Перейти до змісту

Несчастные и озабоченные

Tolik_lt

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Украинцы и россияне попросту зациклены на статусе и материальном благополучии.

У моей знакомой появился необычный сосед. Он ездит на автомобиле Porsche Cayenne, снимая при этом 2-комнатную квартиру у нее в подъезде. $100 тысяч, за которые он мог бы купить собственное жилье в столице, он потратил на немецкий внедорожник класса люкс. Никогда не задумывались, почему, например, в Киеве, где средняя зарплата в разы ниже, чем в Берлине и Варшаве, намного больше крайне дорогих машин?

Исследователи нашли на эти вопросы научно обоснованный ответ. Ученые-социологи провели масштабное исследование, которое сравнивало базовые ценности россиян с оными в 32 других европейских странах. Они выяснили, что среди множества параметров — открытость к изменениям, забота о людях и т. д. — результаты в России по сравнению с другими странами зашкаливают лишь по одному показателю, а именно «стремлению к личному успеху, материальному достатку и власти». Ближе всего к россиянам по этому показателю в исследовании оказались украинцы и турки. На другом конце спектра оказались скандинавы.

Иными словами, украинцы и россияне попросту зациклены на статусе и материальном благополучии. Зарплата, одежда, машина — то, что составляет наш главный ценностный ориентир. Такие ценности, продолжали исследователи, объясняются тревогой и неуверенностью в завтрашнем дне.

Проблема в Украине заключается еще и в том, что 2-3% населения — очень состоятельные даже по европейским меркам люди. Они всячески выставляют свою «успешность» напоказ, создавая определенный стандарт благополучия, относительно которого и меряет свою личную успешность вся страна. В итоге большинство украинцев никогда не могут победить в главном соревновании своей жизни, гонке за материальными ценностями, потому что невольно сравнивает свое материальное положение не, например, со средним венгром (которого никогда не видит), а именно с этими крайне богатыми людьми (которых видит каждый день). Так и живет большинство украинцев — озабоченные материальными ценностями и неудовлетворенные. Хотя счастье, как утверждает известная песня, есть. Его не может не быть.

http://www.segodnya.ua/print/blogs/sichblog/14220592.html

Опубліковано

Звідки взявся рух "хіппі"? Це протест молоді проти буржуазних цінностей - гроші, матеріальні блага, просування по кар'єрній драбині і т.д. А ми тільки починаєм наїдатись капіталістичними благами. Ще у нас виросте покоління нових "дітей квітів". Мабуть.

Опубліковано

імхо краще "впахівать" задля просування по кар'єрній драбині, між виявляти протести в рваних штанях.

згідний з автором статті, що сусід хворий, проте бажання мати краще житло, новішу машину, заробляти більше грошей для своєї сім'ї вважаю цілком нормальним. а держава не дає можливості створювати робочі місця з нормальними зарплатами, підвищує ціни на комунальні платежі, продукти харчування, пальне, створює сміхотворні розміри пенсій і соціальних виплат, сприяє занепаду медицини і освіти і т.д. Тому більшість невдоволених, думаю таки не хворі, а цілком нормальні люди.

Опубліковано

от скажіть, наскільки ви вже звикли до реклами?

ломки вже немає?

а які цінності вона нам несе? релігійного чи сімейного спрямування?

дивлячись на рекламу автівки ви бажаєте стати її власником? хоча знаєте, що вона споживає 14л/100км, і вам просто може зарплати не вистачити її прогодувати? але ж крута тачка!

шмотки вибираєте такі, щоби інші на вас звернули увагу чи просто від зручності і непримітні?

причина - відсутнє, скажімо так, "вікно добра". вірніше, його залишки у вигляді церков вже неефективні.

пропагується тільки задоволення потреб в матеріальних цінностях, а не в духовних.

є межа достатності, у кожного вона є. але ми до неї не дослухаємось. "прагни більшого!" - відомий рекламний слоган, а до чого він нас тягне?

невже нам стільки всього потрібно для щастя?

"нєверним путьом, двіжемся, таварісчі!"

Опубліковано
Они всячески выставляют свою «успешность» напоказ, создавая определенный стандарт благополучия, относительно которого и меряет свою личную успешность вся страна

фігня то все <_<

достаток - це не коли багато, а коли достатньо.

Опубліковано

хімічєска кастрація зробить кожного НЕ озабочєним і щасливим :lol:

по темі:

Такие ценности, продолжали исследователи, объясняются тревогой и неуверенностью в завтрашнем дне.

ну, якщо цей панічєский ужас називати культурно...тади - да!

Опубліковано

На твоїх джинсах американський прапор

На твоїй майці – канадське кленове листя

У твоїх очах видно тільки одне питання:

Хто менi скаже – чому я тут народився?(с)

Багато амбіцій - мало думок

Опубліковано
Они всячески выставляют свою «успешность» напоказ, создавая определенный стандарт благополучия, относительно которого и меряет свою личную успешность вся страна

фігня то все <_<

достаток - це не коли багато, а коли достатньо.

"Много - єто когда всьо сьєл і большє нє хочється"

Опубліковано
' date='Сегодня, 16:28' post='1052307616']

та, я там вчора топік створив - психологічний -

імхо, цілком показово, що із 59 "цілком нормальних" тільки 5 себе віднесли до якоїсь групи

хоча класифікація чітко ділить 100% респондентів

Ага.

Якщо мене сусід обізве х?*лом, я:

1. Замкнусь в сєбе, обіженний на вєсь мір.

2. Підпалю йому машину.

3. Скажу, сидячи вдома: та він сам такий.

4. Подумаю, шо ето знак свише!

Да, це на 100% чітка кореляція.

Опубліковано

А взагалі ці британські вчені з їхніми "маштабними дослідженнями" не менш жовті, ніж газета "Бульвар" чи шо там воно зараз?

Давайте спитаєм німця, шведа і українця: "Що б ви бажали зробити у наступному році за найголовніше?"

1. Закликати всіх "За мір во всьом мірє".

2. Зібрати кошти на будівництво притулку для вимираючих королівських пингвинів.

3. Знайти спосіб прогодувати себе і родину.

Результати опитування мене не здивували.

Опубліковано

XX: У нас съемное жилье.Все говорят что мы дебилы, раз в съемной квартире третьего рожаем.Но муж ипотеку брать не хочет.

YY: Нам тоже говорят, что мы дебилы, что решились на второго в съемной кв))

Привет от дебилов дебилам:))))

Опубліковано

А взагалі ці британські вчені з їхніми "маштабними дослідженнями" не менш жовті, ніж газета "Бульвар" чи шо там воно зараз?

Давайте спитаєм німця, шведа і українця: "Що б ви бажали зробити у наступному році за найголовніше?"

1. Закликати всіх "За мір во всьом мірє".

2. Зібрати кошти на будівництво притулку для вимираючих королівських пингвинів.

3. Знайти спосіб прогодувати себе і родину.

Результати опитування мене не здивували.

а якщо відкинути крайнощі з міром во всьом мірє, то побачимо, що тьолочки на шпілярах і в шубєйках в маршрутці у нас встрічаються не рідко, патаму шо нада виглядіть красіво, а не їхати удобно. і пацанів на дорогих тачках хватає, які в кредиті і не платяться.

Опубліковано

а якщо відкинути крайнощі

тоді давай вже не будем уявляти собі маршруткі, набиті казирними тьтками в норкових шубєйках, з айфонами і всі такі у сваровскі. Та і пацани - коли брали кредит, в які часи, і коли проведено опитування? З таким успіхом можу сказати, що 30 років тому моєю мрією була космонавтика, а нагальні проблеми взагалі проблемами не були.

Опубліковано

а якщо відкинути крайнощі з міром во всьом мірє, то побачимо, що тьолочки на шпілярах і в шубєйках в маршрутці у нас встрічаються не рідко, патаму шо нада виглядіть красіво, а не їхати удобно.

От і де ти мене Толік бачив? Я от точно так - на шпільках зимою і літом, і ну її на фіг ту зручність, хочу бути красівою. Понти в сєле, розумієте...

Опубліковано

до 2008 року я зробив євроремонт у будинку, купив бус і ні разу не задумувався, що у мене на велосипеді полетить амортизатор за 300 баксів. А зараз до мене на роботу просяться за 100 доларів на місяць, а я не беру, бо самому потрібні. Вам, Анатолій, не відомо хіба, що є численні приклади, коли віп-менеджери 2000-х зараз хавають у будинках для бомжів?

Отож бо, легко сидіти в кріслі, в очікуванні премії і попиваючи віски, та обсирати тих, хто прагне не просто сім"ю прогодувати, а й заробити собі шанс на щасливе майбутнє. Вам вдалося? Так і у лихі 90-сті багато хто мільйонером став і зараз мають повне право казати, що нині народ не хоче працювати.

Опубліковано

Если в детстве у тебя не было велосипеда, а теперь у тебя Бентли, то все равно в детстве у тебя велосипеда НЕ БЫЛО!!!   :P

Опубліковано
' date='Сегодня, 20:21' post='1052307791']

ді, ну а де хто кого обсирав?

імхо, топік наабарот про то, шо є весчі получчє весчей, панімаш?

дєті, любіма женсчіна, друзя, отдих, саморєалізація, і тєдє.

Ти це мені говориш??? Подивись перший пост, потім 15й.

Опубліковано

Блін, я теж в шубі в маршрутці, а бува на Москалику старенькому:( Просто в пальтішко наразі не влажу, а нове купувати грошей шкода. А Москалик по роботі взимку на наші долбані дороги саме то.  А в шубці тепло і зручно. Я теж "озабочена"?    

Опубліковано

Погоджуюся з Di.

На Заході зациклювання на фінансововму аспекті перейшло на зовсім інший рівень. Там все за гроші, навіть дружба як така відмирає.

Десь - колись у 2002 році читав, що британські домогосподарі хочуть винайти газонокосильну машинку, яка працює без газонокосильщика, бо йому треба платити згідно дежавних норм за робочу годину. А це дуже дорого для них.

Особисто я працюю 11-12 годин на день, і мені ледве не хватає на пампеси і хавчік для сім"ї, і Ви, пане Анатолію, хочете сказати, що я ледачий? Може, проблема полягає в тому, що наший народ не вміє цінувати свою працю, легко її продає за копійки підприємцям? Чи, може, хтось народився в шоколаді вже з дипломом банкіра чи юриста на худий кінець?

Наше життя циклічне, як день і ніч, голод і ситість, як спрага і втамування спраги, а багатство і бідність - не виключення з цього закону буття.

Знав я одного прапорщика ракетних військ СРСР, який, закручуючи цигараку(самокрута), каже мені - "от, Володя, якщо б мені хтось ще б 20 років назад сказав, що я буду курити самокрути, я йому б морду розбив, а зараз...приходиться...життя". Так що згодом і Ви будите пити не Hennessy vsop, а Поліську (самопал), Я вам цього не бажаю, але це ж життя.

Опубліковано

А нам - естетам, добре!

А ми - естети раді, що по по слизький вулицях додять голопупі дівки на шпильках, в шубках з песця) і зі стразами в всіх місцях.

Вони, нам - естетам,, створюють фон.

Бо не було би їх, не відрізнялися би ми на їхньому фоні своїм смаком і інтелектом. ^_^:P:D

Опубліковано

Зі свого досвіду скажу одне, не зациклюючись на шубі  :P Спостерігала стрімкі кар"єрні рости, коли за пару місяців людина настільки звикла до службового авто чи то таксі і вже до діда з бабою в село поїхати на маршрутці ставало великою проблемою... 

Опубліковано
' timestamp='1297279405' post='1052307842']

Ти це мені говориш??? Подивись перший пост, потім 15й.

усяравно не панімаю аткуда стока кіпіша :D

Ну баби ну в шубах ну і шо? ну памоєму це найкраще підтвердження першого посту:

місяць хавла не купляти, но шубу купити, шоб не гірше як манька чи ганька :D

Та йоманарод! Разшифровую: в нас половина в маршрутках в норкових шубах? в нас половина тачок на вулицях - невиплачені? Чи будемо мати сміливість сказати, що лише деяка частина нашого народу не хоче працювати, лише деяка частина живе у незабезпечених нічим кредитах, лише деяка частина жадає грошей та влади понад усе? Не український народ, не основна маса.

Опубліковано

Отож бо, легко сидіти в кріслі, в очікуванні премії і попиваючи віски, та обсирати тих, хто прагне не просто сім"ю прогодувати, а й заробити собі шанс на щасливе майбутнє. Вам вдалося? Так і у лихі 90-сті багато хто мільйонером став і зараз мають повне право казати, що нині народ не хоче працювати.

кхм.. а як тут не станеш озабочєним.. якщо дійсно не знаєш, що заробиш? а коли заробляти і прогодувати треба не тільки себе, а ще і дитину... з теперішніми "поняттями" в школі (для тих хто знає :dont: ) - для дитини. І "на людях" - для себе, якщо ти не вдягнута "нормально" - а відповідно дорого - ніхто навіть не не вважатиме за людину. Як би не було обідно - але факт, в нас поки що зустрічають і оцінюють по одьожці...

і поки що більшість людей в Україні не *бе "мір ва всьом мірє" чи "здаров"я і працвєтаніє пінгвінав".. а цікавить як прогодувати, одягнути і забезпечити себе всім необхідним себе і свою сім'ю.. патаму і ми "озабочєнниє і нєсчастніє людішкі", тому що наша влада і держава на відміну від європейських, не дає можливості думати про ще щось крім заробляння тільки на необхідні речі для себе і своєї сім'ї..

пісі: а ще мені пох*й до

открытостІ к изменениям, заботІ о людях и т. д

, якщо в мене не достатньо грошей щоб купити те, що необхідно для життя мені і моїй сім'ї, якщо ж в в мене є все, то я можу і подумати і "про пінгвінав" :) того і так... а ще є такіє знакомиє екземпляри, в яких немає грошей і які всі в боргах.. але тра купіть очєрєдную кофтачьку, бо відітє лі.. тра обнавіть гардєроб, бо так нада (моїх знайомих це стосується одьожок, бо на більше не спроможні.... але це можна і віднести стосовно машин-квартир-будинків... просто як приклад.. якого я не розумію)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...