Перейти до змісту

Альбомна орієнтація дисплею

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я десь 5-7 років назад пробував - не сподобалось, зараз спробував - сподобалось :) Можливо до цього треба дорости?

Монітор Samsung 171N (MAY 2003)

Оптимальные условия достигаются в том случае, когда человек может прочитать строку целиком, не меняя при этом направление взгляда. В ходе экспериментов ученые получили однозначное подтверждение того, что при чтении текста, отформатированного в виде длинных строк, не только снижается скорость чтения, но и замедляется процесс восприятия прочитанного.

http://habreffect.ru/files/151/3177306cc/egg.jpg

Опубліковано

Альбомна???

Це ж так, як є у всіх. А показано - книжну))) Чи я помиляюсь?

Читати - так.

А фільми, сайти, ігри...???

Опубліковано

Автор скоріше за все говорить, що Користується дисплеєм 4:3, і знову хоче спробувати 16:9 (16:10).

Протестуй на Excel-і ;) І на фільмах. І на іграх.. ;)

Опубліковано

Читати - так.

Сайти читають.

Ігри, фільми - не для робочого ПК.

модер перейменуй тему на "книжна орієнтація дисплею"

Опубліковано
Читати - так.

Сайти читають.

Ну дуууже смішно...

Дякую. Не знала. Я ж то все тільки картинки дивилась.

Переважно сайти зроблені, щоб бути ЛЕГКОчитабельними в альбомній орієнтації екрану. Я про це.

Опубліковано
Переважно сайти зроблені, щоб бути ЛЕГКОчитабельними в альбомній орієнтації екрану. Я про це.

Двохдневний тест показав, що більшість сайтів якраз вкладаються в ~1000 пікселів по ширині (при розрішенні екрану 1024ширина - 1280 висота)

Не знаю, мені зараз, набагато зручніше. Видно всю "перспективу", місце витрачається більш практично, немає пустих місць. А код писати взагалі казка - можно окинути все оком, видна логіка і структура. Звичайно це все відноситься до робочих ПК, якщо гратись-дивитись кіно розклад зовсім інший.

Опубліковано

шутники, не :smile3: у меня наоборот два дисплея, слева и справа. отдельный на каждый глаз. а если у кого-то глаза расположены вертикально, то пусть себе юзает хоть 16:9 в альбомной ориентации, на здоровье :smile3:

Опубліковано

Застосовую книжкову коли читаю якийсь PDF і сідаю подалі від монітора. Для звичайної роботи то не зручно. Широкоформатний дисплей надто високий і його край верхній опиняється значно вище рівня очей, треба голову підводити. В мене 23" дисплей. В ворді 1.5 сторінки бачу на 100% масштабі. (1152х2048)

Опубліковано
Для звичайної роботи то не зручно. Широкоформатний дисплей надто високий і його край верхній опиняється значно вище рівня очей, треба голову підводити. В мене 23" дисплей. В ворді 1.5 сторінки бачу на 100% масштабі. (1152х2048)

Спробуй на 17" 1280-1024 - нічого нікуди підводити не треба.

Опубліковано

мені зручніше з 16:9, розширяловка норм 1920х1080 багато місця, на столі.. код ну дуууже зручно читати коли він вміщається на весь екран а не крутити скролл верх-вниз до втрати пульсу.. такщо і для роботи і для очей всетаки широкий формат зручніший

З.І. на кубіку 19" сидів з розширенням 1280х1024 3 роки норм але всетаки широкий формат рулить :)

Опубліковано

именно поэтому в газетах и журналах форматируют текст столбиками, когда-то пытался усвоить скорочтение, по книжке учил, там обязательное условие водить глазами не горизонтально по строке, а вертикально сверху вниз, при этом нужно сразу видеть целиком всю строку и не "проговарить" слова про себя, вообщем, сложно как-то - месяц позанимался а результата особо не дало - забросил, но читать статью с короткими строками гораздо удобней

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...