня а цей реально набагато темніший це також тюльпани і рожевий дуже ніжний бордюрні Маю ще інші, але вони в цій темі вже були.
laska Опубліковано 3 Червня, 2014 в 13:07 #74 Опубліковано 3 Червня, 2014 в 13:07 Поціновувачі, гайда в царство фіалок! Виставка до 7 червня.
Неонила Опубліковано 1 Липня, 2014 в 20:42 #75 Опубліковано 1 Липня, 2014 в 20:42 Протягом червня фотографували свої рози, назбирався цілий альбом. Ось деякі фото:
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.