tarasmv Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 10:39 #1 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 10:39 Моя хресна, дала мені ссилочку на текст відкритого листа її дядька Петра Вінцукевича(кандидата богословських наук, колишнього ректора Волинської духовної семінарії), Патріархові Московському Кирилові, який було написано з приводу візиту "Його Святейшества" в Україну 20–28 серпня 2010 року.Чесно кажучи мене цей лист дуже зацікавив і глибоко схвилював.Повний текст можна прочитати ТУТ
Volyniaka Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 14:21 #2 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 14:21 Хоть і боянчєг, але... Патриарх Кирилл сообщил шахтерам Донбасса, что кризис - "результат греха". Он держит на пульсе кризиса руку в часах за 30 тысяч евро
solnishko Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 14:59 #3 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 14:59 Патриарх Кирилл сообщил шахтерам Донбасса, что кризис - "результат греха"Чула-чула...Менше люди споживайте і криза вас не торкнеться..Аскетизм - наше все..Дуже цікаво чути це від людини, яка собі ні в чому не відмовляє, в кел"ї не проживаєі спить та бачить пожертви від покірних прихожан.
MACCEN Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:05 #4 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:05 Церква - це мафія, з спокон віків. Так що не парьтеся Вони давно живуть не на пожертви, у цверкви свій бізнес і своя влада. Так що не дивуйтесь хто з патріархів їздить на джипах модних, всі люди, і всі хочуть їздити на жипаку можному навіть патріарх
Oksana04 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:07 #5 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:07 цей лист Сильно!!! Але от чи читати його хто буде? Чи покажуть адресату звернення? І відповідь хотілось би по пунктах
Volyniaka Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:43 #6 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:43 Не буде, не рокажуть... і т.п. Церква - це мафія, з спокон віків. Так що не парьтеся Вони давно живуть не на пожертви, у цверкви свій бізнес і своя влада. Так що не дивуйтесь хто з патріархів їздить на джипах мо иникла думка об"єднати з гілкою продних, всі люди, і всі хочуть їздити на жипаку можному навіть патріарх Виникла, навіть неправильна (МП) думка об"єднати з гілкою про доляри (а ч0 ні, шо там, шо там крутяться нехілі бабки!, упять, такі, я ще жодного разу не бачив в церквах касового апарату як і ізмождьонних попів) А вупше, прикольно, єжелі как0йто недору3скій захоче пожертву на церкву/мечеть/молитовний дім і.т.п. зробити в нєНацвалютє, то потом попам/ксьондзам/равинам паспорти нести? А якщо вони вчора виступали проти того, щоб всім присвоювали "дІявольскі номери" ? Нє, в натурє, Нічаво лічнавга хтось бачив в будь-якій церкві касовий апарат? Шо-то податківці до них пачками не ходять... Ото наплів. Тепер я не здивуюсь напливу не зовсім бажаних "клієнтів"... Але, принаймні, ви вже повідомлені. А далі : Не всеремось! Вен серемос!
Tolik_lt Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:51 #7 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:51 Ба,Волиняка,ти не тільки копіпастиш і ссили постиш
Volyniaka Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:59 #8 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 15:59 Ба,Волиняка,ти не тільки копіпастиш і ссили постиш Нам, рієлторам,знов таки прихована реклама, вас банкІров нє понять..
Nokian Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 18:37 #9 Опубліковано 25 Вересня, 2011 в 18:37 На жаль в Росії церква стала елементом влади з часів Івана Грозного і до сьогодні.Звісно ж за допомогою доброго слова та пістолета можна добитись набагато більше ,ніж з просто добрим словом.
Woman7 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 06:53 #10 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 06:53 упять, такі, я ще жодного разу не бачив в церквах касового апарату як і ізмождьонних попів)Нічаво лічнавга хтось бачив в будь-якій церкві касовий апарат? Шо-то податківці до них пачками не ходять...Вам, Волиняко (хоча який Ви, до біса, волиняка!).1. Якщо Ви бачите тільки тіло священиків, то Ви не зовсім туди дивитесь. Принаймні, у нашому соборі є різні отці, в тому числі і астенічного типу тілобудови. Поїдьте до Жидичинського монастиря - це недалеко, можна й на велосипеді дістатися - подивіться на отців, ба, можна з ними й поговорити. Думаю, Вам буде користь з того.2. Касові апарати ставлять там, де є оплата з метою отримання прибутку. У церкві люди складають ПОЖЕРТВИ. Різницю відчуваєте? Чи Вам би хотілося й у кожного жебрака бачити касовий апарат?3. Податкова до церкви ходить. І перевіряють. І моляться. І допомагають пожертвами. А Ви?Пи. Си. Взагалі, дуже сумно читати варнякання вислови осіб, які не знають і не розуміють таких простих і водночас дуже складних речей. Ну Ви ж не будете розмірковувати про теоретичну фізику чи хімію поверхнево-активних речовин, якщо Ви в тому не тямите...Почніть з малого - прийдіть до церкви і запитайтеся про те, що Вас цікавить. Спробуйте без агресії, з повагою до оточуючих. І простіть мене за різкість. Сьогодні - таке свято! Віднайдення і воздвиження Чесного Хреста Господнього. З Богом!
tarasmv Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 07:18 Автор #11 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 07:18 2. Касові апарати ставлять там, де є оплата з метою отримання прибутку. У церкві люди складають ПОЖЕРТВИ. Різницю відчуваєте? Чи Вам би хотілося й у кожного жебрака бачити касовий апарат?Хочу сказати відносно пожертв. Якщо на пожертви є прайс (ціна за здоров'я, за упокій, за вінчання, хрещення і т.д.) то це не пожертва це бізнес.І взагалі є велика різниця між священниками Київського патріархату і Московського. Біля Покровської церкви гаражі бачили, а автомобілі на яких їздять люди в сутанах, а мобільник у водія настоятеля Києво-Печерської Лаври, а яхту Кирила? Священники не повинні голодувати, але й розкошувати не повинні тому що це розходиться з їхніми канонами.
yura2281 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 07:44 #12 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 07:44 Почніть з малого - прийдіть до церкви і запитайтеся про те, що Вас цікавить.Мене цікавить, чому коли я приходжу в церкву Київського патріархату і кажу що був хрещений і інколи ходжу до московського, то до мене ставляться як до людини.А коли навпаки то ти неправельний.
Tolik_lt Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 07:51 #13 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 07:51 Ідьот Война Свящєнная.......Holy War :0057: :0057: :0057: :0057: :0057:
Zerotul Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:18 #14 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:18 Вам, Волиняко (хоча який Ви, до біса, волиняка!). 1. Якщо Ви бачите тільки тіло священиків, то Ви не зовсім туди дивитесь. Принаймні, у нашому соборі є різні отці, в тому числі і астенічного типу тілобудови. Поїдьте до Жидичинського монастиря - це недалеко, можна й на велосипеді дістатися - подивіться на отців, ба, можна з ними й поговорити. Думаю, Вам буде користь з того. 2. Касові апарати ставлять там, де є оплата з метою отримання прибутку. У церкві люди складають ПОЖЕРТВИ. Різницю відчуваєте? Чи Вам би хотілося й у кожного жебрака бачити касовий апарат? 3. Податкова до церкви ходить. І перевіряють. І моляться. І допомагають пожертвами. А Ви? Пи. Си. Взагалі, дуже сумно читати варнякання вислови осіб, які не знають і не розуміють таких простих і водночас дуже складних речей. Ну Ви ж не будете розмірковувати про теоретичну фізику чи хімію поверхнево-активних речовин, якщо Ви в тому не тямите... Почніть з малого - прийдіть до церкви і запитайтеся про те, що Вас цікавить. Спробуйте без агресії, з повагою до оточуючих. І простіть мене за різкість. Сьогодні - таке свято! Віднайдення і воздвиження Чесного Хреста Господнього. З Богом! Не юзер, а апогей наивности.Да,есть истинно верующие и несущие Господа в народ-но таких единицы.
Hexus Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:45 #15 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:45 Чтобы много не писать вот ссылочка В защиту патриархии Мене цікавить, чому коли я приходжу в церкву Київського патріархату і кажу що був хрещений і інколи ходжу до московського, то до мене ставляться як до людини. А коли навпаки то ти неправельний. прийдіть до церкви і запитайтеся про те, що Вас цікавить
Volyniaka Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:46 #16 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:46 упять, такі, я ще жодного разу не бачив в церквах касового апарату як і ізмождьонних попів)Нічаво лічнавга хтось бачив в будь-якій церкві касовий апарат? Шо-то податківці до них пачками не ходять...Вам, Волиняко (хоча який Ви, до біса, волиняка!)....І простіть мене за різкість. Сьогодні - таке свято! Віднайдення і воздвиження Чесного Хреста Господнього. З Богом!Не поминай сатану...Был вчера я в гостях у чёрта.Водку пил с ним не в первый раз.Точно также звонил сотовый,повергая его лик в грязь.Переполнен тупой работой,Также он, как и мы с тобой.Лучше горной слыть вечно породой,Чем заигрывать с сатаной.© Copyright: Алексей Петяев, 2011
Woman7 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:54 #17 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:54 Почніть з малого - прийдіть до церкви і запитайтеся про те, що Вас цікавить. Мене цікавить, чому коли я приходжу в церкву Київського патріархату і кажу що був хрещений і інколи ходжу до московського, то до мене ставляться як до людини. А коли навпаки то ти неправельний. От, власне, мене це теж цікавить. Однак я не ризикую в церквах Московського патріархату питатися про таке, бо начувана про неадекватну реакцію священиків. У нижньому храмі собору щонеділі о 15-й год о. Юрій Близнюк проводить курси: для всіх. Будь-які питання можна ставити. Хочете - публічно, хочете - після курсів, приватно можна підійти. Але, думаю, що модератори не пробачать відступлення від теми: лист Петра Вінцукевича. До речі, таких обгрунтованих, виважених послань владиці Кирилу не є багато. Прочитайте, раджу. Можливо, саме там коріниться часткова відповідь на Ваше питання. ІМХО
Woman7 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:58 #18 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 08:58 Так, Волиняко, ви маєте рацію. Постараюся не загравати з дияволом. Дякую за пораду.
Tolik_lt Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:01 #19 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:01 Сьома Женщєно, Ви така напориста, Вам у МП були б раді, їм нужни такі агітатори і пропагандісти
Volyniaka Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:02 #20 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:02 Ще про Сербського Патріарха.Одного разу, підходячи до будівлі патріархії, святійший Павло зауважив біля входу багато іномарок і поцікавився, чиї це машини. Йому сказали, що це машини архієреїв. На що патріарх з посмішкою сказав: "Якщо вони, знаючи заповідь Спасителя про некористолюбство, мають такі машини, то які ж машини у них були б, якщо б цієї заповіді не було?".Інша жінка прийшла в патріархію з вимогою поговорити з предстоятелем Сербської церкви у невідкладній справі. Під час аудієнції вона розповіла, що цієї ночі їй наснилася Богородиця, яка веліла принести патріарху грошей, щоб він міг купити собі нове взуття. І з цими словами відвідувачка простягнула конверт з грошима.Патріарх Павло, не беручи конверта, запитав: "А о котрій годині ви лягли спати?" Жінка, здивувавшись, відповіла: "Ну ... десь об одинадцятій". "Знаєте, я ліг пізніше, близько четвертої години ранку", - відповів патріарх, - "і мені теж приснилася Богородиця і просила передати Вам, щоб Ви ці гроші забрали і віддали тим, хто їх дійсно потребує". І не взяв грошей.Він не тільки міг відремонтувати будь-яке взуття або навіть пошити собі черевики зі старих жіночих чобіт, або якщо бачив, що у священика порвана ряса або фелон, то казав йому: "Принеси, я полагоджу її".http://stattitablohy.ezreklama.com/pub/articles/rielighiia-dukhovnist/istoriyi-iaki-stali-pritchami-chomu-patriarkh-pavlo-nosiv-stari-chierieviki-3130.htm
Woman7 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:06 #21 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:06 Вам, Волиняко (хоча який Ви, до біса, волиняка!). 1. Якщо Ви бачите тільки тіло священиків, то Ви не зовсім туди дивитесь. Принаймні, у нашому соборі є різні отці, в тому числі і астенічного типу тілобудови. Поїдьте до Жидичинського монастиря - це недалеко, можна й на велосипеді дістатися - подивіться на отців, ба, можна з ними й поговорити. Думаю, Вам буде користь з того. 2. Касові апарати ставлять там, де є оплата з метою отримання прибутку. У церкві люди складають ПОЖЕРТВИ. Різницю відчуваєте? Чи Вам би хотілося й у кожного жебрака бачити касовий апарат? 3. Податкова до церкви ходить. І перевіряють. І моляться. І допомагають пожертвами. А Ви? Пи. Си. Взагалі, дуже сумно читати варнякання вислови осіб, які не знають і не розуміють таких простих і водночас дуже складних речей. Ну Ви ж не будете розмірковувати про теоретичну фізику чи хімію поверхнево-активних речовин, якщо Ви в тому не тямите... Почніть з малого - прийдіть до церкви і запитайтеся про те, що Вас цікавить. Спробуйте без агресії, з повагою до оточуючих. І простіть мене за різкість. Сьогодні - таке свято! Віднайдення і воздвиження Чесного Хреста Господнього. З Богом! Не юзер, а апогей наивности.Да,есть истинно верующие и несущие Господа в народ-но таких единицы. "Будьте як діти - бо таких є Царство Боже", "Багато покликаних - мало вибраних". Цитувати можна безкінечно. Допоки Ви самі не відкриєте свого серця Богові, Вам буде важко або неможливо повірити. А без віри трудно, неспокійно і боляче жити в цьому світі.
IncvizitoR Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:32 #22 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:32 Воістину неісповідімі мотиви повідомлень женщіни сєдьмого дня в цій темі.
Woman7 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:38 #23 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:38 Дякую за увагу.
Zerotul Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:40 #24 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 09:40 "Будьте як діти - бо таких є Царство Боже", "Багато покликаних - мало вибраних".Цитувати можна безкінечно. Допоки Ви самі не відкриєте свого серця Богові, Вам буде важко або неможливо повірити. А без віри трудно, неспокійно і боляче жити в цьому світі.Категорически воспринимаю религию только как культурное явление и цитадель некой морали и людских правил.Более того уверен что церковь создана для манипуляции людским сообществом.Ведь что может быть страшнее фанатичной толпы.Рецепт прост-дать общего врага,дать орудие,дать героя и именем этого героя разрешить делать все.Вот есть Иисус,он за вас умер-теперь вы ему должны как земля колхозу.Этими методами пользовались еще до християнства всякие шаманы и священники инков/ацтеков/майя....Вот те кто родился в семье верующих, никогда не воспримет аргументы,факты,доводы противоположной стороны-ибо фанатизм,вера с детства да и просто самолюбие затмевает голос разума.Я как член семьи которая на половину верующая, наполовину атеисты(имеется в виду бабушки/дедушки)смог в процессе роста сопоставить зерна разумного религии и состояния отсутствия таковой.Мне больше импонируют восточные религии, где божества служат не обьектом поклонения, а служат стимулом к самосовершенствованию,где человек не раб Божий.
Bambaclay Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 10:20 #25 Опубліковано 27 Вересня, 2011 в 10:20 Трішки Ви всі "відхилились" від цього листа! А людина не побоялась і написала, і дійсно, сильно написано! Мудро! Цікаво чи буде читати Московський Кирил його... Покидати б ссилок на якихось сайтах на цей лист!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.