Перейти до змісту

тріскають пошпакльовані стіни.

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Виникла проблема. Після ремонту тріскають пошпакльовані стіни.

в одній частині квартири ремонт зроблений більше року тому. в іншій - завершено ремонт у кінці листопада.

Тріщини (досить прямі, вертикальні та горизонтальні) та "павутина" з"явилися всюди. Чому і що робити?

Роботи виконувалися такими матеріалами: грунт Анцер Глоб концентрат - Кнауф Старт-Кнауф Фініш - трохи Стабіл- Сніжка Еко.

Роботи виконувалися однією людиною, яка постійно займається лише шпаклюванням/фарбуванням.

Потріскали переважно внутрішні стіни (тріщини товщиною як нитка) як у тепліших кімнатах, так і у прохолодніших.

Чому і що робити????

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виникла проблема. Після ремонту тріскають пошпакльовані стіни.

в одній частині квартири ремонт зроблений більше року тому. в іншій - завершено ремонт у кінці листопада.

Тріщини (досить прямі, вертикальні та горизонтальні) та "павутина" з"явилися всюди. Чому і що робити?

Роботи виконувалися такими матеріалами: грунт Анцер Глоб концентрат - Кнауф Старт-Кнауф Фініш - трохи Стабіл- Сніжка Еко.

Роботи виконувалися однією людиною, яка постійно займається лише шпаклюванням/фарбуванням.

Потріскали переважно внутрішні стіни (тріщини товщиною як нитка) як у тепліших кімнатах, так і у прохолодніших.

Чому і що робити????

В мене лише один варіант. Будинок дає "осадку". Якщо будинок новий тоді зрозуміло, а якщо ні ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

будинок не новий

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

может быть быстрая просушка стен..или к примеру закончили ремонт, стены были внутри еще влажные - включили отопление - пошли трещины....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо майстер давав старт товстим слоєм то нічого дивного. Спробуйте "простукати" стіну чи там часом немає відслоєння.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

может быть быстрая просушка стен..или к примеру закончили ремонт, стены были внутри еще влажные - включили отопление - пошли трещины....

Протяг не створювали, обігрівальні пристрої не використовували. Сказати, що у квартирі жарко - не скажиш. Ну, а чому пішли тріщини на стінах, де ремонт був закінчений більше року тому???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зараз вологість дуже низька, як всередині квартир, через опалення, так і на вулиці, через великий мороз. В нас на роботі висить вологомір китайський, не точний, але нам достатньо того, що він показує різницю.Так от до морозів він показував 30%, а зараз 10. Це при тому що стоїть потужна витяжка і повітря в кімнаті за день оновлюється десятки разів. Навіть двері повсихалися. От і твої стіни віддали всю вологу сухому повітрю і потріскали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

У мене була така сама фігня.

Дім старий, протягів небуло, матеріал якісний. Висновок, халтура з сторони майстрів.

Заставив майстрів переробити. Поклали на стіни сіточку і заново зашпаклювали.

Усе супер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене була така сама фігня.

Дім старий, протягів небуло, матеріал якісний. Висновок, халтура з сторони майстрів.

Заставив майстрів переробити. Поклали на стіни сіточку і заново зашпаклювали.

Усе супер.

так от і я думаю, що майстри.... але в чому вони схалтурили? Не можу сказати, що я постійно спостерігав за їх роботою. Але контроль був (бачив погрунтовані стіни, як замішували шпаклівку і т.д.). Головне питання - що робити?

Лишити ті тріщини (їх видно лише, якщо пильно придивитися), чи є ризик їх поглиблення і краще не затягувати з їх усуненням?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо тріщини з відшаруванням, то може бути причина в грунтовці (якої не було або була неякісна).

Робив простукування. Лише в одному місці (відкос вікна) був характерний звук порожнини. Решта місць в нормі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Їхня вина у спішці :)

Саме імовірне.

Вклали багато чорнової шпаклівки, і не дали толком висохнути.

Клали товстий шар чорнової шпаклівки на погано грунтовану поверхню. + мало часу сохло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

теж пару днів тому трохи потріскували, це враховуючи, що штукатурились уже більше як 4 роки назад. згідний з версією nickel, що це через сильний мороз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тому маєш дільні поради - пиши, згодиться мені і стане у пригоді іншим, хто читатиме тему. Хочеш "покричати" - форум для цього невдале місце.

Порада

п.с. Де ти крик в моїх повідомленнях побачив? Капс у мене не западає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel все вірно написав - причина в низькій вологості в приміщеннях

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Їхня вина у сішці :)

Саме імовірне.

Вклали багато чорнової шпаклівки, і не дали толком висохнути.

Клали товстий шар чорнової шпаклівки на погано грунтовану поверхню. + мало часу сохло.

Напевно так.

Шар був чималий. Роботи навмисно розтягували, що б добре підсохло.

А от сітку мені ніхто не радив застосовувати. От і довіряй людям....

Тобто її варто було пускати перед чорновою чи чистовою шпаклівкою?

Говорив зі знайомим. У нього така ж ситуація склалася 4 роки тому. Спитаю завтра, чи використовували його майстри сітку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тому маєш дільні поради - пиши, згодиться мені і стане у пригоді іншим, хто читатиме тему. Хочеш "покричати" - форум для цього невдале місце.

Порада

п.с. Де ти крик в моїх повідомленнях побачив? Капс у мене не западає.

То ти вважаєш, що я винуватий в помилці майстрів, які не запронували використати сітку? І до чого твоє "нахаляву"? А те, що фактично помарновано матеріали на кілька тисяч гривень? Це як? Чи я маю ще платити кожного разу, коли вони щось знову забудуть використати чи зробити?

Я теж погоджуюсь з тим, що причина може бути у коливанні вологості. Але ж це відбувається практично в усіх квартирах. То майстер має знати про це та порадити використати сітку (коштує вона копійки і ніхто на ній не економив би) для уникнення проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сітку пускати перед чорновою. Точніше під час нанесення чорнової.

Особливо якщо товстий шар чи нерівномірне температурне розширення стіни.

Сам з такею фігнею зіткнувся раніше.

А що повітря сухе то вже сухе.

Сьогодні звернув увагу, що вхідні двері (полотно з сосни) так всохли, що аж видно стало непролаковані місця. Притому, що раніш такого сильного "всихання " не спостерігав.

ПС Глянув характеристики шпаклівки. Там написано, що призначається для нормальної вологості, а це 40-60%. Так що, якщо причина у волоості і майстер не дурак, то вічливо порадить змінити мікроклімат приміщення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сітка дається лише на швах - на стиках гіпсокартону та панелей перекриття.

Суцільну сітку застосовують лише при накладанні шпаклівки поверх плит теплоізоляційних матеріалів та в "проблемних" місцях (погана штукатурка, тріщини на стінах до ремонту, участки з великою кількістю шпатлівки, штраби і т.д)

Коштує вона не копійки. І навіть якщо її застосовувати - мікротріщини всерівно будуть. Від сухості повітря вона не допоможе.

Просто прогрунтуйте стіни і закрасіть - тріщини зникнуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант, суміш для шпаклювання була занадто рідкою на якомусь етапі робіт. А ще не виключено що бракована, "повезло".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То ти вважаєш, що я винуватий в помилці майстрів, які не запронували використати сітку? І до чого твоє "нахаляву"? А те, що фактично помарновано матеріали на кілька тисяч гривень? Це як? Чи я маю ще платити кожного разу, коли вони щось знову забудуть використати чи зробити?

Я теж погоджуюсь з тим, що причина може бути у коливанні вологості. Але ж це відбувається практично в усіх квартирах. То майстер має знати про це та порадити використати сітку (коштує вона копійки і ніхто на ній не економив би) для уникнення проблем.

По перше: сітка - не панацея, якщо не віриш, то при нагоді сфотографую тріщини в штукатурці у своїх знайомих, сітку через тріщину не видно - тріщина з волосину товщиною, але що вона там є можу дати 200%, бачив цей ремонт і навіть допомагав робити.

По друге: нормальна зона комфорту для людини - 50-55% вологості повітря, при його температурі у +20-21 градус. Відповідно такий мікроклімат (30-60% вологість і 18-22С температура) намагаються забезпечити забудовники і всі інші структури, від яких це залежить. Виробники будматеріалів також відштовхуються від цих цифр і розробляють матеріали, які повинні себе нормально поводити в зоні нормального комфорту для людини. Зимою вологість в приміщеннях падає до 30-40%, а в такі аномальні морози вологість падає до 10% і навіть менше. Наприклад при температурі повітря -20 і навіть 100% вологості, в кубометрі повітря буде не більше 0,7 грама води, для порівняння при нормальній для людини температурі (+20) і такій же вологості (100%), води буде більше у 24,7 разів або на 2370% більше, тобто 17,3 грами. Просто вражаючі цифри, правда ж? Жоден будматеріал не здатен зберігати свої стартові властивості при такій к-сті води в повітрі. А морози в нас в цьому місяці не -20, а було і -30%. Людина при такій вологості почувається не набагато краще за ті будматеріали. Але якщо тобі байдуже на своє здоров'я, то міг би зволожувати повітря в себе в квартирі хоча б заради збереження дорогого ремонту, а не валити все на будівельників. Ми звикли підтримувати нормальну температуру в квартирах, забуваючи про його вологість, а потім плачемо по "кількох тисячах гривень", які "фактично помарновано". А звичайний зволожувач за гривень 200-250 тобі б їх заощадив. Все імхо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такіда. 100% правда. В погоні за теплом забуваєм про вологість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Такіда. 100% правда. В погоні за теплом забуваєм про вологість.

Не зовсім. У квартирі досить багато вазонів. Їх щодня щедро поливаємо. Крім того, досить часто доводиться робити вологе прибирання (занадто світлу плитку обрали для кухні і коридору).

Тому з власного досвіду раджу - не обирайте світлу, нарядну плитку чи лінолеум для коридору. Це гарно то тих пір, поки не почнеш помічати найменший бруд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У квартирі досить багато вазонів. Їх щодня щедро поливаємо

Ти сам на своє питання відповів. При нормальній вологості вазони вистачає поливати раз-два в тиждень. Принаймі я так роблю при нормальній вологості.

А якщо виникає потреба підливати щодня - це говорить про те, що земля швидко пересихає не лише завдяки рослині. В самого таке зимою.

nickel лише забув додати, що при надмірній сухості зволожувач повинен "парити" повітря в кімнаті практично безперервно. Щоб якось спастись я особисто на батареї мокрі махрові рушники і зволожувач в спальні (встигаю тільки воду доливати).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...