Перейти до змісту

Шукаю однодумців для будівництва будинку на дві сім'ї

minzdrav84

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня шановні форумчани. Ми-молода сім'я,шукаємо вирішення житлового питання.З вторинним ринком все зрозуміло,з новобудовами теж несклалося-ціни нереальні.Програма "доступне житло" насправді не є програмою допомоги молодим сім'ям, а є скоріше програмою допомоги жирним забудовникам яким і так досить непогано живеться.Як і скрізь у нашій державі,спасение утопающих-дело рук самих утопающих))

Отже,на нашу думку,залишається один варінт вирішення житлового питання-будуватись.Ми є реалістами,гроші рахувати вміємо,тому розуміємо,що самостійно повноцінний будинок ми не потягнемо.Вирішенням (досить прагматичним і упішним) може стати будівництво будинку на дві сім'ї,з двома окремими входами і повним розділенням території.

План такий.Познайомитись з людьми(сім'єю),які розділяють нашу точку зору.Придбати ділянку,схиляюсь до дубеньського напрямку,за моїми розрахунками 6 соток на все про все повинно вистачити.Побудувати будинок.

Будівництво особисто мене не лякає-оскільки маю досить солідний досвід в цій сфері,отже,принаймні зможу проконтролювати весь процес.

ЦЕ НЕ КОМЕРЦІЙНА пропозиція,тому інші варіанти розглядатись не будуть.

ЦЕ ПРОПОЗИЦІЯ ПАРТНЕРСТВА-скинутись і побудувати собі житло,а не заробити

Бажана квадратура ділянки 6-8 соток,будинок загальною площею 170-180 кв.м,півторачка,поділена на половину по півтора поверхи по 80-90 кв.м. Бюджет до 35-38 тис.$ на сім'.ю. В ці гроші планую вкласти ділянку,накриту коробку+вікна,двері з заведеними в квартиру комунікаціями і розведеним опаленням.Фактично та сама квартира в новобудові тільки з величезною кількістю своїх плюсів.

ВИСНОВОК

Якщо ви молоді,маєте величезне бажання,наснагу вирватись жити за місто(але не дуже далеко),маєте певну кількість матеріальних ресурсів і вас не лякає обьем :0144: роботи,запрошую до знайомства!!!

Прошу обговорювати і задавати питання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 94
  • Створено
  • Остання відповідь

А якщо знайти ще 4-5 однодумців і побудувати типу таунхаус - то зекономиться на спільгих стінах , даху та ділянці.Участок 20 соток я маю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На даний момент часу не знаю що вам відповісти.

З одної сторони зменшуються витрати,з другої-збільшуються ризики.

З одним партнером простіше мати справу,ніж з багатьма...

Принаймні чув що в Луцьку були спроби організувати щось подібне,щоправда на комерційній основі,чим закінчилось не знаю

Хто знає,запрошуємо до діалогу

Впевнений,що здешевити ДУЖЕ сильно не вийде,отже і смислу може бути небагато

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головна проблема - це люди, тут важко спільними зусиллями двері поставити чи кришу поремонтувати в багатоповерхівці.

Тут як варіант:

1. Знайти людей, у кого є гроші, та й ті хто згоден.

1. Знайти ділянку

2. Зробити проект

3. Знайти бригаду (компанію) яка це все правильно побудує

4. Одразу купити всі потрібні матеріали (для нагальних потреб, щоб звести коробку й завести комунцікації.

4. Це все спільно проконтролювати

PS: якось правильно юридично все оформити щоб не було "кидалова".

Тоді набувши досвіду можна й самим статити забудовниками :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А що ви економите на дві сім"ї? Одну стіну? Як на мене вигода сумнівна. Можливо легше комункації домовитись підвести... А з іншого боку посторонній шум, не так свою частину будинку пофарбував, відремонтував, утримує...Я б думав над каркасним будинком. Відносно дешево, і за стіною ніхто не грюкає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я взагалі сумніваюсь в доцільності такого проекту в плані вигоди. Єдина вигода - комунікації, але й там можливо прийдеться робити окремі проекти, щоб в майбутньому один другого не кидав. Чого б зразу не збудувати будинок на 90кв. на 2-3 сотках? Вигідно - це дві злиті двохповерхові коробки на чотири сім'ї. Стеля одного - підлога іншого і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви неправі....У людини правільно працює голова...Звести коробку зі всіма комунікаціями це 20-30відсотків всього діла....Я будував в одессі будинкі на 3-4 сімї...Виходить набагато дешевше і більша площа ніж робити це самому+++у когось можуть бути звязки знайомі і тд...Якщо направити це все на побудову а невигоду одної із сторін то все буде чётко!!!!

Сам наразі думаю про таку ідею...за рованцями зарас продаються ділянки 6-8соток по 4-6тис у.е. думаю недалеко і непоганий варіант для вас

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вирішенням (досить прагматичним і упішним) може стати будівництво будинку на дві сім'ї,з двома окремими входами і повним розділенням території.

з власного досвіду. дуже часто маю справу із земельними ділянками, де стоїть один будинок на дві-три сім"ї. зазвичай такі об"єкти дуже геморні і частенько робота з ними нічим не закінчується по одній простій причині - люди не можуть дійти згоди і сруться, тріпають одне одному нерви, судяться роками, тратять час, гроші і не можуть дійти згоди і не важливо родичі, знайомі, чужі одне-одному люди. були ситуації, коли люди мирно жили все життя, а як дійшло діло до поділу землі, то сварились так, шо готові були одне-одному горло перегризти. до того ж у нас постійно вносяться зміни в земельне законодавство - сьогодні ті поділи кажуть робити так, не встигли доробити, як вам кажуть все переробляти (в кращому випадку), а то і починати все з початку. для себе вирішив, що якщо колись і буду будуватись, то скоріше за все, не в запропонованому ТС форматі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Один будинок замість 5и економить 4 стіни та 4 частини даху. +підвод комунікацій+одна огорожа+економія на опаленні взимку та прохолодніше влітку.+економія на вартості землі.

Єдине що найкраще в такому будинку жити людям з приблизно однаковими уподобаннями , біоритмами та комунікативним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а слабо побудувати маленьку хатку з місцевих матеріалів? 10*6 чи 8*8

30 або 40 шт. у.є. під ключ ( в. т.ч. разом з ділянкою 7-10-15 тис. у.е., тв. опалення 4 тис. у.є., світло 3 тис. у.е.)

а слабо кпити хату в селах до 15 км від Луцька за 20 тис. у.є. з газом, світлом, з ділянкою 24 сотих, з хлівом гаражом і зробити там ремонт покрівлі а далі почуть чуть, по кімнаті.

ось вам безплатна ідея.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

жити за 20 км, тратити на доїзд купу часу, та й дітям не зручно, школа, друзі і так далі... не все так просто, чомусь з сіл сюди в Луцьк основна маса ломиться, а не там осідає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 км від Луцька це зовсім не далеко. Це грубо кажучи як добратись із дпз на крз до місця роботи.

А яка там природа, яке повітря, яка там тишина!!! Багато землі, і садок, і город, і тваринок можна заводити. Та це ж красота.

А так сратись з сусідами будуте з першого дня, воно вам треба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спільне будівництво завжди буде економнішим ніж будуватись самому. Але перед початком будівництва "ініціаторам-співвласникам" потрібно підписати грамотно складений юридичний документ, в якому розписати наміри, домовленості, джерела та графіки фінансування, графіки будівництва, на кого і в якій долі оформлятимуться правовласницькі документи і т.д... , усі можливі варіанти розвитку подій, розкласти все по полицях. Така практика давно застосовується при будівництві величезних ТРЦ, багатоквартирних будинків, житлових районів, де фінансування з одного джерела малоймовірне і задіюється кілька інвесторів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант: зараз в межах Луцька будується 5-квартирний будинок. 2-кімнатні квартири загальною площею 60 кв.м.в двох рівнях; на першому поверсі - тераса, на другому лоджія. Має бути: всі комунікації, автономне опалення, стяжка, штукатурка; окрема територія, є можливість поставити гараж. Вартість в описаному вигляді - 4000 грн./кв.м., тобто 30000 $ за квартиру. Можу дати телефон представника забудовника.

post-5266-0-29259300-1369149582_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Volyniaka, за Іскрою, так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

20 км від Луцька це зовсім не далеко. Це грубо кажучи як добратись із дпз на крз до місця роботи. А яка там природа, яке повітря, яка там тишина!!! Багато землі, і садок, і город, і тваринок можна заводити. Та це ж красота.

тільки як дача. дауншифтінг такий дауншифтінг... )
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Volyniaka, за Іскрою, так?

За ринком "Новий" (вул.Боженка).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наявність ЛЕП поруч з цією "новобудовою"- не фонтан :0157:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант: зараз в межах Луцька будується 5-квартирний будинок. 2-кімнатні квартири загальною площею 60 кв.м.в двох рівнях; на першому поверсі - тераса, на другому лоджія. Має бути: всі комунікації, автономне опалення, стяжка, штукатурка; окрема територія, є можливість поставити гараж. Вартість в описаному вигляді - 4000 грн./кв.м., тобто 30000 $ за квартиру. Можу дати телефон представника забудовника.

дайте номер

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будинок на кілька сімей це звісно економно, проте приклад "Кайдашевої сімї" доводить що проблем буде масса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спільна тільки болячка добра

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Топікастер зазначив: "Познайомитись з людьми(сім'єю),які розділяють нашу точку зору." Тому якщо його Бог навчив розбиратися в людях, то на його ідею чекає 100% успіх. імхо..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приклад "Кайдашевої сімї" доводить що проблем буде масса
на старті потрібно скласти договори на побутову тематику: шум в вечірній час, ремонтні роботи з якої до якої години, куріння в будинку, зелена зона навколо будинку, неприпустимість змінювати однією з сторін фасаду під свої смаки, розміщення на фасаді тарілок і т.д. Якщо це все обговорити, підписати і виконувати - все буде як в європах.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приклад "Кайдашевої сімї" доводить що проблем буде масса
на старті потрібно скласти договори на побутову тематику: шум в вечірній час, ремонтні роботи з якої до якої години, куріння в будинку, зелена зона навколо будинку, неприпустимість змінювати однією з сторін фасаду під свої смаки, розміщення на фасаді тарілок і т.д. Якщо це все обговорити, підписати і виконувати - все буде як в європах.

А якщо комусь доведеться (по різних причинах) продати свою частину, а на їх місце в’їдуть якісь люди яким той договір до дупи?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...все буде як в європах.

А можна спробувати зробити все, скажімо, по-християнськи.

Проте, бачу, робити по совісті тепер не в моді. : ) шануймося.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...