Jump to content

Завтра на зимнее время

Recommended Posts

В ночь на воскресенье в четыре часа по киевскому времени на территории Украины отменяется действие летнего времени переводом стрелки часов на один час назад.

а от поясніть мені, тупому, як так відбувається, що годинник переводиться, а графік прибуття/відбуття поїздів і літаків лишається таким же?

Дивись телевізор :P

Міністр транспорту сказали що в них все давно відпрацюовано і проблем не повинно виникнути :huh:

таку схему запровадили ще вдалекі радянські роки і вона дійсно налагоджена і працює.

Проблема завжди лишалася у тих хто забув перевести годинник - типу спізнення і т.д

Це робиться для економії робочого часу уссвітловий день.

Японія відмовилвсь від такого маразму, тому що це дуже шкодить здоров"ю.

І я підтримую питання Plum'а. Вот як так може бути: припустимо поїзд виїхав 21:00 з Києва і має прибути у Луцьк припустимо в 06:00, але в 04:00 ми переводимо стрілку годинника назад на одну годину, тобто знову стає 03:00 і як так можливо, що потяг прибуває так само як і раніше в 06:00, що він на годину довше десь стоїть? :huh:

Ну нехай поїзд довше стоїть, а вот якщо літак вилетів з США в суботу 20:00 за нашим часом і має прибути в Україну в 14:00 також за нашим часом, алеж вночі ми перевели стрілку годинника назад, що літак цілу годину зависає в повітрі в одному місці? :P

нарахунок маразму - це точно, ніякої супер економії в цьому немає (доведено неоднократно), а за нагадування про переведення годинника - РЕСПЕКТ! :huh:

А моя техніка - мобілки, ноут, комп - сама перевелася...

Найбільше лихо - що форум досі не переведений :P

• 11 months later...

Підніму стару темку, не забуваємо переводити годинники на годину назад :smile3:

таку схему запровадили ще вдалекі радянські роки і вона дійсно налагоджена і працює.

Проблема завжди лишалася у тих хто забув перевести годинник - типу спізнення і т.д

Це робиться для економії робочого часу уссвітловий день.

Схема відпрацьована, працює... Але хтось може пояснити звідки береться ота економія робочого часу у світловаий день?

Для мене день стає коротшим. Зараз в 18 год. ще видно, а переведуть час, то получиться, що з роботи виходиш - і вже ніч.

Але хтось може пояснити звідки береться ота економія робочого часу у світловаий день?

Для мене день стає коротшим. Зараз в 18 год. ще видно, а переведуть час, то получиться, що з роботи виходиш - і вже ніч.

Зато в семь утра будет уже светло (в восемь по летнему), может, ещё не сейчас, а чуть позже (сплю до восьми, поэтому не знаю, когда светает :smile3:).

А делалось так, наверное, для того, чтобы советские рабочие на заводах меньше электрики жгли: смена на 8:00, когда уже светло - и конец дня в 17:00 (или в 16:00 без перерыва на обед), когда ещё светло. По-моему, так ©

аха...як раз...в совдеповські часи були і по 3 зміни...так шо яка різниця коли сонце встає в 7 годин наприклад а сідає в 4, так буде втавати в 8 а сідати в 5, яка тут єкономія може бути???теж саме виходить))

По три смены есть и сейчас :smile3: Но много ли?

Прочитай внимательно: 8:00, когда уже светло - и 17:00, когда ещё светло.. Если не переводить, то вечером будет темно и нужно включать свет :dont:

Кроме заводов было ещё много других предприятий и учереждений, думаю, что даже намного больше, чем заводов - и какая-то экономия в итоге получалась, возможно даже значительная.

В нас робочий день починається з 9:00 і до 18:00. Всерівно постійно включене штучне освітлення. Так що, економії ніякої.

Не думаю, що Японці дурніші. Відмінили оті переходи - й правильно зробили. Економити на освітленні можна за рахунок більш раціонального планування графіку робочого дня. В мене друг працював в Запоріжжі. Ближче до сходу, відповідно й світає раніше. То в них на заводі робочий день починався з сьомої ранку. Люди так звикли й для них це цілком нормально. Зате в чотири години ти вже вільний і можеш робити що хочеш. Часу ще до вечора багато.

світає раніше???на 3 хвилини??

Ты из Луцка выезжал куда-нибудь? ;)

В Крыму, например, темнеет почти на час раньше, чем у нас; светлеет, соответсвенно, тоже.

Коли вчора згадала, що треба перевести годинник, то зацікавилась чому це роблять.

Дуже доступно вичитала у Вікіпедії :D

"По суті вигідність запровадження літнього часу зумовлено традицією значно зміщувати час сну відносно темного часу доби: людина прокидається, як правило, протягом світлового дня або незадовго до світанку, а лягає спати значно пізніше, ніж заходить Сонце. Зсунувши влітку час людської активності на годину назад, отримаємо додаткове світло (а отже, економію електроенергії) ввечері, але не втратимо нічого вранці. Взимку такий ефект не спостерігатиметься, оскільки тоді Сонце сходить пізніше за звичний час пробудження людей, і те, що зекономиться ввечері, втратиться вранці. Однак можна взимку залишити літній час просто для того, щоб не переводити годинник постійно (це так званий "декретний" час, про який буде згадано нижче); але тоді виникає недолік: узимку треба прокидатися задовго до сходу Сонця, що вважається шкідливим для організму. Дехто натомість вважає шкідливим факт щорічного переведення годинника. Існує ще такий аргумент проти літньго часу: зараз освітлення не становить вагомої частки у структурі витрат електроенергії, особливо після широкого запровадження енергозберігаючих ламп; суттєвіше впливає різноманітна електронна техніка, використання якої не залежить від сонячного світла."

Фактично зимовий час - це "нормальний час". Тобто, у 1917 році в Росії було вперше переведено годинник на годину вперед ( для економії), тобто взимку ми повертаємось у "нормальний час".

Але і справді - зараз електротехніка їсть набагато більше ніж лампочки. Та й вперші дні тяжко втягутися <_<

Как это, зачем ? Затем, что за освещение госучереждений утром платит государство, а за освещение квартир вечером - мы с вами. Ну есть еще много всяких там приколов в энергетике, типа выравнивания суточных и годовых графиков нагрузки на энергосистему, может там какая-то экономия получается, не знаю точно.

http://skolko.in.ua/ Я с этим сайтом засинхронизировал домашний компьютер, и с точным временем нет проблем. Только все домашние часы утром по этим интернетовским выставил.

А, взагалі, класно з економією виходить – вуличні ліхтарі вимикають тоді коли вже просто дуже світло (це коли газетну статтю дрібним шрифтом можна прочитати), а вмикають коли вже ну просто дуже темно (хоч око виколи). (Що в літній, що в зимовий періоди). Виникає питання – а навіщо ми переводимо стрілки годинника?????

А, взагалі, класно з економією виходить – вуличні ліхтарі вимикають тоді коли вже просто дуже світло (це коли газетну статтю дрібним шрифтом можна прочитати), а вмикають коли вже ну просто дуже темно (хоч око виколи). (Що в літній, що в зимовий періоди). Виникає питання – а навіщо ми переводимо стрілки годинника?????

В мому ройоні не раз і цілий день горять, а вночі лише одна половина вулиці освітлена, а на іншій жоден фонар не горить :ohmy:

Саме цікаво, коли вилітає, наприклад якийсь надзвуковий військовий МіГ-29, скажімо з Києва в Рівне і в цей час переводять годинник на годину назад. Він сяде раніше, як вилетів. Оце шайтан. Просто якась машина часу ! :ohmy:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...