Перейти до змісту

Гривні з пральної машини

Harvester

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Побували в пральній машині 100 грн (2 по 50). На вигляд майже не змінились.

Чи не буде проблем при спробі їх використанням?

Думаю, можна ними розплатитись в барі/базарі/маршрутці, але це буде передача проблеми на іншу голову :unsure:

Як доцільніше поступити, щоб гроші не пропали?

Опубліковано

здати їх в банк.думаю водяні знаки при сушінні не зникли :rolleyes:

Мені здається, що банки неохоче цим займаються і будуть футболити :unsure:

Чи є такий, що без проблем це робить?

Опубліковано

Та без проблем вони повинні прийняти ті твої купюри.

Якщо вже хочеш їх поміняти на нормальні, то стопроцентний варіант - сходи у відділення Національного банку України (вул. Кривий Вал). :)

Опубліковано
Мені здається, що банки неохоче цим займаються і будуть футболити

Чи є такий, що без проблем це робить?

Всі банки роблять це без проблем і без комісії. Просто приходиш до каси, через віконце сунеш їм попрану чи попалену купюру, назад в обмін отримуєш новеньку і чистеньку :)

Процедура займає не більше 10 секунд.

Опубліковано

Національну валюту касові відділення всіх банків (із всіма ознаками платіжності) брати ПОВИННІ без обмежень (і беруть більшість). Із сумнівами в платіжності - беруть на інкасо. 100% гарантія - сходити в Нацбанк. Але ІМХО після прання краще сходити в банк і за щось заплатити ("обмін купюр" - послуги в жодному банку нема, а інкасо треба здається місяць чекати). З банку купюри попадуть в "зношені" і будуть виведені із обігу.

Опубліковано

усі гроші розробляються із запасом прочності від купання, лежанні на сонці, високих температур. просто посушіть їх і не парьте мізки - повірте, на руках ходять навіть ще гірші за ваші по стану та зовнішньому вигляду

Опубліковано

Це ще дрібниці. В брата дружина недавно випрала флешку в пральній машині, і, як не дивно, флеха після таких процедур почуває себе зер гут і працює відмінно. :) А гроші розгладити праскою і вперед в магазин по пиво!

Опубліковано

Побували в пральній машині 100 грн (2 по 50). На вигляд майже не змінились.

Чи не буде проблем при спробі їх використанням?

Думаю, можна ними розплатитись в барі/базарі/маршрутці, але це буде передача проблеми на іншу голову :unsure:

Як доцільніше поступити, щоб гроші не пропали?

Ну не переживай! В крайнем случае :) сможешь их использовать 2 раза. Один раз одной и второй раз другой :)

Опубліковано

Так-так-так. Тіньова економіка в дії.

Harvester, і який відсоток за "отмывание грязных денех"? :)

Опубліковано

Банки обмінюють без проблем, це їхній обов'язок вилучати з обігу зношену нац.валюту. Проблеми можуть бути на торгових точках де є ультрафіолет, після прання і прасування вони зазвичай світяться і продавець може подумати що вони не справжні :D

Опубліковано

Ага, а в банке никогда не проверяют купюры на ультрафиолете, а если видят, что они светятся, думают, что лампочка перегорает ;)

Опубліковано

моя сестра постерала 500 гривенную купюру и только в национальном банке ее приняли без проблем все остальные фекали шо не так светиться

Опубліковано

моя сестра постерала 500 гривенную купюру и только в национальном банке ее приняли без проблем все остальные фекали шо не так светиться

Вони просто не хотіли брати її собі у касу, не тому що погано світиться, а тому що потім багато гємору при здачі у нацбанк як зношену купюру, а так послати людину подалі від себе завжди легше.

наскільки пам"ятаю 60% купюри якщо є то вони обмінюються нормально. сам колись здавав 100 доларів порванх - втратим десь лише 3 чи 5 комісійних.

Опубліковано

В мене в аптеці при перевірці ультрафіолетом не взяли 100 грн., які перед тим попрала в куртці. В банку - без проблем. :)

Опубліковано

На рахунок прийому таких купюр в банк. Слід розуміти, що одне діло - це обовязок банку вилучати такий мотлох з обігу, а зовсім інше касир-олігофрен, якому лишнього геморою на рівному місці зовсім не потрібно. Так що здати такі речі в банк - просто тільки в теорії.

Опубліковано

Oktar, я писав ще в пості №5 куди йти з тими купюрами. Там просто зобов'язані поміняти, і таки поміняють. :)

А хто ж проти? НБУ нікуди не дінеться. Але він один. І не всім зручно з ним мати справу. Коментар стосувався щирого переконання співрозмовників, що будь-який комерційний банк ті грші прийме. Далеко не факт!

Опубліковано

Боже, Oktar, сходіть в банк да й перевірте. Не спитаєте в банку не знатимете чи приймуть чи ні. 20 постів, а ви ще не поміняли гроші.

Опубліковано

Боже, Oktar, сходіть в банк да й перевірте. Не спитаєте в банку не знатимете чи приймуть чи ні. 20 постів, а ви ще не поміняли гроші.

?????

Опубліковано

2-е по 50 грн и столько переживаний , я не раз стирал гривны и все как новенькие потом были - они не разлезаются, расплачивался даже не задумываясь , хотя они в ульрафиолете светились полностью всей поверхностью. Вот давно, когда ещё были купоны и как то летом решил постирать рубашку , а кармане было 20 бумажек вроде по 1000(или больше номинала - красненькие такие) на вечернее день рождения знакомого( на подарок + гулянка ). Эххх .... Разделить этот кусок целлюлозы не получилось ни в мокром , ни в сухом варианте. Экологичные какие оказались - растворялись в воде за пару дней без следа. Представляю сколько умельцев сейчас бы печатало эти клапоны на цветных принтерах ... ;)

Опубліковано

Буде нагода, піду в Нац.банк. Кривий Вал, все-таки, далеченько від мене :unsure:

Може до того, ще буду в якомусь банку :unsure:

Чому спитав, тому що маю негативний досвід футболу (але було вже давно, 12 років назад, та й сума невелика, <1$ в перерахунку).

Може, треба певні ключові фрази говорити касиру :unsure:

З.І. Моя жінка періодично щось мені стірає :) . В кармани перед цим не дивиться.

флешка пережила вже 2 прання, працює нормально;

паспорт не пережив - з нього получились дрібні клаптики;

зараз от гроші :unsure:

Опубліковано

Буде нагода, піду в Нац.банк. Кривий Вал, все-таки, далеченько від мене :unsure:

Може до того, ще буду в якомусь банку :unsure:

Чому спитав, тому що маю негативний досвід футболу (але було вже давно, 12 років назад, та й сума невелика, <1$ в перерахунку).

Може, треба певні ключові фрази говорити касиру :unsure:

З.І. Моя жінка періодично щось мені стірає :) . В кармани перед цим не дивиться.

флешка пережила вже 2 прання, працює нормально;

паспорт не пережив - з нього получились дрібні клаптики;

зараз от гроші :unsure:

жінка звісно хороша, якщо по карманам не лазить, але перед пранням, бажано перевіряти, як їй, так і вам. вона ж з вас штани не на ходу стягнула, і зажбурнула в пралку, що не було часу перевірити кишені. тим більше, що це не перший раз. Можливо вона вам солить?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...