Перейти до змісту

Шукаю однодумців для будівництва будинку на дві сім'ї

minzdrav84

Рекомендовані повідомлення

у Луцьку вже є предостатньо такого плану будинків, на 4-6 сімей,

Перепрошую але це будувалося на комерційній основі. Фірма отримує план будівництва і продає 4-6 сім"ям, які потім живуть разом.... При цьому фірма забудовник заробляє на цьому кошти. Якщо б ТС розглядав з цієї точки зору, то тоді все що він би накрутив на іншій половині зменшило б собівартість власної половини, що дійсно принесло б економію.

В ТС інша ситуація. Він має кошти на пів будинку і будує для себе, а отже чому не зробити на ці кошти окремий, але менший будинок, ще й вийде перспектива розширення його в майбутньому коли виникне потреба і не бачу жодної причини чому в такий проект зазивати другу сторону. Якби ситуація була, що вже є існуюча коробка, яка задорога, завелика для ТС, і от він шукає когось адекватного, щоб цей проект завершити на двох, то тоді - ТАК, все нормально, економія присутня, і позиція ТС - зрозуміла... Але якщо шукати участок, будувати і розробляти з нуля, то трохи дивно для чого запрошувати ще когось....

Якщо фірми будують такі будинки для комерції, то економія там є і суттєва, вони краще нас вміють рахувати гроші. А якщо її не бачить там пан Костефан і інші, то це не означає, що її там немає. І не лізьте до ТС з своїми порадами, якщо ви не будували таких "спільних" будинків, тим більше, що він їх і не просить.

Які б не були сусіди, хату можна продати і куити собі іншу чи побудувати ще одну, не робіть з мухи слона.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 94
  • Створено
  • Остання відповідь

хороша тема ...але до 1-2 сторінки . далі ...і читати ні про що ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

радив би ТС все таки розпочати будівництво власної півторачки, хоча б меншої але власної(та й добудувати буде можливість) зробиш перший поверх та й переберешся а з часом і решту завершиш(москва теж не відразу будувалась) за кордоном бачив дуже багато таких сімей, живуть на першому поверсі а другий добудовують але власний будинок, мало того навіть роблять кухню й кімнату і вже перебираються а решту помало добудовують, думаю цілком реально буде перебратись таким чином в першу кімнату з тією сумою що ви оперуєте, до того ж зможете багато зекономити якщо по максимум робіт виконувати власними силами.

ПС. загалом і я зараз саме так і роблю, пройшов різні варіанти і цей найкращий, до зими вїдем. удачі в будівництві.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо фірми будують такі будинки для комерції, то економія там є і суттєва

Ну звичайно є! Продати з однієї ділянки один будинок, чи шість квартир! Тут в ліс не ходи - економія аж зашкалює...

І відчуваючи сарказм в словах пана Нікеля хочу додати, що нікого ні чим не хотів образити! Якщо раптом задів чиїсь почуття, то від щирого серця прошу вибачення!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всегда найдутся эскимосы, которые выработают для жителей Конго инструкцию, как вести себя во время жары.

причем абсолютное большинство эскимосов проживают в трехсот квартирных муравейниках,наверное с высоты виднее :_07:

Поки не прочитав цю тему, проїжджаючись по приватних районах міста, мене завжди мучило питання - "Нафіга люди ставлять 3-5м. паркани з камня, цегли, якої хватило б на 2-3 нових будинки???"

там і будинки коштують від200 тис.у.о про що мова???

deluxkangoo

будівельники підтвердять-немає гіршого ніж приводити до ладу старе і зношене.Набагато легше будуватись з нуля.Хоча,якби щось пристойне в поле зору попало-розглядав би однозначно.

Я мав на увазі не тільки БУ. Я купив невеличкий недобудований будинок на 5 сотах. Закінчити мені хватило 5к уе. Поки що тільки 1 поверх.

вам пощастило,я б теж радістю схопився за такий варіант

Ще одна думка народилась по ходу розмови

Більшість зійшлась на тому,що краще менше,довше будуватись але своє.

Я можу побудуватись і сам,це займе за моїми підрахунками в 1.5-2 рази більше часу до заселення,ніж при запропонованому варіанті.

А час іде і якось вирішувати житлові питання потрібно...

Але ,якщо бажаючі не знайдуться,то так і буде

Загалом балачки набридли,конструктивно налаштованих прошу писати особисто.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сам собі вирішив, шо зароблю 25-30тис у.е куплю ділянку побудую на ній "літню кухню" типу півторачку з гаражом і помаленьку, потихеньку буду будувати будинок.... но сам!

а на рахунок сусідів, то про шо тут говорить, якшо в під"їзді на поверсі лампочкі немає кому вкрутити! і як ліфт зламався, цілий день не працював... був на навчанні, на роботі, прихожу ліфт не працює, мені набридло, набрав я "ліфтьорам в 20:00" а мені жіночка каже шо НІХТО не звонив, і шо я перший і через 15 хв прибув майстер і запустив ліфт... а тут говорите про спільну побудову і спільне проживання!

тільки сам, хоч менше, хоч дорожче но САМ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мені повезло з сусідом, завдяки йому зробили спільну скважину, септика, світло і газ протянули, побудували два гаражі на межі ділянок під одним дахом, скоро ще магістрального газогенератора встановимо, в зв"язку з частими перебоями мережевого електропостачання.

Якщо робив би все сам, то пішло б в 3 рази більше бабла, х.з чи отримав би оперативненько дозвола на те все, а саме головне, що потратив би кучу часу, прийшлося б ще кілька років на квартирі жити, паралельно працюючи і будуючись, а так за зекономлені гроші дороблюю ремонт і скоро планую новосілля :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вам пощастило,я б теж радістю схопився за такий варіант

А я довго не шукав. Такі варіанти трапляються часто. Тільки ціни бувають високі. Люди хочуть заробити, але коли срочно продають, то можна виторгувати до 10к уе і більше. Сусід продає таку, але ціна здається зависока.

Хто б з спеціалістів прикинув в скільки обійдеться ділянка 5 сотих в межах 10 км від міста, коробка накрита, штукатурка, підлога, стеля, двері, вікна, комунікації, документи, щоб зробити кухню, ванну і одну кімнату, щоб вселитися. Може хватить цих грошей. А далі помаленьку. Знайомий вже декілька років живе, в нього ще кімната не поштукатурена, друга тільки поштукатурена і не жила ще. А він і не переживає ще, машину поміняв славуту на іномарку. Поки молодий, ще все попереду. Можна і 10 років будуватись. Я знаю людей, які вийшовши на пенсію, побудували собі самі хату, а потім ще й дітям дві хати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А мені повезло з сусідом, завдяки йому зробили спільну скважину, септика, світло і газ протянули, побудували два гаражі на межі ділянок під одним дахом, скоро ще магістрального газогенератора встановимо, в зв"язку з частими перебоями мережевого електропостачання.

Якщо робив би все сам, то пішло б в 3 рази більше бабла, х.з чи отримав би оперативненько дозвола на те все, а саме головне, що потратив би кучу часу, прийшлося б ще кілька років на квартирі жити, паралельно працюючи і будуючись, а так за зекономлені гроші дороблюю ремонт і скоро планую новосілля :)

Спільна скважина це не спільний будинок. Тай невідомо що в майбутньому вийде. Але деякі речі можна спільними. А про магістрального газогенератора можна конкретніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А про магістрального газогенератора можна конкретніше.

ось такий: UNIVERSAL CC6000XT NG, підключається до магістрального газопроводу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

головне побудуватись до того часу щоб був ще час там пожити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Життя це суцільна стройка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ось такий: UNIVERSAL CC6000XT NG, підключається до магістрального газопроводу

Спасибо. Якби:

При пропаданні 220 він автоматично запускався і переключав ввод на будинок.

А зимою заведеться?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Життя це суцільна стройка.

Хтось строїть шось, хтось - когось...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шукаю такого сусіда :0162:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сусід придбав ділянку, познайомились, випили бутилочку Хортиці під шашличок і слово за слово, вияснилось, що одночасно плануємо будуватись, що було б непогано разом отримати тех. умови на підвід газу, спільного стовба поставити на світло, громовідвід встановити. Потім пісок, щебінь, лісоматеріали почали разом замовляти, економія відчувалась на об"ємах, скидках, та й жінка в сусіда рулить на рахунок моніторингу цін. А скільки разів різного інструменту і робочих позичав в нього :D.

Мені здається, що більшість сусідів доброзичливі і зацікавленні в зменшенні витрат. Звичайно є винятки, але їх не так і багато. Якщо люди замкнені, усього бояться, скептично налаштовані, живуть по принципу "моя хата скраю", то відразу не заладиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чомусь мені здається, що люди,які мають гроші будуватися- не мають часу сидіти на форумі.

Може спробувати оголошення в маршрутках, газетах.?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сусід придбав ділянку, познайомились, випили бутилочку Хортиці під шашличок і слово за слово, вияснилось, що одночасно плануємо будуватись, що було б непогано разом отримати тех. умови на підвід газу, спільного стовба поставити на світло, громовідвід встановити. Потім пісок, щебінь, лісоматеріали почали разом замовляти, економія відчувалась на об"ємах, скидках, та й жінка в сусіда рулить на рахунок моніторингу цін. А скільки разів різного інструменту і робочих позичав в нього :D.

Мені здається, що більшість сусідів доброзичливі і зацікавленні в зменшенні витрат. Звичайно є винятки, але їх не так і багато. Якщо люди замкнені, усього бояться, скептично налаштовані, живуть по принципу "моя хата скраю", то відразу не заладиться.

KILLER, у вас зовсім інша ситуація. одна справа люди купили дві різні ділянки і будують на них окремі будинки, а інша купити одну ділянку і будувати один будинок на дві квартири, а потім все це ділити. повторюсь, з власного досвіду знаю, що другий варіант досить часто є дуже проблемним, оскільки люди в значній мірі залежать одне від одного.

те що вам повезло з сусідом, то чудово. я, н-д, знаю людей, які живуть у приватному секторі. у них 4 сусіди, з кожним із них конфлікт, розпочатий саме сусідами. причини - від досить серйозних до мегамаразматичних. з одними довелось розбиратись у суді, а це час, гроші і нерви. вдаватись у подробиці не буду, але факт залишиться фактом.

загалом ніхто ж не відговорює ТС будуватись, навпаки - це чудово, що є така можливість. проблема у запропонованому ТС форматі будівництва, який є досить ризикованим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

тему ф топку

питання вирішилось :0162:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тему ф топку

питання вирішилось :0162:

як?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...