Gabriel Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 09:37 Поділитися #1 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 09:37 Народ, мене цікавить запитання - якою має бути справжня церква?Хотів би попросити вас поділитися своїми думками незалежно від того чи відвідуєте ви якусь церкву постійно, чи дуже рідко, чи взагалі ніколи - щот аке є церква на вашу думку і якою вона має бути? Або по іншому поставлю питання - в яку церкву ви б ходили з радісттю, що в ній має бути (або не бути) щоб народ приходив туди.Чому запитую? В церкві в яку я хожу ми поставили те ж саме запитання, щоб вияснити що думають ті, хто приходить до нас. От і виникла думка запитати також наших форумчан.Чекаю ваших думок і коментарів. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Banzai Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 10:54 Поділитися #2 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 10:54 настоящая обитель веры должна быть в душе человека ... ато видел я таких праведников в церкву ходют как в аптеку за таблэткой... - типа причастился посповидался и можно дальше паскудить .... хрррр!!! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
mix_forever Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 11:00 Поділитися #3 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 11:00 Церковь, говоришь? Во-первых не должна быть лживой и корыстной! Хотите, чтоб люди верили в бога? Убедите их в его существовании бескорыстно! Перестаньте взымать дань за отпущение грехов и другие "услуги"...Почему раньше были добровольные подаяния, а сейчас в каждом храме у вас висит Прейскурант цен?Во-вторых, перестаньте навязывать свою "веру". Человек ,который хочет верить - поверит.Церковь уже давным давно превратилась в сборище лжецов и бизнесменов, которые тянут к себе прихожан всеми возможными и невозможными способами. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Gabriel Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 11:06 Автор Поділитися #4 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 11:06 Дуже дякую за щирі відповіді, продовжуємо... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
ursa Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 11:10 Поділитися #5 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 11:10 Я бы никогда не ходил бы ни в какую церковь, пусть бы за это даже и платили Церковь - это рабство. Вера должна быть внутри тебя, а не выставляться на всеобщее обозрение. От того, что ты будешь в храме в толпе тебе подобных, ближе к Богу не станешь. Поэтому я считаю, что церковь как таковая не особенно и нужна. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:29 Поділитися #6 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:29 Gabriel, церковь должна быть отсутствующей. другими словами, нужно ее снести, а на ее месте построить жилой дом. в идеале сразу строить жилой дом -- пользы будет во сто крат больше. служителям культа и прихлебателям -- найти достойную работу. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
REDAKTOR Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:34 Поділитися #7 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:34 І що у вас там за церква така демократична ? mix_forever ти пишеш з відтінком "великої любові" до православних, а тут швидше за все - протестанти! Не думаю, що ортодоксали собі б таке дозволили. Хоча ідея доволі креативна Можна багатьох л... підтягнути Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shura Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:40 Поділитися #8 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:40 Shkoder, не бузи. церкви бывают очень красивые по архитектуре хотя бы.граждане, уважайте друг друга. ну кому что-то не нравится, кто-то этим живет. уважайте чужое мнение и чужую жизнь. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Songoku Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:42 Поділитися #9 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:42 Ну я в церкві бачу тільки одне: колись, років 80 назад вона дійсно тримала мораль і порядок, люди боялися бога.Зараз це не церква, а комерційна структура. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nick_lutsk Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:48 Поділитися #10 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:48 Так розумію, що йдеться про християнську церкву? Ну, і також, саме поняття церква має два значення: 1. будівля; 2. зібрання людей. Вважаю, що для того, щоб зрозуміти якою має бути церква (в обох значеннях), потрібно звернутися до Біблії і почитати, якою була церква перших християн. Вони збиралися групами, не завжди великими, бо їх переслідували, не завжди це були великі будівлі, але ясно одне, якогось обрядового храму у них не було, томущо і скинія, і храм відійшли і стали непотрібними після страти Ісуса. Тому не важливо, щоб у цій будівлі були якісь спеціальні зображення, витримувались якісь певні норми. Це повинна бути будвля, яка б відповідала основним вимогам, тобто щоб у ній було достатньо місця для людей, було затишно і тепло. Для того, щоб хотілось у неї ходити? Тут знову ж таки, для чого збирались перші християни? Найкраще про це написано у посланні до Євреїв 10:24, 25. Якщо людині це потрібно - вона буде приходити на такі зібрання.Щодо церкви в душі, всередині - вищенаведений біблійний вірш показує, що Богу неможливо поклонятися наодинці, маю на увазі, тільки самому. Обов'язково має існувати група людей, як це було завжди, беручи до уваги Біблію. Рабство - річ відносна, уже колись на форумі обговорювалось, як на мене, абсолютно вільної людини немає.Щодо пожертв, погоджуюсь, що вони повинні бути добровільними, це основа основ: дармо отримали - дармо давайте. Щодо нав'язування, звичайно, цього непотрібно, "кожна людина сама за себе дасть відповідь Богу", але наказ проповідувати іншим людям дав сам Ісус (Мт.28:19, 20). Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shkoder Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:50 Поділитися #11 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:50 Shura, я и не призываю пройтись по церквям с динамитом, просто не вижу смысла в строительстве новых церквей. кроме того, уважать чужое мнение -- это не значит молчать о собственном. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shura Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:57 Поділитися #12 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 12:57 а восстановление разрушенных революционерами? нет, это часть истории. она должна быть.перегибы в любую сторону недопустимы.у церкви тоже были крестовые походы "под прикрытием" "походов в святые места"на самом деле - захват территории. (сегодняшние захваты стран с нефтью пендосами)но история должна жить. иначе все с ног на голову перевернут.потрібно звернутися до Біблії і почитати, якою була церква перших християна ты в резюме что пишешь? только положительные моменты. а Библию эти "первые христиане" и написали. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
nick_lutsk Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:16 Поділитися #13 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:16 а ты в резюме что пишешь? только положительные моменты. а Библию эти "первые христиане" и написали.Тут можна сказати тільки одне. Християнська віра базується на Біблії, на вірі в те, що вона пише. Якщо ставити під сумнів її Бого-надхненність, то про яке християнство, про які церкви можна говорити?? Ви маєте право довіряти Біблії, або ні, але тоді також постає запитання і про Вашу віру. особисто я переконаний, що Біблія надхнена Богом, по факту, буквально, її писали люди (Божі пророки і апостоли), але вони записували не свої думки, а Божі. Це моя особиста думка.Про які позитивні моменти йдеться? Таке враження, що ніби я щось приховав... Про перших християн можна також прочитати і у світських джерелах, зокрема роботи Йосифа Флавія. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Plum Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:23 Поділитися #14 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:23 Библию эти "первые христиане" и написали.Шура, ти хоч історію в школі вчив? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Shura Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:32 Поділитися #15 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:32 Библию эти "первые христиане" и написали.Шура, ти хоч історію в школі вчив? учил, учил. вы хотите сказать, что Библию на Луне нашли? люди ее писали. причем руками, клаву в те времена не потопчешь Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Yaryk Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:33 Поділитися #16 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:33 Біблія надхнена Богом, по факту, буквально, її писали люди (Божі пророки і апостоли), але вони записували не свої думки, а БожіПророки і апостоли писали євангелія, а Біблія була сформована в X|-му столітті якимось римським імператором, який сам був язичником (і до сметрті ним лишився). При чому до Біблії ввійшла лише невелика частина євангелій (на вибір того язичника).Щодо церкви я підтримую Shkoder-а. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
REDAKTOR Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:36 Поділитися #17 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:36 YarykБіблію формували на перших християнських соборах, і значно раніше вказаної тобою дати Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Orfey Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:37 Поділитися #18 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:37 церква - це зібрання людейа в нас церква це будинок (залежності скільки мають грошей) високий чи низенький і паркан як між східним і західним Берліном Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Orfey Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:38 Поділитися #19 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:38 Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Plum Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:39 Поділитися #20 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:39 Формували, але не писали. Тому що більша частина біблійних текстів були написані задовго до перших християн. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
REDAKTOR Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:46 Поділитися #21 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:46 PlumПравильно - це і не були християни, їх потім так назвали. Та і те що вони писали Біблією було назване пізніше, може якраз тоді коли Yaryk казав Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Oushen Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:48 Поділитися #22 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 13:48 Эхх, и любят у нас боянить и обговаривать одно и тоже, только в разные времена. Раньше я думаю вера служила вроде инструментом для порядка и управления, боязнь перед богом и попасть в ад, хоть как-то может быть отгоняло мысли о преступлении. А щас, всем пофигу. Будь ты хоть мусульманин, буддист или сатанист, надо всегда оставаться человеком. А иногда жестокость самих служителей церкви и их преступления... сельский священник педофил, массовое побоище священников из-за разной зарплаты, жестокое обращение с животными... ну и т.д. А насчет сноски церквей, то не стоит, красивые и иногда грандиозные сооружения Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Scorpio Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 14:26 Поділитися #23 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 14:26 Ну я в церкві бачу тільки одне: колись, років 80 назад вона дійсно тримала мораль і порядок, люди боялися бога.Зараз це не церква, а комерційна структура. На 200% з тобою згідний Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Gabriel Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 14:39 Автор Поділитися #24 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 14:39 Народ,а можна почути аргументи до ваших думок. Не просто констатувати факт а саме те, чому ви так думаєте. Знаєте, чомусь мені здається що багато людей шукають відмазки, негативні сторони в церкві, щоб собі сказати "я в таку церкву не піду!".Що, нормальної церкви нема??? Ви хочете постави всіх в одну лінію і сказати що всі священники, християни лицеміри і так далі?З таким самим успіхом я можу сказати про всіх системних адмінів... Відчуваєте суть???Я просив вас не критикувати церкву, а висказати свою думку яка вона (церква) має бути ( або не бути, як увипадку Shkodera).Дякую за те, що маєте власну думку!!! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Plum Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 14:43 Поділитися #25 Опубліковано 13 Листопада, 2007 в 14:43 Правильно - це і не були християни, їх потім так назвали. Та і те що вони писали Біблією було назване пізніше, може якраз тоді коли Yaryk казавНе так. Фактично тих хто писав Біблію (Старий Заповіт) і зараз називають євреями А Євангелію (Новий Заповіт) -- так, писали християни. Натхненні Господом апостоли. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.