Перейти до змісту

тріскають пошпакльовані стіни.

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Виникла проблема. Після ремонту тріскають пошпакльовані стіни.

в одній частині квартири ремонт зроблений більше року тому. в іншій - завершено ремонт у кінці листопада.

Тріщини (досить прямі, вертикальні та горизонтальні) та "павутина" з"явилися всюди. Чому і що робити?

Роботи виконувалися такими матеріалами: грунт Анцер Глоб концентрат - Кнауф Старт-Кнауф Фініш - трохи Стабіл- Сніжка Еко.

Роботи виконувалися однією людиною, яка постійно займається лише шпаклюванням/фарбуванням.

Потріскали переважно внутрішні стіни (тріщини товщиною як нитка) як у тепліших кімнатах, так і у прохолодніших.

Чому і що робити????

Опубліковано

Виникла проблема. Після ремонту тріскають пошпакльовані стіни.

в одній частині квартири ремонт зроблений більше року тому. в іншій - завершено ремонт у кінці листопада.

Тріщини (досить прямі, вертикальні та горизонтальні) та "павутина" з"явилися всюди. Чому і що робити?

Роботи виконувалися такими матеріалами: грунт Анцер Глоб концентрат - Кнауф Старт-Кнауф Фініш - трохи Стабіл- Сніжка Еко.

Роботи виконувалися однією людиною, яка постійно займається лише шпаклюванням/фарбуванням.

Потріскали переважно внутрішні стіни (тріщини товщиною як нитка) як у тепліших кімнатах, так і у прохолодніших.

Чому і що робити????

В мене лише один варіант. Будинок дає "осадку". Якщо будинок новий тоді зрозуміло, а якщо ні ???

Опубліковано

может быть быстрая просушка стен..или к примеру закончили ремонт, стены были внутри еще влажные - включили отопление - пошли трещины....

Опубліковано

Якщо майстер давав старт товстим слоєм то нічого дивного. Спробуйте "простукати" стіну чи там часом немає відслоєння.

Опубліковано

может быть быстрая просушка стен..или к примеру закончили ремонт, стены были внутри еще влажные - включили отопление - пошли трещины....

Протяг не створювали, обігрівальні пристрої не використовували. Сказати, що у квартирі жарко - не скажиш. Ну, а чому пішли тріщини на стінах, де ремонт був закінчений більше року тому???

Опубліковано

Зараз вологість дуже низька, як всередині квартир, через опалення, так і на вулиці, через великий мороз. В нас на роботі висить вологомір китайський, не точний, але нам достатньо того, що він показує різницю.Так от до морозів він показував 30%, а зараз 10. Це при тому що стоїть потужна витяжка і повітря в кімнаті за день оновлюється десятки разів. Навіть двері повсихалися. От і твої стіни віддали всю вологу сухому повітрю і потріскали.

• Адміністратори
Опубліковано

У мене була така сама фігня.

Дім старий, протягів небуло, матеріал якісний. Висновок, халтура з сторони майстрів.

Заставив майстрів переробити. Поклали на стіни сіточку і заново зашпаклювали.

Усе супер.

Опубліковано

У мене була така сама фігня.

Дім старий, протягів небуло, матеріал якісний. Висновок, халтура з сторони майстрів.

Заставив майстрів переробити. Поклали на стіни сіточку і заново зашпаклювали.

Усе супер.

так от і я думаю, що майстри.... але в чому вони схалтурили? Не можу сказати, що я постійно спостерігав за їх роботою. Але контроль був (бачив погрунтовані стіни, як замішували шпаклівку і т.д.). Головне питання - що робити?

Лишити ті тріщини (їх видно лише, якщо пильно придивитися), чи є ризик їх поглиблення і краще не затягувати з їх усуненням?

Опубліковано

Якщо тріщини з відшаруванням, то може бути причина в грунтовці (якої не було або була неякісна).

Робив простукування. Лише в одному місці (відкос вікна) був характерний звук порожнини. Решта місць в нормі.

• Адміністратори
Опубліковано

Їхня вина у спішці :)

Саме імовірне.

Вклали багато чорнової шпаклівки, і не дали толком висохнути.

Клали товстий шар чорнової шпаклівки на погано грунтовану поверхню. + мало часу сохло.

Опубліковано

теж пару днів тому трохи потріскували, це враховуючи, що штукатурились уже більше як 4 роки назад. згідний з версією nickel, що це через сильний мороз.

Опубліковано

Тому маєш дільні поради - пиши, згодиться мені і стане у пригоді іншим, хто читатиме тему. Хочеш "покричати" - форум для цього невдале місце.

Порада

п.с. Де ти крик в моїх повідомленнях побачив? Капс у мене не западає.

Опубліковано

Їхня вина у сішці :)

Саме імовірне.

Вклали багато чорнової шпаклівки, і не дали толком висохнути.

Клали товстий шар чорнової шпаклівки на погано грунтовану поверхню. + мало часу сохло.

Напевно так.

Шар був чималий. Роботи навмисно розтягували, що б добре підсохло.

А от сітку мені ніхто не радив застосовувати. От і довіряй людям....

Тобто її варто було пускати перед чорновою чи чистовою шпаклівкою?

Говорив зі знайомим. У нього така ж ситуація склалася 4 роки тому. Спитаю завтра, чи використовували його майстри сітку.

Опубліковано

Тому маєш дільні поради - пиши, згодиться мені і стане у пригоді іншим, хто читатиме тему. Хочеш "покричати" - форум для цього невдале місце.

Порада

п.с. Де ти крик в моїх повідомленнях побачив? Капс у мене не западає.

То ти вважаєш, що я винуватий в помилці майстрів, які не запронували використати сітку? І до чого твоє "нахаляву"? А те, що фактично помарновано матеріали на кілька тисяч гривень? Це як? Чи я маю ще платити кожного разу, коли вони щось знову забудуть використати чи зробити?

Я теж погоджуюсь з тим, що причина може бути у коливанні вологості. Але ж це відбувається практично в усіх квартирах. То майстер має знати про це та порадити використати сітку (коштує вона копійки і ніхто на ній не економив би) для уникнення проблем.

Опубліковано

Сітку пускати перед чорновою. Точніше під час нанесення чорнової.

Особливо якщо товстий шар чи нерівномірне температурне розширення стіни.

Сам з такею фігнею зіткнувся раніше.

А що повітря сухе то вже сухе.

Сьогодні звернув увагу, що вхідні двері (полотно з сосни) так всохли, що аж видно стало непролаковані місця. Притому, що раніш такого сильного "всихання " не спостерігав.

ПС Глянув характеристики шпаклівки. Там написано, що призначається для нормальної вологості, а це 40-60%. Так що, якщо причина у волоості і майстер не дурак, то вічливо порадить змінити мікроклімат приміщення.

Опубліковано

Сітка дається лише на швах - на стиках гіпсокартону та панелей перекриття.

Суцільну сітку застосовують лише при накладанні шпаклівки поверх плит теплоізоляційних матеріалів та в "проблемних" місцях (погана штукатурка, тріщини на стінах до ремонту, участки з великою кількістю шпатлівки, штраби і т.д)

Коштує вона не копійки. І навіть якщо її застосовувати - мікротріщини всерівно будуть. Від сухості повітря вона не допоможе.

Просто прогрунтуйте стіни і закрасіть - тріщини зникнуть

Опубліковано

Як варіант, суміш для шпаклювання була занадто рідкою на якомусь етапі робіт. А ще не виключено що бракована, "повезло".

Опубліковано

То ти вважаєш, що я винуватий в помилці майстрів, які не запронували використати сітку? І до чого твоє "нахаляву"? А те, що фактично помарновано матеріали на кілька тисяч гривень? Це як? Чи я маю ще платити кожного разу, коли вони щось знову забудуть використати чи зробити?

Я теж погоджуюсь з тим, що причина може бути у коливанні вологості. Але ж це відбувається практично в усіх квартирах. То майстер має знати про це та порадити використати сітку (коштує вона копійки і ніхто на ній не економив би) для уникнення проблем.

По перше: сітка - не панацея, якщо не віриш, то при нагоді сфотографую тріщини в штукатурці у своїх знайомих, сітку через тріщину не видно - тріщина з волосину товщиною, але що вона там є можу дати 200%, бачив цей ремонт і навіть допомагав робити.

По друге: нормальна зона комфорту для людини - 50-55% вологості повітря, при його температурі у +20-21 градус. Відповідно такий мікроклімат (30-60% вологість і 18-22С температура) намагаються забезпечити забудовники і всі інші структури, від яких це залежить. Виробники будматеріалів також відштовхуються від цих цифр і розробляють матеріали, які повинні себе нормально поводити в зоні нормального комфорту для людини. Зимою вологість в приміщеннях падає до 30-40%, а в такі аномальні морози вологість падає до 10% і навіть менше. Наприклад при температурі повітря -20 і навіть 100% вологості, в кубометрі повітря буде не більше 0,7 грама води, для порівняння при нормальній для людини температурі (+20) і такій же вологості (100%), води буде більше у 24,7 разів або на 2370% більше, тобто 17,3 грами. Просто вражаючі цифри, правда ж? Жоден будматеріал не здатен зберігати свої стартові властивості при такій к-сті води в повітрі. А морози в нас в цьому місяці не -20, а було і -30%. Людина при такій вологості почувається не набагато краще за ті будматеріали. Але якщо тобі байдуже на своє здоров'я, то міг би зволожувати повітря в себе в квартирі хоча б заради збереження дорогого ремонту, а не валити все на будівельників. Ми звикли підтримувати нормальну температуру в квартирах, забуваючи про його вологість, а потім плачемо по "кількох тисячах гривень", які "фактично помарновано". А звичайний зволожувач за гривень 200-250 тобі б їх заощадив. Все імхо.

Опубліковано

Такіда. 100% правда. В погоні за теплом забуваєм про вологість.

Не зовсім. У квартирі досить багато вазонів. Їх щодня щедро поливаємо. Крім того, досить часто доводиться робити вологе прибирання (занадто світлу плитку обрали для кухні і коридору).

Тому з власного досвіду раджу - не обирайте світлу, нарядну плитку чи лінолеум для коридору. Це гарно то тих пір, поки не почнеш помічати найменший бруд.

Опубліковано
У квартирі досить багато вазонів. Їх щодня щедро поливаємо

Ти сам на своє питання відповів. При нормальній вологості вазони вистачає поливати раз-два в тиждень. Принаймі я так роблю при нормальній вологості.

А якщо виникає потреба підливати щодня - це говорить про те, що земля швидко пересихає не лише завдяки рослині. В самого таке зимою.

nickel лише забув додати, що при надмірній сухості зволожувач повинен "парити" повітря в кімнаті практично безперервно. Щоб якось спастись я особисто на батареї мокрі махрові рушники і зволожувач в спальні (встигаю тільки воду доливати).

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...