nickel Опубліковано 14 Січня, 2013 в 11:57 #51 Опубліковано 14 Січня, 2013 в 11:57 я хочу сказати, що працював рік офіційно на "дядю", потім звільнився (29.02.2012р) за угодою сторін... по даний час "дядя" винуватий з/п за 2 місяці... щось держава мені нічого не виплатила із гарантій по мінімальній зарплаті!!!!!!!В даному випадку держава тобі нічого й не повинна виплачувати.
Sandro Опубліковано 14 Січня, 2013 в 13:07 #52 Опубліковано 14 Січня, 2013 в 13:07 Написав бізнес-план, але не знаю як його краще презентувати. Як знайти потрібноого інвестора.Оскільки є великий ризик, що можуть забрати готову ідею забезцінь.Можливо хтось має досвід в цій сфері та зможе щось порадити.палка в двух кінцях: і показати/розказати хочу і переживаю щоб не вкрали...Якщо ця ідея дійсно розписата по бізнес-плану, в ній присутній SWOT-аналіз, чітка картинка з логічним висновком - не вкрадуть, бо її треба виростити, чим власне і має займатись автор. А якщо там ідея на три дії знайшов - купив - продав - знайшов, то займіться пошуком не інвестора, а грошей на дану ідею.З приводу інвесторів - ось один з них зі своїми вимогами, правда конкурс завершився, але інформація є.
приїзжа форумчанка Опубліковано 4 Липня, 2015 в 15:03 #53 Опубліковано 4 Липня, 2015 в 15:03 Добрий день всім тут. Сьогодні при роботі у інтернеті я наткнулась на це обговорення теми бізнес-планів. Тема обговорювалась у 2013, але вона не закрита, отже, пару слів: на протязі травня 2014 я розроблювала першу редакцію бізнес-плана (бп) виробництва під певну мету (30 сторінок). Реалізовуватись той бп не став, та це і не планувалось. Я показувала його декільком менеджерам по продажам, вони говорили, що в бп все продумано, але продати бп важко взагалі, легше взятись самому керувати виробництвом. "Продати бп важко..." Так, мій бп розроблений на ринкову ситуацію 2014 року, а уже 2015... Але... Якщо у підприємця виникне слово "але", гадаю - нехай не перший, а другий свій бп він зможе продати. А стосовно пошуку інвесторів - то я зрозуміла, що вони серед усіх, хто навколо нас (в тому числі і в інтернеті, якщо уміти відрізняти шахраїв) і якщо уміло вести розмови з людьми (потенційні "ділові переговори"), то хтось обов'язково зацікавиться пропонованим бізнес-планом (ідеєю). Але перша зацікавленість далеко не завжди приводить до кінцевої мети (взаємовигідної).
RojkFV Опубліковано 5 Липня, 2015 в 08:40 #54 Опубліковано 5 Липня, 2015 в 08:40 Добрий день всім тут. Сьогодні при роботі у інтернеті я наткнулась на це обговорення теми бізнес-планів. Тема обговорювалась у 2013, але вона не закрита, отже, пару слів:на протязі травня 2014 я розроблювала першу редакцію бізнес-плана (бп) виробництва під певну мету (30 сторінок). Реалізовуватись той бп не став, та це і не планувалось. Я показувала його декільком менеджерам по продажам, вони говорили, що в бп все продумано, але продати бп важко взагалі, легше взятись самому керувати виробництвом. "Продати бп важко..." Так, мій бп розроблений на ринкову ситуацію 2014 року, а уже 2015... Але... Якщо у підприємця виникне слово "але", гадаю - нехай не перший, а другий свій бп він зможе продати. А стосовно пошуку інвесторів - то я зрозуміла, що вони серед усіх, хто навколо нас (в тому числі і в інтернеті, якщо уміти відрізняти шахраїв) і якщо уміло вести розмови з людьми (потенційні "ділові переговори"), то хтось обов'язково зацікавиться пропонованим бізнес-планом (ідеєю). Але перша зацікавленість далеко не завжди приводить до кінцевої мети (взаємовигідної).30 сторінок це занадто багато, потрібна скорочена версія на 2-3 сторінки. Помоєму продавати а тимбілше купляти бп це безглузда затія. Довго шукав гроші під свої ідеї, на цьому тижні збираюсь їхати за кордон на заробітки.
приїзжа форумчанка Опубліковано 5 Липня, 2015 в 11:47 #55 Опубліковано 5 Липня, 2015 в 11:47 Добрий день всім тут. Сьогодні при роботі у інтернеті я наткнулась на це обговорення теми бізнес-планів. Тема обговорювалась у 2013, але вона не закрита, отже, пару слів:на протязі травня 2014 я розроблювала першу редакцію бізнес-плана (бп) виробництва під певну мету (30 сторінок). Реалізовуватись той бп не став, та це і не планувалось. Я показувала його декільком менеджерам по продажам, вони говорили, що в бп все продумано, але продати бп важко взагалі, легше взятись самому керувати виробництвом. "Продати бп важко..." Так, мій бп розроблений на ринкову ситуацію 2014 року, а уже 2015... Але... Якщо у підприємця виникне слово "але", гадаю - нехай не перший, а другий свій бп він зможе продати. А стосовно пошуку інвесторів - то я зрозуміла, що вони серед усіх, хто навколо нас (в тому числі і в інтернеті, якщо уміти відрізняти шахраїв) і якщо уміло вести розмови з людьми (потенційні "ділові переговори"), то хтось обов'язково зацікавиться пропонованим бізнес-планом (ідеєю). Але перша зацікавленість далеко не завжди приводить до кінцевої мети (взаємовигідної).30 сторінок це занадто багато, потрібна скорочена версія на 2-3 сторінки. Помоєму продавати а тимбілше купляти бп це безглузда затія. Довго шукав гроші під свої ідеї, на цьому тижні збираюсь їхати за кордон на заробітки.Боже помагай вам за кордоном.
woodwork Опубліковано 6 Липня, 2015 в 05:17 #56 Опубліковано 6 Липня, 2015 в 05:17 Але навіть якщо вони дадуть якусь цінну пораду, це вже великий "+" , ніж тримати бізнес-план у дома і нікому не показувати...Оооооо, родив, я ще у 8-мому пості про це тобі говорив.Figaro і RojkFV - Вас треба за язик тягнути, щоб почути конкретику а без неї навіть порадити щось важко, не то щоб допомогти.Один намікнув, що має частину меблів і бізнес-план і ще невистачає 120 тис. (в мене також є меблі, обладнання швейне, пральне, будівельне, бізнес планів - два вагона з тачкою) дав номер тел. типу дзвоніть мені інвестори. 120 це нетакі й великі грошіІнший носиться з ідеєю, як курка з яйцем, незнає куда б то її пристроїти так щоб бути в шоколаді. Якщо ти знаходиш інвестора то яку ти бачиш свою роль в цьому (закупиш, доставиш, настроїш обладнання? можливо в тебе є приміщення? досвід в рекламній діяльності? будеш персонал наймати і навчати? бухгалтерія?)? Чи якщо інвестор погодиться вкласти гроші він просто вийме з кармана $десятку і скаже ось тобі Figaro за твою ідею.Спробуй знайти щось менш затратніше, $10-15 тис. незациклюйся на одному, необовязково винаходити щось нове, прибуток може приносити і звичайні ідеї, саме просте: купи на поліссі дошку свіжопиляну сосну, по 600 грн куб, 100 кубів, поскладай на участку (чи де небудь щоб непокрали) пролежавши весну-літо-осінь вона стане сухою ціна якої 1000-1600 грн куб все просто і геніально без всяких га.но-планів, обладнання і великих інвестицій таких ідей - море.Дещо поправлю, з кругляком за таку ціну, тобто краденим, або без документів, вам до першого даішника і бізнес план накрився. З документами кругляк вартує дуже дорого. Далі йдемо, погрузка/вигрузка кругляка на місці, на пилорамі, на вашому участку вартує грошей, навіть якщо то ви самі робите то час ваш теж рахувати треба. Далі пальне транспорту туди-сюди, з лісу, на ту ж пилораму і на той же участок. Хлопцям на пилорамі теж зп платити треба, щоб кругляк дошкою став, переелади нарізати, накриття придбати тощо. Ось приклад: кругляк 10кубів по 600, погрузка на вантажівку 500грн, вигрузка на пилорамі 500грн, дорога до пилорами, орієнтовно полісся, нехай 50км/10грн в одну сторону (десятитонником) тобто ще 1000, на пилорамі 200грн/м³, тобто ще 2000 та і вийде з 10кубів десь 7м³ , тепер грузим знову у вантажівку, 200 везем нехай за 20км на участок для сушки, ще 400, розвантажуємо та перекладаємо 200грн, накриття нехай 500грн. Рахуємо, орієнтовно 11тис. грн за 7 м³ виходить півтори тисясі за куб свіжопила, причому з ризиками втратити сировину, даішники та злодії. Так, дорога може бути чуть менша, погрузка чуть дешевша, але ці показники розбивайте на 10 кубів кругляка і кінцева ціна лиш трішки зміниться. Шкура вичинки не стоїть. Врахуйте що ви вкладаєте свої кошти і заробляєте на природній сушці десь до 500грн/м³, при цьому це 30%від вартості куба вкладених грошей, тепер розбийте на 6місяців оті 30%, тобто 500грн*7м³ =3500грн/6міс=583гон/міс, ще треба продати то все.
nickel Опубліковано 7 Липня, 2015 в 07:27 #57 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 07:27 Є така думка, що ті бізнес-плани, які люди намагаються продати, нічого не варті. Я думав-думав і прийшов до висновку, що це не зовсім правильно - людина ж працювала. Почав думати скільки я готовий заплатити за них. Так от на мою думку вони вартують стільки ж як реферат чи курсова, не більше. Спробуйте переконати мене в протилежному
Nokian Опубліковано 7 Липня, 2015 в 07:41 #58 Опубліковано 7 Липня, 2015 в 07:41 Віддаю ідею даром.Виготовляти та продавати пляшки літр, півтора, два літра під молоко, яке продають селяни на базарах.Можна і під сметану.По 50 коп, а то і по гривні вони купуватимуть їх, бо в такій пляшці продавтиметься молоко набагато краще, ніж у невідомо звідки взятих.
Figaro Опубліковано 9 Липня, 2015 в 16:35 Автор #59 Опубліковано 9 Липня, 2015 в 16:35 Є така думка, що ті бізнес-плани, які люди намагаються продати, нічого не варті. Я думав-думав і прийшов до висновку, що це не зовсім правильно - людина ж працювала. Почав думати скільки я готовий заплатити за них. Так от на мою думку вони вартують стільки ж як реферат чи курсова, не більше. Спробуйте переконати мене в протилежному А ти писав бізнес-план? Продавав чи може купував? Справжній бізнес-план, якщо в ньому описана вся суть дійсно нового бізнесу та все "розжовано" і автор відповідає за кожну цифру в ньому, коштує напевно трохи більше за реферат.
nickel Опубліковано 9 Липня, 2015 в 16:39 #60 Опубліковано 9 Липня, 2015 в 16:39 А ти писав бізнес-план? Продавав чи може купував? Справжній бізнес-план, якщо в ньому описана вся суть дійсно нового бізнесу та все "розжовано" і автор відповідає за кожну цифру в ньому, коштує напевно трохи більше за реферат.І скільки ти продав бізнес-планів, а скільки купив?Віддаю ідею даром.Виготовляти та продавати пляшки літр, півтора, два літра під молоко, яке продають селяни на базарах.Можна і під сметану.По 50 коп, а то і по гривні вони купуватимуть їх, бо в такій пляшці продавтиметься молоко набагато краще, ніж у невідомо звідки взятих.Такі пляшечки вже давно продають, тільки чомусь купують їх лише продавці квасу і живого пива.
Oksana04 Опубліковано 9 Липня, 2015 в 16:43 #61 Опубліковано 9 Липня, 2015 в 16:43 Віддаю ідею даром.Виготовляти та продавати пляшки літр, півтора, два літра під молоко, яке продають селяни на базарах.Можна і під сметану.По 50 коп, а то і по гривні вони купуватимуть їх, бо в такій пляшці продавтиметься молоко набагато краще, ніж у невідомо звідки взятих.Такі пляшечки вже давно продають, тільки чомусь купують їх лише продавці квасу і живого пива.І коштують вони більше 1,0 грн. І бабульки купувати їх не будуть, бо є дармові з барів/смітників, а молоко і так купують.
приїзжа форумчанка Опубліковано 10 Липня, 2015 в 17:45 #62 Опубліковано 10 Липня, 2015 в 17:45 Є така думка, що ті бізнес-плани, які люди намагаються продати, нічого не варті. Я думав-думав і прийшов до висновку, що це не зовсім правильно - людина ж працювала. Почав думати скільки я готовий заплатити за них. Так от на мою думку вони вартують стільки ж як реферат чи курсова, не більше. Спробуйте переконати мене в протилежному Не знаю чи переконаю, але ви мене "зачепили": я працювала місяць і виклала у своєму бп 2014-го практично всі результати роботи. По певним причинам я майже не намагалась його продати. Але впевнена, що мій бп був корисним у 2014. Принаймі він міг зекономити час потенційного покупця на пошуки поточних відповідей, не голослівно а фактами показував становище на ринку. Це по-вашому по ціні курсової?
nickel Опубліковано 10 Липня, 2015 в 17:55 #63 Опубліковано 10 Липня, 2015 в 17:55 Не знаю чи переконаю, але ви мене "зачепили": я працювала місяць і виклала у своєму бп 2014-го практично всі результати роботи. По певним причинам я майже не намагалась його продати. Але впевнена, що мій бп був корисним у 2014. Принаймі він міг зекономити час потенційного покупця на пошуки поточних відповідей, не голослівно а фактами показував становище на ринку. Це по-вашому по ціні курсової? Так. Ви можете і рік часу потратити, а хтось зробить аналогічну роботу за день. Затрачений час - не може бути критерієм для оцінки такої роботи. Хіба що будемо оцінювати не по часу, а по кількості символів, але так реферати і курсові оцінюють. Ви різницю між "міг зекономити" і "зекономив" відчуваєте? Зекономив 3 000$, отже ціна цьому 3 000 доларів. Міг зекономити 3 000 доларів, але не зекономив. Тобто зекономив 0 доларів. Ціна цьому 0 доларів.
Vadimm Опубліковано 10 Липня, 2015 в 18:04 #64 Опубліковано 10 Липня, 2015 в 18:04 На мою думку бізнес-план треба писати під себе, у тій сфері у якій шариш, до якої руки лежать і потяг присутній. А для купленого бізнес-плану треба ще й директора купувати.
приїзжа форумчанка Опубліковано 11 Липня, 2015 в 12:20 #65 Опубліковано 11 Липня, 2015 в 12:20 Не знаю чи переконаю, але ви мене "зачепили": я працювала місяць і виклала у своєму бп 2014-го практично всі результати роботи. По певним причинам я майже не намагалась його продати. Але впевнена, що мій бп був корисним у 2014. Принаймі він міг зекономити час потенційного покупця на пошуки поточних відповідей, не голослівно а фактами показував становище на ринку. Це по-вашому по ціні курсової? Так. Ви можете і рік часу потратити, а хтось зробить аналогічну роботу за день. Затрачений час - не може бути критерієм для оцінки такої роботи. Хіба що будемо оцінювати не по часу, а по кількості символів, але так реферати і курсові оцінюють. Ви різницю між "міг зекономити" і "зекономив" відчуваєте? Зекономив 3 000$, отже ціна цьому 3 000 доларів. Міг зекономити 3 000 доларів, але не зекономив. Тобто зекономив 0 доларів. Ціна цьому 0 доларів. Так, є люди, які миттєво митикують і висновки моєї місячної роботи побачать зразу. Але я бачу проблему "продажів ідей і бізнес-планів" на "своїй хвилі": Ось в 2014 я розробила бп, не під себе, а на продаж. Я отримала певний досвід спілкуючись з виробниками, оптовиками, інвесторами, т.д. Якщо я в цьому році розроблю під продаж наступний бп (я чи моя фірма), в наступному році ще - це вже буде професійна розробка бп. Особисто я витрачаю гроші на консультації у різних професіоналів і ніколи не шкодувала про це.
MACCEN Опубліковано 11 Липня, 2015 в 12:43 #66 Опубліковано 11 Липня, 2015 в 12:43 Поки ви напишете бізнес план вашу ідею вже давно реалізують - ца аксіома сучасного життя.Проблема що в нас майбутні інвестори, це бувши таможеніки, сбушнікі, чиновники, та інша шушваль яка тільки й вміє де б то замутити, або урвати, тому яка б ваша ідея не була класна, вони на це не погодяться, бо їм треба вже і одразу.Тому план треба писати під конкретного майбутнього інвестора - може навіть це будуть ваші друзі, зробіть презентацію, скинуться по пару гривень (може у вас їх багато) і може все запрацює.
RojkFV Опубліковано 22 Вересня, 2015 в 16:15 #67 Опубліковано 22 Вересня, 2015 в 16:15 Є така думка, що ті бізнес-плани, які люди намагаються продати, нічого не варті. Я думав-думав і прийшов до висновку, що це не зовсім правильно - людина ж працювала. Почав думати скільки я готовий заплатити за них. Так от на мою думку вони вартують стільки ж як реферат чи курсова, не більше. Спробуйте переконати мене в протилежному Не знаю чи переконаю, але ви мене "зачепили": я працювала місяць і виклала у своєму бп 2014-го практично всі результати роботи. По певним причинам я майже не намагалась його продати. Але впевнена, що мій бп був корисним у 2014. Принаймі він міг зекономити час потенційного покупця на пошуки поточних відповідей, не голослівно а фактами показував становище на ринку. Це по-вашому по ціні курсової? Спробуйте втілити в життя хоча б один з своіх бізнеспланів, тоді побачите чого він " вартий") Без образ)
Гість rl72 Опубліковано 13 Жовтня, 2015 в 19:05 #68 Опубліковано 13 Жовтня, 2015 в 19:05 Свирид Опанасович4 год · Начав дід з деяких пір купувати, по возможності, українське.С целью підтримати, так сказать, вітчизняного проізводітєля своєю трудовою копійкою.Оказалося, що це таки інтересна ігра – шукати українські аналоги іноземним товарам.І ви знаєте – таки є. Не те, щоб дуже багато, але є. Треба, правда, перерити спершу тонни китайського, але знайти можна і наш хороший товар. Мова зараз не про широко відомі українські бренди, а про продукцію малого й середнього бізнесу, про яку рекламу в телевізорі не крутять. Бо в малого бізнесу нема на ту рекламу грошей.Недавно я розказував, як спеціально їздив у Чернігів, щоб купити українську гімнастичну перекладину. Зроблену аматором цього виду спорту, який зараз воює в АТО. Так я отій перекладині досі нарадуватися не можу – надьожна і красіва.Потом купив гімнастичні накладки у іншого, українського ж проізводітєля. По ній в мене вопроси всьо ж таки є, хотя якість їхня дуже непогана. Во всяком случаї зроблені ті накладки з натуральної шкіри вищої проби. І саме інтересне – шиє їх обичний хлопець-турнікмен, який поставив собі за мету заполнить зіяющу пустоту цього виду товару на вітчизняному ринку. Заповнив. Розкрутився, висилає ті накладки по всій Україні. Молодець хлопчина.Так до чого це я кажу… Правітєльство котрий год заставляє Європу купити в України якісь самальоти увеліченной конструкції, но Європа оті самальоти чогось купувати не хоче. А от продукцію нашого малого бізнесу ніхто в Європу проштовхувать не собирається.Інтєресно, шо і представітєлі галасливої плеяди малих і середніх бізнесменів України йти в Європу із своїм товаром чогось стісняються. От як влаштувати Майдан в центрі Києва з грохотом на весь світ, то не стіснялися. А виводити свою продукцію на європейські ринки соромляться. І це при тому, що більше року ЄС свої ринки відкрив на умовах односторонніх преференцій для українських товарів. Відкрив і жде. Но не йдуть з України товари чогось. Странні люди, оті українці – думають єврочиновники. Бо вони, наївні, не понімають, шо лаяти власть приємніше і цікавіше, чим засукати рукава і виготовити продукт європейського образца. Який потім продати в ЄС за хороші гроші.Мій пост не до тих, хто любить возлєжа на пролежаному дивані рассуждать, шо жізнь хренова. А до тих, які щось роблять, виробляють, крутяться і знають, що рано чи пізно жде їх великий успіх.Осьо тут є в ЄС такий спеціальний портал, де можна поінтєресуваться, як вийти із своєю продукцією на ринки ЄС. Цілий підручник. Почитайте, може якісь мислі у вас нащот експорту свого товару появляться.І не треба нічого боятися чи соромитися. Не святі горшки ліплять.exporthelp.europa.euexporthelp.europa.eu
sasha Опубліковано 14 Жовтня, 2015 в 05:42 #69 Опубліковано 14 Жовтня, 2015 в 05:42 Віддаю ідею даром.Виготовляти та продавати пляшки літр, півтора, два літра під молоко, яке продають селяни на базарах.Можна і під сметану.По 50 коп, а то і по гривні вони купуватимуть їх, бо в такій пляшці продавтиметься молоко набагато краще, ніж у невідомо звідки взятих.В 2009 году я работал на предприятии випускающем газированую воду. Была там и линия для производства бутилки. Себестоимость бутилки была больше гривны, и это при курсе бакса в 8грн...В этом году, на старом рынке, в павильйоне где молоко продают, я был свидетелем такой картины: идет женщина с тюками б/у бутилок, в след ей кричит одна продавщица молока: - По чём бутилки брали?Ответ:- 8грн за 20 штук.
hanuileri Опубліковано 10 Листопада, 2015 в 19:49 #70 Опубліковано 10 Листопада, 2015 в 19:49 Я увлекаюсь handmade. Решила сделать себе визитку. Хочу чтоб она была многофункциональная, ну чтоб не сразу выкинули, типа пусть полежит, а вдруг пригодиться) Календарик на визитке может пригодиться кому нибудь? Может кто посоветует креативную визитку? У меня довольно много визиток с календариками лежит и не выкидываю именно из-за него. По этому думаю стоит. А если надо креативно оформить - лучше в типографию за этим обратиться, знаю что dpi.ua неплохо свою работу делают. Готовый заказ отправляют перевозчиками "Новая почта", "Гюнсел", но правда доставка не бесплатная.
woodwork Опубліковано 21 Листопада, 2015 в 14:15 #71 Опубліковано 21 Листопада, 2015 в 14:15 Шукаю інвестора, бізнес успішно працює на ринку близько 8років, планується вихід на новий рівень та на більш глобальні масштаби. Інвестиції спрямовані на модернізацію виробничих потужностей тощо. Бюджет інвестицій від 100к$. Про деталі, окупність, строки та умови лише в пп платоспроможним особам.
Sevaseva111 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 07:11 #72 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 07:11 Багато народу, як і я, не дуже добре шарять у тому, як правильно розписати бізнес ідею, та як іти у правильному напрямку. Я сам і досі не розумію , як деякі люди можуть тримати у голові так багато дрібниць стосовно економіки та бізнесу. Якщо такі як я тут є, раджу звернутися за допомогою до спеціаліста, з яким я вже працюю не перший рік. Андрій Виклюк. Ніколи не підводить.
la20 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 07:33 #73 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 07:33 23 хвилин тому, Sevaseva111 сказано: Багато народу, як і я, не дуже добре шарять у тому, як правильно розписати бізнес ідею, та як іти у правильному напрямку. Я сам і досі не розумію , як деякі люди можуть тримати у голові так багато дрібниць стосовно економіки та бізнесу. Якщо такі як я тут є, раджу звернутися за допомогою до спеціаліста, з яким я вже працюю не перший рік. Андрій Виклюк. Ніколи не підводить. ти у мами археолог
Zalepok44 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 08:14 #74 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 08:14 41 хвилин тому, la20 сказано: ти у мами археолог Це просто реклама. Бач коли профіль створений і куда ссилка
la20 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 08:16 #75 Опубліковано 28 Червня, 2017 в 08:16 Щойно, Zalepok44 сказано: Це просто реклама. Бач коли профіль створений і куда ссилка я в курсі. хотів дописати безпалівний археолог, але написав просто археолог Останнім часом почастішали такі археологи-рекламщики.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.