Перейти до змісту

Потрібна консультація по SSD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
5 минут назад, Ukrainec сказал:

Та я й так на 2 вже розкинув, на ссд буде третій, хмара 15-20гб / 1ак - мало

Тай д алі будеш так робити. чи ні. Про надійність я написав. Я б,  звісно, брав би ПРО, але й ціна вища майже в 2 рази.

Щодо швидкості після харда самий повільний ССД буде як ракета. А ще треба знати, чи материнка має хочаб САТА3, AHCI (з TRIM). Добив?

Опубліковано
2 hours ago, Ukrainec said:

Взагалі то записую інформації дуже мало, комп для серфлення в інтернеті і кілька ігор, які вже не міняються 2роки. Швидкість роботи читання запису практично не цікавить, а ось швидкість доступу то так. А взагалі потрібна меганадійність!

Якщо потрібно підвищити швидкість роботи, купуйте SSD, між SATA2 та SATA3 різниця в швидкості буде непомітною. Купувати SSD щоб зберігати на ньому фото, відео та переплачувати за надійність немає сенсу, тим більше на обидва SSD дається гарантія 3 роки.

Ідеальним варіантом, було б придбати SSD для системного диску та програм, жорсткі диски об'єднати в Raid 1 з резервуванням даних на DVD диски, які будуть зберігатися територіально в іншому приміщенні. Але це надмірні заходи у Вашому випадку, для домашньої відео та фото колекції, достатньо просто записати інформацію на DVD, це буде надійніше ніж зберігати її на комп'ютері.

Опубліковано

Ну не такі вже й великі вимоги: більш надійний системний диск + 40гб для особистих файлів.

самсунг має якісь новітні "плюшки", які подовжують життя комірок і в інших країнах на них дають 10річну гарантію;

кінгстон - ціну

Тільки блін не можу знайти дрова AHCI для свого чіпсета...

Опубліковано

Варто врахувати, що гарантія 10 років, це лімітована гарантія по об'єму запису, у випадку з накопичувачем у 128GB цей ліміт становить 150TB, після яких гарантія закінчується. Разом з тим, samsung pro серії повинен бути самим надійним, деякі тести це підтверджують, також не дарма їх ставлять в MacBook Pro. Але посерфити в Інтернеті..., ІМХО надто дороге задоволення. 

Щодо драйверів, можна спробувати встановити Windows 10, я на 3 комп'ютерах жодного драйверу не шукав, усі встановились автоматично, навіть на старенькому HP-Compaq, для якого на windows 7 не було драйверу на звукову карту.

Опубліковано

Ще одна яась фігня виходить?! Не можу ввімкнути режим ahci на своїй старій системі. Все ніби роблю як описано ТУТ і нічого не виходить :( як тільки перемикаюсь з IDE на AHCI в біосі під час завантаження віндовс, в момент коли точки тільки склались в прапорець блискавично проскакує синій екран (так швидко, що я ніяк його не можу "упіймати") і комп йде на перезавантаження. Материнка ASUS P5E3pro північ Х48, південь ICH9R, без будь яких чужорідних контроллерів.

Грішу на дрова, бо вінда ще з перших збірок 2010-11 року, де ще не всі дрова були і часто за 5 років її роботи мені доводилося дошукувати їх самому. В принципі знайшов де їх взяти (downloadcenter.intel), але куди пихати не пойму, бо немає з ними інсталлера.

Опубліковано
1 час назад, Ukrainec сказал:

Ще одна яась фігня виходить?! Не можу ввімкнути режим ahci на своїй старій системі. Все ніби роблю як описано ТУТ і нічого не виходить :( як тільки перемикаюсь з IDE на AHCI в біосі під час завантаження віндовс, в момент коли точки тільки склались в прапорець блискавично проскакує синій екран (так швидко, що я ніяк його не можу "упіймати") і комп йде на перезавантаження. Материнка ASUS P5E3pro північ Х48, південь ICH9R, без будь яких чужорідних контроллерів.

Грішу на дрова, бо вінда ще з перших збірок 2010-11 року, де ще не всі дрова були і часто за 5 років її роботи мені доводилося дошукувати їх самому. В принципі знайшов де їх взяти (downloadcenter.intel), але куди пихати не пойму, бо немає з ними інсталлера.

навіщо ці експерименти? Ти вже взяв ССД? Якщо так, то увімкнувши AHCI в біосі спокійно поставиш нову вінду на ССД. І ще одне, сподіваюсь, БІОС в тебе найостанніший!

Опубліковано

Ну воно то так :unsure:, але ж має працювати і на HDD...

Біос?! останніше нікуди - 2009року!

Win 10 варто ставити? і де краще качнути?  

Опубліковано

Ставити 10 варто. (http://toloka.to/t70069), якщо він вам довподоби. ССД успішно працює з Windows 7ки. Якщо AHCI підтримується - підготуйте флешку з дровами AHCI і підкиньте програмі встановлення віндів. Біос - не заморочуйтесь. З Інтелом проблем не буде..

Опубліковано
Цитувати

Якщо AHCI підтримується - підготуйте флешку з дровами AHCI і підкиньте програмі встановлення віндів.

Що це малося на увазі?

Опубліковано

Чомусь ніхто не неписав про настройку системи під ссд. Я юзаю SSD_Mini_Tweaker_2.5 Запустив, поставив всі галочки, "применить" , перегрузив і поїхали.

Опубліковано
В 31.01.2016 01:21, Opel75 сказал:

Чомусь ніхто не неписав про настройку системи під ссд. Я юзаю SSD_Mini_Tweaker_2.5 Запустив, поставив всі галочки, "применить" , перегрузив і поїхали.

Тому що, якщо SSD ставиться в систему для забезпечення максимальної продуктивності дискової підсистеми, нічого у вінді настроювати не треба (якщо звісно не ХР) або навідь більше - просто неможна.

Опубліковано

Не буду сперечатись, кожен лишиться при "своїх". Але, просто працювати і працювати з комфортом  - різні речі.

SSD-Mini-Tweaker2.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...