Перейти до змісту

Фотограф в дитячому садочку

Vadimm

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Зіткнувся з такою проблемкою. Прийшла знайома, а заодно і мама одногрупниці моєї дочки в садочок пофоткати дітей. Всіх, не тільки свою. Ми нічого не мали проти, навпаки, тільки за. Робить вона це не вперше, і робить добре, діти до неї звикли, не бояться, на фотографіях посміхаються і т.п. Згодом диски з усіма фотографіями продає по 10 грн всім бажаючим. Фотоапарат - дзеркалка, руки ростуть звідки треба, тому десятки не шкода, тим більше що фото можна потім хоч на біг борд розтягнути, пікселів вистачає. Значить, пофоткала, і в групі повісила оголошення щоб бажаючі купити диск відгукнулись. Це оголошення прочитала завідуюча і підняла паніку, мол, в садочку є свій фотограф, який підписав договір дав відкат завідуючій за екслюзивне право на зйомку дітей. Закінчила тим, що якщо хтось хоче фотографувати не лише свою дитину то повинен в письмовій формі запитати в неї дозволу дати відкат/виконати безкоштовно якусь послугу.

Все б нічого, на таку вимогу можна сміливо забити. Та вчора дивився фотографії які зробив отой "свій" фотограф. Перше що кинулося в очі - діти його не сприймають, бояться. Посмішок на обличчях майже нема, на фото з крупним планом обличчя відшліфоване фотошопом настільки, що здається ніби щоки пласмасові. Також не помітив характерної для професійного фото гри світла та тіні. А на фото з використанням футажу-фоторамки з мультяшними героями кидається в очі біла тонка кайма по контуру (на границі футажу і безпосередньо фото). Крім того фотограф файли не дає, а гроші дере дай Боже - за групову фотку, одиночну та фото-календар - 75 грн. Може обивателям і пофіг, вони не знають ні собівартості друку, ні що таке Фотошоп, та не мені.

Хтось ще з таким стикався? Я так розумію щоб замінити фотографа групи треба йти на уклін до завідуючої? Скоро і на відеокамеру заборонить знімати за підозрою що мета комерційна.

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

" Я так розумію щоб замінити фотографа групи треба йти на уклін до завідуючої? Скоро і на відеокамеру заборонить знімати за підозрою що мета комерційна." я так думаю...що нічого такого не треба - батьківські збори зібрати - вирішити у своїй групі...хто буде та коли фотографувати......

Опубліковано

Можна подумати, що в садочку є така штатна одиниця, як фотограф! Немає! То як завідуюча може вимагати, щоб фотки робила саме та людина, яку вона вам пропонує? До завідуючої треба йти не на уклін, а на розмову. І нехай вона вам покаже документ, згідно якого ви не маєте права сфотати свою дитину самі, а змушені звертатися до послуг "їхнього фотографа". Думаю, що примушувати батьків користуватися послугами того горе-фотографа завідуючій перехочеться.

Опубліковано

Можна подумати, що в садочку є така штатна одиниця, як фотограф! Немає! То як завідуюча може вимагати, щоб фотки робила саме та людина, яку вона вам пропонує? До завідуючої треба йти не на уклін, а на розмову. І нехай вона вам покаже документ, згідно якого ви не маєте права сфотати свою дитину самі, а змушені звертатися до послуг "їхнього фотографа". Думаю, що примушувати батьків користуватися послугами того горе-фотографа завідуючій перехочеться.

або одразу в ...не знаю хто над ними..РАЙНО..чи як..тоді ще й сама буде фотографів шукати - безкоштовно..аби тільки заяву забрали

Опубліковано

До завідуючої треба йти не на уклін, а на розмову.

Практика нашого садка (правда в іншому питанні) показала, що на розмову ходити - є не дуже результативно (ми ходили десь місяців 5), а от коли нарешті прийшли з письмовим зверненням в 2х екземплярах з підписами батьків - наше питання вирішилось протягом тижня.
Опубліковано

Ну тож розмовляти з завідуючою означає не лише попросити дозволу, але й висловити волю батьків у письмовій формі. Тут уже треба орієнтуватися по обставинах : не доходять слова - пишемо заяву, скаргу і т.д .

Опубліковано

Яка тема, прямо "в тему"! Тільки що забрала фото з садка - по 15 грн штучка 10х15. Щоб замовити дають роздруковочку всіх фото в мінірозмірі.

Так от на великому форматі портрет виглядає на тверду "3" (можна вибрати 1 непереляканий з трьох варіантів "костюмованої" зйомки), а от фото групи за столиками -не просто погано, а дуже погано -ні чіткості, ні експозиції, ні завершеного вигляду (а на маленькій цього всього не видно було...)

Так от, оскільки Борда велика, то, сподіваюсь, цю тему прочитають і придворні присадочківські фотографи.

Шановні фотоломайстри, якщо не вмієте фотографувати, то хоча б опустіть ціну!

Опубліковано

Шановні фотоломайстри, якщо не вмієте фотографувати, то хоча б опустіть ціну!

Моє звернення звучало б інакше)))

Шановні фотоломайстри, якщо не вмієте фотографувати, то хоча б опустіть ціну вчіться!

Через N років ті кілька гривень не гратимуть ніякої ролі, а тааак схочеться ЯКІСНОЇ згадки...

Опубліковано

так тема й про те, що альтернативи не дають!

Ось в чому річ. Ну - тут однозначно до завідуючої зі словами "не маєте права заборонити". Інакше, заява в прокуратуру і "гудбай америка".

Опубліковано

Кругом мафія, блін. Навіть в садочках. Підтримую Женю. Треба з такими завідуючими спілкуватися через вищі інстанції, якщо не перестануть нав"язувати свій "сервіс".

Опубліковано

Мы как раз доростаем до детского садика. У меня дома пару камер, одна из них про с большими габаритами. Специально пойду снимать про. камерой всякие там утренники своего ребенка, не на коммерческой основе, а так, для себя. Посмотрим кто что мне докажет. Если что, заявление и пускай разбираются.

Опубліковано

Ще й яка мафія. Щоб взяли дитину в дитсадок - дай грошей. Запишися від народження!! Дай на фонди в садочок, на те дай, на те дай.. Добре, якщо хоч щось обліковується. І то...

Опубліковано

З приводу знайомої - фотографа я для себе вирішив просто ставити завідуючу перед фактом усно, у всякому випадку поки не покаже мені нормативний документ що забороняє робити фотозйомку дітей, або заяву батьків про відмову (заборону) фотографувати їхню певну дитину. З приводу серйозної фотозйомки - для початку я не знаю хорошого фотографа з усім необхідним обладнанням і порт-фоліо, хоча тут на борді такі ніби присутні. Та найваливіше що навряд фотограф зможе це все обладнання встановити в групі чи де там їх фотографують без зеленого світла зі сторони завідуючої, так що з нею по любому треба домовлятись. Сваритись з нею не хочу, бо маємо хороші стосунки. Цікаво, якщо договір дійсно має місце, які його умови?

Думаю (гіпотетично) що окремий фотограф може заключити угоду з батьками певної групи (батьківським комітетом) а комітет в свою чергу пише заяву завідуючій, що хочемо щоб нашу групу обслуговував фотограф Вася Пупкін, згідно такого-то договору.

Але боюсь що матиму проблему з іншої сторони - батьки (ті що недалекі) можуть сказати що і так добре, а моя ініціатива має якесь матеріальне підгрунтя (хочу дати заробити своїй людині), і мол де гарантія що не буде гірше.

Через N років ті кілька гривень не гратимуть ніякої ролі, а тааак схочеться ЯКІСНОЇ згадки...

Цілком підтримую, це, можна сказати, лейтмотив теми. Суть не в тому хто і пачьом, суть в тому наскільки якісно.

, певно суть паніки була в тому що хтось "заробляє" за спиною завідуючої, хоча там такий заробіток... Ніхто нікому нічого не нав"язує (це я про знайому), батьки навіть цей диск потім дають скопіювати - це жлобство імхо.

Опубліковано

Перше свято(Свято осені) в нашому садочку було без батьків,пояснили "щоб діти не нгіяковіли".Але був фотограф і як вже писали вибирали фото по мініатюркам.Моя дитина майже на всіх фото була або з кимось,або з краю фотки,зате штори і столи крупним планом в центрі.Діти дійсно перелякані,святом і не пахне.Якість фото 3 з мінусом(моя мильниця і то краще знімає), ціна також 15грн за штуку.Звісно мама і бабуся в запалі замовили штук 8-10.Я їх переглянув і зрозумів,що будуть вони валятись в конверті вічно.

Діти на загальному фото відрізняються від дітей на фото з Бухенвальду хіба що костюмами.Як казала моя дружина,коли її в дитинстві фотографували,вона думала,що то фашист їх розстрілювати зараз буде.

Скоро новорічне свято в садочку,прийду з своїм фотіком,хай хтось,щось вякне.

Опубліковано

Перше свято(Свято осені) в нашому садочку було без батьків,пояснили "щоб діти не нгіяковіли".

Скоро новорічне свято в садочку,прийду з своїм фотіком,хай хтось,щось вякне.

Минулого року на таке свято нам (батькам) сказали прийти в карнавальних масках. Я ходила по муззалу, фотала, малюк (3р) підозріло дивився на мене, але так до кінця свята, поки не зняла маску, і не впізнав)))

Опубліковано

zaHARE, Oksana04, щось в мене така підозра складається що наш горе-фотограф - один на всі садочки. Чому?

1. В усіх фотограф - "каліка" - ні композиції, ні фону і тп

2. В усіх погана якість фото

3. Всі ознайомлювались з мініатюрами

4. У всіх діти його бояться.

5. Однакові ціни.

6. У всякому випадку в мене і в Оксани однакова реакція завідуючої на лєвих фотографів судячи з

Прочитала... Таке враження, що діти в один садок ходять)))

Напевно синок якоїсь баришні з міськвно.

Опубліковано

Садки різні.

Мій на Гнідаві.

Фотографи з мініатюрками, де ніфіга не видно і ті що з фіговим комплектом за 75грн - теж різні,

це я вияснила ще колись раніше,

тому синів в тої баришні, напевно, два))))))

Опубліковано

Схоже в тему (мо трохи оффтоп але про садік)

По роду діяльності довелось якось знімати знайомій випускний в садочку. Камера толкова, знімати вмію. Прийшов, разбівок набив, зняв (і не тільки дітей), всі посміхаються, всі щасливі. Перед початком чую голос завідуючи, що мол хто замовляв відео, можете домовитись за диск і все таке. Ніякого тиску, заперечень, хоча була ще жіночка якась знімала по ходу.

Тому, не всі садочки окуповані :)

Що саме цікаво, коли до мене звернулась одна мама за диском, ми зустрілись, я їй за десятку його дав, вона питає, як там змонтовано, чи вже готовий фільм? Я кажу, да, все є, все змонтовано просто, без всяких футажів (чорношкірих ангелів і ранених звіряток) і мультиків... головне в кадрі діти.

Вона взяла диски і сказала: дякую, віддам їх своїй знайомій, вона зробить нормально. Вона в цьому розуміється, типу, вона мала знімати але захворіла...

Мене ця фраза вбила: "віддам їх своїй знайомій, вона зробить нормально".

Отакі то справи.

Тому багато шо залежить від садочка (завідуючої) і самих батьків. Має бути компетентний батько, щоб вибрати фотографа або відеографа. При наймі, проконсультуватись повинен з профіками.

Знімаючи весілля, часто чую від інших, що подібні штуки відбуваються в заксах (слава Богу не в нашому). Звичайно, це все незаконно і вирішувати треба, як сказали вище, на комітетах батьків.

Опубліковано

З самого малого віку фоткали дитину в салоні після всіх утрєнніків. Чого і вам бажаю.

Так, фоткались у "своєму" салоні, але навіть якщо просто прийти з вулиці на фотосесію у гарному платтячку, то півгодини зйомки обійдуться дешевше, ніж 10 фото по 15 грн. Враховуючи таксі туда-назад.

Ще раз по буквам: фотосесія дитини коштує в районі 50 грн, після чого вам дають диск з "живими" фотками, які хоч на банер ліпи. У салоні, з професійним обладнанням. А потім друкуйте їх по гривні з копійками.

Шо ми робим не так?

Ну і на правах реклами: фотосалон на Відродження 10 запрошує всіх мам і тат з дітками на зйомки!

Опубліковано

difoto, дякую, дійсно ми рідко задумуємось про альтернативу. Але зі свого досвіду скажу, що такі ціни не в усіх. Коли ми хотіли сфотографувати новонароджену малютку (2 міс.), то за 30 хв. фотосесію довелось викласти 200 грн! І це було 1 фото БЕЗ диска, за диск треба було платити додатково :_09: .... і ще й фотограф зовсім не врахував наших побажань, довелось робити все по шаблону, ним навязаному -ідіть туди, поверніться так, візьміть дитину так.... Після таких цін і стереотипних фотоусмішок, намагаюсь фоткати сама.

І по темі садочків.

zaHARE, в нас мабуть точно дітки в один садок ходять - і ціна за фото однакова, і аргументація проти присутності батьків на святі та ж...

Але мені як сказали, що причиною відмови батькам бути присутніми на ранку є МОЖЛИВА негативна реакція дитини, я спокійно дочекалась поки всі розійдуться і зайшла сама до зали, доня тільки посміхалась, дивлячись, що мама поряд. І було дуже шкода тих батьків, які не змогли побачити своїх діток на святі...

і до речі, я періодично заходжу в садок (десь раз на 2-3 місяці на різні заняття, на прогулянку, на музику і тд.) і фотографую скільки заманеться! Головне посміхаючись, і підкреслюючи, що це МОЯ дитина і МОЄ право її знімати :0153: То тепер уже стільки цікавих фоток, про які більшість батьків в групі і не здогадуються....

Опубліковано

Поки читала тему пригадався один випадок: старша доня в садочку, якийсь новорічний ранок, попередньо зібралися батьки і домовилися, що будемо замовляти людину для відео-зномки. Одна з мамочок запропонувала послуги свого знайомого(він ніби неодноразово їх виручав в цьому питанні, весілля знімав, ще щось там знімав, одним словом-професіонал, все дуже гарно та якісно зробить). Ну що ж, домовилися. Але яким було наше розчарування, коли ми переглянули те горе-відео! За цілу годину перегляду я "вловила" свою дитину лише двічі!!! І інших діток можна було побачити лише 1-2 рази. А решту часу на відео красувалася доня тієї мамочки, яка привела фотографа. Батьки дружно відмовилися від тих дисків, бо кому цікаво 40 хв дивитися на чужу дитину?

Отак буває. Отож завжди краще фотографувати самим, так як зручно тільки вам, а не комусь іншому.

Опубліковано

Так і є, сам на свята знімаю на відеокамеру садочок, тільки свою дитину, і не плачу хз скільки за диск на якому її буде 1,5 хвилини ефірного часу.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...