nickel Опубліковано 23 Травня, 2013 в 12:31 #76 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 12:31 у Луцьку вже є предостатньо такого плану будинків, на 4-6 сімей,Перепрошую але це будувалося на комерційній основі. Фірма отримує план будівництва і продає 4-6 сім"ям, які потім живуть разом.... При цьому фірма забудовник заробляє на цьому кошти. Якщо б ТС розглядав з цієї точки зору, то тоді все що він би накрутив на іншій половині зменшило б собівартість власної половини, що дійсно принесло б економію.В ТС інша ситуація. Він має кошти на пів будинку і будує для себе, а отже чому не зробити на ці кошти окремий, але менший будинок, ще й вийде перспектива розширення його в майбутньому коли виникне потреба і не бачу жодної причини чому в такий проект зазивати другу сторону. Якби ситуація була, що вже є існуюча коробка, яка задорога, завелика для ТС, і от він шукає когось адекватного, щоб цей проект завершити на двох, то тоді - ТАК, все нормально, економія присутня, і позиція ТС - зрозуміла... Але якщо шукати участок, будувати і розробляти з нуля, то трохи дивно для чого запрошувати ще когось....Якщо фірми будують такі будинки для комерції, то економія там є і суттєва, вони краще нас вміють рахувати гроші. А якщо її не бачить там пан Костефан і інші, то це не означає, що її там немає. І не лізьте до ТС з своїми порадами, якщо ви не будували таких "спільних" будинків, тим більше, що він їх і не просить.Які б не були сусіди, хату можна продати і куити собі іншу чи побудувати ще одну, не робіть з мухи слона.
DPAKOH Опубліковано 23 Травня, 2013 в 12:55 #77 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 12:55 хороша тема ...але до 1-2 сторінки . далі ...і читати ні про що ...
Dieselsmart Опубліковано 23 Травня, 2013 в 13:17 #78 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 13:17 радив би ТС все таки розпочати будівництво власної півторачки, хоча б меншої але власної(та й добудувати буде можливість) зробиш перший поверх та й переберешся а з часом і решту завершиш(москва теж не відразу будувалась) за кордоном бачив дуже багато таких сімей, живуть на першому поверсі а другий добудовують але власний будинок, мало того навіть роблять кухню й кімнату і вже перебираються а решту помало добудовують, думаю цілком реально буде перебратись таким чином в першу кімнату з тією сумою що ви оперуєте, до того ж зможете багато зекономити якщо по максимум робіт виконувати власними силами.ПС. загалом і я зараз саме так і роблю, пройшов різні варіанти і цей найкращий, до зими вїдем. удачі в будівництві.
Kostefan Опубліковано 23 Травня, 2013 в 14:38 #79 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 14:38 Якщо фірми будують такі будинки для комерції, то економія там є і суттєваНу звичайно є! Продати з однієї ділянки один будинок, чи шість квартир! Тут в ліс не ходи - економія аж зашкалює...І відчуваючи сарказм в словах пана Нікеля хочу додати, що нікого ні чим не хотів образити! Якщо раптом задів чиїсь почуття, то від щирого серця прошу вибачення!
minzdrav84 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 15:15 Автор #80 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 15:15 Всегда найдутся эскимосы, которые выработают для жителей Конго инструкцию, как вести себя во время жары. причем абсолютное большинство эскимосов проживают в трехсот квартирных муравейниках,наверное с высоты виднее Поки не прочитав цю тему, проїжджаючись по приватних районах міста, мене завжди мучило питання - "Нафіга люди ставлять 3-5м. паркани з камня, цегли, якої хватило б на 2-3 нових будинки???" там і будинки коштують від200 тис.у.о про що мова??? deluxkangoo будівельники підтвердять-немає гіршого ніж приводити до ладу старе і зношене.Набагато легше будуватись з нуля.Хоча,якби щось пристойне в поле зору попало-розглядав би однозначно. Я мав на увазі не тільки БУ. Я купив невеличкий недобудований будинок на 5 сотах. Закінчити мені хватило 5к уе. Поки що тільки 1 поверх. вам пощастило,я б теж радістю схопився за такий варіантЩе одна думка народилась по ходу розмови Більшість зійшлась на тому,що краще менше,довше будуватись але своє. Я можу побудуватись і сам,це займе за моїми підрахунками в 1.5-2 рази більше часу до заселення,ніж при запропонованому варіанті. А час іде і якось вирішувати житлові питання потрібно... Але ,якщо бажаючі не знайдуться,то так і буде Загалом балачки набридли,конструктивно налаштованих прошу писати особисто.
HelloBoy Опубліковано 23 Травня, 2013 в 17:56 #81 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 17:56 сам собі вирішив, шо зароблю 25-30тис у.е куплю ділянку побудую на ній "літню кухню" типу півторачку з гаражом і помаленьку, потихеньку буду будувати будинок.... но сам! а на рахунок сусідів, то про шо тут говорить, якшо в під"їзді на поверсі лампочкі немає кому вкрутити! і як ліфт зламався, цілий день не працював... був на навчанні, на роботі, прихожу ліфт не працює, мені набридло, набрав я "ліфтьорам в 20:00" а мені жіночка каже шо НІХТО не звонив, і шо я перший і через 15 хв прибув майстер і запустив ліфт... а тут говорите про спільну побудову і спільне проживання! тільки сам, хоч менше, хоч дорожче но САМ
KILLER Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:31 #82 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:31 А мені повезло з сусідом, завдяки йому зробили спільну скважину, септика, світло і газ протянули, побудували два гаражі на межі ділянок під одним дахом, скоро ще магістрального газогенератора встановимо, в зв"язку з частими перебоями мережевого електропостачання. Якщо робив би все сам, то пішло б в 3 рази більше бабла, х.з чи отримав би оперативненько дозвола на те все, а саме головне, що потратив би кучу часу, прийшлося б ще кілька років на квартирі жити, паралельно працюючи і будуючись, а так за зекономлені гроші дороблюю ремонт і скоро планую новосілля
deluxkangoo Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:36 #83 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:36 вам пощастило,я б теж радістю схопився за такий варіантА я довго не шукав. Такі варіанти трапляються часто. Тільки ціни бувають високі. Люди хочуть заробити, але коли срочно продають, то можна виторгувати до 10к уе і більше. Сусід продає таку, але ціна здається зависока.Хто б з спеціалістів прикинув в скільки обійдеться ділянка 5 сотих в межах 10 км від міста, коробка накрита, штукатурка, підлога, стеля, двері, вікна, комунікації, документи, щоб зробити кухню, ванну і одну кімнату, щоб вселитися. Може хватить цих грошей. А далі помаленьку. Знайомий вже декілька років живе, в нього ще кімната не поштукатурена, друга тільки поштукатурена і не жила ще. А він і не переживає ще, машину поміняв славуту на іномарку. Поки молодий, ще все попереду. Можна і 10 років будуватись. Я знаю людей, які вийшовши на пенсію, побудували собі самі хату, а потім ще й дітям дві хати.
deluxkangoo Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:43 #84 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:43 А мені повезло з сусідом, завдяки йому зробили спільну скважину, септика, світло і газ протянули, побудували два гаражі на межі ділянок під одним дахом, скоро ще магістрального газогенератора встановимо, в зв"язку з частими перебоями мережевого електропостачання. Якщо робив би все сам, то пішло б в 3 рази більше бабла, х.з чи отримав би оперативненько дозвола на те все, а саме головне, що потратив би кучу часу, прийшлося б ще кілька років на квартирі жити, паралельно працюючи і будуючись, а так за зекономлені гроші дороблюю ремонт і скоро планую новосілля Спільна скважина це не спільний будинок. Тай невідомо що в майбутньому вийде. Але деякі речі можна спільними. А про магістрального газогенератора можна конкретніше.
KILLER Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:51 #85 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:51 А про магістрального газогенератора можна конкретніше.ось такий: UNIVERSAL CC6000XT NG, підключається до магістрального газопроводу
MACCEN Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:55 #86 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 06:55 головне побудуватись до того часу щоб був ще час там пожити...
deluxkangoo Опубліковано 24 Травня, 2013 в 07:11 #87 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 07:11 Життя це суцільна стройка.
deluxkangoo Опубліковано 24 Травня, 2013 в 07:19 #88 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 07:19 ось такий: UNIVERSAL CC6000XT NG, підключається до магістрального газопроводуСпасибо. Якби:При пропаданні 220 він автоматично запускався і переключав ввод на будинок.А зимою заведеться?
Dream Опубліковано 24 Травня, 2013 в 07:19 #89 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 07:19 Життя це суцільна стройка.Хтось строїть шось, хтось - когось...
minzdrav84 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 08:16 Автор #90 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 08:16 А мені повезло з сусідом, завдяки йому зробили спільну скважину, септика, світло і газ протянули, побудували два гаражі на межі ділянок під одним дахом, скоро ще магістрального газогенератора встановимо, в зв"язку з частими перебоями мережевого електропостачання. Якщо робив би все сам, то пішло б в 3 рази більше бабла, х.з чи отримав би оперативненько дозвола на те все, а саме головне, що потратив би кучу часу, прийшлося б ще кілька років на квартирі жити, паралельно працюючи і будуючись, а так за зекономлені гроші дороблюю ремонт і скоро планую новосілля шукаю такого сусіда
KILLER Опубліковано 24 Травня, 2013 в 09:20 #91 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 09:20 шукаю такого сусіда Сусід придбав ділянку, познайомились, випили бутилочку Хортиці під шашличок і слово за слово, вияснилось, що одночасно плануємо будуватись, що було б непогано разом отримати тех. умови на підвід газу, спільного стовба поставити на світло, громовідвід встановити. Потім пісок, щебінь, лісоматеріали почали разом замовляти, економія відчувалась на об"ємах, скидках, та й жінка в сусіда рулить на рахунок моніторингу цін. А скільки разів різного інструменту і робочих позичав в нього . Мені здається, що більшість сусідів доброзичливі і зацікавленні в зменшенні витрат. Звичайно є винятки, але їх не так і багато. Якщо люди замкнені, усього бояться, скептично налаштовані, живуть по принципу "моя хата скраю", то відразу не заладиться.
Nokian Опубліковано 24 Травня, 2013 в 09:27 #92 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 09:27 Чомусь мені здається, що люди,які мають гроші будуватися- не мають часу сидіти на форумі.Може спробувати оголошення в маршрутках, газетах.?
Karabasbarabas Опубліковано 24 Травня, 2013 в 10:38 #93 Опубліковано 24 Травня, 2013 в 10:38 шукаю такого сусіда Сусід придбав ділянку, познайомились, випили бутилочку Хортиці під шашличок і слово за слово, вияснилось, що одночасно плануємо будуватись, що було б непогано разом отримати тех. умови на підвід газу, спільного стовба поставити на світло, громовідвід встановити. Потім пісок, щебінь, лісоматеріали почали разом замовляти, економія відчувалась на об"ємах, скидках, та й жінка в сусіда рулить на рахунок моніторингу цін. А скільки разів різного інструменту і робочих позичав в нього . Мені здається, що більшість сусідів доброзичливі і зацікавленні в зменшенні витрат. Звичайно є винятки, але їх не так і багато. Якщо люди замкнені, усього бояться, скептично налаштовані, живуть по принципу "моя хата скраю", то відразу не заладиться. KILLER, у вас зовсім інша ситуація. одна справа люди купили дві різні ділянки і будують на них окремі будинки, а інша купити одну ділянку і будувати один будинок на дві квартири, а потім все це ділити. повторюсь, з власного досвіду знаю, що другий варіант досить часто є дуже проблемним, оскільки люди в значній мірі залежать одне від одного. те що вам повезло з сусідом, то чудово. я, н-д, знаю людей, які живуть у приватному секторі. у них 4 сусіди, з кожним із них конфлікт, розпочатий саме сусідами. причини - від досить серйозних до мегамаразматичних. з одними довелось розбиратись у суді, а це час, гроші і нерви. вдаватись у подробиці не буду, але факт залишиться фактом. загалом ніхто ж не відговорює ТС будуватись, навпаки - це чудово, що є така можливість. проблема у запропонованому ТС форматі будівництва, який є досить ризикованим.
minzdrav84 Опубліковано 2 Червня, 2013 в 18:51 Автор #94 Опубліковано 2 Червня, 2013 в 18:51 тему ф топку питання вирішилось
nickel Опубліковано 2 Червня, 2013 в 18:55 #95 Опубліковано 2 Червня, 2013 в 18:55 тему ф топку питання вирішилось як?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.