phantom Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:14 #26 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:14 diezel, правильно каже. Якщо взавтра до влади прийдуть комуністи і конституційною більшістю в парламенті чи референдумом змінять державну символіку і в тому числі гімн, і новим гімном стане наприклад Інтернаціонал, я що - буду зобов'язаний палко його полюбити? Любов до пісні яка зветься гімном повинна іти від серця, а не від того що вона має статус гімна. Моя любов і повага до своєї країни вимірюється не тим, чи люблю я її гімн чи ні.
nickel Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:25 #27 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:25 Саме так.Ніколи не кажу 'останнє'.Балабол
Yuraul Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:31 #28 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:31 Національну символіку треба поважати, а не любити.А з цим поки що у нас туго — народ такий. Не поважаємо ні себе, ні оточуючих. Так що до таких дрібниць ще далеко.Оця недолуга пропаганда дуже дістала: хто не любить гімн. той — ..., наш гімн визнали найкращим у світі, і т. д.Я дуже люблю нашу мову, бо вона багатогранна і мелодійна. І любов моя проявляється не у дифірамбах на форумах, як у деяких, які тут відписались, але не здатні поставити пробіл між реченнями, а у тому, що я здатен хоча б прості речення без помилок зв’язати і не користуюсь іншими мовами, коли на те немає нагальної потребаи.Але я дуже не люблю наших людей, бо вони злі, заздрісні, безкультурні, дріб’язкові і жадібні. Я не люблю наш гімн, бо він для мене порожній, не несе ніякої смислової нагрузки ні текстом, ні музикою. Я нейтрально відношусь до нашого прапора: у Великобританії він набагато гарніший, але ж буває і щось на зразок Естонії. Ну і так далі.Якщо патріот — це тупе створіння, яке любить те, що йому скажуть, то я нічоли ним не буду.
igorrrko Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:37 #29 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:37 От все тобі не йметься,правда?Як ти взагалі мені '-' не вліпив?Кажу відразу,це мій крайній пост по відношенню до тебе. А ні,вліпив! Не додивився.Справжній мужчина
SunSeth Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:45 #30 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:45 Я не люблю наш гімн, бо він для мене порожній, не несе ніякої смислової нагрузки ні текстом, ні музикою.Приклад гімну, який несе «смислову нагрузку» музикою — в студію.
phantom Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:56 #31 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:56 Приклад гімну, який несе «смислову нагрузку» музикою — в студію. Боже, храни королеву! Національний гімн Великобританії Прохання всім встати
MANJAK11 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:58 #32 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 16:58 От все тобі не йметься,правда?Як ти взагалі мені '-' не вліпив?Кажу відразу,це мій крайній пост по відношенню до тебе.А ні,вліпив! Не додивився.Справжній мужчинане слiдкую за тим, що там у вас за *тьоркi*, але в данному випадку вiн тебе таки вдало пiдловив, на твоiй категоричнiй заявi, мол *нiколи*, написав би, що *стараюсь не говорити*, й iнша ситуацiя була бЗЫ по темi, на жаль мабуть, так i не вивчив наш гiмн, вирiс на радянському, вже й не перевчався. Патрiотичне виховання в нас дуже на низькому рiвнi, не потрiбно, звичайно виховувати фанатикiв, але про повагу до державноi символiки нашим полiтикам варто повчитись в Росii та США
igorrrko Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 17:02 #33 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 17:02 Ну якщо ритися в моїх постах якоїсь там давності,то дійсно підловив.Не солідно,як мінімум.Але то таке.Почитаю.
diezel Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 17:04 #34 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 17:04 ЗЫ по темi, на жаль мабуть, так i не вивчив наш гiмн, вирiс на радянському, вже й не перевчався. Патрiотичне виховання в нас дуже на низькому рiвнi, не потрiбно, звичайно виховувати фанатикiв, але про повагу до державноi символiки нашим полiтикам варто повчитись в Росii та США Повага до державної символіки і вимушена(вимучена?) любов до неї - то трохи різні речі. Це як патріотизм і ідіотизм. Вимагати від себе бути патріотом - це патріотизм, вимагати від сусіда бути патріотом - вже трохи не те. Ось відео-стьоб на мотив британського гімну чи можливе у нас щось схоже без істерик з боку "щиро люблячих гімн"?
SunSeth Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 17:58 #35 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 17:58 цей класичний стьоб мені більш до вподоби
nickel Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 18:53 #36 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 18:53 не слiдкую за тим, що там у вас за *тьоркi*, але в данному випадку вiн тебе таки вдало пiдловив, на твоiй категоричнiй заявi, мол *нiколи*, написав би, що *стараюсь не говорити*, й iнша ситуацiя була б Та немає у мене з ним тьорок, самому дивна така його реакція, хоча що тут дивного - чим більше чолов'яга триндить, тим легше його зловити на триндьожі Мабуть це і зачепило.
romaxa11 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 19:37 #38 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 19:37 Текст гімну писався в 1862 році, тоді проблематика була інша і дуже довго вона була актуальною, закликаючи до повстання і фігашення визволителів всяких. Більше того, вона і зараз дуже актуальна (Що лише свідчить про нашу тормознутість і не здатність до змін, визволителі вибили найкращих, а ті спадку не залишили, ось і прірва. Ніби є країна, але люди яким вона дісталась взагалі дупля не ріжуть в реальності і нафіга їм то всьо на голову.) і змінювати слова на якийсь оптимістичний єралаш зараз не на часі. Вам що замало воріженьків? Чи може ви когось прикатрупили вже і щось зробили для своєї неньки? Якщо ні то ще років з сто-двісті буде у нас гімн на такі слова. Так-що розслабтесь і вникайте в глибину, принаймі спробуйте прочитати слова.
diezel Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 19:54 #39 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 19:54 Так-що розслабтесь і вникайте в глибину, принаймі спробуйте прочитати слова.romaxa11, а ти бачиш різницю між "спробуй прочитати слова" і "люби гімн"?
Scabiosa Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 21:04 #40 Опубліковано 26 Серпня, 2013 в 21:04 люби гімн Саме так. Для тих, хто думає інакше, є стаття "Наруга над державними символами". То diesel, phantom та деяких інших. Хотів багато писати, але навіщо, якщо вже все написано до мене: P.S. Не думав, що на 22-му році незалежності ще так багато жителів України із комплексами національної меншовартості.
drap Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 08:45 #41 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 08:45 http://watcher.com.ua/2013/08/27/triumf-ukrayinskoho-kopi-pasterstva/
diezel Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 09:43 #42 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 09:43 Не думав,Scabiosa, ну, а якщо подумать? От, наприклад, є люди, які не люблять помідори.Це ж не означає, що ці люди обов'язково будуть наругуватися над помідорами, чи здійснювати інші протизаконні дії по відношенню до помідорів.Люди просто не люблять помідори. І "на помідорчик - не хочу, дякую" - це цілком нормальна, адекватна реакція людини, яка не любить помідори. Для більшості(поки що) - нормально.Але ж є "національно більшовартісні", такі, як ото ви, які готові той помідор кожному в горлянку запхати - "як жеж ти, №#$^%, помідорів можеш не любити, коли вони в нас такі мелодійні та чуттєві?".Поки вас мало - не страшно, але є небезпідставні побоювання, що таких "хунвейбінів" скоро буде більше, ніж адекватних людей.Нехай гімн вам національну більшовартість підіймає, то нормально - хтось віагрою підіймає, хтось гімном. Але нашо ж ви її вивалюєте скрізь на показ?Дістав, помахав перед меншовартісними - і душа заспокоїлась?Вам не спадало на думку, що є люди, у яких національна вартість і так нормально функціонує і махать своєю підвищенною національною вартістю перед ними не треба, бо від цього "захопленно-надзвичайного відношення до символів" нормальних людей вже тошнить?
Dream Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 10:19 #43 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 10:19 Вам не спадало на думку, що є люди, у яких національна вартість і так нормально функціонує і махать своєю підвищенною національною вартістю перед ними не треба, бо від цього "захопленно-надзвичайного відношення до символів" нормальних людей вже тошнить?наприклад, після того, як вишиванки перетворюються з кожним святом у попсу (дякую китайським та українським "майстрам" машинної вишивки), мені свою ручної роботи весільну лляну "вишиванку" мереживом білим-по-білому все менше хочеться виймати з шафи. Попсуються традиції, аж шкода.
romaxa11 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 10:29 #44 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 10:29 Мені свою ручної роботи весільну лляну "вишиванку" мереживом білим-по-білому все менше хочеться виймати з шафи. Попсуються традиції, аж шкода. це ж також попса, в ідеалі мати мала б вишити сину сорочку, продумавши узор і вкласти певний зміст.
diezel Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 10:58 #45 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 10:58 це ж також попса, в ідеалі мати мала б вишити сину сорочку, продумавши узор і вкласти певний зміст.Попередньо випрявши нитку, покрасивши і просушивши її, ага. Канонічно.Іноді в дискусіях виникає питання - як так: 22 роки незалежності, а свободи в головах як не було, так і нема?От, ніби, і гімна вибрали(а 22 роки тому хіба гімна не було?), і прапора, і конституцію, і депутатів, і президента - всьо канонічно, а чогось не хвата. Є недобитки, які сміють не любити загальнолюбиме.Не в ідеалі якось...
Dream Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 11:09 #46 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 11:09 і гімна вибрали і гІмн вибрали, бо я спочатку прочитав гімнА, подумавши про Якуновича. це ж також попса така попса, як в мене, у світі існує в єдиному варіанті. :Р
romaxa11 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 12:28 #47 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 12:28 це ж також попса, в ідеалі мати мала б вишити сину сорочку, продумавши узор і вкласти певний зміст.Попередньо випрявши нитку, покрасивши і просушивши її, ага. Канонічно.Іноді в дискусіях виникає питання - як так: 22 роки незалежності, а свободи в головах як не було, так і нема?От, ніби, і гімна вибрали(а 22 роки тому хіба гімна не було?), і прапора, і конституцію, і депутатів, і президента - всьо канонічно, а чогось не хвата. Є недобитки, які сміють не любити загальнолюбиме.Не в ідеалі якось...Ви вперто змішуєте мух і котлети в одне. До чого гімн 1862р до Кравчука-Януковича? Вони його складали, чи може якось Тризуб малювали і Прапора? Якщо б вони склали інший гімн, прапор чи герб, все було б чіки-піки? Якщо конфетка виявилась гівном, це ж не через фантик? Якщо фантик змінити, гівенце перетвориться в цукерку?
diezel Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 13:00 #48 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 13:00 Ви вперто змішуєте мух і котлети в одне. До чого гімн 1862р до Кравчука-Януковича? Вони його складали, чи може якось Тризуб малювали і Прапора? Якщо б вони склали інший гімн, прапор чи герб, все було б чіки-піки? Якщо конфетка виявилась гівном, це ж не через фантик? Якщо фантик змінити, гівенце перетвориться в цукерку?Мухи і котлети у мене окремо. Справа на в наявності гімна, чи в його тексті або змісті. Оцей факт написання гімну у 1862 році нікого ні до чого не зоб'овязує. Так само як і прийняття тексту в якості державного гімну. Однак є люди, які вважають інакше. І оці інакші бажають, щоб так вважали усі інші, бо треба бути "національно більшовартісними".Складається парадоксальна ситуація, коли національну свідомість підміняють атрибутами держави. Зі сторони це виглядає трохи по-дебільному.
romaxa11 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 15:20 #49 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 15:20 Складається парадоксальна ситуація, коли національну свідомість підміняють атрибутами держави. Зі сторони це виглядає трохи по-дебільному. ви вважаєте, що наша держава, оця толпа чиновників настільки глибоко перейнялася впарюванням державних атрибутів масам, що націонал-свідомим вже й кроку без цих державних символів не можна ступити? Я щось пропустив в цій країні. Тепер буду уважніше спостерігати за подіями, оточенням.Чи можливо вас просто непокоїть думка людей які вважають інакше? Але хіба в тому зло? Одні вважають так, інші по іншому, головне, щоб зберігався вибір і не вчинялось насильство над інакомислячим. А ось у Союзі, чий гімн ви неодноразово згадували, плюралізм був заборонений і за всяке вільнодумство, навіть за підозру у вільнодумстві - сажали. В ті часи не тільки морозиво дешеве було, там ще купа ньюансів існувало, про які стараються мовчати. Про Союз або добре, або нічого.
diezel Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 16:27 #50 Опубліковано 27 Серпня, 2013 в 16:27 ви вважаєте, що наша держава, оця толпа чиновників настільки глибоко перейнялася впарюванням державних атрибутів масам, що націонал-свідомим вже й кроку без цих державних символів не можна ступити? Я щось пропустив в цій країні. Тепер буду уважніше спостерігати за подіями, оточенням.Чи можливо вас просто непокоїть думка людей які вважають інакше? Але хіба в тому зло? Одні вважають так, інші по іншому, головне, щоб зберігався вибір і не вчинялось насильство над інакомислячим. А ось у Союзі, чий гімн ви неодноразово згадували, плюралізм був заборонений і за всяке вільнодумство, навіть за підозру у вільнодумстві - сажали. В ті часи не тільки морозиво дешеве було, там ще купа ньюансів існувало, про які стараються мовчати. Про Союз або добре, або нічого.Я вважаю, що національно-багатовартісні громадяни дуже вміло окреслили критерії відбору національної вартості. Любиш гімн(прапор, конституцію, вишиванку, незалежність, голодомор, бандеру, і т.д.) - молодець, не любиш - ... При цілком адекватному відношенню зі сторони "національно-меншовартісних", маємо те, що маємо.Все, що відбувалось в останні 22 роки можна описать так:Свідомий: Треба Новий ГімнНесвідомий: ок.Свідомий: Треба Новий ПрапорНесвідомий: ок.Свідомий: Треба Нову КонституціюНесвідомий: ок.Свідомий: Треба Нову ЦерквуНесвідомий: ок.Свідомий: Ну всьо, тепер заживемо!Несвідомий: Е, а державу будувать хто буде? Націю будем формувать? Еліту культивувати?Свідомий: Гімн є? Прапор є? Конституція-церква?Несвідомий: Ну, є.Свідомий: Ну так і всьо, косим бабло.Люди самі собі підмінили поняття. Замість еліти у нас актори/спортсмени/музики. Замість держави - плем'я. Замість свідомості - список із 7 з половиною пунктів "любить/нелюбить".На Союз мені начхати, але чим теперішня ситуація відрізняється від Союзу? Атрибути у держави змінили, а про націю - забули.Да, і доречі, держава - то не толпа чиновників. Толпа чиновників - то бюрократичний апарат, обслуга і поводитись з нею треба як з обслугою. Поки до нації то не дійде - люби, не люби...
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.