Перейти до змісту

Скільки коштує побудувати невеликий простий будинок?

bytheway

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сумніваюсь, що тут хтось так будувався і може поділитись досвідом.

Колись в селах будували з дерева 5-10см, а на зиму обкладали сіном, ну і дрова під стіною постійно складали, аж до самої стріхи. Навіть фундаментів не робили, просто клали на трамбовану землю з піском дубову "підвалу", до якої кріпили дубові стійки, а між стійками в пази клали сосновий брус. Все дерево просочували відпрацьованим машинним маслом - це захист від гниття та шкідників. Зсередини били дранку і штукатурили. Такі будинки більше 50-ти років стояли і досі стоять.

Можна по-різному будуватись, але незабувайте, що це вчорашні методи, є куча недоліків, такі будинки не відповідають сучасним буд. нормам та вимогам, тому навряд такий будинок можна буде здати в експлуатацію, особливо в місті.

• Відповідей 162
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Звернув увагу, бо в самого теж бажання звести згодом невеликий будинок.

Але про яке вселення навіть за 9-ть місяців йде мова?

Перший рік це максимум фундамент/коробка/дах. Більше не встигните.

Внутрішні роботи проводять після того як коробка вистоїться (чи щось вже кардинально змінилося в будівництві?)

Інакше ризик, що штукатурка потріскає.

Якщо проблема в часі, то можливий варіант канадського проекту будинку.

Позаминулого року розглядав варіант на 120-140квм під ключ. Тисяч до 50 вкластися можна було.

Опубліковано

Та то з часом попускає))) По собі знаю. Коли ми на якийсь НР вирішили, що будемо будуватись - я теж впевнена була, що наступний НР будемо зустрічати в новій хаті. І так три роки. Так що це все проходяще, головне почати.
Опубліковано

За 3 місяця можна спокійно звести будинок й зробити внутрішні роботи.

Причому все якісно та надійно, але це додаткові витрати...

Опубліковано

Зараз може закидаєте мене помідорами чи яйцями, але мені ВАЖЛИВА ваша думка з приводу будинку з глина+дрова чи глина+солома. Я всерйоз розглядаю такий варіант.

http://toloka.info/e...traw-rivne.html

http://z-solomy.blog.../blog-post.html

http://www.ecology.m...=ecoset&id=1228

http://green-dom.info/?p=438

Мама вчора розповідала, що в нас в селі один чоловік будував з дров, коли я була маленька, значить будинку вже 30р, треба поїхати до нього попитати :)))))

вам треба розглядати більш реальні матеряли :ЦЕГЛУ .ПІНОБЛОК.ГАЗОБЛОК.РАКУШНЯК А з дерева чи сомоми це мало реально і майстрів в луцьку таких я незустрічав!А здати в експлуатацію тикий будинок не реально.

Опубліковано

Сумніваюсь, що тут хтось так будувався і може поділитись досвідом.

Колись в селах будували з дерева 5-10см, а на зиму обкладали сіном, ну і дрова під стіною постійно складали, аж до самої стріхи. Навіть фундаментів не робили, просто клали на трамбовану землю з піском дубову "підвалу", до якої кріпили дубові стійки, а між стійками в пази клали сосновий брус. Все дерево просочували відпрацьованим машинним маслом - це захист від гниття та шкідників. Зсередини били дранку і штукатурили. Такі будинки більше 50-ти років стояли і досі стоять.

Можна по-різному будуватись, але незабувайте, що це вчорашні методи, є куча недоліків, такі будинки не відповідають сучасним буд. нормам та вимогам, тому навряд такий будинок можна буде здати в експлуатацію, особливо в місті.

Мої батьки переїхали жити з міста в село в такий будинок - йому 55 років і він потрохи сже :(( сипеться

Опубліковано
вам треба розглядати більш реальні матеряли :ЦЕГЛУ .ПІНОБЛОК.ГАЗОБЛОК.РАКУШНЯК А з дерева чи сомоми це мало реально і майстрів в луцьку таких я незустрічав!А здати в експлуатацію тикий будинок не реально.

Згідна з цими проблемами, але, думаю, можна їх вирішити.

Майстри - Рівному http://ekodim.rv.ua/?p=523, http://www.promobud.ua/ua/news/view/4419/,

Мене більше хвилює скільки років він простоїть.

А розглядаю я поки піноблоки або цегла+піноблоки.

Опубліковано

За 3 місяця можна спокійно звести будинок й зробити внутрішні роботи.

Причому все якісно та надійно, але це додаткові витрати...

А за 9 місяців - додаткові, але трохи менші, надіюсь :0026: .

Опубліковано
Розглядала я цей варіант, мені видалось більше - ніж +.

Насправді там більше "+", але наша ментальність заважає))

Піноблоки та газоблоки - якщо будуєте на продаж.

Для себе так не будують...

Опубліковано
Розглядала я цей варіант, мені видалось більше - ніж +.

Піноблоки та газоблоки - якщо будуєте на продаж.

Для себе так не будують...

Цілком погоджуюсь, про газоблоки.

Зараз також планую будиночок, підраховую вартість. І із стіновим матеріалом для себе визначився.

Буду брати тільки керамічні блоки, але ніяк не "експериментальні" варіанти чи газобетон.

По ціні різниця невелика, але після відвідин обжитого будинку з блоків, більше вагань не було.

Альтернатив чесно кажучи не бачу.

Опубліковано

Треба переглянути свою думку, дякую.

Піноблоки та газоблоки - якщо будуєте на продаж. Для себе так не будують..

упс - тепер Ваші знання стали і моїми

Цілком погоджуюсь, про газоблоки. Зараз також планую будиночок, підраховую вартість. І із стіновим матеріалом для себе визначився. Буду брати тільки керамічні блоки, але ніяк не "експериментальні" варіанти чи газобетон. По ціні різниця невелика, але після відвідин обжитого будинку з блоків, більше вагань не було. Альтернатив чесно кажучи не бачу.

Щойно перечитала про керамічні блоки - дійсно, є перевага.

А що Вам не сподобалось у будинку з блоків?

А можна про вартість детальніше чуть?

Опубліковано
А що Вам не сподобалось у будинку з блоків?

Поцікавтесь матеріалом більш детально, для чого він був винайдений й як з нього правильно будувати.

А якщо додасте сюди ще й те, що легкі бетони (піно та газоблоки) продаються нашого, або білоруського виробництва...думаю далі зрозуміло...

Опубліковано

Pr0ektant, а я про негатив не казав)) Використовують та виготовляють у нас його через "пєнькалоду", але розвивати тему не хочу, бо зараз знайдуться фанати будматеріалу й влаштують "холівар"...

Опубліковано

Якраз для себе і будують з газобетону. На сьогодні це найкращий матеріал для влашутування стін у відношенні ціна/якість/міцність/тепловіддача.

Опубліковано

При розробці проекта, в першу чергу враховуються габарити будівлі, матеріал, з якого буде будуватись, та товщина стін для розрахунку нагрузок на грунт і фундамент. Стіни повинні витримувати покладені на них нагрузки, та мати низьку теплопровідність. Чим менші нагрузки і тонші стіни, тим краще і економніше по матеріалах і об"ємах робіт. Чим менша теплопровідність стін - тим більша економія на енергоресурсах в опалювальний період.

ну от з досвіду:

на рахунок теплопровідності: 400мм газобетона(д500) рівноцінно:

- пінобетону, товщиною 500мм,

- дереву, товщиною 195мм

- цегляній кладці, товщиною 850мм

- бетону, товщиною 2132 мм

- пінополістеролу, товщиною 50мм

- мінеральній ваті, товщиною 110мм

Вага:

газобетон - 500кг/м.куб

пінобетон - 600кг/м.куб (такий пінобетон дуже крихкий)

дерево(хвойні) - 700кг/м.куб

цегла - 1700-1900 кг/м3

бетон - 2200-2700кг/м.куб

пінополістерол - 35 кг/м.куб

мінеральна вата - 50 кг/м.куб

ціна:

газобетон 650-750грн/м.куб

пінобетон 500-600грн/м.куб

дерево(брус) 900-1100грн/м.куб

цегла - 450-500грн/м.куб

бетон - 400-500грн/м.куб

пінополістерол 200 грн/м.куб

мінеральна вата - 400 грн/м.куб

ще є параметр міцності.. конкретні цифри не вкажу але міцність стін розставлю: бетон, цегла, дерево, газоблок, піноблок

Опубліковано

Ох і тема як ожила, не встигаєш читати, тут тільки лишається мріяти, заробляти гроші і будувати самому ;)

Опубліковано
На сьогодні це найкращий матеріал для влашутування стін у відношенні ціна/якість/міцність/тепловіддача.

Звичайно, звичайно...Матеріал тисячоліття))

п.с. ви справді проектант? про стінові матеріали під час каркасно-монолітного будівництва чули?

ще є параметр міцності..

Парамети міцності є, але коли мова йде про газоблоки то це все відносні величини, через порушення технології виробництва...А ще ж є "старіння" матеріалу, ось тут піно-газо-блоки пострадянського виробництва лідери))

Опубліковано

Парамети міцності є, але коли мова йде про газоблоки то це все відносні величини, через порушення технології виробництва...А ще ж є "старіння" матеріалу, ось тут піно-газо-блоки пострадянського виробництва лідери))

Ви батєнька про які саме блоки говорите? Про ті що по хлівах на окраінах міста виготовляються?))))

Опубліковано

На рахунок єкобуду) - Піддубці) зьїздив/сфоткав)

IMG_20120127_125347_800.jpg

IMG_20120127_125447_800.jpg

Як думаєте, скільки як "здано у експлуатацію"??

Опубліковано

п.с. ви справді проектант? про стінові матеріали під час каркасно-монолітного будівництва чули?

ще є параметр міцності..

Так я проектант. а ви справді Андрій Віталійович?

наведіть докази своїх слів - хоч одну ссилку чи фото, де показано, що газобетон старіє і втрачає свої властивості з часом!

Про будівництво можу я Вам розказати, а не Ви мені, оскільки все моє життя проходить в цій сфері і багато років потрачено на вивчення інформації по промисловому та цивільному будівництві.

Вже 5 років пройшло, як побудував собі будинок. Будував сам, від фундаменту до даху. Своїми руками поклав 90 кубів газоблоку. Матеріалом задоволений на всі 100%, як при будівництві, так і зараз, тому всім рекомендую і наводжу реальні дані.

Колись ще вів технагляд за будівництвами та реконструкціями по кількох проектах, стикався з різними бригадами, матеріалами, складав кошториси, сотні разів моніторив ціни, перевіряв об"єкти після будівельних робіт, були різні випадки... повірте, досвіду вистачає і Ваша іронія тут зовсім недоречна.

Опубліковано
Так я проектант. а ви справді Андрій Віталійович?

А що не так з запитанням, ми не знайомі й я вирішив уточнити, щоб знати з ким веду мову...

наведіть докази своїх слів - хоч одну ссилку чи фото, де показано, що газобетон старіє і втрачає свої властивості з часом!

Шановний проектант, якщо ви хочете за доказ ссилку з "тих ваших інтернетів", то мені страшно за те, що ви проектуєте...

Для початку є ДСТУ Б В.2.7-45-96 (де є чіткі цифри й про справжню теплопровідність, морозостійкість, усадку та ), додаєм сюди високу гігроскопічність матеріалу (як автоклавного так й ні), додаємо сюди знання отримані в вузі, в тому числі "сопромат" й лише після того, топаємо ногами й вимагаємо пруфлінки))

Як будують, тепер розумію й проектують, вам розповісти? Про використання для будівництва не марок Д1000 і вище, а Д600-800? Про те що блоки на цементний розчин кладуть? Про відсутність або не правильно прораховані армопояси написати?

А розповісти, як під час виробництва газобетону порушують технології? Які суміші купують для економії? Що у нас сьогодні називається автоклавом?

Про будівництво можу я Вам розказати, а не Ви мені

А чому Ви вирішили, що єдиний хто має досвід? Звідки Ви знаєте, що мені не має чого розповісти?

Своїми руками поклав 90 кубів газоблоку. Матеріалом задоволений на всі 100%

Саме тому я й сказав, що не хочу продовжувати мову, бо будуть фанати матеріалу та холівар...

За три місяці будинок? Це малоймовірно.

Та це повністю реально, просто є різні методи будівництва.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...