Перейти до змісту

Питання про релігію в мене виникло

SOAD

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

гадаю було б корисним помедитувати і розібратись в собі-знайти причину душевного неспокою і її ліквідувати а не займатись примітивною магією

Вообще то исповедь-это не магия,это скорее наступление на горло гордыни.

Топикстартеру:если сильно прижало начни с Исусовой молитвы-попускает.

• Відповідей 61
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ніколи не задумуюсь - в російську церкву захожу чи в українську.

Якщо туди заходити як в кіоск по сірники, то й не треба задумуватись.

Опубліковано

Щодо підготовки до Сповіді: раджу почитати таку книжку: http://www.pravoslavja.lutsk.ua/kljuchi/idemo_do_spov_ta_prych/

В соборі є.

Якщо Ви прийдете до храму вдень (не під час Служби)і запитаєте у свічниці про Сповідь, то вона Вам розкаже.

Якщо є приватні питання до священика, то у соборі є кімната духівника, де спокійно можна поговорити на теми, що Вас цікавлять. Найголовніше - не бійтеся того, що Ви вперше йдете до Сповіді і Причастя.

Деякі люди у храм зараз заходять уперше, охрещуються у дорослому або й поважному (!) віці.

Основне - що Ви йдете до Бога.

Будуть питання - пишіть у приват. Чим зможу, допоможу.

Опубліковано

Якщо туди заходити як в кіоск по сірники, то й не треба задумуватись.

якщо туди йти спiлкуватись з Богом, а не слухати плiтки й теревенi то теж не треба задумуватись. Майже нiколи не слухав про що спiвають в церквi, це лише фон,який допомагае швидше й легше розкрити душу для сприйняття Бога. А боротьба мiж украiно-росiйскою церквою,це боротьба мiж полiтиками зверху i фанатиками знизу, нi перше нi друге церквi не потрiбне

Опубліковано

Є хороша українська приказка- Дурний піп, дурна його й молитва.

Відповідно й від сповіді буде такий самий толк.

Як не задумуватись.

Опубліковано

Извините за оффтоп но никак не могу забыть два эпизода, касательных исповеди.

Первый:меня соседи упрекали в том, что мол, все школьники перед 1 сентября идут к исповеди, а я не иду.(это было в начале 90-х, тогда мода такая была)

Второй: как то шел я мимо нашей местной церквушки и вижу картину:выходят два парня на крыльцо, на вид школота, один из них сплёвывая на то же крыльцо говорит:"Все, Мля, одсповідався".

Меня передёргнуло...

З.Ы. Вы никогда не задумывались, почему в начале школьного года заставляют писать сочинения на тему "Как я провёл (ла) лето" ????

Опубліковано

добре, от якщо судити згідно релігії:

всі грішні, попи відповідно теж. так чим допоможе хворий хворому?

Опубліковано

И всё же, в чём прикол исповеди? Кто знает? Попускает нормально, что ли? Раньше я думал, что исповедуются типа как в фильмах, перегородки там и всё такое.Рассказал попу о своих проступках, сказал: каюсь, и типа из бани чистый как сам ангел вышел.

А мне рассказывали, что, как правило исповедь коллективная, собралось 100 человек, хором сказали:каемся и всё.

:sq_ye:

Опубліковано

Перегородки, кабінки (конфесіонали) -це католицька традиція. У православних індивідуальна сповідь перед іконою зі священником. "Загальна сповідь", про яку ти згадуєш, застосовується лише у великих храмах при великих скупченнях людей, як правило перед Великоднем.

Детальніше про сповідь і каяття можна почитати тут.

Опубліковано

Благодарю за ссылки, но меня интересует не то, что говорит церковь, а то, что говорят прихожане.

корисним є помедитувати і розібратись в собі-знайти

То есть, если ты вывалишь перед священником кучу своего грязного белья расскажешь о своих грехах - это называется медитация ?

Вы уж меня извините, в последний раз я в церковь заходил очень много лет назад, простите грешного...

а не займатись.. обожествленієм психотерапевта і психлікарні

вопрос спорный, чем то похожий на дилемму, когда вместо того, что б ложиться в больницу и просто удалить аппендицит, отправляются к бабкам, кторые ещё больше усугубляют ситуацию.

Опубліковано

я всегда почему то думал, что медитация - это один из способов услышать самого себя, а не рассказывать посторонним свои проблемы :blush:

Опубліковано

корисним є помедитувати і розібратись в собі-знайти причину душевного неспокою і її ліквідувати а не займатись.. обожествленієм психотерапевта і психлікарні

корисним е вирiшити проблему i знайти душевне заспокоення, а чи помедитуеш ти,чи в церкву сходиш, це не повинно нiкого обходити, в тому числi й Вас

Опубліковано

Взагалі-то ТС просив поради, КОЛИ краще піти до Сповіді і подібну інформацію, а не про ваше, відверто зневажливе, ставлення до Церкви і таїнства Сповіді (Маньяк, Гетто, Ігоршабал, Козьма etc). Так само зневажливо можна говорити про все, чого не знаєш, однак авторитету тобі це не додасть. ІМХО

P. S. У росіян є прислів’я: "Пустая бочка громче гремит".

Опубліковано
і таїнства Сповіді

???????????

Лично я абсолютно нейтрально отношусь к церкви,я вот всё пытаюсь узнать:а что, собственно, изменится, когда я пойду на исповедь??? что?? я стану чище и добрее, и в беде не брошу друга никогда, услышу голос и побегу на зов скорее, по дороге, на которой нет следа????

в чём соль?????

P.S. раньше запрещали посещать церкви, теперь осуждают тех, кто не ходит в них на обязательно- показательные дни ...

Опять вспомнились соседи, которые мне говорили:ай яй яй, как некрасиво, все ходят перед 1 сентября на исповедь, а ты не ходишь.... :mdr:

Опубліковано

getto, не треба язвити.

Woman7 цілком правильно каже, не про те тема.

ТС чітко сформулював питання. Хоча дійсно, на борді такі запитання ставити не слід.

ТС, при великому бажанні, є безліч літ-ри в церковних крамничках, є спеціалізовані форуми /наприклад цей/.

Опубліковано

Вова, ти уже двічі за тему згадав сусідів першовересневих , і як осуждають нєходящіх в церковь. Щось ти мені нагадуєш неуловімого Джо

Опубліковано

Взагалі-то ТС просив поради, КОЛИ краще піти до Сповіді і подібну інформацію, а не про ваше, відверто зневажливе, ставлення до Церкви і таїнства Сповіді (Маньяк, Гетто, Ігоршабал, Козьма etc). Так само зневажливо можна говорити про все, чого не знаєш, однак авторитету тобі це не додасть. ІМХО

чесно, вже починае бiсити регулярне пiдтасовування фактiв, до яких я не маю нiякого вiдношення i не обумовився про них жодним словом. Е думка,навчити людей правильно читати шляхом репресiй. Отже шановна Woman7, ви або зараз цитату наводите про мое зневажливе ставлення до церкви,або РО 3 днi за наклеп

Опубліковано

Не кип'ятись,у тебе просто нік не богоугодний;-)

на рахунок цього згiдний,але ж сила звички :( тай в мому контекстi *маньяк* мается на увазi не душогуб , а профессiонал

Опубліковано

чесно, вже починае бiсити регулярне пiдтасовування фактiв, до яких я не маю нiякого вiдношення i не обумовився про них жодним словом. Е думка,навчити людей правильно читати шляхом репресiй. Отже шановна Woman7, ви або зараз цитату наводите про мое зневажливе ставлення до церкви,або РО 3 днi за наклеп

Пост № 33 _ "слухати плітки і теревені", "Майже нiколи не слухав про що спiвають в церквi, це лише фон", "А боротьба мiж украiно-росiйскою церквою,це боротьба мiж полiтиками зверху i фанатиками знизу, нi перше нi друге церквi не потрiбне"

ІМХО

Прийміть мої вибачення за сприйняття цієї інформації в тілі спору як зневажливої щодо Церкви, як, власне, і написання слова "Церква" - як спільнота вірних - з малої букви. Припускаю, що це проста легковажність з Вашого боку, викликана частковим знанням.

Ще раз приношу свої вибачення.

З приводу ніку "Маньяк" - так це ж тільки Ви сприймаєте його в іншому контексті. Я жінка, і реакція на такий нік апріорі негативна.

І, насамкінець, питання: а що таке "регулярне пiдтасовування фактiв" з мого боку?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...