Перейти до змісту

Озвучення зупинок у транспорті: корисне чи недолуге?

Romek

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Натомість ті перевізники, які шукають альтернативні шляхи, звернулися до "радєйників" і начитка зупинок чоловічим голосом коштувала 150 грн. за автобус.

Я то думаю - знайомі голоси. І дикція правильна і т.д.

А "Візор" ... опа..

• Відповідей 94
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Я помітив, що ця система досить часто дає збої. Оголошується зупинка, коли вже автобус стоїть на ній, на деяких(я маю на увазі, тролейбусних) мовчить, інколи повідомляє зарано, коли попереду до основної, ще є зупинка на вимогу. Людина, не знайома з містом(а саме на таких і розрахована система в першу чергу), може дуже легко заплутатись.

А вот тут косяк всей Визороской системы диспетчеризации. Проблема в том, что проект был реализован на базе дипломного проекта сына СС, который был написан человеком практически на коленке. Так как на Визоре деньги на всё и всегда жали, в инновационную идею было практически ничего не вложено и по этому получили сырой недоделанный продукт. По этому там нету обозначения геозон, маршрутного распределения потока, автоматического построения графика по статистическому анализу и т.д. А все это дает грамотное составление маршрутных графиков, учитывая пересекаемые маршруты и своевременное оповещение остановок по геозонам (ты только на подъезде к остановке, а тебе уже сообщают куда ты приезжаешь, транспорт трогается и тебе сообщают какая следующая остановка). Только для этого всего надо было вложить денег для аренды сервера и использования профессиональной программы диспетчеризации Wialon и все было бы совсем на другом уровне (грамотно, красиво и без глюков).

А что касается озвучки, сразу нужно было обратиться на радиостанцию. Просто СС связи имеет в городском совете, а его связи имеют связи в министерстве транспорта Украины, вот и мутят воду.

Опубліковано

ты только на подъезде к остановке, а тебе уже сообщают куда ты приезжаешь, транспорт трогается и тебе сообщают какая следующая остановка

Я в цьому ні бельмеса. Завше вважав, що голос оголошує зупинки при досягненні зарання запрограмованих координат, згідно зі GPS. Досяг координати - GPS подав сигнал оголосити зупинку, яка присвоєна потрібній координаті. Тому, якщо ваділа швидше ніж потрібно мчить, GPS, "проскакує" координату. не встигає.

Опубліковано

запощу ще й сюди, бо має пряме відношення до теми

"З «Візором» будемо розставатися..."

2 жовтня, 11:26

Лише у 102 маршрутках міста з 246 оголошують зупинки. Міський голова Микола Романюк на засіданні міськвиконкому поцікавився у перевізників, чому вони не виконують свої зобов’язання.

Перевізники, виправдовуючись, кажуть, що підприємство «Візор», яке мало б встановлювати і обслуговувати систему сповіщення зупинок у громадському транспорті, не реагує на повідомлення про те, що обладнання не працює або неякісно встановлене. А гроші за роботу підприємство отримало у повній мірі.

Представники «Візора» на засідання виконкому не з’явилися, хоч і були запрошені.

«З «Візором» будемо розставатися, якщо далі буде така неякісна робота. Або ми з ними далі працюємо, або міняємо виконавця. Зі свого боку ми виконали свої зобов’язання. Це ж робиться для людей, особливо з обмеженими фізичними можливостями», - резюмував очільник міста.

Виконком зобов’язав перевізників до 15 грудня повністю забезпечити автобуси системою сповіщення зупинок.

я, правда, по "ББС" чув, що Романюк трішки інакші слова сказав: "...Ви на "Візор" не кивайте, "Візор" ще получить своє!"

і "... з "Візором" будемо прощатися" без "якщо"...

х/з, де правда... це ж бібісі ;)

Опубліковано

в нас якось ніхто не можу зробити щось елементарне і якісно, просте завдання і то "обісрались" :( (я маю наувазі про взагалі систему для маршруток)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Озвучення у маршрутках не перестає веселити.

Вчора почув урочисте "Зупинка луцька міська лікарня номер два".

По-перше, це ж аж 6 (шість!) слів

По-друге, цікаво, чи той, хто це вигадав, і той, що це затвердив і той, що це озвучив задалися питанням "А де ж у Луцьку міська лікарня №1?". Можливо, це така собі вікторина для лучан та гостей міста? Чи просто безтолковість?

До речі, у інших маршрутках ту ж зупинку озвучують інакше - "Зупинка луцька міська клінічна лікарня". Напевно, щоб все здавалося не так просто.

Вчора вже у центрі патетичний голос повідомив пасажирам "Зупинка центральний універмаг міста"! Відразу подумалося, а чого не області? Авторитетніше якось.

Тут або автор-недоумок озвучки подумав, що "М" в абревіатурі ЦУМ означає "міста", або просто вважає, що назва зупинки з одного-двох слів - це занадто примітивно для Луцька.

Блін, ну не ганьбіться вже так.

Опубліковано

Вчора почув урочисте "Зупинка луцька міська лікарня номер два".

Тупо "народна" помилка. То мала бути поліклініка №2. А не лікарня. Всі за звичкою кажуть "2-га лікарня".

Щодо ЦУМ-у. Явно озвучувала дитина 20 років від роду... :) Яка знать не знає, що ЦУМ - то Центральний Універсальний Магазин.

Опубліковано

сьогодні почув зупинку - "Взуттєва фабрика". Фабрики вже років 15 немає, деякі навіть і не знають де вона була, а тут таке...

Оголошення зупинок потрібне, але його б зробили так як людям зручно, а не так як вони собі придумали.

Опубліковано

Яка фірма така й озвучка, а не тупо ще світлофори озвучувати по типу " перехід по ппоспекту соборності дозволено", а по проще якось не можна було, це ж стількм тексту начитати, нарізати, зато є за що гроші розкатати.

В нас все через жопу, від назви зупиок до їх озаучки, який сер таке й місто. Якби я був мером я їздив би деколи в транспорті громадському щоб навласні очі бачити що робиться, ато цирк якийсь.

Опубліковано

сьогодні почув зупинку - "Взуттєва фабрика". Фабрики вже років 15 немає, деякі навіть і не знають де вона була, а тут таке...

Це де?? повз "Глобус"?

Опубліковано

Це де?? повз "Глобус"?

так, "Глобус". Ну назви зупинку як люди її називають - всі ж кажуть що зустріч біля "Глобуса", вийти біля "Глобуса" - так ні, "Взуттєва фабрика".

А чи є в нас зупинка "ТАМ-ТАМ" ? Бо на маршрутках в табличках пишуть "ТАМ-ТАМ", а в озвучці я здається чув "Варшавський ринок".

Опубліковано

Яка фірма така й озвучка, а не тупо ще світлофори озвучувати по типу " перехід по ппоспекту соборності дозволено", а по проще якось не можна було, це ж стількм тексту начитати, нарізати, зато є за що гроші розкатати.

В нас все через жопу, від назви зупиок до їх озаучки, який сер таке й місто. Якби я був мером я їздив би деколи в транспорті громадському щоб навласні очі бачити що робиться, ато цирк якийсь.

Вибачь но я щось нічого не зрозумів, що нарізати? А що означає " зато є за що гроші розкатати." :=0.

А на рахунок: а не тупо ще світлофори озвучувати по типу "перехід по ппоспекту соборності дозволено". На скільки я знаю то це для людей з вадами зору "сліпих" короче, воно напевно комусь і треба.

Опубліковано

"Взуттєва фабрика".

Здивую я тебе :) Фабрика там, була і є! Випускає вона чоловіче взуття під брендом "Кадар" (Kadar). Сам його ношу, бо якість і ціна подобаються. В свій час обслуговував деяку їхню техніку.

Щодо "Глобуса" +1.

"Варшавський ринок" - правильна народна назва. А "там-Там" - що це? Я вже писав на початку топіка, скажіть, що цек "Гіпермаркет Там-Там"!

Опубліковано

Вибачь но я щось нічого не зрозумів, що нарізати? А що означає " зато є за що гроші розкатати." :=0.

А на рахунок: а не тупо ще світлофори озвучувати по типу "перехід по ппоспекту соборності дозволено". На скільки я знаю то це для людей з вадами зору "сліпих" короче, воно напевно комусь і треба.

Пояснюю.

Гроші розкатати - це отримати откати всім кому треба.

Нарізати - нарізати аудіозаписи на кусочки потім це все запрограмити в пристрої, які вішаються біля світлофору.

Так, це зроблено для людей з вадами зору, але я думаю людина і так розуміє де вона находиться на якій вулиці принаймі, так навіщо це озвучувати, просто б було "перехід через дорогу дозволено" от і все.

Опубліковано

Пояснюю.

Гроші розкатати - це отримати откати всім кому треба.

Нарізати - нарізати аудіозаписи на кусочки потім це все запрограмити в пристрої, які вішаються біля світлофору.

Так, це зроблено для людей з вадами зору, але я думаю людина і так розуміє де вона находиться на якій вулиці принаймі, так навіщо це озвучувати, просто б було "перехід через дорогу дозволено" от і все.

))))))))))))) Ох як ти все гарно розмалював.

Ладно я спорить не буду, немає сенсу, а так хочеться)))

І ще одне"перехід по проспекту соборності дозволено" 5 слів разом з (по) і "перехід через дорогу дозволено" 4 слів, ну то ти вже чіпляєшся))

Опубліковано

Лише наявність озвучення це вже приємно, якість з часом зросте.

Дуже спірне твердження (як першої, так і другої його частини).

Опубліковано

Часто світлофори стоять на перехрестях, як от біля автозаводу, і просте оголошення "перехід дозволено" може дезорієнтувати людину, тому уточнення вулиці я не вважаю надлишком.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Вчора їхав маршруткою (яка прямує по просп. Відродження і далі повертає на Молоді) з надзвичайно "дотепною" озвучкою. Отож, біля 18 школи голос видав "наступна зупинка луцька міська клінічна лікарня", але через хвилину вже повідомив інше - "зупинка луцька міська лікарня номер два". Потім прозвучало "наступна зупинка обласна дитяча лікарня", хоча маршрутка зупинилася на зупинці з оригінальною назвою "Клуб ХХІ століття" і зовсім не мала наміру їхати до оголошеної лікарні.

Це ж треба придумати таку штуку, щоб так дезорієнтувати гостей міста. Хоча, підозрюю, що вона створювалася умами саме з "думкою" про покращення орієнтування.

Просто не перестаю дивуватися недолугості цієї ідеї.

Опубліковано

В суботу Їхав в маршрутці (перший раз десь так за пів року) їхав від сорокового кварталу,від "риб-бази" до районуГПЗ хто знає до базарчика. Так ось озвучення зупинок мені сподобалось, приємний голос,чіткій. Пару раз "завтикував" ну знаєте в крісельці на задньому сидінні так добре-добре))), а озвучка мене ну як сказать "пробуджувала" якось так,всю дорогу знав де їду, тим більше вікна запотівші і на вулиці ніч майже.До правильності назв не вслуховувався, якби напевно був би не "мєсним" інформації для орієнтації мені здається достатньо з головою(цеж якась нещастна маршрутка) А те що можливо щось там не ідеально(на рахунок назв деяких зупинок) ну так згадайте де ми живем,треба звикнути і надіятись,а ще краще старатись зробити щось краще.

Опубліковано

.... А те що можливо щось там не ідеально(на рахунок назв деяких зупинок) ну так згадайте де ми живем,треба звикнути і надіятись,а ще краще старатись зробити щось краще.

Ок. Патріотична думка теж має право на існування.

А от мій патріотизм вимагає, щоб наше було якщо не найкраще, то принаймні не недолуге і смішне.

Мені, як місцевому озвучка до лампочки. Більшість лучан прекрасно орієнтується у невеликому місті. А от як пояснити гостям міста (які їдуть маршруткою), що в маршрутках озвучуються лише тролейбусні зупинки. Де хоча б толіка логіки? Яка логіка в тому, що зупинка перед памятником Шевченку не озвучується, хоча на ній рух інтенсивний. Як іногородньому зрозуміти, що фраза ""наступна зупинка..." по-справжньому зрозуміла лише лучанам, бо насправді по дорозі до ""наступної" буде ще дві таємничі безіменні зупинки? Яким чином це допомагає немісцевим?

А відмінність назв зупинок навіть по одному маршруту - це взагалі якась маячня, яка не може бути виправдана ніякими патріотичними почуттями.

А щодо назв - то це лише показує провінційність та совковість авторів та повну відсутність фантазії.

Шкода туриста, який приїхавши до Луцька почує у такому древньому місті: "станція переливання крові, АТП таке, АТП сяке, школа номер 4,18,23, заводи, фабрики". Як в Алчевську чи Кривому Розі.

Закінчуючи роздуми з цього питання скажу лише - будь-що треба робити фахово і з розумінням. Тоді це буде якісно і викликатиме у нас дійсно патріотичні почуття.

Опубліковано

Romek, цілком погоджуюсь з тобою, їздять в той Люблін і нічому не вчаться, жодного досвіду не переймають, поїхали б послухали їхню озвучку, почитали б назви зупинок, а так поки все робиться через жо...

Опубліковано

Romek, цілком погоджуюсь з тобою, їздять в той Люблін і нічому не вчаться, жодного досвіду не переймають, поїхали б послухали їхню озвучку, почитали б назви зупинок, а так поки все робиться через жо...

))))) Де Луцьк,а де Люблін))) Я впевнений що і в Любліні не всім подобається "на вкус и цвет товарищей нет" Я даю 100% що в Любіні є такі які говорять " Поїдьте в Берн(наприклад) і подивітья, або Монако)). Да згоден можливо і через жо....питання чи

корисне чи недолуге? надолуге 1000%.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...