Перейти до змісту

Шукаю однодумців для будівництва будинку на дві сім'ї

minzdrav84

Рекомендовані повідомлення

Мій знайомий має такий клопіт з будинком на 2 шо капец. Сусіди не живуть там вже роки 3, стіни починають обростати грибком, і в кімнатах повна Ж- ОПА. В дворі безлад після ремонту. Пропонував купити їхню частину то вони ціни скласти не можуть, бідолага мучиться.

Є можливість купити хоть і не велику хатинку чи квартиру то хай це буде своє і власне а не спільне і "геморойне"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 94
  • Створено
  • Остання відповідь

yarik1, ви не зовсім правильно зрозуміли про що мова. у варіанті запропонованому ТС - мінімальна економія фінансів при максимальній залежості від сусідів і у випадку винекнення непорозумінь (% ймовірності тут дуже високий), які можуть перерости у серйозні конфлікти, наслідки можуть бути досить неприємними. у описаних вами варіантах, залежність від сусідів мінімальна, хоча і тут можливі неприємні ситуації, але все ж % ймовірності їх виникнення значно менша.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Описану ТС ситуацію я бачу так: дві споріднені сім'ї (брат з сестрою з сім'ями, наприклад) купують дві суміжні земельні ділянки(2 * 6 соток), обносять спільним забором, розділяють стежкою і будують два дзеркальних будинки на відстані 1-2 м один від одного. Можна навіть під одним дахом. Всьо - профіт. :)

А, і ще! Тут згадували Кайдаша... Наперед домовляються, що дерев-кущів на стежці не саджають. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Від цієї теми таке враження, що бордовцям, які лякають автора теми, сусіди заважають жити одним своїм існуванням. В моєму вулику живе 200-250 сусідо-сімей, більшість з них навіть не здогадуються про моє існування. Нагадаю: ми з ними співвласники одного будинку. Думаєте автор не хотів би мати окреме житло чи обдумував би такий варіант, якби вистачало на окрему хатину? Чи, по вашому, краще все життя жити в чужій (зйомній) квартирі, з десятком сусідів (зверху, збоку, знизу), злякавшись (знову ж таки з ваших слів) однієї спільної стіни і пари метрів труби і кабелю, і одного сусіда, з яким можна познайомитися і взнати один одного ще до початку будь-яких дій?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ніщо так не шкодить здоров.ю українця, як добробут сусіда.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Натомість - за стіною хтось стогне під час бурхливого сексу, діти грають в мяч, голосно кричать коли футбол, працює перфоратор в неділю - хтось вішає поличку, стежка до виходу поросла травою і ніхто не чистить бо не моя черга, і тп, і тд.... + все що Торік наговорив..

більшість з нас живуть так багато років в квартирах і нічого... Не потрібно забувати, що не лише нас сусіди заважають, але що і ми іноді комусь створюємо незручності

Не плутайте грішне з праведним! Мова йдеться не про купівлю КВАРТИРИ, а про власний будинок! При чому будівництво його з "нуля"! А при таких обставинах - не бачу жодної переваги будуватися на двох... І автор мабуть і розглядає саме будівництво власного будинку для того щоб ні самому не створювати комусь незручності, ні отримувати їх від інших. Щоб можна було зранку взяти кружечку з кавою, вийти на подвір"я в труселях, потріпати собаку за вухом, насолодитися промінчиками сонця, а ввечері розпалити кострика і з дітьми посмажити ковбаски.... І при цьому ти нікому не заважаєш, не створюєш проблем. Інакше купуєш квартиру - зранку на кухні кава з бутером і на роботу, ввечері прибіг переспав і на наступний день в тому ж режимі...

Сам живу в будинку і знаю всі "+" та "-" проживання у власному будинку...

Єдина перевага що може бути в описаному автором випадку це коли будинок будується власноруч - силами тих хто буде в ньому проживати, а не найманими працівниками. От тоді чим більше народу - тим легше будувати... Економія в такому випадку буде складати - вартість роботи бригади, бо будматеріали все рівно прийдеться купувати. Як на мене - сумнівна економія...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки не прочитав цю тему, проїжджаючись по приватних районах міста, мене завжди мучило питання - "Нафіга люди ставлять 3-5м. паркани з камня, цегли, якої хватило б на 2-3 нових будинки???"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

deluxkangoo

будівельники підтвердять-немає гіршого ніж приводити до ладу старе і зношене.Набагато легше будуватись з нуля.Хоча,якби щось пристойне в поле зору попало-розглядав би однозначно.

Я мав на увазі не тільки БУ. Я купив невеличкий недобудований будинок на 5 сотах. Закінчити мені хватило 5к уе. Поки що тільки 1 поверх.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ідея непогана, та й не нова, але!... не в нас...

В нас немає того цивілізованого менталітету, як в Європі.

І як би ти грамотно юридично не складав договір, всього не передбачиш... Та й не все можна оформити юридично... Є купа "точєк сапрікаснавєнія" в побуті, які можуть змарнувати життя на довгі роки, і їх не оформиш юридично...

Це знає той, хто вже з таким стикнувся. А хто не стикався, то навіть гадки не має, ЯК може бути складно з поганими сусідами...

Поспілкуватись попередьно з людьми... познайомитись... А люди з роками змінюються... ой як змінюються...

А діти? Як вони потім будуть співіснувати? Ви впевнені, що вони (Ваші і їхні) виростуть такими ж співідейними, толерантними і комунікабельними?

Я б починав будувати своє... Нехай спочатку коробку і одну кімнату, але свою...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б починав будувати своє... Нехай спочатку коробку і одну кімнату, але свою...

+100

В нас одна+ сотка землі, НАШ одноповерховий-однокімнатний будинок - ОДИН власник.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не плутайте грішне з праведним! Мова йдеться не про купівлю КВАРТИРИ, а про власний будинок! При чому будівництво його з "нуля"! А при таких обставинах - не бачу жодної переваги будуватися на двох... І автор мабуть і розглядає саме будівництво власного будинку для того щоб ні самому не створювати комусь незручності, ні отримувати їх від інших. Щоб можна було зранку взяти кружечку з кавою, вийти на подвір"я в труселях, потріпати собаку за вухом, насолодитися промінчиками сонця, а ввечері розпалити кострика і з дітьми посмажити ковбаски.... І при цьому ти нікому не заважаєш, не створюєш проблем. Інакше купуєш квартиру - зранку на кухні кава з бутером і на роботу, ввечері прибіг переспав і на наступний день в тому ж режимі... Сам живу в будинку і знаю всі "+" та "-" проживання у власному будинку... Єдина перевага що може бути в описаному автором випадку це коли будинок будується власноруч - силами тих хто буде в ньому проживати, а не найманими працівниками. От тоді чим більше народу - тим легше будувати... Економія в такому випадку буде складати - вартість роботи бригади, бо будматеріали все рівно прийдеться купувати. Як на мене - сумнівна економія...

у Луцьку вже є предостатньо такого плану будинків, на 4-6 сімей, є і на ГПЗ, і на Чернишевського, і в Боголюбах будується, і люди живуть, смажать ковбаски та не мають проблем. Економія присутня, може не настільки значна, як би хотілося, але є. Вже пройшов час, коли сусіди лізуть у всі сфери життя, зараз ніхто нікого не цікавить, люди роками живуть поряд і навіть не знають як звати один одного. На рахунок труселів - так хто заважає поставити паркан хоча б по груди, щоб не світити ними на всю вулицю. До речі, важливе ще місце розташування будинку - навіть якщо у вас 20 соток, але поряд розташована багатоповерхівка, то став паркан хоч 3 метри з 2-го, 3-го і вище поверхів все буде видно)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Має бути: всі комунікації

:) ставляться стовби на першій лінії. Коли до того гуртожитку все дотягнуть невідомо.

Да і високовольтна лінія не діюча - резерв. Сам під нею живу, але біля Струмівки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да і високовольтна лінія не діюча - резерв. Сам під нею живу, але біля Струмівки.

а що про вашу хату каже обленерго? від леп 10кВ по пуе до межі ділянки, або до будинку - 10м. І пуе в цьому випадку не розділяє леп на основні і резервні.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а що про вашу хату каже обленерго? від леп 10кВ по пуе до межі ділянки, або до будинку - 10м. І пуе в цьому випадку не розділяє леп на основні і резервні.

Не хата, а багатоквартирний будинок. Скільки бабла заніс забудовник в обленерго я не знаю. Але ЛЕП реально проходить над подвір"ям. Поряд є пусті ділянки під нею - то їх здають в довгострокову оренду без права забудови.

edit: Глянув на яндекс картах, може там таки і є 10 метрів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ото загнув - Росія)

Я коли жила на Волі, то мені з вікна видно було будинок барачного типу - не такий кольоровий, але суть по зовнішньому вигляду така ж.

А тут, де працюю (Лілічка не дасть збрехати), вже рік якийсь мужик не може перектити хату, бо сусідка (будинок на двох власників) чогось там вперлась рогом (нюансів не знаю).

Щодо багатоповерхівок - там сусідів не вибираєш - мусиш миритись

Тут же інша ситуація, навіть чоловік з дружиною, коли проходить дика любов розлучаються через побутові моменти, а тут чужі люди, яких самі собі насватали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС чітко і ясно оголосив, що шукає однодумців, тобто лдей з таким самим мисленням та уподобаннями.

Натомість почали активно висловлюватись протидумці..Звісно це їх право,якщо не проти ТС, але

В нас і так всі сидітимуть і чекатимуть, поки хтось рішиться щось робити(типу -не вийде , не зумієш, а як зможеш, то потім жалкуватимеш)

Все це оправдання власної бездіяльності.

Майбутнє в масовій приватній забудові саме за об,єднаними будинками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у Луцьку вже є предостатньо такого плану будинків, на 4-6 сімей,

Перепрошую але це будувалося на комерційній основі. Фірма отримує план будівництва і продає 4-6 сім"ям, які потім живуть разом.... При цьому фірма забудовник заробляє на цьому кошти. Якщо б ТС розглядав з цієї точки зору, то тоді все що він би накрутив на іншій половині зменшило б собівартість власної половини, що дійсно принесло б економію.

В ТС інша ситуація. Він має кошти на пів будинку і будує для себе, а отже чому не зробити на ці кошти окремий, але менший будинок, ще й вийде перспектива розширення його в майбутньому коли виникне потреба і не бачу жодної причини чому в такий проект зазивати другу сторону. Якби ситуація була, що вже є існуюча коробка, яка задорога, завелика для ТС, і от він шукає когось адекватного, щоб цей проект завершити на двох, то тоді - ТАК, все нормально, економія присутня, і позиція ТС - зрозуміла... Але якщо шукати участок, будувати і розробляти з нуля, то трохи дивно для чого запрошувати ще когось....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сусід почав будувати будинок. З часом гроші закінчилися - була закінчена коробка, доволі велика правда. Тоді він продав половину будинку і зараз за ті гроші його добудовує. Тобто спільне будівництво почалося не з початку, а коли був хоч якийсь результат. Імхо так однодумців знайти буде легше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіть у самому прекрасному будинку дитина,якщо вона одна, або велика різниця у віці , коли дощ,сніг сидить вдома одна .Втикає в контакті, псує зір та репутацію,росте егоїстом..А коли приходять зза стінки друзі набагато веселіше, та й потім в колективі не буде проблем.

Гуртом і батька легше бити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС чітко і ясно оголосив, що шукає однодумців, тобто лдей з таким самим мисленням та уподобаннями.

Натомість почали активно висловлюватись протидумці..

Ніхто не є проти, бо таке рішення приймає собі кожен сам. Просто люди з досвідом показують ТС можливі підводні течії, які він придумавши собі таку ідею міг і не передбачити. Часто на перший погляд ідея здається чудовою, а як починаєш глибше копатися, то виявляється, що не все так прекрасно. А тут погляди зі сторони, людей які вже стикалися з подібним. От тут якщо ТС до цього всього буде попереджений, підготовлений, і все рівно прийме рішення продовжувати проект, то можливо в деяких моментах, враховуючи всі вище перелічені зауваження, він поступить інакше ніж планував спочатку і обережеться від деяких можливих наслідків. А отже ми допоможемо йому не наробити помилок, або зменшити ймовірність їх виникнення...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Навіть у самому прекрасному будинку дитина,якщо вона одна, або велика різниця у віці , коли дощ,сніг сидить вдома одна .Втикає в контакті, псує зір та репутацію,росте егоїстом..А коли приходять зза стінки друзі набагато веселіше, та й потім в колективі не буде проблем.

Гуртом і батька легше бити.

Взагалі пост "ні про що".... Друзі можуть прийти як із-за стінки, так і з сусіднього будинку за 10м, так і з іншого кінця міста... важливо щоб ці друзі були...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сусід почав будувати будинок. З часом гроші закінчилися - була закінчена коробка, доволі велика правда. Тоді він продав половину будинку і зараз за ті гроші його добудовує. Тобто спільне будівництво почалося не з початку, а коли був хоч якийсь результат. Імхо так однодумців знайти буде легше.

цікавить, скільки прийшлося переробляти прект, скільки стін розвалити, а скільки добудувати, скільки змін в паспорті на будинок та в БТІ, як облаштували другий вхід, переглянули проблеми з другим санвузлом, котельнею, кухнею, сходами (якщо 2-поверховий) вентканалами та витяжками, підвалом та навіть заїздом на територію. також як оформлення право власності - як окреме житлове приміщення з окремими документами чи як право власності на 1/2 будинку зі всіма витікаючими звідси наслідками.

оце точно зекономив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...і таких вісяків, чемоданів без ручки, в межах 10 км від Луцька - туєва хуча, багато "будівельників" думали - бакс по 5, влупим 250-300 квадратів, без напряга, і обставити залишиться.

проте маячать порожні вікна коробки, вітер шарудить брезентом, заростає бур"яном мур-паркан, і ні туди ні сюди...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цікавить, скільки прийшлося переробляти прект, скільки стін розвалити, а скільки добудувати, скільки змін в паспорті на будинок та в БТІ, як облаштували другий вхід, переглянули проблеми з другим санвузлом, котельнею, кухнею, сходами (якщо 2-поверховий) вентканалами та витяжками, підвалом та навіть заїздом на територію. також як оформлення право власності - як окреме житлове приміщення з окремими документами чи як право власності на 1/2 будинку зі всіма витікаючими звідси наслідками.

оце точно зекономив

будував для себе і для матері - мама відмовилась переїжджати з луцька. Так що у нього був готовий будинок на дві половини. Будинок дерев"яний (десь тут було про коробку за 35 тис. у.о. - по схожій технології будує). Ну щодо права власності, то казати нічого не буду - не вкурсі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...