Ko3bMa Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 21:02 #26 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 21:02 Куплене в банку золото вартує вкладених грошей (+\- відсоток подорожчання) поки воно знаходиться в межах банка. Зберігати таким чином гроші вигідно хіба що на дуууже тривалий термін, золото зростає в ціні досить повільно, а враховуючи різницю курсу купівлі/продажу можна навіть в "нуль" не вийти.Згідний; навіть власні злитки не всі банки купують назад. Та й хто казав про злитки? Є ще прикраси, але у них цінність росте повільно. Експерти радять унікальні або виготовлені на замовлення. Повторюсь, довіри що до долара, що до євро - немає. Тому або гривня, або альтернатива.В Привата є "копилка" - 15\16% на 6\12 місяців, від 50грн. Але можна зняти відсотки тільки при закінченні терміну. Є й звичайні депозити, із мінімальною сумою в 1к грн. Плюс Приват, в часи 25-26% депозитів, не піднімав ставки вище 17-18%. Аналогічно Ощадбанк. Можна ще придивитись до Аваля, який Райффайзен. До закордонних банків поки що доступу мало.
MrVes Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 21:06 #27 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 21:06 Можна ще придивитись до Аваля, який Райффайзен. До закордонних банків поки що доступу мало.Хе хе.Був у мене депозит в Авалі ... ще й винен їм лишився )))
SunSeth Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 21:16 #28 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 21:16 В Привата є "копилка" - 15\16% на 6\12 місяців, від 50грн.16% на рік, мінімальної суми зараз немає. Різні способи накопичення.
Vadimm Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:22 Автор #29 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:22 SunSeth, так гарно натякаєш на Приват, якому тут присвячені 2 теми в яких гівна стільки що не відмитись... Так, це зручно, але знаю кілька випадків коли знайомі або так і не змогли забрати свої депозити звідти або забирали через суд, тому влазити в це гівно в гарній обгортці не хочу. Тим більше зараз мене з ним нічого не пов"язує, а коли останній раз пов"язувало залишило по собі погані спогади.
Nokian Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:36 #30 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:36 Подобається кому, чи не подобається ПБ є лідером на ринку банківських послуг, до спектру яких інші банки ще не скоро підтянуться.Боюсь від інших банків можуть залишитись ще гірші спогади.
jack74 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:38 #31 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:38 та в них у всіх обгортки гарні
Skorpio76 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:50 #32 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 22:50 1. Класти на короткі депозити (менші %, але у випадку чого можна зняти з меншими втратами) з автоматичною пролонгацією. У випадку введення мораторію на дострокове розірвання депозитів, ваш договір досить швидко стане таким, що закінчився і вимоги мораторію вас не стосуватимуться (хоча у нашій державі логіку дій регулятора важко передбачити)2. Розглянути варіант в залежності від суми 2-3 банки.3. Можна трохи у нац валюті, трохи у інвалюті.Ризиково, але Ощад має непогані варіант - вклад "Депозитний". Оформляєте скажімо на 35 днів - маєте 15% у грн і досить нетривалий строк, через який матемите доступ до грошей без втрат відсотків.P.S. Я б узяв до уваги ще такий фактор, як наявність знайомств у банківській установі, якими можна буде скористатися у випадку якихось форс-мажорів у фін секторі, чи які можуть вчасно попередити про проблеми конкретної фін установи.
nickel Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 23:10 #33 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 23:10 вклад "Депозитний"без поповнення
nickel Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 23:33 #34 Опубліковано 11 Лютого, 2013 в 23:33 Завалялось пару тисяч гривень, хочу не тримати їх дома а покласти на депозит, щоб на них накапали які-небуть відсотки які хоч інфляцію перекриють. Буду поповнювати нерегулярно на суми порядку 100-2000 грн. Коротше щось типу копилки - коли захотів - поповнив, коли захотів - розпотрошив.Переваги:- свобода використання- зручність поповнення і зняття грошей- відсотки- низькі штрафи за дострокове зняттяВибачайте за дилетантські формулювання, слабувато оперую поняттями і термінами банківської справи.Всім наперед дякую за допомогу і поради.Також цікавить схожий вклад, але у валюті (долар, євро). Свобода використання - це поточні рахунки з низькими відсотками. Мене влаштував би місячний вклад з автоматичною пролонгацією, з щомісячними виплатами відсотків та можливістю поповнення. В них відсотки більші, а при достроковому розірванні в таких вкладах втрачаєш відсотки тільки за останній місяць, що не критично. Як бонус хотілось би збільшення відсоткової ставки при автоматичній пролонгації, як в депозиті "30 днів" від Укрексімбанку і безкоштовний інтернет-банкінг (не в курсі чи у всіх він є). Мінус цього депозиту відсутність поповнень. В Приваті викручуємося з дівчиною, яка мене обслуговує, розірванням депозиту, відразу після нарахування щомісячних відсотків і підписанням нового депозиту на більшу суму. Але в Приваті відразу капає 6 відсотків (в доларах), а не 1,5 як в Укрексімі. Хто щось порадить? На разі актуальним є євродепозит.Вадім, подивись депозитний індекс ФУДІ від фінанс.уа, можливо щось підбереш собі.Надежностьопределяется в виде буквенного обозначения от A до F, где А означает наивысшую надежность банка.Доходностьопределяется в виде цифрового значенияот 1 до 6, где 1 означает наивысшую доходность депозита в определенной валюте.
Dream Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 07:13 #35 Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 07:13 Vadimm, на - Аналитический отчет о развитии рынка депозитов населения в банках Украины в январе 2013 года.
Ko3bMa Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 09:26 #36 Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 09:26 Піднімав. У мене був депозит з автоматичною пролонгацією, то в час кризи його продовжили зі ставкою чи то в 21,5 чи 22,5% річних.Минулого року в них були такі відсотки, але тривало це місяці 2-3.
MACCEN Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 09:56 #37 Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 09:56 На тему "форточніків" то просто розумні люди, тіпа ховають енну суму, яку можна найти але трохи потратити часу, а основну ховають.Це по принципу йде такому що в них обмаль часу на пошуки, якщо знайдуть то будуть задоволені уловом і підуть, навіть не подумають ще щось шукати.І в догонку таким людям треба коли ловлять відрізати дві ноги зразу, і все тоді форточніків буде менше, а то як правило вони забирають в людей останнє, а до крутеликів бояться лізти.А де зберігати гроші, так це в банку, якби там не було це надійно, зручно, можна в декільках банках. Якщо збирається енна сума, то купується щось осящаєме, по типу там гаража, який можна продати, чи там нерухомість якась, якась ділянка землі і так далі. Всеодно світ не стоїть на місці будуть купляти і гаражі, і ділянки і так далі...
Vadimm Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 12:53 Автор #38 Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 12:53 Вадім, подивись депозитний індекс ФУДІ від фінанс.уа, можливо щось підбереш собі.Згідно цього індекса варто довіряти Ощаду, Укрексім, Піреус (перший раз чую), РайфайзенАваль... а хвальоний Приват троха в "дупі".З Ощадом - погано що без поповнення (вклад "Депозитний")В Укрексімбанку - якийсь смішний річний відсоток - 3,75% (депозит "Ощадний")В "Райфайзена" - 3 вклади непагані (1, 2, 3) тільки щось різниця не дуже кидається в очі, але можна і поповнювати, і знімати гроші до мінімуму в 2 тисячі грн, і капіталізувати відсотками.
Skorpio76 Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 13:10 #39 Опубліковано 12 Лютого, 2013 в 13:10 З Ощадом - погано що без поповнення (вклад "Депозитний")А Ви плануєте поповнювати кілька разів на місяць? Якщо ні, без особливих проблем можна заключити договір на 32-33 днів, так, що він закінчувався через 1-2 дні після того, як з"являтимуться вільні кошти. Скажімо 10 числа очікуєте надходження 5 тис грн, які бажаєте докласти до попереднього вкладу. В такому разі завбачно передбачаєте строк закінчення попереднього договору на 11 число. Недолік "Депозитного" - це відсутність (наскільки я зрозумів) автоматичної пролонгації і що це Ощадбанк. Хоча сьогодні з жодним банком не можна бути хоч трохи спокійним і впевненим.
MACCEN Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 12:43 #40 Опубліковано 15 Лютого, 2013 в 12:43 Гроші мають приносити гроші, це такий закон грошей.Я просто написав на вскидку, а де без гемора зараз щось будеш мати, ніде.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.