Перейти до змісту

Нововведення у ПДР

mrZED

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

И чтобы тебе вообще было понятно. Я тут занял маленькую сумму денег , своей куме (пришла плакала, мол дай на месяцок) - ну вот прошло три года - больше не видимся :) , а ты хочешь чтобы кто то разогнался и пошёл платить штраф :)

А ти будеш попереджати, і заставляти писати розписку. А як ти думав? Я тобі даю машину, довіряю. Вона грошей коштує. Тому, всі витрати пов'язані із "царапнув крило" - лежать на тобі. Як і всі штрафи за порушення. БО там буде твоя рожа.

Це авто, і збив би він людину, не дай Боже твоїм авто і "засвітився". Розумієш, з а с в і т и в с я.

Вважаєш вдасться відмазатися ??

А в тебе Алібі 1000% Ти в компанії 6-х чоловік в цей час бухав в бані.

Костя, ну що там із європейським досвідом штрафування??

• Відповідей 450
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

...

п.с. Якщо я є власником авто, мені прийшов штраф, а там обличчя не моє, але знайоме, і авто моє - варіантів є як мінімум 2: а) зв'язатись з порушником, який оплатить свою провину; б) якщо порушник платити не хоче - можна здійснити процедуру адміністративного оскарження (а саме - в скарзі вказати, що такого-то числа дав авто в користування такому-то негіднику, який порушив такого-то числа ПДР, на фотофіксації - морда саме цього злісного неплатника, застосуйте до нього всі ваші заходи впливу, а з моєї персони штраф зніміть).

В Конституції записано, що власність - зобов'язує. Не варто про це забувати ;) /ст.13/

А знаєте скільки авто в Україні продано по довіреності? І більш продавців в очі не бачили ніколи теперішніх реальних власників авто.

Піду, "обрадую" сестру ))) - вона своїх покупців ніколи і не бачила - тепер сама буде шукати :)

Опубліковано

...

п.с. Якщо я є власником авто, мені прийшов штраф, а там обличчя не моє, але знайоме, і авто моє - варіантів є як мінімум 2: а) зв'язатись з порушником, який оплатить свою провину; б) якщо порушник платити не хоче - можна здійснити процедуру адміністративного оскарження (а саме - в скарзі вказати, що такого-то числа дав авто в користування такому-то негіднику, який порушив такого-то числа ПДР, на фотофіксації - морда саме цього злісного неплатника, застосуйте до нього всі ваші заходи впливу, а з моєї персони штраф зніміть).

В Конституції записано, що власність - зобов'язує. Не варто про це забувати ;) /ст.13/

А знаєте скільки авто в Україні продано по довіреності? І більш продавців в очі не бачили ніколи теперішніх реальних власників авто.

Піду, "обрадую" сестру ))) - вона своїх покупців ніколи і не бачила - тепер сама буде шукати :)

по дорученнях взували державу не плативши мито за переоформлення, а тепер держава їх взуватиме за хитропопість та необачність.

Опубліковано

...

по дорученнях взували державу не плативши мито за переоформлення, а тепер держава їх взуватиме за хитропопість та необачність.

а по Вашому нормально було платити за переоформлення "скажені" суми, з пенсійними фондами і всякого роду інформаційними послугами + щоб в черзі не стояти днями рішалам на лапу?!!!!! а якщо ще й постійне свідоцтво про реєстрацію зразу отримати треба було теж доплатити. не треба тут про хитрожопість димагогію розводити а нормальні умови для громадян створити!!!

Опубліковано

....

а по Вашому нормально було платити за переоформлення "скажені" суми, з пенсійними фондами і всякого роду інформаційними послугами + щоб в черзі не стояти днями рішалам на лапу?!!!!! а якщо ще й постійне свідоцтво про реєстрацію зразу отримати треба було теж доплатити. не треба тут про хитрожопість димагогію розводити а нормальні умови для громадян створити!!!

в мене авто в кредит взяте було, на тех паспорті пише "відчудження заборонене", реально після виплати авто хотіла поміняти тех.паспорт - фіг там. 500 грн. була заміна - я була не проти, але ж бланків як завжди не було :0157:

До цього часу не зробила цю справу, а тепер хтось казав що ця процедура вже 1500 грн. коштує...

...

Може я і не права, але мені здається що основну суму по податках мала платити та особа що придбала авто, а не продавець. А взвувати тепер можуть саму власників/продавців. Хіба нє?

Опубліковано

....

в мене авто в кредит взяте було, на тех паспорті пише "відчудження заборонене", реально після виплати авто хотіла поміняти тех.паспорт - фіг там. 500 грн. була заміна - я була не проти, але ж бланків як завжди не було :0157:

До цього часу не зробила цю справу, а тепер хтось казав що ця процедура вже 1500 грн. коштує...

...

Може я і не права, але мені здається що основну суму по податках мала платити та особа що придбала авто, а не продавець. А взвувати тепер можуть саму власників/продавців. Хіба нє?

як правило продавці робили дисконт покупцю (в формі оплати переоформлення), а у Вашій ситуації я так розумію вигодонабувач БАНК, тоді можете сміливо не звертати уваги на правила, нехай платять за Вас :)

Опубліковано

...

але це не заважає написати скаргу на протокол по схемі вище ;) можна додати ще, що "на момент правопорушення, зафіксованого камерою, перебував(ла) в сауні "Парна" з дружиною (чоловіком), особа на фото мені невідома, а авто було продано "по техпаспорту" (без переоформлення в МРЕВ) два роки тому такій-то особі".

також купував авто "по довіреності". тепер незручність може бути в тому, що мій продавець ще комусь продав інше авто також без переоформлення, цей "інший" порушить ПДР і не заплатить штраф, а арешт накладуть на всі авто, які де-юре належать нашому продавцю (в т.ч. і на де-факто моє авто, за яке я з продавцем давно розрахувався). Висновок - новий порядок і "листи щастя" зокрема стимулюватимуть переоформлювати авто на себе.

А причини не переоформлювати на себе були різні - в т.ч. і відсутність бланків, і те, що в пенсійний треба було заплатити часто значно більше, ніж передбачених Законом %% від реальної суми покупки (особливо на старих авто, де оцінка могла бути в рази вищою), і інші різноманітні ситуації...

Опубліковано

rrid,

з вище написаним погоджуюсь, але

...

але це не заважає написати скаргу на протокол по схемі вище ;) можна додати ще, що "на момент правопорушення, зафіксованого камерою, перебував(ла) в сауні "Парна" з дружиною (чоловіком), особа на фото мені невідома, а авто було продано "по техпаспорту" (без переоформлення в МРЕВ) два роки тому такій-то особі".

Ви часто бачили що працівники держ органів цікавились реальними обставиними подій? Та ніхто практично ці скарги і пояснення читати навіть не буде. Скоріше за все оштрафують власника (так простіше), а вже якщо власник знайде водія і зможе вибити компенсацію "за моральний ущерб" - тільки тоді власник не понесе ніяких матеріальних втрат.

• 11 місяців потому...
Опубліковано

Порошенко схвалив підвищення штрафів за водіння в нетверезому вигляді

Цитувати

У понеділок, 25 липня, президент України Петро Порошенко підписав закон №1446-VIII щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції». Про це повідомила прес-служба президента.

«Кожна п’ята дорожньо-транспортна пригода у нас скоюється нетверезими водіями», – зазначив пан Порошенко, підписуючи закон №1446-VIII «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції».

При підписання також були присутні голова Національної поліції Хатія Деканоідзе і глава Патрульної поліції Олександр Фацевич, які також підтримали закон.

14694404146499.jpg

Цим законом збільшується розмір штрафу відносно водіїв, які перебувають в алкогольному, наркотичному або іншому сп'яніння за кермом, з 200 неоподатковуваних мінімум доходів громадян до 600. Крім того, таких водіїв можуть позбавити права керувати транспортом на термін 1 рік.

Варто зазначити, якщо протягом 2-х років водій повторно здійснює подібне порушення, то розмір штрафу, якому він піддасться, складе 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Однак, якщо такі порушення будуть здійснені 2 разів за рік, штраф складе 2,4 тис. неоподатковуваних мінімум доходів громадян, водій буде позбавлений права керувати транспортними засобами на строк 10 років.

Відзначимо, на даний момент 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян становлять 10,2 тис. грн, 1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів – 20,4 тис. грн., 2,4 тис. – 40,8 тис. грн.

Закон про посилення відповідальності за водіння в нетверезому вигляді вступить в силу на наступний після публікації.

14694400685041.jpg

Порівняльна таблиця штрафів до та після підписання закону, завантажити

Як повідомляв НБН, закон про посилення відповідальності бувпідтриманий Верховною Радою у першому читанні документ 31 травня, у другому читанні і в цілому – 7 липня. Голова Верховної Ради Андрій Парубій 15 липня підписав закон і направлений на підпис президенту.

Опубліковано

По новій дорозі на Горохів нанесено жовту розмітку. Питаннячко: а чому розмітка жовтого кольору?

Опубліковано

снабженєц, майстер, працівники - всі дальтоніки :)

По ПДР мала б бути білою. Тобто ця не відповідає нормам. Може типу "тимчасова", бо щось була мова, що мав бути ще шар асфальту, але Гунчик сказав, що грошей на неї не вистачить, тому лишать так.

Опубліковано

Тимчасова - оранжевого кольору. А жовте - це тимчасові знаки на жовтому фоні.

А жовта горизонтальна розмітка використовується для інших позначень.

Опубліковано
4 часа назад, Ha3aP сказал:

По новій дорозі на Горохів нанесено жовту розмітку. Питаннячко: а чому розмітка жовтого кольору?

Щоб бабло відмити. Якби у них була така можливість, вони би всі кольори райдуги по черзі перебрали, перш ніж дійти до білої розмітки.

Опубліковано

п'яних велосипедистів треба навчитись ловити. І малолітніх теж. У нас же вистачає біороботів для цієї задумки, вірно? Офіційних веломайстерень теж вистачає.

Мартенз, Діфото ви ж там знаєте що і до чого... реально такий проект просунути?

Опубліковано

Відтепер за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння чи під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, каратимуть штрафом у 10,2 тисяч гривень і позбавленням водійських прав на рік.

Ще жорсткіші покарання за повторні порушення – 20 400 гривень і 40 800 гривень за другу й третю спробу сісти за кермо не тверезим. Права після цього відбиратимуть на 3 і 10 років відповідно.

709376_1490158.jpg

• 8 місяців потому...
Опубліковано

И как теперь ездить, по закону или по правилам?

Почему эту поправку нужно было внести в закон, да еще и вторым абзацем?

Опубліковано
8 minutes ago, romanc said:

И как теперь ездить, по закону или по правилам?

Це ти про трикутне кільце на перехресті Конякіна і Карпенка-Карого? 

А де ще в Луцьку є перехрестя з "не головним" кільцем?

Опубліковано
12 хвилин тому, Віталька сказано:

так а у чому поблема ?

головний завжди був, хто рухається по колу.

Це Ви, напевне, дуже давно в автошколі вчилися. За ПДР на кільці діяло правило переваги правої руки. Тобто перевагу мав той, хто справа (тобто заїзджає на кільце). Це положення не діє у випадку, якщо є знак, що кільце головне (як у більшості по Луцьку). Тепер же і без знаків кільце має бути головним. 

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...