romaxa11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 06:59 #1 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 06:59 Лесь Подрев'янський: “Я зрозумів, чому жлоби полюбляють гламур. Це настільки очевидно. Це фізичний закон, як Ломоносова-Лавуазьє. Жлоб, по суті, – корявий, а гламур – гладенький. Коряве тягнеться до гладенького по природі своїй, як інь до янь, холодне до теплого, мокре до сухого. Це закон. Тут нічого не поробиш. Чим корявіша країна, тим більше в ній гламуру, бо гламур – гладенький, лакований. У Парижі жоден мудак не купуватиме собі сумочку Louis Vuitton за 2 тисячі євро, бо Франція – гладенька країна, тому вона експортує гламур у коряві країни. Адже гладеньке на гладенькому з’їжджає, гладеньке чіпляється лише за коряве”. Антін Мухарський “Гламур – це глянець, лакіровка, брехня, життя, якого насправді немає. Гламура, по суті, тому і не існує, це те, чого немає, фальш. По суті, гламур і є ідеал жлоба. І це природньо, за своєю природою корявий жлоб тягнеться до всього прилизаного, протилежності притягують одне одного: тепле – холодне, сухе – мокре, інь – янь, жлоб – гламур”. Жлобологічна лекція, в якій розписані також і рагулі: Коротко: Хто такий жлоб - це людина, яка займає не своє місце. Був би собі нормальний хлопець в селі, сіяв, орав, але порішав і став міліціянтом, вчителем, прокурором, суддею, начальником, депутатом, президентом - це жлобство. Україна - країна жлобів, де більшість грає чужі ролі, через те грає коряво, тупо, по жлобськи. Поведінка жлоба тваринна, інстинктивна. На місці духовного в нього пустота, він найбільше боїться думати, бо думок немає. Пустота духовна заміщається загарбанням матеріального. Кожен жлоб хоче круту тачку, велику хатищу. Для чого йому такі речі, які в більшості випадків навіть не йдуть йому до лиця, він не знає, не розуміє, головне "хотіти", "володіти".
MrVes Опубліковано 30 Березня, 2013 в 07:01 #2 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 07:01 У жлобо-рагулів сезонне загострення...
romaxa11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 07:31 Автор #3 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 07:31 Унікальний вклад в жлобологію дарували жлоби-священники - перетворити концепцію вселенської любові і спасіння на цинічний бізнес з продажу квазідуховних послуг, досить потужна річ.Отже все за що беруться жлоби руйнується, деформується до невпізнаності, і це природньо: жлоб бачить максимум на відстань 100-200м, там де закінчується паркан його фазенди, і в питаннях стратегічних, вони використовують такий же підхід. Жлобу заборонено заглядати в майбутнє, бо можливо саме в той момент, бабло з під носа може вкрасти інший жлоб.
romaxa11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 09:34 Автор #4 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 09:34 У жлобо-рагулів сезонне загострення... відписав в ЛС
romaxa11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 10:26 Автор #5 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 10:26 Глянув Лурк, там трохи не про це, як приклад: Жлоб — наиболее распространённый подвид быдла, повзрослевший гопник. Жлоб в баченні Антіна не завжди є бидлом, навпаки, в багатьох речах він веде себе протилежно.
romaxa11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 10:42 Автор #6 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 10:42 Як стають жлобами:на прикладі священиків:батьки відправляють 16-річного зелепуху в духовну семінарію з однією метою висвятитись, щоб завжди дитина мала на хліб з маслом і важко не працювала (таких 90% - через що, релігія одна з найжлобніших сфер буття українця);на прикладі міліціянтів:нічого не потрібно робити, зарплата низька, але ненайнижча, лєвандос, годують, вдягають і швидка пенсія - жлоб-міліціянт; і т.д.Система освіти така, що дозволяє людям з вродженою забороною розумової діяльності, здобувати вищу освіту, отримувати дипломи, а до дипломів ще й посади.В маштабах країни ми отримуємо сучасний стан речей.
Tolik_lt Опубліковано 30 Березня, 2013 в 11:06 #7 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 11:06 оооо, які шляхта бесіди веде:-)
romaxa11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 11:07 Автор #8 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 11:07 Поки не в бані З вище описаного, якщо жлоб зайняв чуже (по логіці і природі) місце, комфортно на ньому він буде почуватись в компанії ще більших жлобів - утворюється система жлобства.
difoto Опубліковано 30 Березня, 2013 в 12:02 #9 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 12:02 Поки не в бані А і нема за що Скажу тобі відверто - за той рік-два, що тебе не бачили тут , ти лишився таким самим категоричним у своїх переконаннях, але кардинально змінився у відношенні до співрозмовників, що є добре. (ну хіба що я не знаю, шо ти там МрВесу написав у приват - маю надію, що у вас все ж інтелектуальний двобій, так?)
MrVes Опубліковано 30 Березня, 2013 в 12:16 #10 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 12:16 Скажу тобі відверто - за той рік-два, що тебе не бачили тут , ти лишився таким самим категоричним у своїх переконаннях, але кардинально змінився у відношенні до співрозмовників, що є добре. (ну хіба що я не знаю, шо ти там МрВесу написав у приват - маю надію, що у вас все ж інтелектуальний двобій, так?) Двобою не було. Я одразу отримав летальну моральну травму від Ромахи, який вважає, що я чіпляюся до його постів через те, що 4 роки тому в якісь темі він щось сказав погане про мою кішку З.І. Це не сарказм.
fenmix Опубліковано 30 Березня, 2013 в 12:34 #11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 12:34 Цілком згідний з ТС. Є люди, які раціонально вміють розподіляти матеріальне, а є такі, що хочуть краще, дорожче, якісніше, незважаючи на чужі жертви.Жлоби дійсно є серед простих людей. Ті, які скаржаться на владу і життя, дають хабарі, навіть не намагаються знайти роботу, дізнатися чогось нового. Вони не хочуть нічого змінювати, їм чужий реформаторських дух, але "стабільність" їх повністю влаштовує.
Woman7 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:03 #12 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:03 Як стають жлобами:на прикладі священиків:батьки відправляють 16-річного зелепуху в духовну семінарію з однією метою висвятитись, щоб завжди дитина мала на хліб з маслом і важко не працювала (таких 90% - через що, релігія одна з найжлобніших сфер буття українця);На попередній пост змовчала, тут уже не витримую.Пане Ромакса11, Ви як тісно і довго спілкуєтеся зі священиками і з семінаристами? На підставі Ваших заяв думаю, що зовсім нечасто і зовсім недовго.Смію стверджувати, що переважна більшість семінаристів, не зважаючи на свій юний вік (18-19 років на перших курсах) йдуть у семінарію, щоби глибше пізнати Бога. Далеко не всі висвячуються. Якщо Ви вважаєте служіння священика легким, прошу себе уявити на місці отців, які соборують тяжкохворих (на дому, в онкодиспансері, в тубдиспансері, в хоспісі служать, сповідають, причащають і т. д.), які ховають людей, дітей, в тому числі після аварій або вбивств, в холод і в спеку несуть своє служіння. Так, я веду мову про справжніх священиків - тих, що прийшли до Церкви ради Ісуса, а не ради хліба куса.Якщо ж Вам зустрічалися інші, мені Вас шкода.Щоб оцінити "легкість" священичого служіння, прийдіть, наприклад, до собору на сповідь в неділю або в останній тиждень перед Паскою : чи видасться Вам їхній тягар легким? Думаю, що ні.Будь-ласка, будьте менш категоричним - Вам стане легше жити.Пи. Си. Я не дружина священика і не вчуся (не вчилася) в духовній семінарії.
difoto Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:13 #13 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:13 Woman7, ви тут не так давно, тому пристосовуйтесь, як я вище написав, до надмірної категоричності ромахи11. Чесно сказати - певна гіперболізація сприяє розвитку нейронних функцій, просто ті гіперболи потрібно пропускати крізь певне сито. Це як матюки у сильно "душевній" бесіді - підкреслюють.
romaxa11 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:18 Автор #14 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:18 Я про священиків-жлобів писав Про тих які відвернули від церкви людей більше ніж їх вирізала всяка татарва. Хіба ви таких не зустрічали? Який у 18-19 років світогляд? Це сукупність мрій, гормонів і т.д. Священик - це вчитель, гуру, він повинен вчити, отже його рівень має бути на дві голови вищий ніж будь-кого з прочан. Виконання ритуалів і т.д. - це механіка, б'юрократія церкви, а церква жива спілкуванням розумних людей.
iiron Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:35 #15 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 14:35 Якраз у цьому, Woman7, ви сильно помиляєтесь. Переважна більшість семінаристів, не зважаючи на свій юний вік (18-19 років на перших курсах) йдуть у семінарію далеко не для того, щоби глибше пізнати Бога. Мій товариш там навчався, розповідав дуже багато цікавого. Колись я працював барменом і "отдихающі" в закладі семінаристи ті розповіді підтвердили. Так само смішно стверджувати, що в мєнтуру йдуть щоб боротись зі злочинністю, а у владу щоб турбуватись про добробут громадян.
Woman7 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 15:36 #16 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 15:36 Давайте так: кожен має свій досвід. Я стверджую свої сентенції на підставі того, що знаю сама. Узагальнювати не буду. Прошу і вас, шановні колеги, не узагальнювати Тим паче на підставі розповідей одного (!) товариша. Священиків, які вчинили помилки, зустрічала. "Тих які відвернули від церкви людей більше ніж їх вирізала всяка татарва" - ні. Але не моя функція - судити їх (так само як і нічия окрім Бога). Хороших - набагато більше. Я знаю. Соррі за оффтоп. Тема "Церква і священики" - не сюди, вона набагато ширша і глибша. ІМХО
iiron Опубліковано 30 Березня, 2013 в 19:20 #17 Опубліковано 30 Березня, 2013 в 19:20 Як-що вистачить мужності - можете почитати.
Woman7 Опубліковано 31 Березня, 2013 в 14:14 #18 Опубліковано 31 Березня, 2013 в 14:14 Як-що вистачить мужності - можете почитати.Мужності, дяка Богу, не бракує. Читаю і так ДУЖЕ багато.Перейшла за посиланням. Кинула в Гугель ПІП автора. Ось воно: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87Читати не буду, так само як і інше лайно, якого достатньо в мережі і в світі. Шкода часу.
romaxa11 Опубліковано 31 Березня, 2013 в 16:47 Автор #19 Опубліковано 31 Березня, 2013 в 16:47 Woman7, вам відома постать жлоба-священика, який зареєструвався в РПЦ під ніком Патріарх Кірілл?
waltasar Опубліковано 1 Квітня, 2013 в 09:55 #20 Опубліковано 1 Квітня, 2013 в 09:55 Релігія опіум для народа як казав батюшка ленін. Віра це добре. Але без фанатізма. На данний час церква це прибутковий бізнес.
Woman7 Опубліковано 1 Квітня, 2013 в 10:10 #21 Опубліковано 1 Квітня, 2013 в 10:10 Прошу вас, Ромаксо11, створіть нову тему, щоб не флудити тут - або пишіть мені в приват.Прийміть мою пораду і щодо читання: "Миссионерские письма" Ніколая Сербського. Користь для душі - безсумнівна. Може, ще й деяких стереотипів позбудетеся.Вам - Валтасаре (який промовистий нік!) - також це буде корисним.СОРРІ ЗА ОФФТОП.
ODZER Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 06:05 #22 Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 06:05 спочатку треба боротись з "жлобом" , який сидить в кожному з нас - а тоді, глядиш, і з зовнішніми жлобами боротись не прийдеться , бо вони просто зникнуть...
BuTaP Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 06:46 #23 Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 06:46 спочатку треба боротись з "жлобом" , який сидить в кожному з нас - а тоді, глядиш, і з зовнішніми жлобами боротись не прийдеться , бо вони просто зникнуть...+100500Всі спішать обізвати бидлом і жлобами. А завтра забудуть про свої "лекції"
Ko3bMa Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 06:51 #24 Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 06:51 А завтра забудуть про свої "лекції"Як казав розумний дядько Карлін, "..майте, блжад, власні принципи і дотримуйтесь їх!"Сам намагаюсь так робити, і вам раджу.
Tolik_lt Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 07:00 #25 Опубліковано 2 Квітня, 2013 в 07:00 Надєжда. Жлаби пpоклятиє, я вас нєнавіжу!!! Я б вас всєх pасстpіляла!!!Опанас (пиздить Надєжду). Мовчи куpва, када мужчини pазгаваpівают!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.