Перейти до змісту

Голодування - хтось пробував?


Annalutsk

Рекомендовані повідомлення

Прочитала на днях, що є якісь кілька днів у місяці, в які дуже добре на день відмовитись від їжі(до речі, сьогодні теж один з таких днів).

Вирішила знайти книгу відомого, мабуть, всім Брега, який займався лікуванням людей голодуванням і дієтами, і сам в 90 років був активним і сильним як юнак.

А ще почитала відгуки на сайтах і подумала, що варто-таки давати розвантаження своєму організму. І крім фізичного ефекту такі дії дають ще багато позитиву в психологічному плані. І, підкреслю, змінюється глибина ВІРИ, незважаючи на ту конфесію, до якої ви належите.

Про себе скажу, що дуже давно пробувала один день не їсти, то до вечора голова боліла страшенно і були помутніння свідомості. Друга спроба була теж невдалою - день протрималась, а вночі встала з ліжка з головокружінням і темнотою в очах, відкрила кватирку і пішла їсти яблука))))))) Думаю, що тоді моя помилка була в тому, що я практично не пила води(дуже довго не любила просту воду, тільки чайочки, какао, молоко і т.п.).

Але сама особисто знаю людей, які можуть 10 днів не лише голодувати, але й повноцінно працювати і без всяких головокружінь. А отут надибала форум, де описують навіть 40! денні голодування

http://golodanie.su/forum/index.php

Цікаво є на нашому форумі такі відважні, чи тільки поболтать і пивка-кави попити? :0050:

Пс. не хотілося б щоб останні масово забгли в цю тему показати свої гумористичні здібності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мала досвід - 10 днів, але під наглядом лікаря і з голковколюванням. Ще й сесію здавала. Головокружіння пройде, пити треба обов"язково.

Зараз 1-2 дні для мене не проблема.

Головне обережно виходити з режиму голодування, а то скалічитись легко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мав невеличкий та неодноразовий досвід. :)

Особистий рекорд 2,5 місяці. Звісно вживав достатню кількість рідини - зазвичай сік розбалений водою (хоча швидше воду робавлену соком). Та періодично робив собі "святкові вечері" - 1 яблуко+1 апельсин+1 ківі. Окрім невеликого вітамінно-енергетичного поповнення для організму, отримував ще й спонукання себе самого - дочекатись наступної такої "вечері".

Додав до голодування ще кілька годин на день помірних фізичних вправ (легкі гантелі та т.п.), і через 2,5 місяці мене ледве впізнавали навіть найближчі друзі.

Отакий був перший досвід. Наступні рази голодування тривали не більше місяця (хоча і набагато легше переносились). Не було більше потреби та й задач перед собою таких не ставив.

Щодо виходу з режиму голодування цілком погоджуюсь з laska. Головне - поступово, плавно і обережно.

А на рахунок "розвантажувальних днів" гадаю взагалі окрема тема.

p.s. Пригадалась на тему топіка фраза - "Ножом и вилкой роем мы себе могилу". Гадаю доля правди тут є.

p.p.s. Не відношу себе до мазохістів, і смачно поїсти дуже люблю. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну про Брэгга можно много интересного найти, в том числе и реальный его возраст, и состав его семьи и прочее :)

По одному дню голодается легко, даже при нормальной такой физической активности. Помогает или нет - непонятно, но с утра чувствуется лёгкое просветление :)

Когда-то три дня успешно продержался на воде, мир воспринимался слегка по другому, ярче, что ли. Потом стало неинтересно как-то :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поки що 3 до 3 - половина

відважні
а половина
поболтать і пивка-кави попити
:)

BIKTOP1970 , а можна подробиці? Ви ВСІ ці дні були на соках з водою чи якийсь час були лише на воді (я про 2,5 місяці)? Чи ставили перед собою чисто фізичні цілі- типу похуднути, помолодшати чи якійсь ще?

Кажуть, після тривалих голодувань бажання

смачно поїсти
зникає, лишається просто бажання ПОЇСТИ, без солі цукру - одну траву, як в темці про вегетаріанство... Ні, не так?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

батько 22 дні протримався, результат -15 кг.,купував очищену джерельну воду(з під крана казав що не підходить), перед тим якесь очищення організму проходив, кинув палити...

Паро нюансів:

- після 2-3 днів голодання апетит і відчуття голоду пропадає

- температура тіла поступово падає і за 2 тижні буде районі 35.5 гр.

- обов'язково пройти очищення кишечника від шлаків до початку процесу

- не палити

- нормально харчуватись потрібно починати поступово, мясне не дозволяється більше тижня після прининення голодування

- головокружіння це нормально, головне аби тиск був в нормі, бажано міряти під ранок, до прийому великої кількості води яку постійно хочеться пити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

BIKTOP1970 , а можна подробиці? Ви ВСІ ці дні були на соках з водою чи якийсь час були лише на воді (я про 2,5 місяці)? Чи ставили перед собою чисто фізичні цілі- типу похуднути, помолодшати чи якійсь ще?

Лише "на воді" був тільки на початку (біля тижня). Далі комбінував різні соки з водою (іноді навіть гарячою - так заміняв собі улюблені чай та каву). Цілей ставив перед собою навіть кілька. Однією з них дійсно була схуднути (результат -40 кг), повернути собі нормальну фізичну форму. Одним із стимулів було бажання довести насамперед собі, а також "світилам" від медицини (ну це вже взгалі дуже довга і дуже неприємна історія), що я це зможу. Голодування починав спонтанно, "на емоціях". А от виходив з нього дуже повільно, теоретично знаючи які проблеми можуть виникнути якщо відразу накинутись на їжу.

Кажуть, після тривалих голодувань бажання смачно поїсти зникає, лишається просто бажання ПОЇСТИ, без солі цукру - одну траву, як в темці про вегетаріанство... Ні, не так?

Гадаю що кожен організм індивідуальний і неповторний. Тому якихось однозначних аксіом в питанні голодування бути не може. Особисто в мене бажання поїсти не зникало взагалі. Часом притуплялось тільки, а часом навпаки загострювалось. Вперше в житті відчув на собі "ароматичні галюцінації" (чомусь таке словосполучення прийшло в голову). Це коли досить яскраво відчував запах шашлику з димком, або інших смачних для себе речей. А заплющивши очі, ще й візуально уява малювала картинки. Тішила думка що колись (не сьогодні) вся ця віртуальність стане реальністю. :)

Траплялися і запаморочення, але це більше спочатку, поки організм ще не перебудувався. Запаморочення також виникало при різкій зміні фізичних навантажень. Тому зрозумів що варто уникати різких і швидких рухів. Навіть вставати з крісла варто повільно та обережно.

Взагалі, через якийсь проміжок часу, дійсно відчув фізичну та психологічну легкість. Загострились відчуття. Світ став набагато яскравішим та насиченішим кольорами, ароматами, звуками (навіть дитинство пригадалось). Мозок почав працювати набагато швидше і ефективніше, думки стали більш чіткими і визначеними.

Звісно, ті тогочасні відчуття можна рахувати лише суб'єктивними та властивими лише мені. Та на той час це мене вразило і добряче здивувало.

Щодо так званих "білих смертей" (солі та цукру) також вдалося змінити своє відношення. Раніше в свою улюбнену кружищу чаю закидав 4-5 чайних ложок цукру, тепер чай мені смакує і взагалі без цукру. От тільки цукерки, шоколад і т.п. продовжую полюбляти, лише стараюсь "без фанатизму", трохи обмежувати себе. Їжу можу споживати взагалі без солі. Гадаю що це вже більше справа звички, і навіть не індивідуальних властивостей (смакових відчуттів) самої людини.

В процесі голодування темепературу не заміряв. Тиск також. Лише кілька разів на день контролював вагу. Тютюнопаління не покинув (лише дещо зменшував кількість випалених цигарок). Це трохи допомагало притупити почуття голоду, але разом з тим, навіть одна сигарета викликала досить відчутне запаморочення.

Виходить так, що більше довіряв власним відчуттям і аналізував цей експеримент над собою, ніж теоретичним обгрунтуванням з різноманітних книг.

Одним з поштовхів до голодування була також розповідь "випадкового попутника" - діда, років вісімдесяти. Про його вимушене дворічне голодування в німецькому робочому таборі в роки другої світової війни. Про те, що з тих пір він взяв собі за правило не переїдати, а часом і поголодати. І треба було бачити цього активного, з прекрасним почуттям гумору і у чудовій фізичній формі (як на свої літа) діда...

p.s. Головне - не "заганятись", реально оцінювати свої можливості прислухаючись до своїх відчуттів. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мав досвід 20 днів на воді.Ціль - вилікувати псоріаз. Ціль було досягнено.

Голодував наодинці в селі,ранньою весною,ще було морозно.Під час голодування обливався водою з криниці,бігав,займався йогою,пранаямою.

2-3 рази мало не зривався(ацидотичний криз),але все нормально.Саме важко було вранці,а коли розгуляєшся ставало легше.Почуття голоду майже не було.Тривалість сну скоротилась до 4-5 годин.

Після голодування кількість порцій їжі зменьшилась вдвічі,сіль,цукор майже не вживав.Коли перший раз після голодування їв прісну пшеничну кашу,то вона була така солодка,що аж приторно стало.

Батько голодував на соках моркви і капусти 14 днів-лікував язву.Коли потім пішов перевірятись,то лікарі були в шоці і не вірили.язва затягнулась,хоча перед цим вони місяць його лікували безрезультатно.

Взагалі ньюансів в голодуванні багато.

Жінкам тривалі голодування не рекомендую,хіба для лікування,коли інших альтернатив нема.

Успіх залежить від підготовки.За кілька днів перейти на рослинну дієту,тісто і дріждьові вироби виключити.Пити тільки воду або травяні чаї та соки фреш.За день до голодування очистити кишечник і не вживати бобових та зернових.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прочитала на днях, що є якісь кілька днів у місяці, в які дуже добре на день відмовитись від їжі(до речі, сьогодні теж один з таких днів).

Так, вони називаються екадаші(11 день після нового та повного місяця)

Про себе скажу, що дуже давно пробувала один день не їсти, то до вечора голова боліла страшенно і були помутніння свідомості. Друга спроба була теж невдалою - день протрималась, а вночі встала з ліжка з головокружінням і темнотою в очах, відкрила кватирку і пішла їсти яблука))))))) Думаю, що тоді моя помилка була в тому, що я практично не пила води(дуже довго не любила просту воду, тільки чайочки, какао, молоко і т.п.).

Потрібно пити це однозначно,підготуватись до голодування обовьязково,головні болі-це інтоксикація,коли не поступає їжа то організм починає розкладати шлаки,вони виділяють токсини,які потрапляють в кров,тому вода особливо підкіслена лимонним соком,все це вимиває і розчиняє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Имею опыт 14 дней - цель очиста огранизма и похудение после родов.

Очень хорошо стягивается желудок и потом намного меньше кушаешь, что для меня немаловажно :)

Действительно, как пишут тут многие тяжело первые 2-3-5 дней.

Главно не думать об этом, и тогда не будет голокружения и плохого самочувствия. Вы просто как будто забыли покушать и тогда легче. А главное думайте о результате - чистый огранизм и легкость.

Но самое главно при голодании пить только ЧИСТУЮ ВОДУ!!! Если есть возможность то из колодца, если нет - то купить миниральную негазированную. Но ни сока, ни чая...ничего... При голодании только вода!

Мой брат голодал... 14 дней - перерыв 2 недели, а потом 21 день... Результат -30 кг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

намагалась поголодувати.. вистачило на 2 дн.зірвалась..(

зараз притримуюсь такої думки, якщо голодування з ціллю схуднути, то краще їсти малокалорійну їжу і, звісно, ніякого алкоголю)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я голодував до 3-х днів, вага скидається дуже швидко. - 5 кг за три дні.

Перше ці дійсно чиста вода. В трьох днях нічого важкого немає, їсти на другий день вже не хочеться і після голодування набагато менше їсиш.

Так само дуже важливо правильно вийти з голодування, але якщо не їсти 2 тижні то бажано під наглядом лікаря, або хоча б знати елементарні основи голодування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А яка мета голодування?

Якщо скинути вагу, то можна підібрати дієту і режим дня, фізичні навантаження.

До повного голодування ставлюсь негативно, так як воно може принести більше шкоди, загострення хронічних хворіб.

Немає толку від того що поголодали тиждень і потім знову харчуватися неправильно, нераціонально, переїдати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мій батько займається голодуванням. максимальний термін голудування у нього був 40 днів. але для того, щоб займатися голодуванням спочатку потрібно почистити кишечник за допомогою клізм. ну і звичайно бути обізнаним у тому що ти робиш і для чого ти це робиш.

А яка мета голодування?

Якщо скинути вагу, то можна підібрати дієту і режим дня, фізичні навантаження.

До повного голодування ставлюсь негативно, так як воно може принести більше шкоди, загострення хронічних хворіб.

Немає толку від того що поголодали тиждень і потім знову харчуватися неправильно, нераціонально, переїдати.

голодування сприяє очищенню організму та лікуванню різного роду хвороб та недуг. знаю випадок коли людина вилікувалась від онко захворювання за допомагою голодування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Голодувала по 1 дню на тиждень, на дистильованій воді приблизно півроку. Води - досхочу. Одна доба організмом переноситься нетяжко, головне - завантажити руки/мозок працею, щоби не відволікатися на їжу (думки все одно там крутяться). :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Голодав: 16 днів, кожного дня пючи 2-3л води

Виходив: 15 днів на фруктових і 15 днів на овочевих соках розбавлених водою у співвідношенні 1:1

Вихід з голодування є більш важливим, ніж саме голодування, активізується рух токсинів по організму і потрібно їх вивести без шкоди для останнього

Виходять вони з організму через різні системи, тому потрібний комплексний підхід: соки, клізми, контрасний душ і похід в баню з 2-3 літрами лимонно-апельсинового соку, як апогеєм всього очисного процесу

Хочу підкреслити, що прийом твердої їжі одразу зупиняє процес очищення

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не розумію що таке «шлаки». Може хтлсь пояснить? ЇХ НЕ ІСНУЄ В ПРИНЦИПІ. це вигадки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну солі це :) солі. Голодувать нада під присмотром.

На чістай воде і соках - мне вас жалко....фрукти нада жрать, зелень, орехі - кароч малої маси великої калорійності, щоб не дай чтото упасть в ненужний момент.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А яка мета голодування?

Цілей є тьма. :-) від схуднення до лікування раку. Джигурда, здається, вилікував рак голодуванням. (влом гуглить)

З мого досвіду: підшлункова любить голод. Щоб більш-менш привести в норму її, вистачає 3-х днів голодування на воді.

Довготривале голодування, все ж таки, не рекомендоване без нагляду, може бути масса підводних каменів та "сюрпризів" від організму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не розумію що таке «шлаки». Може хтлсь пояснить? ЇХ НЕ ІСНУЄ В ПРИНЦИПІ. це вигадки.

постав клізму і побачиш, то і є шлаки )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо закреп, то будуть калові маси. А якщо таких проблем немає, то нічого там не вийде.

Шлаків неіснує. зробіть колоноскопію, пересвідчитесь).

Епітелій слизової оболонки кожні 3 дня злущується і оновлюється, тобто нічого в ШКТ не залишаєтьс я і не наліпає як багато хто думає.

А хто стверджує що є і пропонує почиститись - шарлатан і хоче з вас побільше $ здерти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зранку не поїси, то в обід "коня" можна з"їсти... :)

а тут люди по 20-40 днів голодують.....

як то їм вдається?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...