Onil Опубліковано 22 Травня, 2013 в 19:51 #51 Опубліковано 22 Травня, 2013 в 19:51 Мій знайомий має такий клопіт з будинком на 2 шо капец. Сусіди не живуть там вже роки 3, стіни починають обростати грибком, і в кімнатах повна Ж- ОПА. В дворі безлад після ремонту. Пропонував купити їхню частину то вони ціни скласти не можуть, бідолага мучиться. Є можливість купити хоть і не велику хатинку чи квартиру то хай це буде своє і власне а не спільне і "геморойне"
Karabasbarabas Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:02 #52 Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:02 yarik1, ви не зовсім правильно зрозуміли про що мова. у варіанті запропонованому ТС - мінімальна економія фінансів при максимальній залежості від сусідів і у випадку винекнення непорозумінь (% ймовірності тут дуже високий), які можуть перерости у серйозні конфлікти, наслідки можуть бути досить неприємними. у описаних вами варіантах, залежність від сусідів мінімальна, хоча і тут можливі неприємні ситуації, але все ж % ймовірності їх виникнення значно менша.
Dream Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:15 #53 Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:15 Описану ТС ситуацію я бачу так: дві споріднені сім'ї (брат з сестрою з сім'ями, наприклад) купують дві суміжні земельні ділянки(2 * 6 соток), обносять спільним забором, розділяють стежкою і будують два дзеркальних будинки на відстані 1-2 м один від одного. Можна навіть під одним дахом. Всьо - профіт. А, і ще! Тут згадували Кайдаша... Наперед домовляються, що дерев-кущів на стежці не саджають.
nickel Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:30 #54 Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:30 Від цієї теми таке враження, що бордовцям, які лякають автора теми, сусіди заважають жити одним своїм існуванням. В моєму вулику живе 200-250 сусідо-сімей, більшість з них навіть не здогадуються про моє існування. Нагадаю: ми з ними співвласники одного будинку. Думаєте автор не хотів би мати окреме житло чи обдумував би такий варіант, якби вистачало на окрему хатину? Чи, по вашому, краще все життя жити в чужій (зйомній) квартирі, з десятком сусідів (зверху, збоку, знизу), злякавшись (знову ж таки з ваших слів) однієї спільної стіни і пари метрів труби і кабелю, і одного сусіда, з яким можна познайомитися і взнати один одного ще до початку будь-яких дій?
Nokian Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:38 #55 Опубліковано 22 Травня, 2013 в 20:38 Ніщо так не шкодить здоров.ю українця, як добробут сусіда.
Kostefan Опубліковано 23 Травня, 2013 в 06:09 #56 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 06:09 Натомість - за стіною хтось стогне під час бурхливого сексу, діти грають в мяч, голосно кричать коли футбол, працює перфоратор в неділю - хтось вішає поличку, стежка до виходу поросла травою і ніхто не чистить бо не моя черга, і тп, і тд.... + все що Торік наговорив..більшість з нас живуть так багато років в квартирах і нічого... Не потрібно забувати, що не лише нас сусіди заважають, але що і ми іноді комусь створюємо незручностіНе плутайте грішне з праведним! Мова йдеться не про купівлю КВАРТИРИ, а про власний будинок! При чому будівництво його з "нуля"! А при таких обставинах - не бачу жодної переваги будуватися на двох... І автор мабуть і розглядає саме будівництво власного будинку для того щоб ні самому не створювати комусь незручності, ні отримувати їх від інших. Щоб можна було зранку взяти кружечку з кавою, вийти на подвір"я в труселях, потріпати собаку за вухом, насолодитися промінчиками сонця, а ввечері розпалити кострика і з дітьми посмажити ковбаски.... І при цьому ти нікому не заважаєш, не створюєш проблем. Інакше купуєш квартиру - зранку на кухні кава з бутером і на роботу, ввечері прибіг переспав і на наступний день в тому ж режимі...Сам живу в будинку і знаю всі "+" та "-" проживання у власному будинку...Єдина перевага що може бути в описаному автором випадку це коли будинок будується власноруч - силами тих хто буде в ньому проживати, а не найманими працівниками. От тоді чим більше народу - тим легше будувати... Економія в такому випадку буде складати - вартість роботи бригади, бо будматеріали все рівно прийдеться купувати. Як на мене - сумнівна економія...
Pr0ektant Опубліковано 23 Травня, 2013 в 06:30 #57 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 06:30 Поки не прочитав цю тему, проїжджаючись по приватних районах міста, мене завжди мучило питання - "Нафіга люди ставлять 3-5м. паркани з камня, цегли, якої хватило б на 2-3 нових будинки???"
deluxkangoo Опубліковано 23 Травня, 2013 в 06:50 #58 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 06:50 deluxkangooбудівельники підтвердять-немає гіршого ніж приводити до ладу старе і зношене.Набагато легше будуватись з нуля.Хоча,якби щось пристойне в поле зору попало-розглядав би однозначно. Я мав на увазі не тільки БУ. Я купив невеличкий недобудований будинок на 5 сотах. Закінчити мені хватило 5к уе. Поки що тільки 1 поверх.
jack74 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 07:04 #59 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 07:04 ідея непогана, та й не нова, але!... не в нас...В нас немає того цивілізованого менталітету, як в Європі.І як би ти грамотно юридично не складав договір, всього не передбачиш... Та й не все можна оформити юридично... Є купа "точєк сапрікаснавєнія" в побуті, які можуть змарнувати життя на довгі роки, і їх не оформиш юридично...Це знає той, хто вже з таким стикнувся. А хто не стикався, то навіть гадки не має, ЯК може бути складно з поганими сусідами...Поспілкуватись попередьно з людьми... познайомитись... А люди з роками змінюються... ой як змінюються...А діти? Як вони потім будуть співіснувати? Ви впевнені, що вони (Ваші і їхні) виростуть такими ж співідейними, толерантними і комунікабельними?Я б починав будувати своє... Нехай спочатку коробку і одну кімнату, але свою...
Oksana04 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 07:09 #60 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 07:09 Я б починав будувати своє... Нехай спочатку коробку і одну кімнату, але свою...+100В нас одна+ сотка землі, НАШ одноповерховий-однокімнатний будинок - ОДИН власник.
Saddy Опубліковано 23 Травня, 2013 в 07:48 #61 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 07:48 Не плутайте грішне з праведним! Мова йдеться не про купівлю КВАРТИРИ, а про власний будинок! При чому будівництво його з "нуля"! А при таких обставинах - не бачу жодної переваги будуватися на двох... І автор мабуть і розглядає саме будівництво власного будинку для того щоб ні самому не створювати комусь незручності, ні отримувати їх від інших. Щоб можна було зранку взяти кружечку з кавою, вийти на подвір"я в труселях, потріпати собаку за вухом, насолодитися промінчиками сонця, а ввечері розпалити кострика і з дітьми посмажити ковбаски.... І при цьому ти нікому не заважаєш, не створюєш проблем. Інакше купуєш квартиру - зранку на кухні кава з бутером і на роботу, ввечері прибіг переспав і на наступний день в тому ж режимі... Сам живу в будинку і знаю всі "+" та "-" проживання у власному будинку... Єдина перевага що може бути в описаному автором випадку це коли будинок будується власноруч - силами тих хто буде в ньому проживати, а не найманими працівниками. От тоді чим більше народу - тим легше будувати... Економія в такому випадку буде складати - вартість роботи бригади, бо будматеріали все рівно прийдеться купувати. Як на мене - сумнівна економія...у Луцьку вже є предостатньо такого плану будинків, на 4-6 сімей, є і на ГПЗ, і на Чернишевського, і в Боголюбах будується, і люди живуть, смажать ковбаски та не мають проблем. Економія присутня, може не настільки значна, як би хотілося, але є. Вже пройшов час, коли сусіди лізуть у всі сфери життя, зараз ніхто нікого не цікавить, люди роками живуть поряд і навіть не знають як звати один одного. На рахунок труселів - так хто заважає поставити паркан хоча б по груди, щоб не світити ними на всю вулицю. До речі, важливе ще місце розташування будинку - навіть якщо у вас 20 соток, але поряд розташована багатоповерхівка, то став паркан хоч 3 метри з 2-го, 3-го і вище поверхів все буде видно)))
Dream Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:19 #62 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:19 Как нєльзя кстаті:
RudEAk Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:30 #63 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:30 Має бути: всі комунікації ставляться стовби на першій лінії. Коли до того гуртожитку все дотягнуть невідомо. Да і високовольтна лінія не діюча - резерв. Сам під нею живу, але біля Струмівки.
Dream Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:40 #64 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:40 Да і високовольтна лінія не діюча - резерв. Сам під нею живу, але біля Струмівки.а що про вашу хату каже обленерго? від леп 10кВ по пуе до межі ділянки, або до будинку - 10м. І пуе в цьому випадку не розділяє леп на основні і резервні.
RudEAk Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:44 #65 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:44 а що про вашу хату каже обленерго? від леп 10кВ по пуе до межі ділянки, або до будинку - 10м. І пуе в цьому випадку не розділяє леп на основні і резервні.Не хата, а багатоквартирний будинок. Скільки бабла заніс забудовник в обленерго я не знаю. Але ЛЕП реально проходить над подвір"ям. Поряд є пусті ділянки під нею - то їх здають в довгострокову оренду без права забудови.edit: Глянув на яндекс картах, може там таки і є 10 метрів.
Oksana04 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:47 #66 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 08:47 Как нєльзя кстатіОто загнув - Росія)Я коли жила на Волі, то мені з вікна видно було будинок барачного типу - не такий кольоровий, але суть по зовнішньому вигляду така ж.А тут, де працюю (Лілічка не дасть збрехати), вже рік якийсь мужик не може перектити хату, бо сусідка (будинок на двох власників) чогось там вперлась рогом (нюансів не знаю).Щодо багатоповерхівок - там сусідів не вибираєш - мусиш миритисьТут же інша ситуація, навіть чоловік з дружиною, коли проходить дика любов розлучаються через побутові моменти, а тут чужі люди, яких самі собі насватали.
Nokian Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:04 #67 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:04 ТС чітко і ясно оголосив, що шукає однодумців, тобто лдей з таким самим мисленням та уподобаннями.Натомість почали активно висловлюватись протидумці..Звісно це їх право,якщо не проти ТС, алеВ нас і так всі сидітимуть і чекатимуть, поки хтось рішиться щось робити(типу -не вийде , не зумієш, а як зможеш, то потім жалкуватимеш)Все це оправдання власної бездіяльності.Майбутнє в масовій приватній забудові саме за об,єднаними будинками.
Kostefan Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:26 #68 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:26 у Луцьку вже є предостатньо такого плану будинків, на 4-6 сімей,Перепрошую але це будувалося на комерційній основі. Фірма отримує план будівництва і продає 4-6 сім"ям, які потім живуть разом.... При цьому фірма забудовник заробляє на цьому кошти. Якщо б ТС розглядав з цієї точки зору, то тоді все що він би накрутив на іншій половині зменшило б собівартість власної половини, що дійсно принесло б економію.В ТС інша ситуація. Він має кошти на пів будинку і будує для себе, а отже чому не зробити на ці кошти окремий, але менший будинок, ще й вийде перспектива розширення його в майбутньому коли виникне потреба і не бачу жодної причини чому в такий проект зазивати другу сторону. Якби ситуація була, що вже є існуюча коробка, яка задорога, завелика для ТС, і от він шукає когось адекватного, щоб цей проект завершити на двох, то тоді - ТАК, все нормально, економія присутня, і позиція ТС - зрозуміла... Але якщо шукати участок, будувати і розробляти з нуля, то трохи дивно для чого запрошувати ще когось....
RudEAk Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:26 #69 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:26 Сусід почав будувати будинок. З часом гроші закінчилися - була закінчена коробка, доволі велика правда. Тоді він продав половину будинку і зараз за ті гроші його добудовує. Тобто спільне будівництво почалося не з початку, а коли був хоч якийсь результат. Імхо так однодумців знайти буде легше.
Nokian Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:33 #70 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:33 Навіть у самому прекрасному будинку дитина,якщо вона одна, або велика різниця у віці , коли дощ,сніг сидить вдома одна .Втикає в контакті, псує зір та репутацію,росте егоїстом..А коли приходять зза стінки друзі набагато веселіше, та й потім в колективі не буде проблем.Гуртом і батька легше бити.
Kostefan Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:48 #71 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:48 ТС чітко і ясно оголосив, що шукає однодумців, тобто лдей з таким самим мисленням та уподобаннями.Натомість почали активно висловлюватись протидумці..Ніхто не є проти, бо таке рішення приймає собі кожен сам. Просто люди з досвідом показують ТС можливі підводні течії, які він придумавши собі таку ідею міг і не передбачити. Часто на перший погляд ідея здається чудовою, а як починаєш глибше копатися, то виявляється, що не все так прекрасно. А тут погляди зі сторони, людей які вже стикалися з подібним. От тут якщо ТС до цього всього буде попереджений, підготовлений, і все рівно прийме рішення продовжувати проект, то можливо в деяких моментах, враховуючи всі вище перелічені зауваження, він поступить інакше ніж планував спочатку і обережеться від деяких можливих наслідків. А отже ми допоможемо йому не наробити помилок, або зменшити ймовірність їх виникнення...
Kostefan Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:54 #72 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 09:54 Навіть у самому прекрасному будинку дитина,якщо вона одна, або велика різниця у віці , коли дощ,сніг сидить вдома одна .Втикає в контакті, псує зір та репутацію,росте егоїстом..А коли приходять зза стінки друзі набагато веселіше, та й потім в колективі не буде проблем.Гуртом і батька легше бити.Взагалі пост "ні про що".... Друзі можуть прийти як із-за стінки, так і з сусіднього будинку за 10м, так і з іншого кінця міста... важливо щоб ці друзі були...
Saddy Опубліковано 23 Травня, 2013 в 10:04 #73 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 10:04 Сусід почав будувати будинок. З часом гроші закінчилися - була закінчена коробка, доволі велика правда. Тоді він продав половину будинку і зараз за ті гроші його добудовує. Тобто спільне будівництво почалося не з початку, а коли був хоч якийсь результат. Імхо так однодумців знайти буде легше.цікавить, скільки прийшлося переробляти прект, скільки стін розвалити, а скільки добудувати, скільки змін в паспорті на будинок та в БТІ, як облаштували другий вхід, переглянули проблеми з другим санвузлом, котельнею, кухнею, сходами (якщо 2-поверховий) вентканалами та витяжками, підвалом та навіть заїздом на територію. також як оформлення право власності - як окреме житлове приміщення з окремими документами чи як право власності на 1/2 будинку зі всіма витікаючими звідси наслідками.оце точно зекономив
Deemon Опубліковано 23 Травня, 2013 в 10:09 #74 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 10:09 ...і таких вісяків, чемоданів без ручки, в межах 10 км від Луцька - туєва хуча, багато "будівельників" думали - бакс по 5, влупим 250-300 квадратів, без напряга, і обставити залишиться.проте маячать порожні вікна коробки, вітер шарудить брезентом, заростає бур"яном мур-паркан, і ні туди ні сюди...
RudEAk Опубліковано 23 Травня, 2013 в 11:07 #75 Опубліковано 23 Травня, 2013 в 11:07 цікавить, скільки прийшлося переробляти прект, скільки стін розвалити, а скільки добудувати, скільки змін в паспорті на будинок та в БТІ, як облаштували другий вхід, переглянули проблеми з другим санвузлом, котельнею, кухнею, сходами (якщо 2-поверховий) вентканалами та витяжками, підвалом та навіть заїздом на територію. також як оформлення право власності - як окреме житлове приміщення з окремими документами чи як право власності на 1/2 будинку зі всіма витікаючими звідси наслідками.оце точно зекономивбудував для себе і для матері - мама відмовилась переїжджати з луцька. Так що у нього був готовий будинок на дві половини. Будинок дерев"яний (десь тут було про коробку за 35 тис. у.о. - по схожій технології будує). Ну щодо права власності, то казати нічого не буду - не вкурсі.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.