Перейти до змісту

Шукаю однодумців для будівництва будинку на дві сім'ї

minzdrav84

Рекомендовані повідомлення

будинок на кілька сімей це звісно економно, проте приклад "Кайдашевої сімї" доводить що проблем буде масса.

Скептики завжди були, є і будуть.

З таким підходом багатоквартирних висотних будинків взагалі не будували б, де на поверсі по 4 квартири, сусіди знизу, сусіди зверху... Але чомусь купують квартири і так живе кожна 5-та сім"я в місті.

При розробці проекту, лінію розмежування будівлі та ділянки, між сім"ями, можна зробити хоч вдоль, хоч впоперек, хоч по діагоналі, зводячи до нуля саму можливість зустрічі з сусідами. Сучасні будівельні технології дають можливість влаштування шумо-, віброізоляції на рівні - "хоть з танка стріляй".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 94
  • Створено
  • Остання відповідь

тут пишуть про шум, і куріння ну не смішно реально :) в основному всі живуть в багатоповерхівках і нічого, я розумію коли в людей там "паті на хаті" і нічого страшного якщо там деколи погулять собі, і всі адекватні розуміють що всі хочуть поспати і може в когось діти, чи хтось хворіє...

Думаю на таку кооперацію вже завідома адекватні люди погодяться. Та й можна пободувати просто будинок на 4 сім'ї в Луцьку так будують деякі і нічого живуть, та й не факт що будуть жити разом 100 років і зістараться, може хтось і продасть свою частину комусь.

Та й поки побудується, те се, й жити не буде часу а сваритись тимпаче, так що так і будуть потім 4 пенсіонера жити :) разом веселіше якби там не було, аби адекватні люди були, разом можна і басейн побудувати і все що завгодно, а так думати як тут деякі то взагалі нема чого жити й щось затівати, можна й в будинку крутому купити житло, тебе затоплять скажуть можеш подати на мене в суд, або поцілувати в одне місце... і нічого не зробиш, посудишся пару років, потратиш купу нервів, ну відсудиш там гроші на ремонт, а тій людині пофіг, грошей кури не клюють ще тебе по прколу затопить, ну скучно їй і що тоді?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А можна спробувати зробити все, скажімо, по-християнськи.

Можно, только сейчас слишком много христиан, которые лбы в поклонах разбивают и мозоли на губах от целования икон натирают, а наипать ближнего своего для них - это как два пальца об асфальт. Ведь всё прощено)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант: зараз в межах Луцька будується 5-квартирний будинок. 2-кімнатні квартири загальною площею 60 кв.м.в двох рівнях; на першому поверсі - тераса, на другому лоджія. Має бути: всі комунікації, автономне опалення, стяжка, штукатурка; окрема територія, є можливість поставити гараж. Вартість в описаному вигляді - 4000 грн./кв.м., тобто 30000 $ за квартиру. Можу дати телефон представника забудовника.

вчора там був. Не сподобалось, якась конюшня (ширина метрів 6 між вхідними дверима і балконом). Вже краще взяти будиночки які будуються поруч за 50тис. під ключ. Але проблема з дорогою, комунікаціями, хоча там вже живуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант: зараз в межах Луцька будується 5-квартирний будинок. 2-кімнатні квартири загальною площею 60 кв.м.в двох рівнях; на першому поверсі - тераса, на другому лоджія. Має бути: всі комунікації, автономне опалення, стяжка, штукатурка; окрема територія, є можливість поставити гараж. Вартість в описаному вигляді - 4000 грн./кв.м., тобто 30000 $ за квартиру. Можу дати телефон представника забудовника.

а с верху высоковольтные провода над домом :0157:

потом не удивляйтесь что дети с отклонениями будут рождены

да и для вашего здоровья я не думаю это плюс :0162:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За власним досвідом рекомендую всім всі справи які можливо виконувати самим і розраховувати тільки на себе! Спільний бізнес, спільне проживання, спільне будівництво тільки виглядає зручним та комфортним. Проходить час - люди змінюються, змінюються погляди, змінюється все, а вже пізно пити Боржомі, коли нирки відмовили, і тут починається..... Найближчі люди стають ворогами.... Звичайно є і винятки з щасливим кінцем, але це дійсно "винятки"!!! Все що раніше писалося стосовно, що разом веселіше і басейн можна разом побудувати, то вам нічого не завадить це зробити з сусідами, кумами, друзями, а на своїй території ви все рівно залишаєтеся власником зі своїми поглядами та вимогами і не від кого не залежите!!!

Тому автору побажання бути таким винятком і знайти дійсно споріднені душі, але перед тим ще раз все зважити на 100%!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приклад "Кайдашевої сімї" доводить що проблем буде масса
на старті потрібно скласти договори на побутову тематику: шум в вечірній час, ремонтні роботи з якої до якої години, куріння в будинку, зелена зона навколо будинку, неприпустимість змінювати однією з сторін фасаду під свої смаки, розміщення на фасаді тарілок і т.д. Якщо це все обговорити, підписати і виконувати - все буде як в європах.

Нє вєрю! ) Відколи це наші люди в побуті договорами керуються!? )
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на старті потрібно скласти договори на побутову тематику: шум в вечірній час, ремонтні роботи з якої до якої години, куріння в будинку, зелена зона навколо будинку, неприпустимість змінювати однією з сторін фасаду під свої смаки, розміщення на фасаді тарілок і т.д. Якщо це все обговорити, підписати і виконувати - все буде як в європах.

Нє вєрю! ) Відколи це наші люди в побуті договорами керуються!? )

да це може бути коли в 2-х сімях є адвокати або кваліфіковані юристи, які будуть чекати свого часу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тих заявлених грошей може хватити на окремий будинок, наприклад в Маяках. Рік назад купив. До Проміня 9,5км. Літом їхати 9-10хв, Зимою 15-25. Бачив будинок, що продавався за 34 тис. А продався за 27. На 2 сім'ї я б не рискнув.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

підписати і виконувати - все буде як в європах.

відколи це в нас підписане чітко виконується, невже не зрозуміло що не буде в нас ніколи як у європах менталітет не дозволить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Третина людей, які люблять одне, одного через три роки розлучаються.... А тут зовсім різні люди, яких об"єднує бажання жити в приватному будинку... Завжди буде купа дрібниць, які не увійдуть до найдетальніших договорів, але стануть справжньою проблемою. Всього передбачити на етапі укладання договору ви не зможете.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

,.Моя хата зкраю,, напевно чисто український вислів.

Між тим навіть різні горці перед тим ,як будуватись обирають сусідів.

Бо саме сусіди найперше допоможуть в разі потреби, а потреб сьогодні може бути багато,від позичити сірників- до сокири о 2ій ночі.

Звісно самому треба бути теж нормальною людиною і не лінуватися підняти дупу, побачивши,як сусід застряг у снігу скахімо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сусіди, вони як теща, чим більша між вами відстань, тим більше ти її любиш))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чому майже всі вирішили, що повинні бути якісь проблеми між сусідами. Юридично це легко офрормяється.

1. Земельну ділянку розподіляють порівну(посередині), тобто розділяють 1 акт на 2 рівних, в кожного є державний акт на 3 сотки відповідно і по лінії розподілу перегороджують забором. НІхто не бачить і не знає що в сусіда.

2. Будинок будується посередині земельної ділянки. Можна на початку будівництва розробити документи на будівництво 2-ох квартирного житлового будинку.

При здачі в експлуатацію буде 2 рівнозначних квартири, з окремими входами, окремим підключенням до комунікацій, окремими лічильниками і земельними ділянками розділеними забором. При продажі будь-кого ніякої згоди(дозволу) чи ще якогось погодження від іншої сторони не потрібно. Є окреми держ. акт і документи на квартиру. Все. Чого так багато мови про сусідів. Всі хто живе в приватному секторі їх має.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Переквартира-недо*власний*будинок, якась цікава проміжна ніша...

:)

З.І. Дуже кидається в очі рагульство на кшталт: половина даху в металочерепиці, інша - закопчений шифер.

Будинок на 2 поверхи\4 квартири, фасад однієї з них - ядерно синій, усі нші мають арт-декор - посипане вапно.

Не виключено, що так з часом буде і з дабл-новобудовою, одній "язві" набридне персиковий баранек, захоче баклажановий короїд.

Сусідські діти, іроди, верещать під вікном, і вапщє тісно, небо не таке голубе, трава не достатньо зелена, милий я не хочу вже тут жити... ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Переквартира-недо*власний*будинок, якась цікава проміжна ніша...

:)

Є якесь велике значення, що буде написано в документах на приво власності? Ви їх кожного дня перечитуєте. Можна здати в експлуатацію як житловий будинок і кожному буде належати по 1/2. Так легше буде жити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значить так... руки чесались ще з вечора відповісти всім і одразу,але.оскільки мене поки що обмежують 2 повідомленнями в день,може це і добре :_07:

по порядку

taurus07

елементарна економія на -проект будинку,підведення комунікацій,доставка/купівля стройматеріалів,ділянка(я не відчуваю потреби в 10 сотках,город мені не потрібен) ну і власне будівництво.Над каркасним будинком думайте-це ваше право,я для себе цей варіант виключив :_07:

romaxa11

на рахунок вигідно-не вигідно читайте вище,питання 2-спочатку побудуйтесь таким чином.порахуйте витрати,тоді можна буде говорити і радити більш предметно,Далі " Вигідно - це дві злиті двохповерхові коробки на чотири сім'ї. Стеля одного - підлога іншого і т.д." це вже майже багатоповерхівка,цей варіант теж практично виключений,оскільки зібрати і зорганізувати таку кількість українских людей вважаю за неможливе,тут і з одним проблема...

pro100man

дякую за комплімент голові :_02: Рованці-не далеко,але на мою думку існує проблема з транспортом,дружині поки що авто не придбали-буде їздити на мені :_07: хоча земельні варіанти розглядаємо всі

Karabasbarabas

для того,щоб не виникало проблем у майбутньому,пропонується ПОВНЕ розділення території. І взагалі мова йде про економію на стадії будівництва,єксплуатуватись обидві частини будуть повність автономно

Nokian

не прочитав першого посту,я розумію довгий але все ж таки... :_07:

vanus

шановний,що значить слабо??? і ваші непотрібні підрахунки? Мова взагалі не про це.Концепція ваша-будуйтесь таким чином на здоров я.Знову ж таки,побудуєтесь-тоді запрошуємо з підрахунками витрат і говорити будем більш предметно.

На рахунок другої вашої БЕСПЛАТНОЇ ідеї ... :_07: посміялись ми с дружиною добре.і на тому дякуємо

Ha3aP

явно оптимістична натура :_07: ну що ж як корабель назвати так він і попливе...

Pr0ektant

дякую величезне.Чоловік розуміє про що говорить.Не тільки флудом живемо.На рахунок юридичного оформлення 100% ви праві.

Volyniaka

подивився на фото будинку,почитав далі,десь буду проїзджати поруч-подивлюсь.Якщо вимагається вкладати кошти на стадії будівництва,то однозначно це не наш варіант. Наш кращий :_06:

byiviter

теж дякую!

deluxkangoo

будівельники підтвердять-немає гіршого ніж приводити до ладу старе і зношене.Набагато легше будуватись з нуля.Хоча,якби щось пристойне в поле зору попало-розглядав би однозначно.

Вибачте.кого оминув своєю увагою.

Роблю висновок---основна тенденція розмови виглядає так-а якщо сусіди виявляться г--мно,то як же я буду жити далі??? :_07:

По перше хочу ще раз наголосити,дві половини будуть експлуатуватись абсолютно автономно одна від одної!!!

По друге - хто щось починаючи в свому житті заздалегідь себе налаштовує на негатив (в данному випадку сусіди-г--мно) найчастіше те саме і отримує :_07:

Робіть висновки,і шануйтесь

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Karabasbarabas

для того,щоб не виникало проблем у майбутньому,пропонується ПОВНЕ розділення території. І взагалі мова йде про економію на стадії будівництва,єксплуатуватись обидві частини будуть повність автономно

а поділ буває частковим? прекрасно розумію, що ви хочете зекономити і жити автономно від сусідів, але я вам кажу, про те що можете за свої ж гроші знайти собі проблем на довгі роки вперед, яких вистачить і вам і ще не дай Боже вашим дітям. це тоталізатор, в якому ставка висока, а шанс виграти досить низький. прикро, але реальність саме така

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б взявся за таке діло....так як в мене молода сім'я і нема де жити...Мені здається ідея не погана, але все це потрібно обговорювати.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Роблю висновок---основна тенденція розмови виглядає так-а якщо сусіди виявляться г--мно,то як же я буду жити далі??? :_07:

По перше хочу ще раз наголосити,дві половини будуть експлуатуватись абсолютно автономно одна від одної!!!

По друге - хто щось починаючи в свому житті заздалегідь себе налаштовує на негатив (в данному випадку сусіди-г--мно) найчастіше те саме і отримує :_07:

Як на мене якщо все автономно - то ви економите на одній стіні, на 5-10м труби газ, 5-10м - дроту електроенергії, 5-10м - труби води. Тому що для кожної частини окремі будівельні умови, проекти, лічильники,... ... ... ... окреме БТі , і тп.... Натомість - за стіною хтось стогне під час бурхливого сексу, діти грають в мяч, голосно кричать коли футбол, працює перфоратор в неділю - хтось вішає поличку, стежка до виходу поросла травою і ніхто не чистить бо не моя черга, і тп, і тд.... + все що Торік наговорив...

Тому краще взяти як хтось пропонував вище не 6-8, а 3-4 сотки і побудувати АВТОНОМНЕ невеличке власне житло, а з сусідами налагодити гарні теплі відносини....

Все, що написав, не в образу автору, а моє ІМХО!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене якщо все автономно - то ви економите на одній стіні, на 5-10м труби газ, 5-10м - дроту електроенергії, 5-10м - труби води. Тому що для кожної частини окремі будівельні умови, проекти, лічильники,... ... ... ... окреме БТі , і тп.... Натомість - за стіною хтось стогне під час бурхливого сексу, діти грають в мяч, голосно кричать коли футбол, працює перфоратор в неділю - хтось вішає поличку, стежка до виходу поросла травою і ніхто не чистить бо не моя черга, і тп, і тд.... + все що Торік наговорив...

Тому краще взяти як хтось пропонував вище не 6-8, а 3-4 сотки і побудувати АВТОНОМНЕ невеличке власне житло, а з сусідами налагодити гарні теплі відносини....

Все, що написав, не в образу автору, а моє ІМХО!!!

І ще враховуйте завжди таке.Зекономлені на спільній будівлі кошти ви рано чи пізно заробите,а ось 100 % незалежності в цьому будинку мати ніколи не будете.А це набагато дорожче.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Натомість - за стіною хтось стогне під час бурхливого сексу, діти грають в мяч, голосно кричать коли футбол, працює перфоратор в неділю - хтось вішає поличку, стежка до виходу поросла травою і ніхто не чистить бо не моя черга, і тп, і тд.... + все що Торік наговорив..

більшість з нас живуть так багато років в квартирах і нічого... Не потрібно забувати, що не лише нас сусіди заважають, але що і ми іноді комусь створюємо незручності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всегда найдутся эскимосы, которые выработают для жителей Конго инструкцию, как вести себя во время жары.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

off

Муж – юрист. Жена – юрист.Отец мужа – генеральный прокурор. Мать мужа – судья Конституционного суда. Брат мужа – профессор, доктор юридических наук. Сестра мужа – юристконсульт. Отец жены – руководитель следственного комитета при прокуратуре. Мать жены – судья Высшего Арбитражного суда. Брат жены – заслуженный юрист Сестра жены – адвокат.

Ни дай Бог развод!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давайте підсумуємо. Про що мова на 2 сторінках:

1. Сусіди - скажіть, що в Вас їх немає. Вони є в будь-якому випадку, живете Ви в будинку, квартирі, чи купили 1 гектар землі...

2. квартира чи будинок на 2(4). Якщо хтось захоче перекрасити її в інший ніж фасад колір(а чим че відрізняється від сучасних квартир, що фарбують свої зовнішні стіни в колір, який їм подобається. То що в квартирах нікому зараз забороняється жити.??? Чи всі такі багаті, що можуть собі позволити жити на земельних ділянках по декулька гектарів, щоб сусідів не бачити? Про що мова???).

3. Дуже багато людей купують квартири в 5(9) поверхових будинках в місті, де 50-100 сусідів, що з ним рогбити?

4. Якщо Ви купили земельну ділянку і побудувались, то в Вас сусідів немає?.

Більшість з тих хто рекомендує, як треба жити - живе точно так як описано вище. Ви ж не в космомі живете!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...