Перейти до змісту

Автомобільна аварія (потрібна порада)


bytheway

Рекомендовані повідомлення

Шановні юристи.

Потрібна ваша допомога.

Людина на Таврії попала в автомобільну аварію. Інша машина - Форд. Пошкодження незначні, але певна сума за ремонт набігає. Таврія не застрахована.

Даїшники кажуть що вона винна. Призначено суд в Ківерцях (водій звідти, тобто, за кермом був не власник). На коли невідомо.

Справа ускладнюється ще й тим, що дана людина - інвалід (ДЦП, ледь ходить). Живе сама в смт. Торчин.

Її ім"я Неля Гергель (відома художниця, доречі). Наразі, не має навіть як в суд подати заяву щоб її допустили в якості свідка.

Сама водити автомобіль не може. Просила іншу людину допомогти. Тепер (у разі визнання винним) водій муситиме покривати збитки. Він теж чоловік далеко не заможний.

Що робити? Як їм себе захистити? Яка послідовність дій?

Може хтось взявся би, на громадських засадах, допомогти в цій справі?

Наперед дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь
... Таврія не застрахована...
Це зрозуміло, ніхто Таврію не страхував би, але це не має відношення до данної проблеми... Мала бути наявна ОСЦВ - Обов'язкове страхування цивільної відповідальності. По ній страхова і покриє ушкодження Форду (при "нульовій" франшизі). А якщо їздили з порушенням, без данної страховки, то нікуди не дінешся, доведеться відшкодовувати з власної кишені...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Людина на Таврії попала в автомобільну аварію. ... Призначено суд в Ківерцях (водій звідти, тобто, за кермом був не власник).

Справа ускладнюється ще й тим, що дана людина - інвалід (ДЦП, ледь ходить). Живе сама в смт. Торчин....

Заплутали :)

Тобто Власник Таврії - "дана людина - інвалід (ДЦП, ледь ходить). Живе сама в смт. Торчин..", так?

А водій, котрий на той момент був за кермом і попав в дане ДТП, - "чоловік далеко не заможний" і проживає в Ківерцях, так?

Тепер,

"Справа ускладнюється ще й тим, що дана людина - інвалід (ДЦП, ледь ходить). Живе сама в смт. Торчин.

Її ім"я Неля Гергель (відома художниця, доречі). Наразі, не має навіть як в суд подати заяву щоб її допустили в якості свідка." " Як їм себе захистити? "... Кому "їм" і від кого захистити? Якщо дійсно скоєне ДТП по вині згаданого водія (і це визнав сам водій, і це постановить суд), то й відповідати йому. (Чи водій не згідний, що це ДТП по його вині?)

Нелі Гергель це не стосується, для чого їй бути свідком на суді? Чи вона була в авто на момент ДТП? Якщо була, то її, як свідка, мали вписати в протокол на місці ДТП, і водій мав це вказати, коли писав пояснення в ДАІ.

.... мало інформації, щоб щось радити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...Що робити?... Яка послідовність дій?
Якщо є якісь підстави бути не згодним з передбачуваним заочним рішенням суду (тобто, якщо водій не згідний, що він винен, і Вам здається, що суд можуть провести без нього), то в першу чергу водій повинен піти в суд і написати "КЛОПОТАННЯ про відкладення розгляду справи".

Хоча, зазвичай, на засідання суду по ДТП винних викликають. І там прямо в залі суду водій може усно подати це клопотання (при необхідності).

Для подачі такого клопотання потрібно обміркувати причини, щоб чітко їх сформулювати.

Крім цього, можна подати Клопотання про надання права на захист (щоб теж відтягути час і знайти адвоката - при необхідності)

Типові зразки я додаю, може згодяться...

Ну а далі - як вже там ситуація....

P.S. Я не юрист, просто трохи читаю ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі то потерпілому (форду) якщо винуватець був без страховки має платити МТСБУ(Моторно транспортне страхове бюро України), а потім в регресному порядку стягуватимуть ці гроші через суд з винуватця. Якщо водій таврії в протоколі написав що він згідний з тим що порушив ПДР, суд може відбутись без його участі, так дуже часто практикують судді.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі то потерпілому (форду) якщо винуватець був без страховки має платити МТСБУ(Моторно транспортне страхове бюро України)...
це якщо хоча б в потерпілого є ОСЦВ. А якщо і він його не має, то це вже інша нудна пісня...

Что делать, если пострадавший без страховки?

В последнее время ко мне все чаще обращаются люди, попавшие в ДТП не по своей вине, с вопросом, как правильно компенсировать нанесенный ихнему автомобилю ущерб. В свою очередь я спрашиваю, есть ли у них страховка каско осаго или страховки нет вообще. Что удивительно, в Киеве до сих пор многие водители ездят вообще без страховки. Отчасти это можно понять, поскольку авто каско стоит немалых денег. А многочисленные негативные отзывы о страховых компаниях вообще не стимулируют купить полис каско. Однако, почему автовладельцы не приобретают полис осаго, понять сложно. Ведь стоит он относительно недорого, но дает ряд серьезных преимуществ.

Факт остается фактом. Человек попадает в ДТП, страховка каско отсутствует, т.е. обратиться в страховую компанию за получением денег он не может. В этом случае возможны три варианта, как компенсировать ущерб после ДТП:

1. У виновника происшествия есть полис осаго (обязательное страхование гражданской ответственности). В этом случае пострадавший обращается в его страховую компанию с заявлением на выплату возмещения. Сразу отметим несколько важных моментов:

- срок обращения пострадавшего в страховую компанию виновника не ограничен. Т.е. можно прийти в страховую компанию и через месяц, и через полгода.

- для обращения в СК по осаго необходимо взять паспорт, идентификационный код, справку ГАИ, техпаспорт, права и заполнить бланк заявления о событии в страховой компании.

- страховая компания обязана в течение 3-х дней назначить независимого эксперта для проведения осмотра пострадавшего автомобиля. Если она этого не делает, пострадавший вправе самостоятельно заказать экспертизу.

- выплата по осаго производится на основании экспертизы и решения суда. Обратите внимание, что копию постановления суда должен предоставить застрахованный, т.е. виновник ДТП. Но если вы хотите ускорить процесс, лучше заняться этим самостоятельно.

2. У виновника происшествия нет полиса осаго, но он есть у пострадавшего. В данном случае возможно получить деньги через Моторное транспортное страховое бюро Украины (МТСБУ). Опять же, обращу внимание на некоторые «но»:

- МТСБУ производит выплаты только при наличии второго установленного участника ДТП и наличии полиса осаго у пострадавшего.

- схема выплаты через МТСБУ аналогична получению денег через страховую компанию: заявление – осмотр – экспертиза – документы – выплата.

- МТСБУ находится в Киеве, поэтому, если вы находитесь в регионе, придется отсылать документы по почте, впрочем как и заказывать самостоятельно независимую экспертизу.

- МТСБУ взяло моду делать выплаты по осаго без НДСа. Это незаконно, но остается фактом.

- решив получить деньги через МТСБУ, приготовьтесь к длительному процессу.

3. У обоих участников нет страховки каско осаго. Пожалуй, самая тяжелая ситуация. В данном случае пострадавший должен самостоятельно «выбивать» деньги из виновника. Если последний не готов добровольно компенсировать нанесенный ущерб, придется прибегнуть к судебному варианту. Однако даже в этом случае необходимо действовать правильно и последовательно:

- зафиксировать происшествие в ГАИ.

- заказать независимую экспертную оценку нанесенного ущерба (эксперт обязательно приглашает телеграммой виновника на осмотр поврежденного автомобиля).

- с помощью эксперта можно определить размер материального ущерба, потерю товарной стоимости (рыночная стоимость машины после восстановительного ремонта), стоимость остатков (если автомобиль нецелесообразно восстанавливать).

- подготовить (желательно с помощью грамотного юриста) иск с требованием компенсировать материальный ущерб, моральный ущерб, недополученный доход (если автомобиль используется в коммерческих целях), стоимость экспертизы, расходы на адвоката, судебные издержки и прочие расходы.

Однако результат такой «борьбы за справедливость» зависит от платежеспособности виновника, наличия у него какого-либо имущества и достаточной официальной заработной платы. Если всего этого нет, деньги можно получать очень долго. Вот почему в каско страховании есть неоспоримый плюс – вас не заботит платежеспособность виновника. Вы знаете, что по каско вам гарантированно заплатит ваша компания. Более того, если трезво оценить потенциальные расходы на ремонт автомобиля в среднем ДТП, то становится ясно, что стоимость каско не такая уж и большая. Особенно это актуально для начинающих и неуверенных в себе водителей.

Обратите внимание, что страхование каско имеет множество нюансов и особенностей. Поэтому не достаточно просто рассчитать стоимость каско, заплатить деньги и подписать договор. Очень важно уяснить, от чего будет застрахован автомобиль и в каких случаях страховая компания может отказать в выплате. Иначе вы пополните армию недовольных украинскими страховыми компаниями.

Взято http://vip.co.ua/blog/2008/10/14/chto-delat-esli-postradavshij-bez-straxovki/

Але мова в нас тут йдеться не про сторону Форда, а про сторону Таврії.

... Якщо водій таврії в протоколі написав що він згідний з тим що порушив ПДР, суд може відбутись без його участі, так дуже часто практикують судді.
саме тому я й написав про клопотання. (Мене, наприклад, хоч я й написав, що по моїй вині ДТП, повідомляли і викликали в СУД. Інша справа - що я туди не з'явився не вказавши причин - засідання провели без мене і суд прийняв рішення.)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а про Таврію тут без варіантів, якщо винуватий і без поліса нікуди не дінеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а про Таврію тут без варіантів, якщо винуватий і без поліса нікуди не дінеться.

Я та сама Неллі може хтось підкаже бесплатного адвоката: за кермом сидів дуже хороший чоловік, мені не хочеться підставляти його під удар. Ні в нього, ні в мене немає великих статків. А протокол він підмахнув не читаючи, там могло бути будь-що, а для мене протокол просто не показали...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я та сама Неллі може хтось підкаже бесплатного адвоката: за кермом сидів дуже хороший чоловік, мені не хочеться підставляти його під удар. Ні в нього, ні в мене немає великих статків. А протокол він підмахнув не читаючи, там могло бути будь-що, а для мене протокол просто не показали...

Я дуже вибачаюсь за офтоп але дуже хороший чоловік - це не привід не дотримуватись правил дорожнього руху і далеко не факт, що власник форда не є теж хороший чоловік, в результаті чого складається взагалі патова ситуація. Якщо фордодрайвер хороша людина, то варто було б домовитися полюбовно з ним (компенсувати його збитки). Ви ж намагаєтесь уникнути відповідальності через суд, що у випадку якщо водій форда є хорошою людиною, повинно бути неприйнятним етично-моральним принципам, то у випадку якщо він людина погана, то все одно ПДР ніхто не відміняв.

Загалом мало віриться, що знайдеться випадковий бесплатний адвокат, який візьметься за програшну справу і виграє її в іншого адвоката (впевнений, що протилежна сторона знайде людину, яка буде представляти його в суді по очевидній виграшній справі).

З.І. Цікаво як би ви почувати себе, якби, не дай Бог, ваша хороша людина потрапила б в ДТП і була не винна, а людина, що в неї в'їхала намагалася уникнути відповідальності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

to MrVes

Загалом Ви правильно кажете.

Я трохи уточню: мова не йде про уникнення відповідальності, а про те щоб мінімізувати збитки.

Тобто, щоб не "впаяли" за ремонт "стопіцоттищбаксів", а реальну суму.

Зрозуміло що потерпіла сторона намагатиметься максимізувати суму відшкодування.

Порушник хоче її мінімізувати.

Потрібна незалежна експертиза/оцінка.

Як це все оформити/зробити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я та сама Неллі може хтось підкаже бесплатного адвоката: за кермом сидів дуже хороший чоловік, мені не хочеться підставляти його під удар. Ні в нього, ні в мене немає великих статків. А протокол він підмахнув не читаючи, там могло бути будь-що, а для мене протокол просто не показали...

Водія "Форда" харектеризує такий факт, що вона навіть не поцікавилась чи з нами все гаразд і чи не потрібна медична допомога, хоча знала, що мій телефон пропав, а у мого сопутника 0 на рахунку... Людяності ще ніхто не відміняв, не залежно від того з чиєї вини ДТП. По вашому ІНВАЛІД має викласти останні копійки тільки тому, що міській паннотці захотілося проїхатись з вітерцем?!!! Не ми їй побили машину, а вона нам, тобто інвалідську "Таврію". Про яку етику тут мова?!!! Вона і без "Форду" гарно пересувалась, а Я НА ВІЗКУ!!!

Я дуже вибачаюсь за офтоп але дуже хороший чоловік - це не привід не дотримуватись правил дорожнього руху і далеко не факт, що власник форда не є теж хороший чоловік, в результаті чого складається взагалі патова ситуація. Якщо фордодрайвер хороша людина, то варто було б домовитися полюбовно з ним (компенсувати його збитки). Ви ж намагаєтесь уникнути відповідальності через суд, що у випадку якщо водій форда є хорошою людиною, повинно бути неприйнятним етично-моральним принципам, то у випадку якщо він людина погана, то все одно ПДР ніхто не відміняв.

Загалом мало віриться, що знайдеться випадковий бесплатний адвокат, який візьметься за програшну справу і виграє її в іншого адвоката (впевнений, що протилежна сторона знайде людину, яка буде представляти його в суді по очевидній виграшній справі).

З.І. Цікаво як би ви почувати себе, якби, не дай Бог, ваша хороша людина потрапила б в ДТП і була не винна, а людина, що в неї в'їхала намагалася уникнути відповідальності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Водія "Форда" харектеризує такий факт, що вона навіть не поцікавилась чи з нами все гаразд і чи не потрібна медична допомога, хоча знала, що мій телефон пропав, а у мого сопутника 0 на рахунку... Людяності ще ніхто не відміняв, не залежно від того з чиєї вини ДТП. По вашому ІНВАЛІД має викласти останні копійки тільки тому, що міській паннотці захотілося проїхатись з вітерцем?!!! Не ми їй побили машину, а вона нам, тобто інвалідську "Таврію". Про яку етику тут мова?!!! Вона і без "Форду" гарно пересувалась, а Я НА ВІЗКУ!!!

Неля, чесно кажучи, я з тобою не дуже погоджуюсь. Вірніше, зовсім не погоджуюсь.

Зараз в тобі говорять емоції.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неля, Ви, для початку, опишіть як все сталося (спробуйте без емоцій, самі факти - бо так все "бачить" суд), а то ми розмовляємо про щось гіпотетичне і бачене з однієї сторони.

...Я та сама Неллі може хтось підкаже бесплатного адвоката: за кермом сидів дуже хороший чоловік, мені не хочеться підставляти його під удар. Ні в нього, ні в мене немає великих статків. А протокол він підмахнув не читаючи, там могло бути будь-що, а для мене протокол просто не показали...
Поки що, читаючи Ваше написане, складається враження, що страховки ОСЦВ у Вас все ж таки не було... А вона якраз для таких випадків і існує, коли "за кермом сидів дуже хороший чоловік, .... Ні в нього, ні в мене немає великих статків." Ви ж самі себе поставили в таке положення, коли все проти Вас... А "протокол він підмахнув не читаючи" взагалі вбиває! Аварія!, винний! - і він не читає протокол!?!?!!! А пояснення він мав писати в ДАІ? там він ЩО написав? Якщо він такий недорослий, то його не можна було пускати за кермо!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для того щоб Вам допомогти ви оприділіться винуваті ви в ДТП чи ні? Якщо винуваті то робите незалежну оцінку Форда це приблизно 500-600 грн., шукаєте СТО яке за ту сумо може відновити Т/З.

у вашому випадку ціна питання(Страховки) було 220-280 грн а якщо на інваліда зареєстрована машина то взагалі ціна питання 160 грн.Є така говірка “жадність фраєра погубить” і як показує практика вона правдива.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТС не дає ніякої конкретної інформації, а ми тут висмоктуємо собі все з пальця :) Незрозуміло, кому це більше потрібно, нам чи їм...

Ну разом з тим... Якщо, припустимо, в Таврії не було ОСЦВ, а власниця - інвалід (невідомо якої групи???), і була на момент аваріїї в авто, то може підійде ось цей пункт закону (якщо власниця інвалід все ж ПЕРШОЇ групи....):

Звільнені від обов'язкового страхування автоцивільної відповідальності:

учасники бойових дій, інваліди І групи, інваліди війни - за умови керування власним транспортним засобом; а також особи, що керують ТЗ, належним інваліду І групи, у його присутності. Збитки, заподіяні такими громадянами за кермом власного автомобіля, відшкодовує МТСБУ.

http://www.mtsbu.kie...id=13&Itemid=47
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну разом з тим... Якщо, припустимо, в Таврії не було ОСЦВ, а власниця - інвалід (невідомо якої групи???), і була на момент аваріїї в авто, то може підійде ось цей пункт закону (якщо власниця інвалід все ж ПЕРШОЇ групи....):

Саме перша група.

От, уже щось вимальовуєтья конкретне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...От, уже щось вимальовуєтья конкретне.

ну то вже може й ми від Вас щось конкретне почуємо? Може вже розповісте поконкретніше про все і дасте відповіді на наші запитання... А то ми тут гадаємо на кофейній гущі без толку...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну то вже може й ми від Вас щось конкретне почуємо? Може вже розповісте поконкретніше про все і дасте відповіді на наші запитання... А то ми тут гадаємо на кофейній гущі без толку...

1. Людина-власник інвалід першої групи. Машина Таврія не застрахована (як було згадано вище це дозволяє закон).

2. Їхала в Луцьку. За кермом був інший чоловік, бо ж сама водити не може.

3. На момент аварії була в машині.

4. Правила порушили ті хто був в Таврії. Це зафіксовано в протоколі.

5. Протокол водій підписав (тобто, погодився з ним). Мабуть не подумав, дався в знаки стрес.

6. Призначено суд на 5 червня в Ківерцях (за місцем проживання водія).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Людина-власник інвалід першої групи. Машина Т...

Ну значить так: (підкреслю - я не юрист!)

1. Предметом розгляду даного суду, наскільки я розумію, буде ПОРУШЕННЯ ПДР, тобто мова йтиметься не про відшкодування кимось-там комусь-там збитків, а про те, кого визнати винним і призначити йому адмінштраф за дане порушення. ТОБТО даний суд буде визначати, що водій Таврії порушив ПДР пункт якийсь-там (як все сталося і хто ЩО порушив ТС так і тримає в таємниці ;) ), і йому за це треба сплатити державі адмінштраф. Це законно і від цього ніхто нікуди не дінеться. Цей штраф потрібно буде сплатити протягом 14 днів, інакше йде подвійний розмір і т.д.

Стосовно пункту порушень - відсутність ОСЦВ є порушенням, тому потрібно буде мати підтвердження того, що власник є інвалідом 1-ї групи і спертись на статтю 13 частину 1 ЗАКОНУ УКРАЇНИ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів"

Стаття 13. Особливості страхування цивільно-правової відповідальності окремих категорій громадян України

13.1. Учасники бойових дій та інваліди війни, що визначені законом, інваліди I групи, які особисто керують належними їм

транспортними засобами, а також особи, що керують транспортним засобом, належним інваліду I групи, у його присутності,

звільняються від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності на території України. Відшкодування збитків від

дорожньо-транспортної пригоди, винуватцями якої є зазначені особи, проводить МТСБУ у порядку, визначеному цим Законом.

2. Відшкодування збитків Форду не буде предметом розгляду даним засіданням суду!

Тобто, я вважаю, на даний суд потрібно ОБОВ'ЯЗКОВО з'явитися водію (а не Нелі, поки...) маючи при собі копії: техпаспорта Таврії (де вказано ХТО власниця даного авто), посвідчення інваліда 1-ї групи Нелі (чи як воно правильно називається) І...... далі

(знову мусимо виходити з недомовок і здогадок...)

...щоб подіяв вищезгаданий пункт закону (звільнення від ОСЦВ) потрібно якось довести суду, що ВЛАСНИК ТАВРІЇ (Неля) БУВ ПРИСУТНІЙ В ТАВРІЇ В МОМЕНТ ДТП. Для цього потрібно або присутність Нелі на засіданні суду і її усні свідчення, або відповідний запис в протоколі про ДТП чи хоча б в Пояснювальній водія (хоча цього може бути замало - повторюсь - я не юрист)...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тобто це все потрібно, щоб суд не вписав в пункти порушень статтю відсутності ОСЦВ. А це потрібно для того, щоб коли власник Форду буде подавати до суду про відшкодування збитків (чи, якщо грамотний, буде звертатись в МТСБУ), не було підстав вважати і визнати, що відшкодовувати має Таврія...

ну поки в двох словах так....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну поки в двох словах так....

забув про паспорти громадянина України, які учасникам процесу треба мати з собою. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як все сталося і хто ЩО порушив ТС так і тримає в таємниці

Я сам знаю деталі справи лише зі слів Нелі, а вона з комп"ютером не дуже дружить.

Хто що порушив якось неясно: вони (на Таврії) мали пропустити Форд і не пропустили. От їх і стукнули (не крепко).

Це було на якомусь кільці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як все сталося і хто ЩО порушив ТС так і тримає в таємниці

Я сам знаю деталі справи лише зі слів Нелі, а вона з комп"ютером не дуже дружить.

Хто що порушив якось неясно: вони (на Таврії) мали пропустити Форд і не пропустили. От їх і стукнули (не крепко).

Це було на якомусь кільці.

раз вже взявся - розпитай, поцiкався бiльше!
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як все сталося і хто ЩО порушив ТС так і тримає в таємниці

Я сам знаю деталі справи лише зі слів Нелі, а вона з комп"ютером не дуже дружить.

Хто що порушив якось неясно: вони (на Таврії) мали пропустити Форд і не пропустили. От їх і стукнули (не крепко).

Це було на якомусь кільці.

раз вже взявся - розпитай, поцiкався бiльше!

ДТП сталося на кільці прос. Перемоги при в'їзді до м. Луцька, "Форд" рухався по внітріній стороні кільця, а ми виходили на вул. Огієнка. Він НАЗДОГНАВ НАС ЗЗАДІ і стукнув в ліві двері водія, від чого їх заклинило. Мій водій твердить, що не помітив сигналу правого повороту і розцінив маневр "Форда", як продовження руху по колу, а насправді, очевидно він так само виходив з кола. Тільки так наші шляхи могли перетнутися. Хто б мені пояснив, чому ми мали його пропускати, коли він знаходився за нами? А кільцева не місце для перегонів! Що про це кажуть правила ДР? В пояснені водія "Форда" сказано, що він рухався зі швидкістю 20кмгод., а в нас в пояснені вказано 40кмгод. Як в такому разі він наздогнавнав нас і стукнув, навіть враховуючи кривизну кола?!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для того щоб Вам допомогти ви оприділіться винуваті ви в ДТП чи ні? Якщо винуваті то робите незалежну оцінку Форда це приблизно 500-600 грн., шукаєте СТО яке за ту сумо може відновити Т/З.

у вашому випадку ціна питання(Страховки) було 220-280 грн а якщо на інваліда зареєстрована машина то взагалі ціна питання 160 грн.Є така говірка “жадність фраєра погубить” і як показує практика вона правдива.

Мені казали, що страхівка на 0,5року коштує 1000грн. отже на рік 2000грн, навіщо платити такі гроші, коли я виїздяю 5-6 раз на рік? Проте це не головне... На кого срахувати машину, коли змінний водій? І хто з них опинниця в ДТП не відомо...Хіба що страхувати на пред'явника? Той, хто вказаний в паперах, давно помер, а доручати комусь іншому я не хочу, тому що доручення надає право їздити без мене. Цей хтось поб'є машину і підкине мені лагодити... А нащо мені хтось? Коли я й сама добіжу втрапити в халепу... Зате нарікати ні на кого! Сама їхала, сама побила й самій і лагодити тепер! І ще один нюанс мені підказали щойно, що водій відповідає тільки за ДТП, а матеріальне відшкодування надає власник машини. Кльово правда: родичі розіб'ють мою, пошкодять чужу, а платити мені? Я не Ротвелєр... на щасття, а тоб голова спухла б від думок про багатство...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для того щоб Вам допомогти ви оприділіться винуваті ви в ДТП чи ні? Якщо винуваті то робите незалежну оцінку Форда це приблизно 500-600 грн., шукаєте СТО яке за ту сумо може відновити Т/З.

у вашому випадку ціна питання(Страховки) було 220-280 грн а якщо на інваліда зареєстрована машина то взагалі ціна питання 160 грн.Є така говірка “жадність фраєра погубить” і як показує практика вона правдива.

Мені казали, що страхівка на 0,5року коштує 1000грн. отже на рік 2000грн, навіщо платити такі гроші, коли я виїздяю 5-6 раз на рік? Проте це не головне... На кого срахувати машину, коли змінний водій? І хто з них опинниця в ДТП не відомо...Хіба що страхувати на пред'явника? Той, хто вказаний в паперах, давно помер, а доручати комусь іншому я не хочу, тому що доручення надає право їздити без мене. Цей хтось поб'є машину і підкине мені лагодити... А нащо мені хтось? Коли я й сама добіжу втрапити в халепу... Зате нарікати ні на кого! Сама їхала, сама побила й самій і лагодити тепер! І ще один нюанс мені підказали щойно, що водій відповідає тільки за ДТП, а матеріальне відшкодування надає власник машини. Кльово правда: родичі розіб'ють мою, пошкодять чужу, а платити мені? Я не Ротвелєр... на щасття, а тоб голова спухла б від думок про багатство...

по-перше, не Ротвелєр, а Рокфеллер, по-друге, те що Вам казали, то, напевне, повне каско. моє авто застраховане на рік з нульовою франшизою - 240грн. треба було самій звернутися в страхову компанію. на мою думку, "той хто вказаний в паперах давно помер", також може додати масла у вогонь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...