Перейти до змісту

бібікання на переході

Tarzanych

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 511
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Дрім, ти не правий, і в тому що ледь чоловіка на переході збив, і щодо їзди по тротуарах. <_<

мене особисто також дратують мудаки, що без потреби гасають по тротуарах, або їдуть через центральну площу від ЦУМу до собору, особливо коли їм ще й хватає наглості сигналити пішоходам

Опубліковано
4.14. Пішоходам забороняється:

а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;

в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;

г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Опубліковано
4.14. Пішоходам забороняється:

а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;

в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;

г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Це все для пішоходів, але ж в нас більшість родичі "Дункана Маклауда"

Опубліковано

Стосовно постів користувача rulet700:

Орфографію він не думаю,що освоїть!

Навряд чи в нього проблеми з орфографією. Видно хотів привернути увагу.

Дехто теж на форумі періодично "коверкає" буковки і слова, бо так "ніби модно". Причому їх за це ніхто не банить і навіть мова про це не йде.

Але хід його думки я цілком підтримую. :smile-zachot:

Думку виклав чітко і зрозуміло. Мені також сподобалось.

Опубліковано

Tarzanych, mrZED ще не дійшов до пункту ПДР щодо проїзду нерегульованих пішоходних переходів, але в плані ставлення до їздунів по площах, тротуарах при наявності нормальної проїжджої частини я з ним згідний на всі 100%; інша справа - розбиті дороги в дворах (що я й мав на увазі, говорячи про "воронки" на дорогах).

ледь чоловіка на переході збив

НЕ збив! тьху-тьху...

Опубліковано

вчора ввечері на мості біля автозаводу мій знайомий трохи не збив якогось мудака, якому приспічило раптом перебігти через дорогу якраз посеред мосту :mdr:

Опубліковано

Звісно, що по правилам ПДР, на нерегульованому переході - пішохід король.

Але в реальності, коли переходиш дорогу, не варто задирати носа, а краще ще раз уважно передивитись по сторонам. Бо різне буває, починаючи від технічних несправностей і до людського фактору.

Особливо це стосується тих, хто або з телефоном в руці або в навушниках шпарить по переходу і не звертає уваги на те, що відбувається навколо них.

Опубліковано

ronya, Вам вернутись сюди і сюди.

Пане Dream, дуже дякую за цінні уточнення. :D

вчора ввечері на мості біля автозаводу мій знайомий трохи не збив якогось мудака, якому приспічило раптом перебігти через дорогу якраз посеред мосту :mdr:

В мене сьогодні теж не дуже приємна ситуація трапилась. Виїзджаю з кільця що біля Фуршету на проспект Соборності.

Бачу татусь взявши за руку двох-річну дитину переходять дорогу серед дороги. Йдуть собі не спіша в розвалочку, ніби по тротуару гуляють. Причому до переходу метрів 10-15.

Добре що хоч не на швидкості був. Пригальмував - пропустив без проблем.

Але дивує поведінка того татуся: Якщо себе не жалко, то навіщо ризикувати життям дитини?

Опубліковано

ronya, Вам вернутись сюди і сюди.

Пане Dream, дуже дякую за цінні уточнення. :D

В мене сьогодні теж не дуже приємна ситуація трапилась. Виїзджаю з кільця що біля Фуршету на проспект Соборності.

Бачу татусь взявши за руку двох-річну дитину переходять дорогу серед дороги. Йдуть собі не спіша в розвалочку, ніби по тротуару гуляють. Причому до переходу метрів 10-15.

Добре що хоч не на швидкості був. Пригальмував - пропустив без проблем.

Але дивує поведінка того татуся: Якщо себе не жалко, то навіщо ризикувати життям дитини?

Тому що він не вибігає наперед і мабуть має право спокійно перейти дорогу, а не нестися з турбо-швидкістю, аля "лиш би встигнути перейти".

З.І.

Це якби на переході. А так - порушення ПДР

Опубліковано

Ме бибиканье не мешает, я всё равно его не слышу, так как слушаю музыку.

Вывод: надо смотреть по сторонам, как пешеходам, так и водителям.

Опубліковано

А прикинь ситуацію:

Йдеш ти весь такий слухаєш музику, нічого не чуєш.. а тут летить автівка, і в неї гальма несправні. Провалилася педалька! Шланг гальмівний лопнув. А ти такий глянув по сторнам і шуруєш, і не чуєш, що вона сигналить. І збиває тебе на переході. Як ти вважаєш, хто буде винен??

ТИ! Тому що навіть на переході пішохід повинен і бачити і чути! Чи швидка Раптово увімкнула сирену, чи менти. От забули вони візуальну сигналізацію увімкнути і летять на виклик. А ти весь такий музику слухаєш!

Опубліковано

Жень,я ведь где то в этой теме акцентировал внимание на то,что прежде чем ступить на полотно проезжей части, я по три раза обернусь, посмотрю на 360 градусов вокруг себя, а потом уж анализирую, стоит ли двигать дальше, или надо подождать немного, есть, правда, некий процент опасности, это если на меня сверху упадёт самолёт, а я не среагирую, потому что не услышу шум мотора. :unsure:

А в местах, где как правило вывешивали вывески "берегись автомобиля", я снимаю на несколь минут наушники...:)

Опубліковано

А прикинь ситуацію:

Йдеш ти весь такий слухаєш музику, нічого не чуєш.. а тут летить автівка, і в неї гальма несправні. Провалилася педалька! Шланг гальмівний лопнув. А ти такий глянув по сторнам і шуруєш, і не чуєш, що вона сигналить. І збиває тебе на переході. Як ти вважаєш, хто буде винен??

ТИ! Тому що навіть на переході пішохід повинен і бачити і чути! Чи швидка Раптово увімкнула сирену, чи менти. От забули вони візуальну сигналізацію увімкнути і летять на виклик. А ти весь такий музику слухаєш!

1297409387_079.jpg

Опубліковано

Тре таких табличок по Луцьку почіпляти - буде дієвіше всяких штрафів чи профілактичних лекцій ДАІ по школам.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Сьогодні зранку йдучи на роботу міг опинитися під колесами водія "лихача" і не тільки я, а ще одна дівчина, яка переходила навпроти. Підійшов до пішоходного переходу post-1557-0-34326800-1298279073_thumb.jpна ньому світилось червоне світло, дочекавшись зеленого почав переходити, але на щастя встиг зупинитись бо перед мною на червоне пролетів автомобіль Subaru здійснивши обїзд першої машини, яка стояла перед світлофором. А все тому, що водій зловив "гаву" (можливо говорячи з пасажиром)і уникаючи зіткнення з попереднім поїхав на пішоходному переході на червоне. За кермом Subaru був депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко :angry:

Опубліковано

Если он поворачивал с Соборности на В.-Инт., то там вроде как висит зелёная стрелка, указывающая на этот поворот. Но даже если так, мудачество (игнорирование пешеходов) не может быть оправдано даже его невъекосновенностью.

Опубліковано

Він рухався з В.Інтернаціоналістів-Соборності(в напрямку ТАМу) і по ходу черги був 2 автомобілем до світлофора. Тут питання навіть не так депутат, суддя, міліціонер..., як в першу чергу водій.

Опубліковано

Він рухався з В.Інтернаціоналістів-Соборності(в напрямку ТАМу) і по ходу черги був 2 автомобілем до світлофора. Тут питання навіть не так депутат, суддя, міліціонер..., як в першу чергу водій.

От і уяви (недоведи господи) збив би він тебе,хто був-би винен?

Опубліковано

Ну на схеме совсем не так нарисовано было :)

А он не водитель, он депутат. Им, как известно, можно всё (до последней остановки)...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...