Перейти до змісту

Наболіло.. про тролейбуси які покидають місто..

Panterka22

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
10 часов назад, volks сказал:

А що заважає жителям хрущовок і зараз знімати в оренду квартири в новобудовах?

Одна справа - орендувати в муніципалітету, і зовсім інша - у перекупщика тієї квартири. От перекупить хтось тролейбусне депо і буде здавати в оренду місце в новопридбаному тролейбусі не за нуль-одну-дві гривні, а за п'ять... Евро. Різницю вловлюєш? Муніципалітет  має створювати альтернативу приватному транспорту по ціні, але при тому не бути монополістом.

• Відповідей 3,8 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
2 часа назад, Vitaliy L сказал:

поясніть, будь-ласка доступніше.

Тролейбуси будуть курсувати зранку і ввечері, коли найбільші потоки пасажирів (на роботу, з роботи)..

1 час назад, volks сказал:

А нинішні який отік можуть витримати? І взагалі, які найбільші випуски були в історії ЛПЕ? Якось же обходились без маршруток до 00-х.

Нинішні на 50-60 максимум розраховані. І то в центрі при великому скупченню тролів років зо 2-3 тому частенько підстанція не витримувала і вибивала, зараз не знаю як. Ну останній максимум за моєї пам'яті - 61 випуск восени 2006 року. В першій половині 90-х було явно більше. Інвентарний парк тролейбусів досяг максимального показника у 1991 році - 130 машин на балансі. Звісно, не всі з них були робочими, але десь в той час був максимальний випуск на лінію.

30 минут назад, volks сказал:

РАФіки? І скільки туди людей поміщалось, і який відсоток ними користувався?

Не варто забувати, що існували автобусні маршрути, де працювали великогабаритні ЛіАЗи, Ікаруси. Там існувало трохи більше десятка маршрутів.

Опубліковано
21 минуту назад, Ivanna сказал:

Муніципалітет  має створювати альтернативу приватному транспорту по ціні, але при тому не бути монополістом.

В даному питанні якраз монополістом.

22 минуты назад, Ivanna сказал:

Одна справа - орендувати в муніципалітету, і зовсім інша - у перекупщика тієї квартири.

В чому різниця?

Опубліковано
50 минут назад, volks сказал:

РАФіки? І скільки туди людей поміщалось, і який відсоток ними користувався?

Наскільки пам'ять мені не зраджує, то в середині-кінці 90х було купа Мерседесів бусів, Рексів і в один час була купа Івеко Дейлі.

Опубліковано
Только что, Юріч сказал:

Наскільки пам'ять мені не зраджує, то в середині-кінці 90х було купа Мерседесів бусів, Рексів і в один час була купа Івеко Дейлі.

Нєа. Були рафіки, потім в 97 чи 98 закупили партію новесеньких Івеко, а вже потім з'явились мерседеси. Але в той час тролейбуси перевозили абсолютну більшість( при рафіках і Івеко)

Хотілося б почитати історію транспорту, але не знаходжу.

Опубліковано
14 минут назад, volks сказал:

Нєа. Були рафіки, потім в 97 чи 98 закупили партію новесеньких Івеко, а вже потім з'явились мерседеси. Але в той час тролейбуси перевозили абсолютну більшість( при рафіках і Івеко)

Хотілося б почитати історію транспорту, але не знаходжу.

Шо значить нєа. Були Івеко в кінці 90х? Були. Значить я правильно написав). Ну мерси мо чуть пізніше з'явились... Але ж не так як ти писав, що до 00х тільки рафіки. Рафіки я добре пам'ятаю, в кінці 80х, в 90х завжди ними користувався. А в 2000-му році, як купив перше своє авто, в перший же вечір як виїхав в місто, заїхав в зад саме рафіку маршрутці, зеленого кольору, да так, що фари, капот, радіатор - під заміну)).

Опубліковано
17 минут назад, volks сказал:

В чому різниця?

Наші батьки в радянські часи ОРЕНДУВАЛИ державні і службові квартири. При тому ціна оренди була мізерною - разом з комунальними послугами наші батьки сплачували 10 рублів при зарплаті 120 рублів. Колись, орендуючи койку в квартирі з хазяйкою, платили 13 рублів.
Зараз ОРЕНДА виключена зі складу офіційних витрат по ЖКГ, тому що квартири привласнені (приватизовані) або власні. А власник за оренду бере тисячі, тобто суми геть не символічні, і додає вартість комунальних послуг. Оскільки муніципалітети в Україні не є гравцями ринку оренди нерухомості, ціни на саму оренду, скажу так, хазяями нерухомості дещо завищуються.  

Опубліковано

Івеко стали після рексів. На скільки я пам'ятаю.

Їх якось зараз замінили. Типу всі однакові.

А ще були китайські зламки - перед Богданами. Такі криві і смердючі, що туди страшно було сідати.

Опубліковано
33 минуты назад, Юріч сказал:

Шо значить нєа. Були Івеко в кінці 90х? Були. Значить я правильно написав). Ну мерси мо чуть пізніше з'явились... Але ж не так як ти писав, що до 00х тільки рафіки

Написав 00-х образно, бо то вже так давно було, що вже не так важливо. А під тим, що не було маршруток, мав на увазі, що в них і близько не було того пасажиропотоку, що зараз, і ними користувались одиниці. 

43 минуты назад, Юріч сказал:

Рафіки я добре пам'ятаю, в кінці 80х, в 90х завжди ними користувався.

Мажор. Я до середини 00-х, коли пішов в універ, маршрутками користувався кілька разів на рік, коли вже тролейбуси не їздили.

21 минуту назад, Zheny@ сказал:

Івеко стали після рексів.

Навпаки, Івеко були після РАФів. Їх запуск був грандіозною подією, в газетах писали, бо то був зовсім інший рівень комфорту. Пам'ятаю першу поїздку  - враження не передати. 

23 минуты назад, Zheny@ сказал:

А ще були китайські зламки - перед Богданами.

А ось цього не пам'ятаю.

Опубліковано
41 минуту назад, Ivanna сказал:

А власник за оренду бере тисячі, 

А якщо брати не тисячі, то через скільки десятків років житло окупиться? І взагалі це оффтоп і дуже складна тема, на рахунок якої спір може бути безкінечним.

Опубліковано

Також пам'ятаю Івеко. Це було підприємство "Луцькавтотранс", прообраз "Санрайзу", в них ще видавали квиточки. Це був 1998 рік. Вони їздили на маршрутах 2, 12, 15, 15а і 20 (Львівська - Потебні - Гнідавська - Волі - Відродження - Молоді - Соборності - Перемоги - Гнідавська - Потебні - Львівська). В них ще видавали квиточки, зібрав тоді колекцію:
5a5bb1035598b_.thumb.jpg.448a61b913d39997384737d7da4b027a.jpg

Після них з'явилися Мерседеси-буси: спочатку малі, потім більші. Перші Богдани А091 з'явилися в Луцьку в 2003 році.

Опубліковано
39 минут назад, volks сказал:

Мажор. Я до середини 00-х, коли пішов в універ, маршрутками користувався кілька разів на рік, коли вже тролейбуси не їздили.

Мажор? Я в 90му вже в морєходці вчився, а в 93му вже заробив в Якутії великі гроші на той час.

Опубліковано
46 минут назад, volks сказал:

А якщо брати не тисячі, то через скільки десятків років житло окупиться? І взагалі це оффтоп і дуже складна тема, на рахунок якої спір може бути безкінечним.

В усьому світі муніципальне житло окупається за 8 років. Тільки не в нас, бо в нас муніципального нема, а в приватника собівартість вище апріорі - 30% собівартості це хабарі за земельну ділянку і 10% це хабарі за ввід в експлуатацію. Цих статей видатків у муніципальних стройок просто не буде.
До того ж будівельна компанія метою будівництва вважає отримання всього запланованого доходу негайно по заселенні квартир, а муніципалітет буде отримувати оренду протягом 50 років, з яких 8 років відбиватиме собівартість, а наступних 42 роки отримуватиме прибуток.
Офтоплю, звичайно. Але те саме стосується окупності тролейбуса і маршрутки. Вводячи в експлуатацію додатковий новий рухомий склад, комунальному підприємству доводиться оминати менше бюрократичних перешкод, ніж приватнику поставити на маршрут зайвого автобуса. Враховуючи хабарі, приватник нескоро вийде на прибуток... 

Опубліковано

Які мерси, івеко?! Хто жив на ДПЗ, івеко і довгі мерси це була паралельна реальність. Щось не довго поїздили,  а пізніше лише на заміну. 

До 2003 точно рафіки ще їздили, пам"ятаю той період, бо в той час відновлював своє власними силами авто після дтп в гаражі на Конякіна, от  №28 з дпз довелося їздити. 

На маршуті №28 було ще рафіка 3шт інші: 1 форд транзит 1 фольцт лт і якийсь 1 малиновий мерс; Чесно казучи в рафіку було найкомфортіше їздити, в позі гагаріна. :) 

Опубліковано
В 13.01.2018 в 12:17, volks сказал:

Вирішив написати, як я бачу розвиток громадського транспорту в місті.

Це не розвиток і навіть не реформа. Ось як пропонував розв’язувати головні проблеми у сфері транспорту Львова урбан-активіст Дем'ян Данилюк, який пропонував свою кандидатуру на посаду керівника управління транспорту Львівської міської ради. Дуже змістовне інтерв'ю:
http://tvoemisto.tv/exclusive/zabraty_u_vodiya_gotivku_demyan_danylyuk_pro_te_chomu_lviv_maie_transport_afrykanskogo_rivnya_86780.html

Ось одна з тез:
"Для того, щоб замінити одразу приватний транспорт комунальним, потрібні дуже великі кошти. У Львова такої можливості немає, тож без приватників нам не обійтись. Однак вплив приватників на перевезення треба зменшувати. Це можна робити, збільшуючи кількість комунального транспорту поступово. Наприклад, у Любліні приватні перевізники мають лише третину ринку. У Львові – понад 50%. А от у швейцарському місті Базель є ціла трамвайна мережа у приватній власності. Однак там усе вирішується цивілізовано: місто замовляє у перевізника визначений кілометраж і платить йому за це, незалежно від того, скількох пасажирів він перевіз. Вважаю, не настільки важливим є питання форми власності, як питання договірних відносин і цивілізованої організації перевезень. Допоки ми не заберемо у водія готівку, громадський транспорт Львова не покращиться.

Опубліковано
21 минуту назад, Ivanna сказал:

Ось одна з тез:
"Для того, щоб замінити одразу приватний транспорт комунальним, потрібні дуже великі кошти. У Львова такої можливості немає, тож без приватників нам не обійтись. Однак вплив приватників на перевезення треба зменшувати. Це можна робити, збільшуючи кількість комунального транспорту поступово.

В нас для початку потрібно прибрати маршрутки дублери і зробити систему безкоштовних пересадок.

Опубліковано
7 минут назад, volks сказал:

В нас для початку потрібно прибрати маршрутки дублери і зробити систему безкоштовних пересадок.

І не тільки. Я вважаю, що тролейбус буде доти возити на 90% пільговиків, доки водії маршруток (і перевізники відповідно) будуть отримувати гроші безпосередньо з рук пасажира. Якщо маршрутчики будуть отримувати гроші за кілометраж, їм буде все одно, чи він везе платника, чи пільговика. Пільговики почнуть користуватися маршруткою з електронним квитком, що дає право безплатного проїзду - водії маршруток не отримають збитків - салони тролейбусів будуть вільними і готовими возити більший відсоток платних пасажирів.

Опубліковано
В 15.01.2018 в 15:59, volks сказал:

Сьогодні помітив, що 202 пофарбували в корпоративні кольори. Це просто жах, яке воно горбате.

І зі 148-го зняли хотлайнівську рекламу. Бррр...

Опубліковано
9 часов назад, volks сказал:

І зі 148-го зняли хотлайнівську рекламу. Бррр...

Нарешті зняли! Бо цей кошмар так муляв очі, хай краще так їздять.

Опубліковано
55 минут назад, TFA сказал:

Нарешті зняли! Бо цей кошмар так муляв очі, хай краще так їздять.

Ну я впринципі проти реклами на транспорі. А Хотлайн - це взагалі жесть, як катафалки. В Рівному навіть дев'яточку попортили.

ПиСи. В Рівному, виявляється, досі експлуатують тролейбус, під номером 001, який майже 45 років тому відкривав тролейбусний рух.

Опубліковано
2 часа назад, volks сказал:

В Рівному навіть дев'яточку попортили.

Дві девяточки і одну 14-ку, сьогодні там був, реклама ще висить.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Всім адептам маршруток, проїзд в яких має подорожчати до 5 гривень і в яких скотські умови перевезення та не дотримується графік руху!
Пропоную хоч іноді їздити чистим тролейбусом, який рухається за графіком і в якому практично завжди є сидячі місця.
Так, не завжди є змога його дочекатися. Але варто, я знаю з власного досвіду, вивчити графіки тролейбусів на найбільш востребуваний напрямок, місяць повправлятися корисуватися тролейбусом і потім купити проїзний. Так, від маршрутки ЗОВСІМ відмовитись неможливо буде, але економія суттєва і комфорт.
Я відсотків на 10 користуюсь маршруткою, 90% тролейбусом. Так собі вирішила після минулорічного здорожчання маршруток.
З 25 по 5 число місяця кожен кондуктор в тролейбусі має на продаж місячні проїзні квитки.
Проїзні квитки на тролейбус дають можливість здійснювати скільки завгодно пересадок. Вони не є іменними, їх можна передати на деньок-другий дружині-дитині-сусіду на час своєї хвороби або відсутності в Луцьку. Також з 10 числа кожного місяця є можливість придбати наполовину уцінений проїзний в депо.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...