Перейти до змісту

Хто вирочував печериці?


Tom

Рекомендовані повідомлення

  • Відповідей 79
  • Створено
  • Остання відповідь

Знаю що їм треба чисте середовище. Вирощували знайомі, перший раз все гуд. Другий раз якась зараза з людиною попала і все пропало.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поділіться досвідом вирощування печериць

Яка мета? - промислове вирощування чи на одну сковорідку?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мета така сусід вирощує у підвалі печериці і досить з непоганими результатами ( бачив як ніс цілий ящік, деревяний) так ось і захотів попробувати собі спочатку на сковорідку, ну а з часом якщо все вийде на продаж .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мета така сусід вирощує у підвалі печериці і досить з непоганими результатами ( бачив як ніс цілий ящік, деревяний) так ось і захотів попробувати собі спочатку на сковорідку, ну а з часом якщо все вийде на продаж .

Ну а чого в сусіда не спитати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як ніс він ці гриби я бачив у підвалі а коли уже прийшов додом задумався попробувати вирощувати, і він ще сказав що все купив у магазині тільки засипав ( при зустрічі спитаю обовязково)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а чого в сусіда не спитати?
з непоганими результатами ( бачив як ніс цілий ящік, деревяний)

посварылыся через ти печерици и не говорять одын з одным :mdr::D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну а чого в сусіда не спитати?
з непоганими результатами ( бачив як ніс цілий ящік, деревяний)

посварылыся через ти печерици и не говорять одын з одным :mdr::D

та ні я перший раз бачив як він ніс їх ось ще і недумав щоб вирощувати самому :0161:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пробував колись.Не вдалося.В дівчини батьки вирощували,все гут.

В Піддубцях,чи Підгайціях,не пам"ятаю купували мішок міцелію з грибами.Тоді коштував 50 грн+10 грн. спеціальний грунт з спорами грибів.В мішка поліетиленового зрізається верх,кладеться в темне (!!!) тепле місце,засипається наверх грунтом і кожен день поливається водою.Орієнтовно за два тижні починають вилазити гриби.Їх дуже багато.Який вихід з мішка,не пам"ятаю,писати не буду.З місяць добрий будуть родити.Вирощували для себе,чисто погамати.Гриби добрі,тверді.Потім пробували використаний мішок з грунтом закопати в землю,щоб родили на весну-не вдалося.Не захотіли рости.Як для власних потреб,цілком нормальна річ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Печериці тяжче вирощувати та ще й в непромислових умовах, вони більш вибагливі до температури, вологості та й міцелій може бути заражений грибком. Тому й не получилось нічого. Починати краще з гливи (вєшенки) - менш вибагливий гриб. Наб'ється рука, то можна і на печериці поступово переходити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я выращивал . Каждый год покупаю. Не чего сложно,но лучше иметь погреб,что б была стабильная температура. Ежедневно поливать 200грамм воды. Каждые две недели урожай ))

Увеличивается употребление таких блюд :

1.Жульен

2. Жаренные грибы

3.грибной суп

4. шашлык из грибов .. (очень вкусно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені вони швидко приїлися.Спочатку було цікаво,а потім закинув те діло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Проблема не виростити, проблема продати врожай, тому що гриби дуже швидко втрачають свою вагу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де можна купути міцелій та грунт

В Гуглі забанили? Повно ж оголошень

Перше, що попалося

http://toplutsk.com/board/promislov_st/30921.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми теж вирішили спробувати. Купили 2 мішки з міцелієм в політиленових пакетах. Зробили все за інструкцією: поставити в темне місце при температурі +18- +22, почекати поки грунт побіліє (2-3 неділі), тоді розрізати верх мішка, притрусити стружкою (щоб гриби білі вилазили) і помістити у бульш холодніше приміщення (звичайно темне) - це трохи затормозить ріст, бо їх вилазить відразу багато (принаймі нам так казали).

От з того що вийшло. Перший мішок тримався у кладовці на площадці квартири, другий спочатку у квартирі в кладовці, а як побіліло через 3 неділі перенесли у підвал. На даний момент (грибниці купувались 5 січня) дві грибниці білі, але грибів немає навіть маленьких, хоч кожен день оприскуєм.

Навіть якщо з цими нічого не получится грибницями, то все одно спробую ще купити, тільки коли вже буде тепліше.

А де можна купути міцелій та грунт

Купити можна на Варшавці на оптовому по 75грн та на Завокзальному ринку (Привоз).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ми теж вирішили спробувати. Купили 2 мішки з міцелієм в політиленових пакетах. Зробили все за інструкцією: поставити в темне місце при температурі +18- +22, почекати поки грунт побіліє (2-3 неділі), тоді розрізати верх мішка, притрусити стружкою (щоб гриби білі вилазили) і помістити у бульш холодніше приміщення (звичайно темне) - це трохи затормозить ріст, бо їх вилазить відразу багато (принаймі нам так казали).

От з того що вийшло. Перший мішок тримався у кладовці на площадці квартири, другий спочатку у квартирі в кладовці, а як побіліло через 3 неділі перенесли у підвал. На даний момент (грибниці купувались 5 січня) дві грибниці білі, але грибів немає навіть маленьких, хоч кожен день оприскуєм.

Навіть якщо з цими нічого не получится грибницями, то все одно спробую ще купити, тільки коли вже буде тепліше.

А де можна купути міцелій та грунт

Купити можна на Варшавці на оптовому по 75грн та на Завокзальному ринку (Привоз).

А зе іже зі субстрактом готове чи саме насіння печериць
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи саме насіння печериць

Улибнуло :) Як же ж Ви їх збираєтеся вирощувати? Може ну його на фік,самі насіються?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вже кілька років вирощую гливи на пеньках , що закопані в землю. Однієї закладки вистачає на 2-3 роки. Родять коли температура падає від 20 до рівня 8 градусів. Урожай досить великий - може бути і пару кілограмів за раз. Рости можуть кілька днів - зрізається по мірі потреби. Готується з них все - суп, жарені, відбивні, сушаться і морозяться.

10042010.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...