Перейти до змісту

Хто вирочував печериці?


Tom

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 79
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Теж колись задумувався над цим питанням тому, що маю здоровезний підвал...

Але як почитав коментарі до статті то якось перехотілося, суть в тому, що один тіп писав, що його батько займався вирощуванням а потім захворів на щось... типу їх спори у повітрі і щось там із дихальною системою стається... не пам'ятаю на жаль, а шукати лінь...

Опубліковано

:) купа людей вирощує, а ти якогось типа десь на заборі почитав :)

В нього могло бути що хочеш, але знайшли причину в самому легшому - в грибах :)

Вирощуй і насолоджуйся!

І ніхто не забороняє тобі респіратор вдягати, якщо вже так боїшся...

Опубліковано

Ну, нарешті можу похвалитись врожаєм! :0111:

Купили грибницю, через 2 неділі вона стала такою post-7249-0-93364700-1339428358_thumb.jp потім розрізали верх та присипали землею шаром 1-2см і через 4 дні грибниця почала "цвісти" post-7249-0-72446200-1339428432_thumb.jppost-7249-0-99934400-1339428476_thumb.jp. Ще через 3 дні вона вже стала такою post-7249-0-73034300-1339428557_thumb.jppost-7249-0-90525900-1339428570_thumb.jp почали виділятися перші грибочки розміром 2-5мм. Ще через 4 дні грибниця має вигляд post-7249-0-04501600-1339428660_thumb.jppost-7249-0-50685500-1339428688_thumb.jp

Весь цей час грибниця знаходилась у підвалі будинку без додаткох нагрівачів, провітрювачів..., тільки кожен день ходили 1 раз оприскували.

Бажаю вам удачі!!!

Опубліковано

HWman, для початку: збут маєш? Бо як зазначали вище гриби швидко втрачають вагу - а це "мінуса". По-друге: ти здатен забезпечити нормальний клімат у приміщенні? Як з приводу зарази? 1 раз занесеш - доведеться все нафіг викидати з приміщення і здійснювати антисептичну (чи як там її) обробку. Тоді все з нуля. При тому твій збут чекати не буде - піде до конкурента.

В твоєму підвалі краще тринь-траву на гідропоніці вирощувати :D

Опубліковано
В твоєму підвалі краще тринь-траву на гідропоніці вирощувати

О-о-о ти був у моєму підвалі? цікаво це коли ж?

Розумію жорстка конкуренція, краще залякати новачків ато всю долю ринку печериць заберуть...

Опубліковано

Навіщо бути у твоєму підвалі, це і так зрозуміло. ;) Вихлоп з м2 буде точно більший ніж з печериць. Да, ладно, це все смішки...

Щодо збуту - я не шуткую. Ніхто просто так не буде домовлятися, мол, викуплю все що матимеш в любий час. Наприклад х кг/х днів, або допобачення, або плати неустойку. А просто навирощувати дофіга печериці багато розуму не треба. Буде жерти вся родина включно з троюрідними бабусями.

До речі, щоб продавати офіційно - доведеться виготовити санітарно-гігієнічний висновок у баклабораторії, а це задоволення не дешеве. Вихід - сам вирощуй, сам продавай на базарі. І то не факт що все так просто. Санстанція і по базарам ходить.

Ну як? Віжу цель - нє віжу прєпядствій?

Опубліковано
А просто навирощувати дофіга печериці багато розуму не треба.

Це ти з власного досвіду?

Шутка :_07: просто прикольно написав

Опубліковано

а хтось пробував вирощувати на продаж? реально на цьому заробити?

Поки ти розпитуєш, інші вже продають

Бачив, саме тому і зацікавився

ТУт про перечериці розпитуєм, а продають гливи. Їх легше вирощувати!

хм... треба поцікавитись що скаже великий гугл.

Опубліковано

ТУт про перечериці розпитуєм, а продають гливи. Їх легше вирощувати!

трохи неправильно. Якщо берем вирощування в невеличких масштабах, тобто для себе, то вирощувати печериці легше, тому що їх вирощують з готових брикетів (з готового компосту), які вже підготовані і "заражені" грибницею. А для глив ми починаємо процес від самого початку, від підготовки компосту, внесення міцелію... Крім того гливам потрібно світло, печериці ж ростуть в повній темряві. А по смаку і запаху - взагалі нема що порівнювати, печериці - це гриби, а гливи - їстівна субстанція, яка віддалено нагадує гриби ;) (я про смакові якості, а не про біологію)
Опубліковано
ТУт про перечериці розпитуєм, а продають гливи. Їх легше вирощувати! трохи неправильно. Якщо берем вирощування в невеличких масштабах, тобто для себе, то вирощувати печериці легше, тому що їх вирощують з готових брикетів (з готового компосту), які вже підготовані і "заражені" грибницею. А для глив ми починаємо процес від самого початку, від підготовки компосту, внесення міцелію... Крім того гливам потрібно світло, печериці ж ростуть в повній темряві. А по смаку і запаху - взагалі нема що порівнювати, печериці - це гриби, а гливи - їстівна субстанція, яка віддалено нагадує гриби (я про смакові якості, а не про біологію)
Печериці тяжче вирощувати та ще й в непромислових умовах, вони більш вибагливі до температури, вологості та й міцелій може бути заражений грибком. Тому й не получилось нічого. Починати краще з гливи (вєшенки) - менш вибагливий гриб. Наб'ється рука, то можна і на печериці поступово переходити.
Опубліковано

Coding, :) і що? скільки людей - стільки й думок. Я з ним незгідний, і що? :)

Хочеш знати істину - читай книжки і пробуй сам :) А форум... це як забор ;) Може бути й правда написана, а може бути й флуд ;)

Опубліковано

Скільки приблизно можна зібрати з одного мішка компосту?

з особистого досвіду ще не скажу, але кожен день збираємо десь 1,5-2кг і це тільки початок. Продавці кажуть, що з одного компосту можна зібрати 20-30кг печериць. Я поки зібрала десь 6-7кг (3 дні збору)

Опубліковано

Tanichka, поки "забілювався" компост дірявили пакет? водою їх побризкували? Чи так, як привезли, так і не чіпали, поки не "забілився"?

Опубліковано

Tanichka, поки "забілювався" компост дірявили пакет? водою їх побризкували? Чи так, як привезли, так і не чіпали, поки не "забілився"?

Пакет не дірявили, адже там були по всьому компосту десь 16 дирочок у 1см. Воду трішки заливали у дирочки (бо була грибниця спочатку на балконі, а там жарко) десь раз на 4 дні.

де брали компост?

На Варшавці за 70 грн

Сьогодні там була, зараз немає, буде десь через 10-14 днів.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...