Перейти до змісту

Волинська фірма подала позов до суду на президента та спікера


zaHARE

Рекомендовані повідомлення

МОРАТОРІЙ НА ЕКСПОРТ ДЕРЕВИНИ: ПОЗОВ ДО ПОРОШЕНКА ТА ГРОЙСМАНА

Закон про мораторій на експорт лісоматеріалів «забуксував». Можливо, він так би й залишився у підвішеному стані, та вітчизняні деревообробники вирішили взяти справу у свої руки.

Нагадаємо, що 14 квітня 2015 року Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав прийняті депутатами 9 квітня зміни до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» (щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді), реєстраційний номер 1362, і передав документ на підпис Президенту. Останній, відповідно до Конституції протягом 15 днів мав або підписати документ, або повернути до Верховної Ради на доопрацювання з вмотивованими пропозиціями. Цього не сталося!

У Конституції України (стаття 94, ч. 3) сказано: «У разі, якщо Президент України протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений». Цього також не сталося!

Втомившись чекати, чим усе закінчиться, вітчизняні деревообробники вирішили втрутитися в процес і довести його до логічного завершення – опублікування закону (відповідно, й набуття ним чинності) та покарання винних у «пробуксовуванні».

Сьогодні ми отримали копію адміністративного позову від ТОВ «Цунамі», у якому підприємство позивається до Президента України Петра Олексійовича Порошенка та Голови Верховної Ради Володимира Борисовича Гройсмана.

Як повідомив нам юрист ТОВ «Цунамі», аналогічні позиви готують й інші деревообробні підприємства України, тож цілком логічно очікувати, що незабаром започаткована волинською компанією справа переросте у колективний позов.

детальніше тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Казали Колісник мав з кубу кругляка 3-5 євро відкату. Останні роки своєї каденції продавав чехам кругляк по демпінговим цінам із відкатом в районі 10 доларів. Чехи відповідно обвалили ціни на палетну заготовку у європі. А у масштабах України?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...