Перейти до змісту

Шукаю однодумців для будівництва будинку на дві сім'ї

minzdrav84

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня шановні форумчани. Ми-молода сім'я,шукаємо вирішення житлового питання.З вторинним ринком все зрозуміло,з новобудовами теж несклалося-ціни нереальні.Програма "доступне житло" насправді не є програмою допомоги молодим сім'ям, а є скоріше програмою допомоги жирним забудовникам яким і так досить непогано живеться.Як і скрізь у нашій державі,спасение утопающих-дело рук самих утопающих))

Отже,на нашу думку,залишається один варінт вирішення житлового питання-будуватись.Ми є реалістами,гроші рахувати вміємо,тому розуміємо,що самостійно повноцінний будинок ми не потягнемо.Вирішенням (досить прагматичним і упішним) може стати будівництво будинку на дві сім'ї,з двома окремими входами і повним розділенням території.

План такий.Познайомитись з людьми(сім'єю),які розділяють нашу точку зору.Придбати ділянку,схиляюсь до дубеньського напрямку,за моїми розрахунками 6 соток на все про все повинно вистачити.Побудувати будинок.

Будівництво особисто мене не лякає-оскільки маю досить солідний досвід в цій сфері,отже,принаймні зможу проконтролювати весь процес.

ЦЕ НЕ КОМЕРЦІЙНА пропозиція,тому інші варіанти розглядатись не будуть.

ЦЕ ПРОПОЗИЦІЯ ПАРТНЕРСТВА-скинутись і побудувати собі житло,а не заробити

Бажана квадратура ділянки 6-8 соток,будинок загальною площею 170-180 кв.м,півторачка,поділена на половину по півтора поверхи по 80-90 кв.м. Бюджет до 35-38 тис.$ на сім'.ю. В ці гроші планую вкласти ділянку,накриту коробку+вікна,двері з заведеними в квартиру комунікаціями і розведеним опаленням.Фактично та сама квартира в новобудові тільки з величезною кількістю своїх плюсів.

ВИСНОВОК

Якщо ви молоді,маєте величезне бажання,наснагу вирватись жити за місто(але не дуже далеко),маєте певну кількість матеріальних ресурсів і вас не лякає обьем :0144: роботи,запрошую до знайомства!!!

Прошу обговорювати і задавати питання.

• Відповідей 94
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

А якщо знайти ще 4-5 однодумців і побудувати типу таунхаус - то зекономиться на спільгих стінах , даху та ділянці.Участок 20 соток я маю.

Опубліковано

На даний момент часу не знаю що вам відповісти.

З одної сторони зменшуються витрати,з другої-збільшуються ризики.

З одним партнером простіше мати справу,ніж з багатьма...

Принаймні чув що в Луцьку були спроби організувати щось подібне,щоправда на комерційній основі,чим закінчилось не знаю

Хто знає,запрошуємо до діалогу

Впевнений,що здешевити ДУЖЕ сильно не вийде,отже і смислу може бути небагато

Опубліковано

Головна проблема - це люди, тут важко спільними зусиллями двері поставити чи кришу поремонтувати в багатоповерхівці.

Тут як варіант:

1. Знайти людей, у кого є гроші, та й ті хто згоден.

1. Знайти ділянку

2. Зробити проект

3. Знайти бригаду (компанію) яка це все правильно побудує

4. Одразу купити всі потрібні матеріали (для нагальних потреб, щоб звести коробку й завести комунцікації.

4. Це все спільно проконтролювати

PS: якось правильно юридично все оформити щоб не було "кидалова".

Тоді набувши досвіду можна й самим статити забудовниками :)

Опубліковано

А що ви економите на дві сім"ї? Одну стіну? Як на мене вигода сумнівна. Можливо легше комункації домовитись підвести... А з іншого боку посторонній шум, не так свою частину будинку пофарбував, відремонтував, утримує...Я б думав над каркасним будинком. Відносно дешево, і за стіною ніхто не грюкає.

Опубліковано

Я взагалі сумніваюсь в доцільності такого проекту в плані вигоди. Єдина вигода - комунікації, але й там можливо прийдеться робити окремі проекти, щоб в майбутньому один другого не кидав. Чого б зразу не збудувати будинок на 90кв. на 2-3 сотках? Вигідно - це дві злиті двохповерхові коробки на чотири сім'ї. Стеля одного - підлога іншого і т.д.

Опубліковано

Ви неправі....У людини правільно працює голова...Звести коробку зі всіма комунікаціями це 20-30відсотків всього діла....Я будував в одессі будинкі на 3-4 сімї...Виходить набагато дешевше і більша площа ніж робити це самому+++у когось можуть бути звязки знайомі і тд...Якщо направити це все на побудову а невигоду одної із сторін то все буде чётко!!!!

Сам наразі думаю про таку ідею...за рованцями зарас продаються ділянки 6-8соток по 4-6тис у.е. думаю недалеко і непоганий варіант для вас

Опубліковано
Вирішенням (досить прагматичним і упішним) може стати будівництво будинку на дві сім'ї,з двома окремими входами і повним розділенням території.

з власного досвіду. дуже часто маю справу із земельними ділянками, де стоїть один будинок на дві-три сім"ї. зазвичай такі об"єкти дуже геморні і частенько робота з ними нічим не закінчується по одній простій причині - люди не можуть дійти згоди і сруться, тріпають одне одному нерви, судяться роками, тратять час, гроші і не можуть дійти згоди і не важливо родичі, знайомі, чужі одне-одному люди. були ситуації, коли люди мирно жили все життя, а як дійшло діло до поділу землі, то сварились так, шо готові були одне-одному горло перегризти. до того ж у нас постійно вносяться зміни в земельне законодавство - сьогодні ті поділи кажуть робити так, не встигли доробити, як вам кажуть все переробляти (в кращому випадку), а то і починати все з початку. для себе вирішив, що якщо колись і буду будуватись, то скоріше за все, не в запропонованому ТС форматі.

Опубліковано

Один будинок замість 5и економить 4 стіни та 4 частини даху. +підвод комунікацій+одна огорожа+економія на опаленні взимку та прохолодніше влітку.+економія на вартості землі.

Єдине що найкраще в такому будинку жити людям з приблизно однаковими уподобаннями , біоритмами та комунікативним.

Опубліковано

а слабо побудувати маленьку хатку з місцевих матеріалів? 10*6 чи 8*8

30 або 40 шт. у.є. під ключ ( в. т.ч. разом з ділянкою 7-10-15 тис. у.е., тв. опалення 4 тис. у.є., світло 3 тис. у.е.)

а слабо кпити хату в селах до 15 км від Луцька за 20 тис. у.є. з газом, світлом, з ділянкою 24 сотих, з хлівом гаражом і зробити там ремонт покрівлі а далі почуть чуть, по кімнаті.

ось вам безплатна ідея.

Опубліковано

жити за 20 км, тратити на доїзд купу часу, та й дітям не зручно, школа, друзі і так далі... не все так просто, чомусь з сіл сюди в Луцьк основна маса ломиться, а не там осідає.

Опубліковано

20 км від Луцька це зовсім не далеко. Це грубо кажучи як добратись із дпз на крз до місця роботи.

А яка там природа, яке повітря, яка там тишина!!! Багато землі, і садок, і город, і тваринок можна заводити. Та це ж красота.

А так сратись з сусідами будуте з першого дня, воно вам треба?

Опубліковано

Спільне будівництво завжди буде економнішим ніж будуватись самому. Але перед початком будівництва "ініціаторам-співвласникам" потрібно підписати грамотно складений юридичний документ, в якому розписати наміри, домовленості, джерела та графіки фінансування, графіки будівництва, на кого і в якій долі оформлятимуться правовласницькі документи і т.д... , усі можливі варіанти розвитку подій, розкласти все по полицях. Така практика давно застосовується при будівництві величезних ТРЦ, багатоквартирних будинків, житлових районів, де фінансування з одного джерела малоймовірне і задіюється кілька інвесторів.

Опубліковано

Як варіант: зараз в межах Луцька будується 5-квартирний будинок. 2-кімнатні квартири загальною площею 60 кв.м.в двох рівнях; на першому поверсі - тераса, на другому лоджія. Має бути: всі комунікації, автономне опалення, стяжка, штукатурка; окрема територія, є можливість поставити гараж. Вартість в описаному вигляді - 4000 грн./кв.м., тобто 30000 $ за квартиру. Можу дати телефон представника забудовника.

post-5266-0-29259300-1369149582_thumb.jp

Опубліковано

20 км від Луцька це зовсім не далеко. Це грубо кажучи як добратись із дпз на крз до місця роботи. А яка там природа, яке повітря, яка там тишина!!! Багато землі, і садок, і город, і тваринок можна заводити. Та це ж красота.

тільки як дача. дауншифтінг такий дауншифтінг... )
Опубліковано

Як варіант: зараз в межах Луцька будується 5-квартирний будинок. 2-кімнатні квартири загальною площею 60 кв.м.в двох рівнях; на першому поверсі - тераса, на другому лоджія. Має бути: всі комунікації, автономне опалення, стяжка, штукатурка; окрема територія, є можливість поставити гараж. Вартість в описаному вигляді - 4000 грн./кв.м., тобто 30000 $ за квартиру. Можу дати телефон представника забудовника.

дайте номер

Опубліковано

Топікастер зазначив: "Познайомитись з людьми(сім'єю),які розділяють нашу точку зору." Тому якщо його Бог навчив розбиратися в людях, то на його ідею чекає 100% успіх. імхо..

Опубліковано
приклад "Кайдашевої сімї" доводить що проблем буде масса
на старті потрібно скласти договори на побутову тематику: шум в вечірній час, ремонтні роботи з якої до якої години, куріння в будинку, зелена зона навколо будинку, неприпустимість змінювати однією з сторін фасаду під свої смаки, розміщення на фасаді тарілок і т.д. Якщо це все обговорити, підписати і виконувати - все буде як в європах.
Опубліковано
приклад "Кайдашевої сімї" доводить що проблем буде масса
на старті потрібно скласти договори на побутову тематику: шум в вечірній час, ремонтні роботи з якої до якої години, куріння в будинку, зелена зона навколо будинку, неприпустимість змінювати однією з сторін фасаду під свої смаки, розміщення на фасаді тарілок і т.д. Якщо це все обговорити, підписати і виконувати - все буде як в європах.

А якщо комусь доведеться (по різних причинах) продати свою частину, а на їх місце в’їдуть якісь люди яким той договір до дупи?

Опубліковано

...все буде як в європах.

А можна спробувати зробити все, скажімо, по-християнськи.

Проте, бачу, робити по совісті тепер не в моді. : ) шануймося.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...