Перейти до змісту

Як я вклеював фото в паспортному столі Луцька


NANO

Рекомендовані повідомлення

Прийшовши до інспектора в паспортний стіл відразу відправила в банк платити (незрозуміло за що і кому) на отримувача СВФ ДП "Документ" Код отримувача 36351267 30 грн. Прогуглив куди. -

Предприятия Украины / Поиск по виду деятельности, региону

ВОЛИНСЬКА ФІЛІЯ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ДОКУМЕНТ"

Статус - Код ЕДРПОУ 36351267 Директор/Руководитель - Адрес - Адрес e-mail - Сайт - Уставной фонд - Виды деятельности -

нічого невідомо про цю кантору

ще натрапив на цікаву статтю як нас надуває наша держава:

Надеюсь, эта история пригодится кому-нибудь когда-нибудь :)

3 июня стукнуло мне ни много ни мало, 25 лет.

И как человек,которому неимоверно нужен паспорт здесь, в Луцке,решила,раз уж был у меня выходной в самый день рождения, наведаться в Паспортный стол родного города Ровно и сдать паспорт на вклейку фотографии.

Предварительно сфотографировавшись, пришла в паспортный стол. Первое,что удивило-различие в графиках работы: по телефону (а звонила я, как понялла позже, старшему инспектору паспортного стола) мне сказали,что график приема паспортов на вклейку-с 14.00 до 19.00; на табличке перед входом в кабинет: с 15.00 до 18.00. Не понятно, но здорово оО.

Отстояв очередь в 4 человека (а было приблизительно 15.30 пятницы), которая двигалась достаточно быстро-не более 5 минут на человека, зашла в кабинет номер 4.

Тетенька попросила паспорт, фотографии, посмотрела на дату рождения, поздравила меня и спросила что это я такая принципиальная и воспитанная, что в свой день рождения пришла подавать документы; быстро и привычно взяла листок А5, проставила на нем галочки и протянула мне. Заполняйте, говорит, и в Приватбанк оплатить, а потом без очереди ко мне с квитанцией.

На бумажке было написано приблизительно следу

ющее: “я, ФИО, доручаю представителю фирмы “Документ” провести вклейку фотографии в паспорт… и т.д.стоимость услуги – 20 гривен” толком рассмотреть не смогла, ибо когда я сказала,что не буду платить, то женщина быстрячком эту бумагу забрала.

Голос тетеньки изменился с нарочито-слащавого на зло-запугивающий. С легкой нотой удивления она сказала: “Пишите заявление на имя начальника паспортного стола”.

Ок, пишу. Дала мне бумагу, ручку, посадила за отдельный стол и продолжила прием.

Я написала заявление, где в качестве причины отказа от оплаты за вклеивание фотографии в паспорт указала-что это (оплата) не обозначено ни в Положении о паспорте гражданина Украины (основной документ) ни в каких либо законах.

Когда я уже дописывала заявления, тетенька с нетерпением и некой злостью в голосе спросила меня или я уже закончила. После-взала трубку и позвонила начальнице паспортного стола и предупредила,что к ней сейчас поднимусь я с заявлением об отказе оплаты.

Поднимаюсь в 23 кабинет (кабинет начальницы ПС), открываю дверь: вижу начальницу и двух посетителей у нее за столом и мужчину. Спрашиваю: зайти можно?

В ответ слышу хамоватое: Выйдите! Вы что, не видите, что у меня посетители?

Молча выхожу в приемную. За мной следом выходит мужчина. Оказывается, он старший инспектор, или как их там еще называют. Приглашает к себе в кабинет, берет заявление, читает, пишет на нем резолюцию: разрешить вклеивание фотографии без оплаты. Желает хорошего дня и отпускает назад в 4 кабинет.

Прихожу в 4 кабинет, подаю тетеньке заявление, паспорт и фотографии.

Та внимательно читает заявление, принимает документы и говорит приходить в следующую пятницу за паспортом. Говорю спасибо и ухожу.

А теперь, без морали, несколько важных фактов, на случай, если вам надобно будет менять паспорт, ибо в нете столько разной фигни понаписано, что фиг разберешьсяя где что:

1.Внимательно перечитайте Положення про паспорт громадянина України. Оно доступно в электронном варианте и является основным руководством в деятельности ПС.

2. Прочитайте эти 2 статьи: номер раз и номер два

3. Согласно Положению, гражданин обязан оплатить госпошлину в случае, когда получает паспорт (по достижению 16 лет). Больше ни слова о том, что вы должны заплатить 5-10-50 гривен за вклеивание фото. Это все-добровольные взносы, которые согласно Закону не обязательны к оплате ибо добро-вольны (Кэп нервно курит в сторонке :). Поэтому вы имеете полное право требовать соблюдения Положения и бесплатной вклейке фотографий в паспорт.

НО! Если вы просрочили сроки подачи документов, вам положено оплатить административный штраф в размере от 17 до 51 гривны. Тогда, конечно, спорить не стоит :)

Вот, собственно и все :) - http://axiom.rv.ua/2...foto-v-pasport/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Код ЕДРПОУ 36351267

Цього коду немає в ЄДР.

Є:

Ідентифікаційний код юридичної особи - 32735236

Повне найменування юридичної особи та скорочене у разі його наявності - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ДОКУМЕНТ" ( ДП "ДОКУМЕНТ" )

Місцезнаходження юридичної особи - 04116, м.Київ, Шевченківський район, ВУЛИЦЯ ДОВНАР-ЗАПОЛЬСЬКОГО, будинок 8

ПІБ керівника юридичної особи - ШОЙХЕДЕНКО ОЛЕКСАНДР ВАЛЕРІЙОВИЧ

Інформація про здійснення зв’язку з юридичною особою - тел. 4514453

Місцезнаходження реєстраційної справи - Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація

Дата та назва останньої реєстраційної дії - 17.01.2012 Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах

Дані про перебування юридичної особи у процесі припинення - не перебуває в процесі припинення

Пан Шойхеденко на даний момент Голова Правління «VSK Insurance Group»... Донєцкій, да...

А тут, на Україні Кримінальній - інформація про діяльність ДП "Документ".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Обурює не наявність таких рахунків і т.п. Це від наших держслужбовців як годиться. А обурює , що підсовуються такі рахунки без пояснень, що це добровільно.

Я якось запитав в паспортному шо за рахунки, вона мені прострочила купу незнайомих мені слів і все.

В мене ситуація тож цікава.

Перший раз (продовження реєстрації дружини) дали 3 чека до 100 грн. Другий раз ці самі і плюс ще один на 100 грн. Типу там за консультації і т.п. Я відмовився платити. Писав заяву. Нічо не сталось.

Існує ще чек на так званий "Документ"

Добре, шо я прочитав випадково на дошці перед входом (коли чекав чергу) що це добровільно. То відмовився. Але коли давали чек то мені не сказали, що це добровільно. Просто дали і все. Ладно це я, а бабуля прийде... вона ж не буде розпитувати чи розчитувати дошку, заплатить і все.

Отакі то пироги.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перед тим як іти до державної установи, потрібно все прогуглити, а то будеш ошуканий. В заксі теж за консультації беруть 35 грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а при знятті-постановці авто на облік - 17грн. благодійна допомога бідним міліціянтам

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за загс окрема тема. реестрували народження малечi. на стендi вичитала тарифи i розцiнки. а безпосередньо в кабiнетi заявили, що якщо не проплатимо платiж за УРОЧИСТУ реєстрацію, то чекати будемо довго і нудно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...

виходить куди не підеш за все треба заплатити, навіть за воздух )))

Вы исчерпали лимит сообщений.Пополните счет на 100500 гривен чтобы возобновить возможность набора сообщений

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виходить куди не підеш за все треба заплатити, навіть за воздух )))

Вы исчерпали лимит сообщений.Пополните счет на 100500 гривен чтобы возобновить возможность набора сообщений

і є ж такі люди які ведуться ))_)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і є ж такі люди які ведуться ))_)

нєєє, не поведуться - Zerotul номер рахунку не написав. =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і є ж такі люди які ведуться ))_)

нєєє, не поведуться - Zerotul номер рахунку не написав. =)

прийде напише....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

схожа ситуація була з моєю мамою,правда вона ще й прострочила термін подачі док...

штраф заплатила, а за послугу вклеювання фото платити відмовилася. фото успішно було вклеєне і без добровільного внеску.

головне висловлювати своє обурення і бажано аргументовано, тоді почнуть з нами рахуватися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

ходив замінювати фотографію, в паспортому черга за мною 20 чоловік.

Сама черга перед кабінетом просто дурдом, всі сваряться, деякі заходять без черги, деякі через знайомих які заводять їх за ручку і так далі. Звичайна така українська черга в звичайний кабінет =).

Вся процедура займає близько хвилини але чекав я години дві, так як всі пруть в один кабінет і деяки висижують там по пів години. Вже як черга дійшла до мене я зайшов, віддав паспорт, фотокартки і відразу отримав аналогічну квитанцію на оплату 36 грн. за інформаційні послуги, пригадав цю тему, тому сказав що "я чув що послуга по заміні є безкоштовною" - на що вона мені нічого не відповіла а просто всунула в руки бумажку з написом "Док 36 грн" і сказала проплатити в банку з іншої сторони будівлі. Сперечатися не хтів так як дуже поспішав і не хтів стояти в черзі но новому, тому пішов і слухняно заплатив гроші. Реквізити ті самі СВФ ДП "Документ" МФО: 303440, Код отримувача:36351267.

Ото живуть же люди у нас в країні. Давно хочу втекти десь звідси да неяк не можу десь прижитись нормально.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А бумажку і квитанцію про сплату ніхто не пробував в прокуратуру занести? Чи там при прийомі заяви теж посилають в банк заплатити певну суму на той же рахунок...Все може бути. )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо трохи не по темі...

Знімаємо бокс в гаражах автошколи. Платимо оренду плюс комуналку (вода, світло, охорона). Цього місяця забираю рахунки на проплату, а тут опля: за стікання дощових вод та експлуатацію трансформатора. Рахунок за комуналку збільшився рівно в 7 разів. В бухгалтерії пояснили, що вийшла якась постанова. Мовляв все зношене і коштів на заміну та ремонт немає, тому потрібно їх взяти з населення, тобто з нас. Трансформатора за який нас хочуть заставити платити ніхто ніколи в очі не бачив, а дощових стоків вписали стільки, що той бокс буде наполовину плавати в воді.

От і виходить, за дощ вже починаємо платити, тепер чекаємо поки не введуть збір за користування повітрям.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто підкаже які згідно закону терміни переклеювання фото? Мені 25 виповенилось на початку червня. Добратися в паспортний стіл ще не було нагоди. Одні кажуть що потрібно було на протязі місяця встигнути, інші що до виповнення 26 років. Кому вірити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ходив замінювати фотографію, в паспортому черга за мною 20 чоловік.

Сама черга перед кабінетом просто дурдом, всі сваряться, деякі заходять без черги, деякі через знайомих які заводять їх за ручку і так далі. Звичайна така українська черга в звичайний кабінет =).

Вся процедура займає близько хвилини але чекав я години дві, так як всі пруть в один кабінет і деяки висижують там по пів години. Вже як черга дійшла до мене я зайшов, віддав паспорт, фотокартки і відразу отримав аналогічну квитанцію на оплату 36 грн. за інформаційні послуги, пригадав цю тему, тому сказав що "я чув що послуга по заміні є безкоштовною" - на що вона мені нічого не відповіла а просто всунула в руки бумажку з написом "Док 36 грн" і сказала проплатити в банку з іншої сторони будівлі. Сперечатися не хтів так як дуже поспішав і не хтів стояти в черзі но новому, тому пішов і слухняно заплатив гроші. Реквізити ті самі СВФ ДП "Документ" МФО: 303440, Код отримувача:36351267.

Ото живуть же люди у нас в країні. Давно хочу втекти десь звідси да неяк не можу десь прижитись нормально.

Ну вот за это тебе огромный "МИНУС" , я понимаю что большинство людей ДУРЯТ. А ты знал что это нае...ово и всё равно пошёл и заплатил. Я бы на твоём месте не только не заплатил, но и всей очереди рассказал что платить НЕ НАДО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну вот за это тебе огромный "МИНУС" , я понимаю что большинство людей ДУРЯТ. А ты знал что это нае...ово и всё равно пошёл и заплатил. Я бы на твоём месте не только не заплатил, но и всей очереди рассказал что платить НЕ НАДО.

Два рази в черзі на вироблення закордонного паспорту (на Кравчука) я розказувала людям про те, що вони НЕ ПОВИННІ платити. Перший раз мене закликали в кабінет почекати своєї черги :), коли я попросила дати мені реквізити для здійснення пдатежів, то мені по-хамськи сказали встати з стільця, бо хтось там зараз сяде з працівників, і попросили пред"явити довідку про несудимість. В мене її на той час не було, бо хотіла принести все одразу - довідку з квитанціями. І, уявляєте, мені відмовилися дати реквізити.

Приблизний діалог:

Працівник: Поки не принесете довідку, ніяких квитанцій не дамо, реквізити постійно змінюються.

Я: Добре. Я ще раз перед оплатою уточню, але зараз хотіла б побачити приблизну суму і за що.

Працівник: Ні. Може, ви сюди просто так прийшли - просто вивідати інформацію, а паспорт виробляти вам і не треба.

Я: Ні, ви мені дасте ту інформацію з реквізитами прямо зараз, бо це ваші обов"язки.

Все закінчилося тим, що мене попросили пред"явити паспорт лише для того, щоб дати папірчик з платежами :)

На папірчику були лише суми і рахунки (без призначення). Винятком була плата за державне мито. Найбільше мене здивувало, що жінка відмовилася пояснювати мені за що ті платежі і відправила до директора.

Це прояв відсутності будь-якого професіоналізму. Уявіть собі, що всі працівники за дріб"язковими консультаціями будуть відправляти вас до своїх директорів.

Другий раз, коли я розказувала людям в черзі, ЩО треба платити, мені перед всією чергою повідомили, що директор сказав платежів від мене не приймати :) і повели кудись до нього. Там жіночка довго з кимось радилася, сказала, що директора нема і попросила мене прийти після обіду без черги. Мотивувала вона це тим, що для оформлення відмови (від сплати необов"язкових платежів) треба багато документів.

Коли я прийшла, то мені все дали, але людей в черзі залякали :).

Варто нагадати, що довідка про несудимість, як і плата за вклеювання фото, є благодійним внеском, який ви, звичайно, не зобов"язані платити. Просто кажете це працівнику і приходите за паспортом через тиждень, а задовідкою - через два тижні (максимум місяць)

Сорі за велике повідомлення, але коротка суть така: розказуйте в черзі людям про те, що знаєте, але тихенько :).

П.С. Якщо ці теми випадково прочитають працівники паспортних столів: Люди, майте совість, будь ласка! Багатьом ставлять плани, які треба виконувати. Але, якщо вже приходить людина, добре озброєна інформацією, не треба їй в очі брехати, що то все законно і однозначно платити треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ходив замінювати фотографію, в паспортому черга за мною 20 чоловік.

Сама черга перед кабінетом просто дурдом, всі сваряться, деякі заходять без черги, деякі через знайомих які заводять їх за ручку і так далі. Звичайна така українська черга в звичайний кабінет =).

Вся процедура займає близько хвилини але чекав я години дві, так як всі пруть в один кабінет і деяки висижують там по пів години. Вже як черга дійшла до мене я зайшов, віддав паспорт, фотокартки і відразу отримав аналогічну квитанцію на оплату 36 грн. за інформаційні послуги, пригадав цю тему, тому сказав що "я чув що послуга по заміні є безкоштовною" - на що вона мені нічого не відповіла а просто всунула в руки бумажку з написом "Док 36 грн" і сказала проплатити в банку з іншої сторони будівлі. Сперечатися не хтів так як дуже поспішав і не хтів стояти в черзі но новому, тому пішов і слухняно заплатив гроші. Реквізити ті самі СВФ ДП "Документ" МФО: 303440, Код отримувача:36351267.

Ото живуть же люди у нас в країні. Давно хочу втекти десь звідси да неяк не можу десь прижитись нормально.

Ну вот за это тебе огромный "МИНУС" , я понимаю что большинство людей ДУРЯТ. А ты знал что это нае...ово и всё равно пошёл и заплатил. Я бы на твоём месте не только не заплатил, но и всей очереди рассказал что платить НЕ НАДО.

злий Ви одначе чоловіче:) розказати всім хто стоїть, це ж яка травма в жіночки буде коли їй 20людей буде довбати мозг: - А я знаю, що це БЕЗПЛАТНО!! Не витримає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ходив замінювати фотографію, в паспортому черга за мною 20 чоловік.

Сама черга перед кабінетом просто дурдом, всі сваряться, деякі заходять без черги, деякі через знайомих які заводять їх за ручку і так далі. Звичайна така українська черга в звичайний кабінет =).

Вся процедура займає близько хвилини але чекав я години дві, так як всі пруть в один кабінет і деяки висижують там по пів години. Вже як черга дійшла до мене я зайшов, віддав паспорт, фотокартки і відразу отримав аналогічну квитанцію на оплату 36 грн. за інформаційні послуги, пригадав цю тему, тому сказав що "я чув що послуга по заміні є безкоштовною" - на що вона мені нічого не відповіла а просто всунула в руки бумажку з написом "Док 36 грн" і сказала проплатити в банку з іншої сторони будівлі. Сперечатися не хтів так як дуже поспішав і не хтів стояти в черзі но новому, тому пішов і слухняно заплатив гроші. Реквізити ті самі СВФ ДП "Документ" МФО: 303440, Код отримувача:36351267.

Ото живуть же люди у нас в країні. Давно хочу втекти десь звідси да неяк не можу десь прижитись нормально.

Ну вот за это тебе огромный "МИНУС" , я понимаю что большинство людей ДУРЯТ. А ты знал что это нае...ово и всё равно пошёл и заплатил. Я бы на твоём месте не только не заплатил, но и всей очереди рассказал что платить НЕ НАДО.

було велике бажання таке зробити, але як написав вище мене чекала невідкладна робота, сваритися за 36 грн з ними, бігати підписувати заяви про відмову від сплати того що і так неякими законами не писано це марна трата часу. Єдине що я хотів в той момент це якнайшвидше звалити з того паспортоного і з тієї черги, де всі гаркали один на одного як якийсь нелюди, навіть зайти взяти бланк на заповнення - 5 секунд і то не впускали, прийшлось стояти чергу двічі, один раз за бланком інший раз з бланком.

"Мінус" був би двічі: відкладена робота коли чекали до вечора результат, зїджені нерви. Я просто розставив пріоритети і в тій ситуації це було вірне рішення.

Дуже схожі випадки зустрічав раніше: знайомий оббігав весь Луцьк шукаючи дешевий диммер(вимикач світла), в результаті зекономив 40 гривень і втратив пів дня.

Батько економив на ремонті авто крутивши гайки сам, замість того щоб віддати в майстерню і зайтись по профілю - інженер-будівельник. Вбив тижня 2 часу бігаючи за інструментом та деталями на базар. Зекономив мо гривень ну макс 1000. "Варто?", - "НІ"

Це наш менталітет: зекономлю 2 гривня, вгроблю цілий день но не дам себе на***ти, мені якось одинаково, я оперую тільки числами і часом, а правильно використати свій час це головне, адже він саме цінне що в нас є. А сам змінити в цій країні нічого не зможу.

Я навіть не хожу голосувати: а навіщо? мій один голос нічого не змінить, тому навіщо туди сунутись якщо результату від моєї присутності на виборах абсолютно не буде. Аргументи проти цього можуть бути такі

"Ты не чувствуешь себя единицей общества" - "Повірте, відчуваю",

"Если каждый будет думать так как ты то вообще никто не прийдет" - "Вибачте, але вирішую я тільки за себе, а не за всіх",

"Так думать глупо и егоистично!" - "Мені всерівно, результат не міняється, проти логіки не попреш"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так що, виходить за довідку про судимість тоже мона не платити???? Просто відмова і все? Чи там держмито теж є?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то Вoвчик: Ну с диммером может ты и прав, а с машиной ты немного перегнул. Могу обьяснить в кратце. Ты пельмени какие любишь? магазинные? Ну экономия времени и всё такое--- купил - сварил. А я вот люблю домашние С МЯСОМ. И ты знаешь! Они не только получаются вкуснее, но и дешевле выходит, хотя конечно на это уходит время. Но это я так .... от темы отклонился. А по-сути:

Одно дело купить дороже не потратив времени. А другое - платить за то, за что платить не нужно. Мало того, не добровольно, А ПРИНУДИТЕЛЬНО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так що, виходить за довідку про судимість тоже мона не платити???? Просто відмова і все? Чи там держмито теж є?

не треба платити нічого, і держмита теж. 15 чи 30 грн., які у вас просять заплатити, є добровільним благодійним внеском. Просто про це вам ніхто не скаже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...