Перейти до змісту

Робим наше місто кращим!

difoto

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ярчик. Ти дуже мало знаєш про туристів і про всі можливі їх види і можливу мотивацію їх приїзду. Не рівняй всіх до себе.

Та не заперечую. Але хотілося б, щоб окрім бомжуватого виду юнацтва до Луцька приїжджали цілком заможні іноземці, і залишали тут для нас з вами свої гроші - так, як ми залишаємо гроші в інших державах. Не треба заперечувати, що окрім романтики, туризм - це бізнес. Якби туристи не залишали в Венеції своїх грошей - хрен би міська влада щодня змивала голуб'яче гівно з площі святого Марка. Так само й в Луцький туризм ніхто не вкладатиме грошей і інвестицій, поки туризм буде розрахований на ту категорію туристів, про яку ти пишеш.

Тому туризм повинен бути не лише підлітково-бомжуватим, а й класичним - з дядьками й тьотками, які тратять гроші, фоткаються, і купують втридорога сувеніри. Гадаю, що місця вистачить для всіх.

• Відповідей 61
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Ну давайте ще так.

Туристів не можна запрошувати, бо місто не готове. Треба інфраструктура і умови. Умови має створювати бізнес. Туатели, севеніри, готелі - це комерція. Але бізнесмен не буде вкладати в туризм кошти, знаючи наперед, що туристи не приїдуть, бо їх в принципі ніхто не запрошує, бо умов немає. Чому не працюють існуючі туалети? Бо немає кому в них ходити.

І взагалі. давайте відійдем від теорії, яку багато хто сам для себе і попридумував. Я неодноразово приймав групи туристів в Луцьку. 99% людей були задоволені.

Опубліковано
Чому не працюють існуючі туалети? Бо немає кому в них ходити

це правда. я, коли в центрі, то ходжу в "У Миколи"- тепло, більш менш чисто, безплатно:rolleyes:

Опубліковано
Чому не працюють існуючі туалети? Бо немає кому в них ходити

це правда. я, коли в центрі, то ходжу в "У Миколи"- тепло, більш менш чисто, безплатно:rolleyes:

Ну да, к сожалению список бесплатных туалетов это "У Миколи","Майдан","Кораблик".

Вот они то и забераю всю выручку у Луцких туалетов :smile3:

А про замок я вообще молчу... Позорище, а новый открывают только на День независимости, и Открытую ночь...

Опубліковано

Але хотілося б, щоб окрім бомжуватого виду юнацтва до Луцька приїжджали цілком заможні іноземці, і залишали тут для нас з вами свої гроші - так, як ми залишаємо гроші в інших державах.

Злазь зі свого високого дерева і подивись на реальність. В тебе все в крайнощі - як порівнювати туризм, то відразу венеція, а як туристи, або бомжуваті підлітки, або заможні іноземці.

Я приймав кілька груп середньго статку з Києва. Це були звичайні сімї, не бізнесмени, не адвокати, не депутати. В середньому така група (з 4-5-ти осіб) залишає в Луцьку за півтора дні не менше ніж 2000 грн.

Збийся з венеції. Поцікався туристичним маркетингом хоча б в Любліні, Хелмі, Замості. Взнаєш багато нового.

Опубліковано

Я - турист. Люблю подорожувати. Мені пофіг на інфраструктуру, я не помічаю поганих доріг, хронічно не переварюю екскурсоводів. Я живу в готелях сумнівної якості, але за хорошу для мене ціну, їм в середнього рівня кафешках і купую не найдорожчі сувеніри. Для таких туристів місто готове. Значить висновок - треба шукати саме таких туристів. Коли місто буде готове приймати принципово інших - тоді треба поступово змінювати цільові групи і запрошувати їх.

Вибач, але для таких туристів готовий і будьякий ліс , чи ставок.

Ярчик та Сміт дуже чітко все розклали, потрібна політична воля в першу чергу.

Опубліковано

Я приймав кілька груп середньго статку з Києва. Це були звичайні сімї, не бізнесмени, не адвокати, не депутати. В середньому така група (з 4-5-ти осіб) залишає в Луцьку за півтора дні не менше ніж 2000 грн.

Збийся з венеції. Поцікався туристичним маркетингом хоча б в Любліні, Хелмі, Замості. Взнаєш багато нового.

Ти приймав туристів - а я був туристом. Тому повір - непогано знаю, що потрібно туристам. Захочеш поговорити, не міряючись пісюнами - заходь, розповім, де був, покажу рекламний матеріал з тих місць, і розповім, що де вразило, і що де зачепило.

"Середній статок" з Києва - це дуже заможні для Луцька люди. Чи розповісти тобі, скільки треба заробляти в Києві, щоб вважатися "середнім статком"?

Тому ми говоримо про одне й те ж, тільки ти це бачиш зі своєї точки зору, а я - зі своєї.

Я залишаюся при своїй думці: розвиток туризму можливий лише за умови, якщо туризм буде давати прибуток. Інакше він буде нікому нецікавий, за винятком невеличкої групки ентузіастів, ентузіазм яких рано чи пізно пройде.

Опубліковано

Ти приймав туристів - а я був туристом. Тому повір - непогано знаю, що потрібно туристам. Захочеш поговорити, не міряючись пісюнами - заходь, розповім, де був, покажу рекламний матеріал з тих місць, і розповім, що де вразило, і що де зачепило.

"Середній статок" з Києва - це дуже заможні для Луцька люди. Чи розповісти тобі, скільки треба заробляти в Києві, щоб вважатися "середнім статком"?

Тому ми говоримо про одне й те ж, тільки ти це бачиш зі своєї точки зору, а я - зі своєї.

Я залишаюся при своїй думці: розвиток туризму можливий лише за умови, якщо туризм буде давати прибуток. Інакше він буде нікому нецікавий, за винятком невеличкої групки ентузіастів, ентузіазм яких рано чи пізно пройде.

Середній статок жив в готелі Світязь, їв у піцеріях і їздив громадським транспортом. Таку розкіш можу дозволити собі і я.

Я теж турист:)

Я не знаю про що ми сперечаємось. Я вірю в те, що я роблю і я це роблю.

Абсолютно згідний з останнім абзацом і про ентузіазм в тому числі, тому намагаюсь цю справу перетворити на комерцію і вигоду для себе.

А досвідом серйозних подорожей я теж можу поділитись. Мене і досі ніхто не може зрозуміти чому я проміняв екскурсію в один з найкращих музеїх світу Метрополітан (Нью-Йорк) на тригодинну прогулянку Централ-парком. От такий я турист.

Опубліковано

Что бы принимать "больших" туристов надо бы еще поработать с людьми и их культурой.Ибо любую экскурсию может испортить мелочь в виде стада пацанчиков севших ногами на лавочку,алкоголика познавшего Дао и бомжей,любящих щипать молоденьких девушек.Мне например как туристу было малость неприятно в Америке, когда аборигены заслышав незнакомую речь,что то там хихикали и перешептывались.Что уж говорить когда пол Луцка негра не видела.Турист не постигнет апофеоза удовольствия если на него все время будут втыкать,пардон,кислые рожи изуродованные интеллектом.

Опубліковано

....Турист не постигнет апофеоза удовольствия если на него все время будут втыкать,пардон,кислые рожи изуродованные интеллектом.

Ну, це трохи перебор, звичайно :)

Опубліковано

Тема називається ,,Робимо місто кращим,, От і відповідь.

Луцьку майже 1000 років, а хто про це місто знає?

А Одесі, або Лас Вегасу набагато менше, а знають всі.

Щоб в місто їхали потрібен інтерес до нього, або вигода , і в будьякому випадку комфорт.

А то ще 1000 років пройде і все так і залишиться.

Опубліковано

Висловлюю величезний сенкюверімач всім-всім.

Із 72-х роликів поданих на конкурс, мій потрапив у 15-ку найкращих. За це я отримаю відеокамеру, сертифікат і порцію теплих слів. Деталі - коли приїду з нагородження, яке відбудеться в Києві у вівторок.

ЗІ. Слів вдячності не вистачає, тому вирішив поставити плюсікі всім, хто писав шось у цій темі.

Окреме дякую Ді. Це шо називається - підтримав, поміг, респект.

Опубліковано

Поки шукав стан доріг від Луцька до Хмельницького, то надибав отаку інфу про Луцьк, де, імхо, цікавим є карта пішохідного маршруту по місту:

http://www.doroga.ua/Handlers/ContentImageHandler.ashx?CILExcursionID=18&Size=Big&FileName=lutskmap04.png

Опубліковано

2 Dream: буквально пару днів як вернувся звідти. "Найкращі" дороги на тернопільщині - майже пів-дороги виписували вісімки на обох полосах руху. Взагалі, ями як від точкового залпового вогню :) А найбільші засипані (!) піском. Насмішкою виглядав напис "Причина аварійності - перевищення швидкості"

Опубліковано

IronSun, а давайте, будь ласка, перейдемо сюди, і Ви ще розкажете чи не їздили часом через Остріг-Славуту-Шепетівку-Старокостянтинів? ;)

Опубліковано

VadimM, а я ще, "на скору руку" глянувши, й думаю що щось там таки не так. :) Дякую. *Відправив коментар до карти.

Опубліковано

ось гуляючи по Києву можна побачити різні скультури з дерева (бачив навіть "Єжика в тумані" ;)), класно розмальовані стіни, прикольні дитячі майдачики. глянути можна на це чи на це. Там ше бачив дитячі портрети виладені з амленької плитки, виглядають класно. В таких місцях прриєямно побувати. А головне це роблять жителі міста. Якби в Луцьку так само зробили, то не те що туристам, а й жителям міста було б на шо глянути, а то побачити весь Луцьк можна менше чим за годину :(

думаю треба нашим художникам дати пензлі і фарби в руки і хай розфарбовують наші сірі стіни, і ше хай любителі графіті підключаються (це теж мистецво, і це не тупі написи настінах!!!). як от в Харкові проводять конкурс. наша міська рада і громадські організації могли б таке теж організувати.

Опубліковано

ось гуляючи по Києву можна побачити різні скультури з дерева (бачив навіть "Єжика в тумані" ;)), класно розмальовані стіни, прикольні дитячі майдачики. глянути можна на це чи на це. Там ше бачив дитячі портрети виладені з амленької плитки, виглядають класно. В таких місцях прриєямно побувати. А головне це роблять жителі міста. Якби в Луцьку так само зробили, то не те що туристам, а й жителям міста було б на шо глянути, а то побачити весь Луцьк можна менше чим за годину :(

думаю треба нашим художникам дати пензлі і фарби в руки і хай розфарбовують наші сірі стіни, і ше хай любителі графіті підключаються (це теж мистецво, і це не тупі написи настінах!!!). як от в Харкові проводять конкурс. наша міська рада і громадські організації могли б таке теж організувати.

Як на мене, наведені вище "прикрашання" міста мають досить сумнівну естетичну цінність.

Опубліковано

Як на мене, наведені вище "прикрашання" міста мають досить сумнівну естетичну цінність.

допустим. а у самого-то какие есть идеи? поделись уже

Опубліковано

Ну малюнки на стінах бувають різними, ось наприклад Львів:

post-8493-0-65489400-1303209082_thumb.jp

Нехай туристи і не будуть ради цього їхати, але певне позитивне враження про місто складеться

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...